SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyükşehir Belediyesi'nin Hesapları İncelensin"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, beraberinde Malatya büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi meclis üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin borç tartışmalarını gündeme getirerek, Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı’nın konuyu incelemesi çağrısı yaptı.

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bilindiği üzere 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen yerel seçimleri geride bıraktık. Yapılan seçimlerin öncelikle ülkemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Seçimlerden sonra bir daha gördük ki Malatya gerçekten sahipsiz. Malatya Büyükşehir Belediyesinin halef ve selef başkanları belediyenin ne kadar borcu olduğu konusunda maalesef hemfikir değiller.

Malatya büyükşehir belediyesinin borcu görevi devreden AKP’li belediye başkanına göre 8 Milyar TL civarında, görevi devralan AKP’li belediye başkanına göre ise toplam borç 17 Milyar TL. Şimdi biz kime inanacağız? Açıklanan 17 Milyar liralık borçtan neredeyse her Malatyalıya 30 bin TL borç düşüyor.

Malatya belirsizliğin şehri oldu, belirsizliğin başkenti oldu. Vatandaşın bunca derdi içinde Malatya kamuoyunu yeni bir tartışmayla yeni bir belirsizlikle meşgul eden bu olayda kime inanacağız?

Bir yandan Sami Er, belediyeyi büyük bir borç batağı içinde aldıklarını, personel maaşlarını bile ancak kredi çekerek ödeyebildiklerini söylüyor. Diğer yandan ise Selahattin Gürkan böyle bir borç yükünün olmadığını ve neredeyse belediyeyi kasası dolu bir şekilde bıraktığını iddia ediyor. Bu durum Malatya halkının aklıyla alay etmekten başka hiçbir şey değildir. En basit bir bakkal işletmesinde bile kâr-zarar ya da alacak-verecek hesabı yapılabiliyorken, Malatya Büyükşehir Belediyesi gibi yüzlerce bürokratı olan devasa bir kurumda birbirleri ile çelişen rakamların havada uçuşması akılla izah edilebilir bir şey değil. Sami Er önümüzdeki 5 yılın bugünden görünen başarısızlığını sığdıracak bir bahane mi arıyor yoksa gerçekten hepimizin ortak malı olan büyükşehir belediyemiz gerçekten büyük bir borç bataklığının içinde mi?

Biz buradan Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere devletin yetkili organlarına sesleniyoruz. Malatya’daki bu akla ziyan durumun aydınlatılması için kendilerini göreve davet ediyoruz. Ortada ağır bir borç yükü varsa, kanuna aykırı bir borçlanma durumu varsa Malatyalının bunu bilmeye hakkı var. Malatyalı, halef ve selef iki AKP’li belediye başkanının bu şekilde birbirlerini suçlamasında şahit olmaktansa gerçekleri öğrenmek istiyor.

Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu karmaşanın aydınlığa kavuşturulması için elimizden geleni, üstümüze düşeni yapacağız. Malatyalı hemşerilerimizin bundan şüphesi olmasın.”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Ramazan (1 hafta önce)
    Siz şu anda Malatya ilinin Ana Muhalefet İl Başkanı değilmisiniz.Siz de sıradan vatandaş gibi bu duruma sızlanarak konuyu niye geçiştiriyorsunuz.Aslanlar gibi çıkarsın Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunursunuz,5 yıl içinde yapılan işler yasal mevzuatlara uygun olarak yapılıp yapılmadığı hususunda inceleme istiyoruz dersiniz.C.Savcılığına,Sayıştay'a hengi makam ilgili ise bu konularda şikayetinizi yaparsınız.Sizin Bulunduğunuz İl Başkanlığı sızlanma yeri değil.Bu durum da siz de görevinizi yapmıyorsunuz.Aynı suça ortak sayılırsınız.Sizler Parti İl Başkanları,Ticaret odası v.s sivil toplum kuruluşları varsa bir yolsuzluk bunu ilgili mercilere taşıyıp,takipcisi olmalıdır.yaksa o makamlar vatandaş gibi sızlanma yeri değildir.Sivil toplum kuruluşları bunlar niye bu hususlar üzerine gitmezler.çünkü birbirleri ile çıkar ilişkileri var.Ziraat Odası, Minübüs odası Başkanı çıkmış Efendim Niye Malatyada filanşahıs Belediye Başkanı adayı gösterilmiyor diye kıyameti koparıyorlar.Onları Ne ilgilendirir A partisi B partisinin kimi aday götereceği.Ziraat Odası Başkanı çıksın 3 yıldır Enflasyon ne kadar.Kayısı fayatı ne kadar artış sağlamış,Gübre,Zirai İlaç,Mazot,İşcilik ne kadar artmış Kayısı fiyatı ne kadar olmuş konuşacak sa bunu konuşsun.Minibüs odası başkanı hakeza yine öyle,Minibüscü esnafın hakkını savunsun.şak şakcılık ona buna yalakalık yapacaklarına asli işlerini yapsınlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Büyük Şehir Belediyesinin borcu epeydir konuşuluyor.Yeşilyurt ve Battalgazi'ninki hiç konuşulmuyor onlar da mali tablolarını alacak ,verecek borçlarını şeffaf biçimde kamuoyuna açıklasınlar.Biz de halk olarak vergilerimiz nereye gitmiş,bize hizmet olarak dönmüş mü yoksa birilerinin şahsına mı harcanmış bilelim,vatandaş olarak en doğal hakkımız değil mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlt44 (1 hafta önce)
    Öncelikle bu sorunlar Türkiyemizin genel sorunudur. Malatyamızın kalkınamaması bu tür zihniyetler eseridir. Bu nedenle Yerel Yönetimler kaldırılmalıdır. Yorgun b*it-yatağı haline getirilen bitmez bir çekişme ve sıfır hizmet ile devam anlayışı buraları köreltmiş ve siyasi veya etnik çekişme alanı yapmıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (1 hafta önce)
    Standart siyaset, sol kol sağ kolu bu dünyada hesaba mı çeksin diyorsunuz? Bu dediğinizi onların yerine olsaydınız siz de yapmazdınız, siyaset için kapsayıcı bakış açısıyla yeni argümanlar geliştiriniz, milli mücadelenin ardındından çıkmış ve Atatürk ün partisi olma iddiasındaysanız hala ilbaşkanı ve vekil adayını aynı mezhepten ortaya koyma alışkanlığından vazgeçiniz, bu kafayla mv de 1 den öteye gidemezsiniz yada zaten teşkilat olarak gitmek de istemiyor olabilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • geveze (1 hafta önce)
    bir süre malatyanın yerel basınında çalışmış ve bir çok şatafatı lüksü canlı olarak görmüş bir kişi olarak yazıyorum.Uyduruk bir açılış için 10 dk lığına kurdela kesmeye bakan geliyor, öncesinde şehrin hertarafı pankartlarla dolduruluyor, açılış esnasında neredeyse bütün görevli araçların hepsinin kontağı açık, klima çalışıyor içerde, sonrasında yemek ziyafeti... ama öyle böyle yemekler değil. bunlar sadece benim gördüklerim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ReOf Ottoman (1 hafta önce)
    Bakınız devletin kurumlari her zaman siyasilerin elinde oyuncak olmuş ve işlevini yitirmiştir.. örn. Tekel fabrikalari şeker fabrikaları Telekom vs... Kapatalip veya ozellesince bu kez belediyeler siyasilerin elinde oyuncak olmuştur. İstedikleri arazilari imara acma istediklerini kadro makam verme isteduklerini işe alma. Dünya kadat reklam paraları konserler kluplere yardım vs.. say say bitmez. Hesap vermek varmı. Hayır...çözüm nedir peki. Benim kişisel yorumum. Belediyeler valilik ile birleştirilip yeniden teskilatlanmali. Ve başına atanmış hesap verebilecek kişi getirilmeli. Böylece helvacisi avukatı öğretmeni değil gerçek liyakata sahip kişiler başa gelecektir.saygilarimla
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Turgay (1 hafta önce)
    Halkın parası gidiyor bütün şehirler gelişirken Malatya hep geri kalıyor. Muhalefet partisi il başkanı da sadece izliyor iki açıklama ile olmaz profili düşük bir başkandan il başkanı da olmaz. Hiç biri bişey yapmıyor. Suç kimde halk suçsuzmu hayır hiç bişey istemiyor her gördüğü kodamana el pençe duran bir halk zaten hiç bişeyi hak etmiyor. O yüzden Malatya geri kalıyor dahada kötü oluyor yazik yazık yazık.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Yeşilyurt (1 hafta önce)
    Niye sadece büyükşehir ilçelerde sorun yok mu ilçelerde araştırılsın görev yapan yetkliler görevdeyken nekadar servet yapmışlar şuanda bu servetleri kimlerin üstüne yapmışlar..zor değil sonuçta vatandaşın parası uçup gidecek halı yok ama insanlar yurdisina uçar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuto44 (1 hafta önce)
    Bu yönetimi Malatya'nın başına kim getirdi? Malatyalılar getirdi. Borcunu da ödeyin kardeşim. Lahanayı yerken kütür kütür, sapına gelince de mee demeyin.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hakan (1 hafta önce)
    Sayıştay önce Malatya CHP’yi incelesin deler dönüyor.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 hafta önce)
    Mehmet yaşar çerci sonrası incelemesi gerekli bakalım kimler ne götürmüş Cemal akin zamanında mı Ahmet cakir haci uğur Polat ve Selahattin Gürkan abartısız söyleyeyim yapılan yolsuzluk lar ile yeni bir kent inşaa edilirdi
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Veli (1 hafta önce)
    Söylediklerinizde samimiyseniz savcılığa suç duyurusunda bulunun yada partinizin meclis üyeleri komisyon kurup inceleme talep etsin. Bunları yapmayacaksanız dilini yutmuş, süt dökmüş kediye dönmüş cesur yürek! ağbabanın yaptığını yap ve sus!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ali (1 hafta önce)
    Ağbabanın haberi var mı bu açıklamadan sonra çekmesin kulaklarını!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Murat (1 hafta önce)
    Belediyeye ait maski hariç tüm şirketlerin kasası ve imzası Esenlik Genel Koordinatörlerindeydi . Araştırın sonuca varırsınız
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Borç araştırılsın,fen işlerinde dönen film fırıldaklar da araştırılsın yimpaş şire pazarı gibi işler?? Savcılığa suç duyurusunda bulunmalı CHP Lİ Meclis üyeleri yoksa hiç birşey olmaz
    %88
    %12
    Yanıtla
  • mehmet yalçın (1 hafta önce)
    tüm malatya ilçe belediyelerinin de borç-kar hesapları açıklansın bence. sayın yıldız CHP ilçe belediyeleri borçlarını açıklasın demiştiniz. açıklayan varmı?
    %43
    %57
    Yanıtla
  • A Ali (1 hafta önce)
    Nakit olanı yemeyen varmı tek bir belediye veya muhtar varmı bilmem birde borç takmaya ne denir bilen bilir AKP CHP İYİ DEM yemeyeni en yakını yardımcısı çevresi orda otuturmaz bir montaj vidoyla feleği ṣaṣar çok yiyen iyi baṣkan demek ülkemizin kaderi vekilleri halk seçse vekiller engeller yargịda siyasete kurtulmalı AKPliye dava açan yargıça fetocu derler CHPye dava açan ṣeriatcı derler malesef yargımızın polisimizin eli kolu bağlı inṣallah bir gün isviçre gibi oluruz sadece Türkiye değil bütün avurpa böyle
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mesut (1 hafta önce)
    CHP Meclis Üyeleri bir Araştırma ve İnceleme Komisyonu kurulmasını teklif etsin. Lafla peynir gemisi yürümez. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Haydi Hodri Meydan, elinizi tutan mı var?
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mücahit (1 hafta önce)
    Bu belediye borçlarıyla ilgili rakamlar konusunda Selahattin Gürkan'ın hiç bir inandırıcılığı bulunmamaktadır. Rakam abartmalarını, karıştırmalarını, üzerinde oynamalarını, gerçek dışı açıklamalarını bilenler onun borçla ilgili savunmasına hiç itibar etmeyeceklerdir. Yine Malatya'da sırtını dayamaya çalıştığı çevreler, çoğunu satın aldığı sözde basıncılar, yüz kızartıcı suçlardan yargılanmış Malatyaca bilinen suç kayıtları olan adamların onu savunması bile ne kadar sıkıntıda olduğunu göstermektedir. Belki aynı partinin elamanları olmaları nedeniyle hükümet Sami Er yönetimini hesap sorma konusunda durdurmaya çalışabilir ama buna izin verilmemelidir. Dünya Kayısı Ticaret Merkezi, yeni arasa, YİMPAŞ ihaleleri kesinlikle incelenmeli, devlete fatura edecekleri maliyeti yükseltmek için piyasadan kimlerin fatura topladığı dahil her şey ortaya konmalıdır.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • mustafa44 (1 hafta önce)
    Sayın başkan senin malatya city avm deki oyun alanının işletmesini hangi saiklerle aldığın da incelensin.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • hamza (1 hafta önce)
    chp maalesef yeni uyandı, galiba bu kadar sessiz kalmaya gösterilen tepkiler maalesef böyle cılız ve "dostlar beni pazarda görsün" kabilinden bir sesle açıklama yapmak durumunda kaldılar ama o kadar mütevazi olmuş ki , ne yimpaş binası, ne yeni kaysı pazarı, ne buğday pazarı, ne ihaleler, ne deprem yardımları, teyo dayının bile yüzünü kızartacak yalanlar, daha yüzlerce ne ne ne, sende buna ortaksın chp hiç kusura bakma
    %80
    %20
    Yanıtla