SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yemdeki KDV Düşürülmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:47:59
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği, yem fiyatlarındaki KDV'nin düşürülmesini istiyor. Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, “Yemdeki KDV oranı düşürse et fiyatları da buna paralel olarak en az yüzde 8 oranında düşer” diye konuştu.

Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, basın açıklaması yaparak, yemdeki KDV oranlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Başkan Taneli, “Et fiyatlarının yükselmesinin sebeplerinden bir tanesi yem fiyatlarındaki KDV girdisinin yüksek olmasıdır. Biz birlik olarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile defalarca görüştük. KDV’nin düşürülmesi için mücadeleler verdik. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sayın Bülent Tunç ile birlikte AK Parti Milletvekillerimizden Sayın Öznur Çalık ve Taha Özhan ile görüşmelerde bulunduk. Bize bu oranın mutlaka düşürüleceğini söylediler” şeklinde konuştu.

Et fiyatlarında meydana gelen dalgalanmaların tüm insanları ilgilendirdiğine dikkat çeken Başkan Taneli, “Bunların yanında tüm Malatya milletvekillerimiz de bu konuda bizden desteklerini esirgemediler. AK Parti bu konuyu seçim beyannamesine de almış. Biz üreticiler bu KDV oranının bir an evvel düşmesini istiyoruz. İnşallah en kısa zamanda tüm siyasi partilerin de, et ile ilgili olan kurum ve kuruluşların da KDV’nin düşürülmesi konusunda destek verir ve KDV oranları düşer. Eğer bu oranlar düşerse et fiyatları da buna paralel olarak en az yüzde 8 oranında düşecektir. Hem insanlarımız daha ucuz et tüketecekler hem de üreticilerimizin girdi fiyatları biraz daha düşmüş olacak. Dolayısıyla insanlarımıza daha kaliteli ve ucuz bir şekilde et sunacaklardır. Herkesin bu konuda yardımcı olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız