SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Dedi!. 'Eğer Kul Hakkına Giriyorsanız Öbür Dünyada İşiniz Zor'

Vali Dedi!. 'Eğer Kul Hakkına Giriyorsanız Öbür Dünyada İşiniz Zor'
A- A+ PAYLAŞ

2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Malatya Valisi Ersin Yazıcı Başkanlığında gerçekleştirildi. Burada konuşan Vali Yazıcı, kamu malının hakkaniyetli kullanılması uyarısında bulunarak, “Binlerce, yüzbinlerce kişinin imkanını, parasını kullanırken eğer kul hakkına giriyorsanız işiniz zor” dedi.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen yılın ikinci il koordinasyon toplantısına Vali Ersin Yazıcı Başkanlık etti. Kentteki tüm kamu kurum ve kuruluşların yatırımlarının ele alındığı toplantı öncesi söz alan Vali Ersin Yazıcı, devam eden ve tamamlanan yatırımlara ilişkin bilgiler verdi.

Malatya’da 2024 yılı yatırım programında toplam 502 adet kamu yatırım projesinin bulunduğunu belirten Yazıcı, uygulanan bu yatırım projelerinin 408 adedinin genel ve özel bütçeli kuruluşlara ait olduğunu söyledi. Belediyeler tarafından yürütülen yatırım projesi sayısının 94 olduğunu da ifade eden Yazıcı, projeler için tahsis edilen 9 milyar 382 milyon 672 bin TL ödeneğin ise 2 milyar 758 bin TL'sin harcandığını belirtti.

Yatırımlara ilişkin bilgiler verdikten sonra deprem sürecine de değinen Vali Yazıcı, asrın felaketinin Malatya’da oluşturduğu ciddi sorunlar olduğunu da belirtti. Halen devam eden inşaatların olduğunu ifade eden Yazıcı, “Farklı boyutlarda vatandaşlarımızın talepleri var bizlerden, sizlerden. Kış aylarının oluşturduğu olumsuzluklardan etkilenen vatandaşlarımıza her türlü kurum ve kuruluşumuz destek oldu, hepinize teşekkür ediyorum. Büyük bir sorun yaşamadık, yaşatmadığınız için de teşekkür ediyorum. Şimdi yazın gelmesi ile birlikte başka sorunlar başlayabilir, farklı istekler talepler olabilir. Vatandaşımızın çok büyük bir afeti yaşadı, yaşamaya da devam ediyoruz. Mutlaka 3 büyüklüğünün üstünde bir artçı deprem yaşanıyor. Fakat bu şartlarda yaşamamız gerekiyor, devam ettirmemiz gerekiyor. Bizler başta ben olmak üzere burada bulunan tüm arkadaşlarım bu şehrin insanlarına hizmet etmek için buradayız. Bizimle ilgili taleplerinde ve isteklerinde daha duyarlı olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“SAHADAYIM, DOLAŞIYORUM, ÇOK BÜYÜK BİR TEPKİ YOK YANİ..”

Depremin yaşattığı travmalar içerisinde hayatını devam ettirmeye çalışan Malatyalılara ellerinden geldiğinin en fazlasını sunma mecburiyetinde olduklarını da ifade eden Yazıcı, “Bu noktada ben sahadayım, sık sık da dolaşıyorum. Çok büyük bir tepki yok yani, küçük bazı şikayetler, istekler mutlaka var. Ama genel anlamda sunduğumuz hizmetlerle ilgili ben kendimce de ölçüm yapmaya çalışıyorum, insanlar ne diyor diye. Hizmet alan insanlarımızın vatandaşlarımızın ne dediği önemli. Yani affedersiniz eşek arısı gibi çalışıyoruz, çok çalışıyoruz eşek arısı da çok çalışıyor bal vermiyor, bal üretilmiyorsa kusura bakmayın boşa çalışıyoruz. Dolayısıyla ben sahaya çıktığımda her türlü sorgulamayı kendi çapımda yapıyorum. Tabii ki bu bir her şeyi biliyorum anlamda değil ama hizmetlerle ilgili ölçmeye çalışıyorum” dedi.

Konuşmasında kamu mallarının israflı kullanılması noktasında da kurum müdürlerini uyaran Vali Yazıcı, “Arkadaşlar lütfen kamu malını, kamunun imkanlarını kullanırken lütfen tasarruflu olun. Hak ettiğinizin ötesine geçmeyin. Lütfen kullandığınız araçtan, sizin talimatınız da sizin emrinizde sizin imzanız da harcanan paradan Malatyalıların tamamının hakkı olduğunu asla unutmayın. Ve öbür dünyaya inanıyorsanız ki inanıyorsunuzdur, bende inanıyorum. Binlerce, yüzbinlerce kişinin imkanını parasını kullanırken eğer kul hakkına giriyorsanız işiniz zor. İnancımız gereği yapıyoruz ya cenazelerde helallik vermeyi. Bütün Malatyalıların helallik alma şansımız var mı? Bence yok. Dolayısıyla size gelmiş size tahsis edilmiş her kuruşta size tahsis edilmiş araçta gereçte parada imkanda bu şehirde yaşayan bütün Malatyalıların hakkı var, bunu asla unutmayız. Lütfen kamu da tasarruf konusunun bizlerden başlaması sizlerden başlaması gerektiğini lütfen unutmayınız” diye konuştu.

YATIRIM RAKAMLARI..

Valinin verdiği yatırım ve proje rakamları şöyle:

Kamu Yatırımlarımızın Genel Durumu
• 2024 Yılı 1. Dönem İtibarıyla;
• Toplam Proje Sayısı                              : 502
• Toplam Proje Tutarı (TL)                      : 57 milyar 120 milyon  665 bin  TL
• Önceki Yıllar Harcaması (TL)               : 9 milyar  952 milyon 793 bin  TL
• 2024 Yılı Ödeneği (TL)                         : 9 milyar  382 milyon 672 bin  TL
• 2024 Yılı Toplam Harcama (TL)           : 2 milyar  758 bin TL
• Parasal Gerçekleşme Oranı (%)             : % 22 seviyesindedir.

Yatırım Projelerinin Sektörel Dağılımı
• Eğitim Sektöründe                                 : 119 
• Tarım                                                     : 131
• Diğer Kamu Hizmetleri (DKH)             : 82
• Ulaşım                                                    : 53
• Sağlık                                                     : 39
• Enerji                                                     : 31
• Konut                                                     : 23
• Kültür-Turizm                                       : 16
• İmalat Sektöründe                                 : 8 proje yer almaktadır

Yatırım Projelerinin Mevcut Durumu   
• Biten Proje Sayısı                                                   : 38
• Devam Eden Proje Sayısı                                          : 253
• İhale Aşamasındaki Proje Sayısı                             :136
• Tasfiye Edilen Proje Sayısı                                   : 5
• Çeşitli Sebeplerle Başlanamayan Proje Sayısı     : 70

Parasal Gerçekleşme Durumu
2024 Yılı kamu yatırım projelerimize tahsis edilen 9 milyar 382 milyon 672 bin TL ödeneğin 2 milyar 758 bin TL’si yılın birinci dönem itibariyle harcanmıştır.
• Genel Nakdi Gerçekleşme Oranı: % 22
• Genel ve Özel Bütçeli Kuruluşlarda Nakdi Gerçekleşme Oranı: % 16
• Belediyelerde Nakdi Gerçekleşme Oranı: % 42 seviyesinde gerçekleşmiştir.

İKİZCE'YE HAZİRAN'DA SU..

Koordinasyon Kurulu’nda kurumunun Malatya’daki çalışmaları hakkında bilgi veren  DSİ Bölge Müdür Vekili Kadriye Dilek Aydın, DSİ tarafından yürütülen İkizce TOKİ Bölgesindeki içme suyu alt yapısı hakkında da “ İkizce TOKİ konutları içme suyu ishale hattında 15 bin 100 metre ishale hattımız var. 12 bin metresini tamamladık. Haziran ayı içerisinde işimizi bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Vali Ersin Yazıcı ise, “İkizce’de konutları teslim etmeye başladık. Su sorunun geçici olarak çözdük. DSİ çalışmayı tamamlayınca su problemi tamamen halledilmiş olacak. Şu anda su var, bir problem yok. Kanalizsayonu da İlbank yapıyor. İçme suyunda 640 milyonluk büyük bir yatırım yapılıyor. Oldukça da hızlı ilerledi” ifadelerini kaydetti.

Vali Yazıcı’nın ardından yatırımcı kurum ve kuruluşların temsilcileri söz alarak projelere ilişkin detayları paylaştı.

malatyahaber.com-İha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Ahmet (1 hafta önce)
    Koskoca șoför okulu arazisi binlerce toki yapılabilirdi ama ne oldu Mehmet Çınar ve Bülent Tüfenkçi önderliğinde apar topar güya sanayi için deprem hemen ertesi hemen temeller atıldı sanki tek sorun buymuș gibi, oralarda ikizce yerine çok güzel yerleșim alanı olabilirdi ama maalesef Malatya sahipsiz Malatya kimsesiz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • HASAN (1 hafta önce)
    devletimizin en yüksek makamlarının(il bazında) kul hakkını kanunlar çerçevesinde koruyup kollaması gerekmez mi? kul hakkı yeniyorsa ki banagöre kul hakkı yenmesi gark olmuş durumda. gerisi kul ile yaradanı arasındadır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Kemal (1 hafta önce)
    Bu dünyanın hesabı burda görülmeli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 hafta önce)
    Hakkımız öbür dünyaya kaldıysa yandık. Niçin yöneticiler var ki? Kurumlara da kurallara da gerek yok o zaman. Ah memleketim ah! Acaba bu başımıza gelenleri kendimiz mi istedik?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Kul hakkı ile İlgili ahirette yaratıcı mahkemesini kuracak ama bu dünyada da biz kanunlarla işimizi görmesek mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Salim (1 hafta önce)
    Rezerv alan adı altında SAĞLAM BİNALARI yıkmakta kul hakkına girer .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kiremit (1 hafta önce)
    Tamam peki.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakim (1 hafta önce)
    Sayın vali için tam fırsat.kul hakkını sormamaları için ne iyi fırsat.insanları kandıranları yalanı Yüce Allah sever mi hiç.diyorlar sıfır ev.yok sağlam ev.yok kaliteli yaşam.konut rezrv isteyene mübarek olsun hayırlı olsun.ancak hakikatler ölmez.gömülmez.gün yüzüne çıktıkça meselenin acısı artar.yaşanbilir alana sahip olmayan dairelerin fiyatının ne önemi var.küçük yapmalarını neye yarar ki.madem rezerv alanı çok makul ve iktisadi.bütün kalbur üstü adamların malı da rezerv alana dahil edilmeli.millet rahat yaşayamadıktan sonra bir şehrin valisi rahat yaşarsa namertlik olmaz mı.vali konağını da rezerv alana dahil edelim.ne gerek var o kadar büyük alanda israf değil mi,kul hakkı değil mi.ülkemizde meşaleyi biz yakalım.vaki konakkarı benzeri çok israf alanı var.oysaki bakın memlektte yer kalmamış ki zorla ve milleti rezerv alana dahil ederek vandalizm yapıyorlar demeyelim.vali konağı alanına yaklaşik 50 daire ya da fazlası oraya sığar.hazır alan ihtiyacı varya.işte namertlik bu ülke de bitmez.onlarca yıl önce nice zorluklar sonucunda alınan müstakil arsalara çözecekler.yok diyen o zaman bilsin ki rezerv alanı zorunluluğu kaldırılsın ki inanalım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (1 hafta önce)
    Vali bey sen ne diyorsun. insanlar artık nalet olsun diyor. vaz geçti. hırsızlık diz boyu. soyulmadık ev kalmadı. emniyet yok. yakalananlara ceza yok. adalet sıfır. siz hangi dünyada yaşıyorsunuz. lütfen bir adım kenara çek ilip bir bakın çevrenize....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Makarios (1 hafta önce)
    İsraf da kul hakkıdır. Kamu Kurumlarında üst düzey yöneticilerin hepsinde Mersedes takıntısı var. oysa, yerli malımız "TOG " gibi bir araç varken 20 Milyon TL'lik Yahudi arabalarına binmenin de vebali olmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yusuf Ali (1 hafta önce)
    20 senedir yiyorlar sayın valim onlar da sayılır mı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 hafta önce)
    Vali bey işin kolayına kaçmayın görevinizi yapın. Öbür dünyada ne olur kimse bilemez ancak siz bu dünyada insanların hakkını arayın ve hesabını sorun. Vatandaşın hakkını aramak için Vali siniz ve maaş alıyorsunuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İrfan (1 hafta önce)
    Komik :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İdare (1 hafta önce)
    O müdürler o memurlar utansın ki ve ne acıdır ki bir vali böyle bir ifade kullanmak zorunda kalmış. Aslında bir bakıma Sayın vali kurumlarda olan bitenin farkında. Her amirin her memurun başına bir müfettiş dikemeyeceğine göre idaresi altında çalışanları yaptıkları işin manevi boyutunu hatırlatmaya çalışmış. Keşke işe yarasa Sayın valim keşke...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyaxcx (1 hafta önce)
    Bende sahidim.valimiz devamlo halkin icinde.sayin valim malatya halki devlet erkani gorunce hep sevincle karsilar asla sikayetini soylemez.sizler gidince arkadan atip tutarlar.bu millet degisik bir millet.hakkini aramaz.ha bire arkadan konusur.buna dikkat edin
    0
    0
    Yanıtla
  • Adem (1 hafta önce)
    Bize anlatılan hep işin masalı.vali bey bir şehir de hak gaspı yapılırken yaşanabilir alana sahip olmayan daireler hiç mi kendisini ilgilendirmiyor.hayır mülkü amir ya.rezrv alan adı altında gasp edilen mülkiyet hakkı dokunulmazdır kanununu deprem sonrası yok olan evler üzerinden riskli yapı palavrasını uydurup milletin malına çökülürken vali bey ne yapıyor.hikaye mi anlatıyor.sıfır daireler diyerek büyülü sözlerle hipnoza maruz bırakılan bizler için kümes daireler neye yarar ki.az adil olun bütün kalbur üstü adamların malı da rezerv alana dahil edilmeli.millet rahat yaşayamadıktan sonra bir şehrin valisi rahat yaşarsa namertlik olur.vali konağını da rezerv alana dahil edelim.nede olsa TOKİ evlerinden yaklaşik 50 daire ya da fazlası oraya sığar.hazır alan ihtiyacı varya.kamu yararını en fazla devlet adamı desteklemeli.işte namertlik bu ülke de bitmez.onlarca yıl önce nice zorluklar sonucunda alınan müstakil arsalara çözecekler.yok diyen ben rezerv alanı istiyorum diyen o zaman bilsin ki rezerv alanı zorunluluğu kaldırılsın ki inanalım.çünkü istemeden zorbalık olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (1 hafta önce)
    Mesele ne biliyormusunuz? Mesele kul hakkı yemek değil; mesele kul hakkını yiyenin neyi kul hakkı olarak görmesidir. Ben çalmasam zaten başkası çalacaktı deyip çaldığına fetva veren insanların olduğu bir ülkede yaşıyorsan malesef kimseye helal olsun diyemiyorsun. Çünkü kul hakkı yerken, yediği kul hakkına bir fetva bulup vicdanını rahatlatıp "kul hakkı yemeyin efendiler" diyebiliyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 hafta önce)
    Vali bey anlaşılan çok duyarlı biri. Kendisini çok iyi anlıyorum. Yöneticilere yönelttiği ifadelerde de haklı olduğunu düşünüyorum, çünkü duyarsız insanımız çok. Vali bey inşallah ifade ettiklerini ete kemiğe büründürür, sadece ikazda kalmaz. Kalmaması da gerek çünkü vebalin büyüğü Vali beyin boynunda. Allah yardımcısı olsun.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Recep solmaz (1 hafta önce)
    Sayın valim deprem Malatyamizi yıktı can kayıplarımız oldu malatyalılar konteyner lerde mecburen yaşamaya hayat mücadelelerine devam ediyorken yıkılan malatyada olmayan şehirde kendini bilmezlerde bu felaketden nemalanmaya çalışan hukuk bilmez kanun bilmez devlet bilmez edepsiz eşkıya özentisi suratsizlarada fırsat vermeyin ..
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hasan (1 hafta önce)
    Kul hakki dediniz sayin valimiz Rezerv alani ilani demek, ister razi ol, ister olma, Mal sahibinin malina cokmedir. Haram olsun, mahserde yakalarina yapisacagim.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Sayın valim bizler normal vatandaş olarak bunu hep söylüyoruz zaten. Sizler idareniz altında olan yetki sahibi yöneticilere dikkat edin. Her kurumda yozlaşma hat safhada maalesef. Böylesi kişiler dünyevi düşündükleri için herşeyi ahiret hesabından değilde dünyadaki kanundan korkuyorlar. Herkes ahireti düşünse toplum olarak zaten düzeliriz. Ben vatandaş olarak cezaların yaptırımların yetersiz olduğunu düşünüyorum. Kurumlarda balık baştan kokar atasözü yerini buluyor. Müdüre bakıyorsun memura bakıyorsun sonra Allaha havale ediyorsun. Yaradan olmasa ne yapardık bilmiyorum.... Allah yar ve yardımcınız olsun sayın valim...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Onuncu Köy (1 hafta önce)
    Sevgili editör, haberin başlığında "Vali Dedi!.." cümlesinin sonuna (!) ünlem işaretini niçin koyduğunuzu merak ettim. Klavyede tuşlara basmak çok kolay, üstelik parasız da deyip fazla mal göz çıkarmaz düşüncesi ile mi koydunuz. Yoksa böyle bir cümleyi bir valinin söylemesine mi şaşırdınız? Yoksa "kul hakkı" gibi konular din adamlarının sahasına girer, nasihat etmek sizin hakkınız değil mi demek istediniz? Yoksa "mübalağa zemm-i zımnidir" düsturunca sayın valiyi eleştirmek mi istediniz? Yoksa benim düşünemediğim, aklıma gelmeyen farklı bir amacımı var? Hakikaten çok merak ettim! (Buraya ünlem konulur)
    %67
    %33
    Yanıtla
  • mert van (1 hafta önce)
    sayın valim orta hasarlılar neden bekliyor. mahkemelik değil neden yıkmıyorsunuz acaba?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • kadir (1 hafta önce)
    sayın valim kul hakkı yiyenin sadece öbür dünyada işi zor olmuyor bu dünyada da zor oluyor kul hakkı yiyenin inşallah öbür dünyaya kalmadan bu dünyada acısı fazlasıyla çıkar
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Asım (1 hafta önce)
    Sayın vali kusura bakmasın,kul hakkı yemeyen elbet vardır ama ama ama....sosyal konut projeleri yapılırken dahi rezerv alanlara zorla cevren despotça dahil edilenlerin sesi size gelmiyor mu.geliyorsa haksızlıkları önleyin.daha nice rezil işler ve yolsuzluklar.sizler yetki makamında olanlar hukuksuzlukları bertaraf edecek kişiler olarak işi ahirete havale etmeyin.
    %92
    %8
    Yanıtla