SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 'Emekli Maaşı'yla Geçinen 'Seçmen' Sayısı..

Malatya'da 'Emekli Maaşı'yla Geçinen 'Seçmen' Sayısı..
A- A+ PAYLAŞ

Daha önceki seçimlerde olduğu gibi 31 Mart Pazar günü yapılacak seçim öncesinde, iktidar ve muhalefet partilerinin en önemli gündemlerinden biri, çok önemli bir seçmen kitlesini oluşturan emeklilerin ekonomik koşulları ve bu koşulların iyileştirilmesine yönelik oldu. Maaşları esas alınarak içerisinde bulundukları koşullar gündeme getirilen emekliler, Malatya'da da önemli bir seçmen kitlesi. 31 Mart'ta Malatya il genelinde oy kullanacak seçmen sayısı 540 bin 468 olmasına karşın, kamunun sosyal güvenlik kurumlarından çeşitli statülerde maaş alan emekli sayısı 128 bin 75 kişi.

Siyasi partilerin ve adayların en önemli hedef kitlelerinden biri olan emeklilerin Malatya'daki statüleri ve sayısı Sosyal Güvenlik kuruluşlarının 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla şöyle:

1-İŞÇİ STATÜSÜNDE
Maluliyet aylığı 788
Yaşlılık aylığı 52.932
Ölüm aylığı 20.640

2-ESNAF STATÜSÜNDE
Maluliyet aylığı 184
Yaşlılık aylığı 9.810
Ölüm aylığı 8.102

3-MEMUR STATÜSÜNDE
Maluliyet aylığı 312
Yaşlılık aylığı 16.203
Vazife malulu 202
Ölüm aylığı 7.544

4-TARIM İŞÇİSİ STATÜSÜNDE
Maluliyet aylığı 38
Yaşlılık aylığı 3.680
Ölüm aylığı 589

5-TARIM ESNAFI STATÜSÜNDE
Maluliyet aylığı 136
Yaşlılık aylığı 4.670
Ölüm aylığı 2.245

TOPLAM:128.075 Kişi

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

31 yorum yapılmış

  • Yazı-Yorum (3 hafta önce)
    Ne hikmet se, seçimlerden önce her taraftan Doğalgaz ve Petrol fışkırıyor ve gök yüzünde bulut oluyor, seçimden sonra ise hava soğuyunca ZAM yağmuru olarak milletin üzerine yağıyor. Daha sonra, uçmaya az kaldı, kanatlarımız nerede, ya gökyüzü ya karadelik. Ahir zaman manzaraları, sürekli Estağfurullah çekip, rahmetli Abdurrahim KARAKOÇ'un "İSYANILI SUKUT" adlı şiirini okumak lazım. İşin Formülü: Algı&Salgı=YANILGI.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mahmut (3 hafta önce)
    Nankörlük etmeyin çarpılırsınız. Ekonomimiz şaha kalkmış durumda, Gabar'da petrol bulduk, istikrar var, başımızda ekonomist var. Bence emekli maaşları gereksiz derecede fazla, en yüksek emekli maaşı 5.000 TL olmalı. Yetmez ama evet, kendi düşen ağlamaz kimse şikayet etmesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 hafta önce)
    Bütün troller burada 58 yaşında emekliyim Deprem günü evimiz ağır hasarlıydı köye Bi akrabanın evinde 20 gün kaldık gittik 32mt konteyner yaptıralım koyacak yerimiz bile yok. mart ayının ilk haftası afad aradı gelin konteyner vereceğiz o telaştan kurtulduk unutan nankördür.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Tamam işte dayı sen konteyner de ömrünün geri kalanını tamamlamaya razı olmuşsun. Senin için orası şimdi saray gibi geliyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 hafta önce)
    Bir kez de particiliği bırakın: Malatya lı olun. Bizleri saymayanı bizlere yeteri kadar değer vermeyenlere oy vermeyin. Malatya adına çalışacak insanlara oy verin. Bunlar nasıl olsa cepte diyerek Şehrimize gerekli değeri vermediler şimdiye kadar.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ebubekir (4 hafta önce)
    Covit aşıları yavaş yavaş yaşlıları diğer tarafa yolluyor, yakında emekli problemi kalmayacak...
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Niye sen çivimi çaktın
    %78
    %22
    Yanıtla
  • malatyalı (4 hafta önce)Ebubekir isimli kullanıcı yorumuna
    Siyasi görüş ne olursa olsun, yaşlılar bizim başımızın tacıdır. Biz büyüklerimizden öyle gördük. Bence yakışıksız olmuş söylediğin
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Senin annen baban yokmu onlara saygın sevgin yok aşìkar hepimiz bir gün oraya gideceğiz
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Emekliler çalışıp ödedikleri prim karşılığı maaş alırlar. Sizin gibiler emek vermeden yemeye alışkın olduğunuz için emekliyi asla anlıyamıyacaksınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reel (4 hafta önce)
    Telefonunu çıkar,oyun büyük yeğen,eskiden kuyruk vardı, dış güçler, doblo,çizgili tişört, göbek,bedava otobüs kartı,beleş tuvalet, beleş çay arama, doğuştan ekonomist, doğuştan strateji ve iç dış ilişkiler uzmanı,on bin maaş,şükredin nankörler,lozanin gizli maddeleri, 2023 den sonra petrol gaz bilumum maden fışkıracak, kilisdar ssg yi batırdı, yinede tüm büyüklerimin ellerinden öperim canları sagolsun ne diyelim
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet (4 hafta önce)Reel isimli kullanıcı yorumuna
    Bana 2 katlı bir ev yapsana kaça mal oluyor? 10 şehir de evler yapiliyor... covid de yaklaşık 2 yıl fabrikalar durdu calismadi.. eskiden savunma sanayin varmiydi? Abd kopegi Avrupa kopegi olmuştun.. güneyde kurtler ordu kurmuş abd ile sana kafa tutuyor ülkeyi bölmek için bekliyor.. ülke bolununce bu masalları anlatırsın o zaman..
    %6
    %94
    Yanıtla
  • Senin oyunla benim oyum bir değil,ezbere alışmışsınız hep aynı nakarat,senin ezberlediginin biz kitabını okuduk.A haber izleme az beynine oksijen gitsin
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Yazayım bakanlığın sayfasına göre en lüks dairenin metrekaresi 6bin ama müteahhitler 25binden aşağı yapmıyor. Hep dış güçler.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mehmet sen fazla malum kanala maruz kalmışsın:) ABD, İsrail ile her türlü ticaret var ne masal anlatiyorsun. Kıbrıs'a ABD ambargosuna rağmen çıkanlar bu ülkenin yüz aklaridir. Yalandan ey ABD, İsrail hala yiyenler var ama :). Ülke nasıl bölünür biliyor musun savaş bitmesine rağmen 15-20 milyon mülteciyi ulkenden gondermeyerek olur. 10 sene sonrası facia.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ben sana 2 katlı ev yapayım amca. Kolondan, kiristen, demirden cimentodan calar, ucuza mal ederim. Merak etme, oturma ruhsatı da alırız evelallah. Ama sana 5 milyona satarim. Yarın deprem olur da aldığın ev başına çökerse de sakın gelme. Takdiri ilahi. 20 yıl taksitle 85m2 lik toki evine geçip oturursun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yusuf (4 hafta önce)
    Emeklilere zam yeterli. 10 bin TL yeterli daha ne istiyorlar anlamıyorum
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Nejmi (4 hafta önce)
    Ne diyorlardı, soğan ekmek yeriz reisi yedirmeyiz. Şimdi ise, simit su satarız reisin gösterdiği adayı satmayız deyip oylarını verecekler. Sonra ekmek kuyruğuna ve ucuz ürün için marketleri gezmeye devam edecekler.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Faruk (1 ay önce)
    Seçimlerde de koşa koşa giderler iktidar partiye oy vermeye :)
    %98
    %2
    Yanıtla
  • malatyalı (1 ay önce)
    emekli halinden memnun,hatta maaşımı alamam aç kalırım korkusu ile iktidara daha sıkı sarılmış durumda.insanlar yaşlandı mı?aç kalırım ortada kalırım korkusu ve o yaşa kadar ne yaptıysa yaptı ,bu yaştan sonra zengin ,ünlü olacak halide yok,10bin lira ona çok bile geliyor.onun için önemli olan düzen bozulmasın.gençlere ne olursa olsun.erdoğan maaşınız 10 değil 5 e düşürdüm dese gıkları çıkmaz ,muhalefet onuda vermez der.durum bu aç kalma korkusu içerisinde olan bir emekli yaşlı grubumuz var.bunlar nasıl bu düşünceye sahip oldular 30-40 yıldır sağ iktidarların çabaları sonuç verdi.çok şükür.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Argalı (1 ay önce)
    Malatyada emeklinin durumu 25 yılda katbekat iyileşmiş olmalı AKP ye hep destek tam destek verdiklerine göre.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • 44malatya (1 ay önce)
    Emeklinin Maasi 10,000 tl dul yetim 5000tl Ekmek 8tl10tl peynir 250tl 350tl zeytin 200tl Sebze meyva 50tl 60tl Et 500tl 550tl Elektirik su Dogalgaz Telefon internet Aylik 3000tl 3500tl Kiralar 15,000tl 20,000tl gelde gecin Emekli esnaf issiz Ciftci ac perisan benzin 42 tl mazot 43 tl
    %92
    %8
    Yanıtla
  • emekli (1 ay önce)
    Dipsiz bir kuyuya düşmüşler ama farkında değiller. Yada kuyuda bulunmaktan çok mutlular herhalde...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 ay önce)
    Silah alma şartları kokaylassa biz de Türk vatandaşı olarak alabilsek keşke ama nerdee
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Polat (1 ay önce)
    Emekliler oyu veriyor sonra 3 saat ekmek kuyruğunda ağlıyor. Yine oy verin 1 Nisan sonrasındaki ekonomi ile daha da şaha kalkacağız.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • tekaüt (1 ay önce)
    128.075 kişinin 127.000 in elinden maaşını komple alsanız, vatanın topraklarını tapusuyla Araplara Ermenilere Rumlara da verseler yine de Akp den şaşmazlar.Çünkü diğerlerinin hepsi terörist vatan haini kafir vb..Varolsun 127.000 emeklimiz.Kalan 1.075 emekli işinize bakın bayrağı indiremeyeceksiniz. Namkörler
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Valla kardeşim bunlar zor insanlar, sorgulama yetenekleri yoktur, muhakeme edemezler, akıllanmazlar, toz kondurmazlar, hipnoz olmuş gibi savunurlar, hatta üzerine yürür, kavga eder, saldırırlar, akıllanmazlar. Şükür, sabır, inşallah, maşallah ile hâlâ savunanlara10 bin bile çok, oksijen israfı hepsi. Hak ettiklerini yıllarca yaşasınlar, sürünsünler. Gram acımam artık.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • tekavut tipik chp li. Kimsenin kimseyi vatan haini ilan ettiği yok, kendileri çalıyor kendileri oynuyor. Lakin chp liler ak partiye oy veren vatandaşlara etmediği hakaret kalmıyor. sizler böyle devam edin dalganızı geçin. sonuçta o dalga geçtiklerinizin seçtikleri sizi yönetiyor. siz ne zaman akıllanırsınız o zaman belki iktidar olursunuz
    %13
    %87
    Yanıtla
  • tekaüt (4 hafta önce)ozkan isimli kullanıcı yorumuna
    Siz nerede yaşıyorsunuz. Babam dahil herkes AKP'li olmayan herkesi neler neler ilan ediyor. Parklarda otobüslerde insanların AKP'li olmayanlara nasıl baktılarını nasıl görmüyorsunuz pes doğrusu. Edebimden dolayı anlatamayacağım kadar ağır hakaretler.Umarım burası yayınlanır şahit olduğum sadece bir örnek vereyim. Parkta üç dört orta yaş üzeri kişi yarın birgün bir iç savaş olduğunda AKP'li olmayanların malları ve namuslarının AKP'li olanlara helal olduğunu konuşuyordu. Siz bunu savunuyorsunuz belli ki. Bu arada her eleştireni neden CHP'li PKK'lı terörist kafir ilan ediyorsunuz.Ömrümde herhangi bir partiye oy vermedim ve bu partilerin hiçbirisine vermeyeceğim. Açıkçası normal düşünen ahlak ve vicdan sahibi bir kişi de artık bunların hiçbirisine oy vermemeli.. Haa sizler AKP'lilere diğerlerinin hakaret etmesinden küçük görmesinden rahatsız olabilirsiniz (ben de pek tasvip etmiyorum açıkçası) lakin herşeye de boyun eğip itaat ederseniz insanlar da bunu söyler. Bir örnek vereyim 2007 de zina kanunen suç olmaktan çıkarıldı. Sırf hükümeti eleştirmemek için yüzbinlerce insan zinayı savunan açıklamalar yaptı. Tv lerde bunun yanlış olduğunu söyleyenlere ise demedikleri hakaret kalmadıydı. Unutmayınız ki nasılsanız öyle yönetilirsiniz. Herşeyi normal sayamazsınız. Vatan toprağının resmi rakamlara göre yüzde 16 sı satılmış(Türk emlak sitesine girin hesaplayın inanmazsanız) , 13 milyondan fazla yabancı ortalıkta her suçu işliyor ve memleketin yarısı bunu normal karşılıyor. TÜİK'e göre son 5 yılda alım gücü yüzde 818 düşmüş ve ülkenin yarısı bunu normal karşılıyor.. Eee artık bunu normal karşılayanlara da diğerleri doğal olarak tepki gösterir değil mi?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Haber ile alakalı yapılacak en güzel ironik yorum bu olsa gerek.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Adıyamanlı (1 ay önce)tekaüt isimli kullanıcı yorumuna
    Gerekirse alsınlar yeterki ezanlar susmasın bayraklar inmesin.Her şey vatan için
    %22
    %78
    Yanıtla