SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kıyafetten Teşhis Etmişler

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:46:13
Kıyafetten Teşhis Etmişler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Eylül 2014’te işlenen cinayetin görülen davasında tanık olarak dinlenen liseli kız öğrenciler, olayda katil zanlısı olarak yargılanan sanığı her gün giymiş olduğu elbiselerinden dolayı teşhis ettiklerini söylediler.  Cinayetin tetikçisi olarak yargılanan Ahmet B.’nin önceki duruşmada polise ifade verirken işkenceye uğradığını söylemesine karşın, tanık olarak dinlenen Cinayet Bürosunda görevli polis memuru ise, bu şahsın  polise ifade vermediğini ve ifadelerini savcıya verdiğini söyledi. 

Olay, 12 Eylül 2014 tarihinde merkez Çevreyolu Dilek Otobüs Durağı’na yakın mevkide yaşanmıştı. Olayda, Salköprü Mahallesi Muhtarı Mehmet Dönmez’in oğlu olan Serkan Dönmez (33) işine gitmek üzere evinden çıktıktan bir süre sonra, silahlı saldırıya uğramıştı. Ağır yaralanan Serkan Dönmez, kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi’nde hayatını kaybetmişti.

Olaydan sonra motosiklet ile cinayetti işleyen tetikçi şüpheliyi kaçıran motosiklet sürücüsü Selçuk G. (29) yakalanmış ve ardından tutuklanmıştı. Olaydan 7 ay sonra Asayiş Şubesi ekiplerince yapılan çalışma sonucunda olayın tetikçisi olduğu iddia edilen Ahmet B. (20) ile olayın azmettiricileri oldukları iddia edilen Ali H. (39) ve Mehmet Kaya A. (28) yakalanmış ve ardından tutuklanmıştı.

Cinayetle ilgili olarak Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanıklar Ahmet B. ve Selçuk G. “Tasarlayarak Kasten Öldürme”, sanıklar Ali H. ve Mehmet Kaya A’da, “Tasarlayarak Kasten Öldürmeye Azmettirme” suçlarından ceza talep edilen davanın duruşmasına devamedildi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar  Ahmet B., Ali H., Mehmet Kaya A. ve Selçuk G. ile taraf avukatları katıldılar. 

TANIKLAR LİSELİ KIZLAR 

Duruşmada büyük çoğunluğu bir lisede öğrenci olan E.C., G.T, B.A., S.Ş., M.B. adlı kızlar tanık olarak dinlendi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen E.C., “İfade verirken polisten her hangi bir tehdit görmedim yine tehdit edilmedim.  Bana emniyette video izletildi. Videodaki şahsın Ahmet olup olmadığını sordular, bende Ahmet olduğunu söyledim” dedi.

Tanık ve aynı zamanda sanık Ahmet B.’nin de kız arkadaşı olan G.T. ise, “Bana emniyette 3-4 tane görüntü izlettiler. Bana izletilen görüntülerin bir kısmında Ahmet B.'yı teşhis ettim. İzletilen görüntülerdeki motosikletli şahısdaki görüntü arkadan çekildiği için şahsın Ahmet B. olduğu yönünde bir teşhis yapmadım. Ancak şahsın o olabileceğini söyledim. Emniyette ifade verirken üzerimde her hangi bir baskı olmadı” diye konuştu.

“KIYAFETLERİNDEN TEŞHİS ETTİK”

Tanık B.A.’da şunları söyledi: “Bana izletilen görüntülerdeki şahsın Ahmet B. olduğunu teşhis ettim. Görüntülerin bir kısmında yüzü gözüküyordu. Ancak bir kısmında kıyafetlerinden ve beyaz kemerinden o olduğunu teşhis ettim. Motosikletli olan görüntülerde de kendisini kıyafetlerinden, ayakkabı, tişört ve kemerinden teşhis ettim.”

Tanık S.Ş. “ifade sırasında bana görüntü izlettiler. Ben görüntülerdeki şahsın Ahmet' e benzettiğimi söyledim. Görüntüler bulanık olduğu için net bir teşhis yapmadım. Yüzünden değil sürekli olarak gördüğümüz kıyafetler üzerinde olduğu için görüntülerdeki şahsın ona benzediğini söyledim. Kendisiyle zaman zaman telefonda görüşmüşlüğüm vardır. Ben net bir teşhis yapmadım. Kıyafetleri nedeniyle teşhis yaptım” diye konuştu.

“AHMET BANA, ‘BENİ TEŞHİS ETME’ DEDİ” 

Tanık M.B. ise şunları söyledi: “Sanıklardan Ahmet B.’yı okul çevresinde gördüğüm için tanırım.. Emniyette ifade verirken herhangi bir baskı görmedim. Kendisiyle zaman zaman telefonla görüşürdüm. Ben bana izletilen video görüntülerinde şahsın Ahmet olduğunu teşhis ettim. Bana gösterilen şahıs fizik olarak Ahmet'e benziyordu. Ben Ahmet'i çoğunlukla aynı kıyafetleri giydiği için o şekilde teşhis ettim. Motosikletli olan görüntüde Ahmet B.’yi teşhis ettim. O teşhisimi de sürekli giydiği kıyafetlerden dolayı yaptım. Emniyete gitmeden bir -iki gün önce Ahmet ile görüştüm. Bana ‘beni emniyete çağıracaklarını video izleteceklerini ve videodaki şahsın Ahmet olup olmadıklarını soracaklarını söyleyerek, benim de bu şahsın Ahmet olmadığını söylememi istedi. Ben Emniyette kıyafetlerinden şahsın Ahmet olduğunu teşhis ettim. Hatta Ahmet bana duvar dibinde bir fotoğraf göstereceklerini o fotoğrafın kendisine ait olduğunu söylememi istedi. İzletecekleri videodaki şahsın ise kendisi olmadığını söylememi istedi.”

Tanık A.G. ise, “Ben Malatya Devlet Hastanesindeyken Serkan hazırlık ifademde belirttiğim gibi kendisini Kaya ile Ali H.’nin vurdurduğunu, evini ve fırınını da Aliş lakaplı Ali A.’nin gösterdiğini söylüyordu. Bunu sadece bana değil oradaki birçok insanın duyabileceği şekilde söyledi. Bu konuşma Devlet Hastanesi’nde geçti” dedi.

“POLİS BANA İŞKENCE İLE İFADE VERDİRDİ” DİYEN SANIK, POLİSE HİÇ KONUŞMAMIŞ…

Tanık olarak dinlenen polis memuru H.S.’de, “Ahmet B.’nin ifadesini almaya başladık ancak tapeleri okumaya gelince bize avukatıyla görüşmek istediği söyledi. İsmini hatırlayamadığım CMK'dan gelen bayan bir avukatla görüştükten sonra bize ifade vermeyeceğini, ifadesinin savcılıkta vereceğini söyleyince biz ifade alma işlemini sonlandırdık. Ahmet B. şubedeyken kendisine para, sigara ve benzeri başka bir şey getiren olmadı. Ahmet B.’nin savcıya ifade vereceğini söylemesi üzerine durumu hemen telefonla Savcıya bildirdik bunun üzerine savcı bize ilgili şahsın adliyeye getirmemiz yönünde talimat verdi. Biz hiç vakit geçirmeden sanığı Adliyeye getirdik” dedi. 

Sanık Ahmet B. mahkemedeki ilk duruşmasında polisin ifade alırken kendisine işkence yaptığını ileri sürmüştü. 

“SERKAN BİZE KİMİN VURDUĞUNU SÖYLEDİ”

Tanık olarak dinlenen polis memuru H.K. ise şöyle konuştu: “Serkan Dönmez cinayetiyle ilgili olarak Cinayet Büro Amirliği çalışanı olarak olaya ilk benim içinde bulunduğum ekip müdahale etti. Ekip arkadaşım H.D. idi.. Olay yerinde Serkan isimli şahıs ayaklarından yaralı şekilde yatıyordu. Biz kendisine kendisinin kimin vurduğunu sorduk. Kendisini Kaya A. isimli şahsın vurduğunu söyledi akabinde kaldırıldığı Devlet Hastanesi'ne gittiğimizde yine kendisini kimin vurduğunu sorduk. Kendisini Kaya isimli şahsın vurduğunu söyledi. Biz de bu konuda tutanak düzenledik.”

“SİM KART KÜMESTE BULUNDU”

Tanık olarak dinlenen polis memuru H.D. ise ifadesinde şunları söyledi: “Ben Cinayet büro ekibinde o gün görevli olduğum H.K. ile beraber Serkan Dönmez’in vurulduğu olay yerine gittim. Kendisini ilk olarak kimin vurduğunu sordum. Bize kendisinin Kaya A.'nın vurduğunu söyledi. Hastanede Serkan'a müdahale edildiği sırada kimin vurduğunu tekrar sorduk. Bize gene kendisini Kaya A.'nın vurduğunu söyledi. Bu konuşma geçtiği sırada yanımızda konuyla ilgili tutanağı tuttuğumuz polis memuru arkadaşlarımız vardı. Selçuk G.’nin doğrudan yakalanmasına ilişkin olarak ev araması yaptık. Ergül G. evdeydi. Selçuk'un evde olmadığını gördük. Sonradan arkadaşlar evin avlusundaki kümes gibi bir yerde Selçuk'u da görmüşler ancak Selçuk'u ben yakalanırken ben görmedim. Tutanak da bu hususa yer verildi. Yine Selçuk'a ait sim kartında arkadaşlar kümesten alındığını söylediler.”

Duruşma savcısı sanıkların tutukluluk haline karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti ise sanıklar Ahmet B., Selçuk G., Ali H. ve Mehmet Kaya A. hakkında tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız