SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konteyner Kentte 'Sıfır Atık Günü' Etkinliği Düzenlendi

Konteyner Kentte 'Sıfır Atık Günü' Etkinliği Düzenlendi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla konteyner kentte depremzede çocuklara etkinlik düzenlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Bostanbaşı Rönesans Konteyner Kent'te gerçekleştirilen etkinlikte, oyun alanları kuruldu, el sanatları atölyelerinde çeşitli takılar yapılarak çocuklara hediye edildi.

Pamuk şeker yapılıp çocuklara ikram edilen programda Hacivat-Karagöz ve palyaço gösterileri sunuldu.

Sıfır Atık Bilgi Yarışması kapsamında ekrana yansıtılan soruları doğru cevaplayan çocuklardan birinci, ikinci ve üçüncüye sırt çantası, sıfır atık oyun seti ve ajanda hediye edildi.

Dereceye girenler ödüllerini Malatya Valisi Ersin Yazıcı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer'in elinden aldı.

Vali Yazıcı, zaman zaman çocuklarla oyun oynadı.

VALİNİN MESAJI

Bu arada, Vali Yazıcı Sıfır Atık Günü dolayısıyla şu mesajı yayınladı:

"Bugün dünya genelinde önemli bir gün olan Uluslararası Sıfır Atık Gününü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu özel gün çevre bilincinin artırılması ve sürdürülebilirlik adına atık yönetimi ve geri dönüşümün önemini vurgulamaktadır.

Çevreye karşı duyarlı bir toplum yaratmak amacıyla, yaşadığımız çevreyi bir emanet olarak görüp korumak ve istikbale bırakmak hepimizin ortak görev ve sorumluğudur. Var olan tabiî zenginliği korunmak ve doğal kaynakların sürdürülebilir kalkınma yaklaşımıyla yönetilmesine imkân sağlamak için tedbirleri hayata geçirmeliyiz.

Çevre bilinciyle hareket etmek ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğumuzu bir kez daha hatırlatarak Uluslararası Sıfır Atık Günü kutluyorum. Bu önemli günün, çevre konusundaki kararlılığımızı ve işbirliğimizi daha da güçlendirerek, Malatya'yı daha temiz ve sağlıklı bir şehir haline getirmesini temenni ediyorum."

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız