SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Desteğe İhtiyacımız Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:50:28
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili adayları seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

ORDUZU'DA..

AKP Milletvekili adayları, 1 Kasım'da yapılacak olan seçim çalışmaları kapsamında Orduzu Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Toplantıda konuşan AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçimin Türkiye'nin geleceği açısından büyük öneme sahip olduğunu kaydederek, seçime katılımın en yüksek seviyede olması gerektiğine vurgu yaptı.

Milletvekili ve Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, tarihi öneme sahip bir seçime doğru gittiklerini söyledi. Tüfenkci, “Bu seçim Türkiye'nin nereye bakacağını, hangi yöne doğru gideceğini gösteren çok önemli bir seçim. Sizin tercihiniz, sadece bir partinin iktidara gelmesi için kullandığınız bir tercih değildir. Gençlerimizin yarını ne olacak, çocuklarımızın geleceği ne olacak, Orduzu'nun geleceği ne olacak, Malatya'nın geleceği ne olacak, Türkiye'nin geleceği ne olacak onu sizler, 1 Kasım'daki tarihi seçimdeki kullanacağınız oy ile göstereceksiniz” diye konuştu. 

Milletvekili ve Milletvekili Adayı Çalık ise 7 Haziran'da milletin vermiş olduğunu mesajı aldıklarını ifade ederek, bu mesaja binaen her yeri kapı kapı dolaştıklarını belirtti. Milletvekili Çalık Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğine de dikkat çekerek, bu bağlamda 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçimin Türkiye açısından büyük önem taşıdığının altını çizdi. 1 Kasım seçimlerini 3 Kasım seçimlerine benzettiklerini dile getiren Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“3 Kasım seçimlerinde siz nasıl AK Parti'yi tek başına iktidara getirdiyseniz, Allah nasip ederse 1 Kasım 2015'te de AK Parti'yi inşallah tek başına iş başına getireceksiniz. Sizlerin destek ve dualarına ihtiyacımız var. Bahçeli'ye gereken cevabı vereceksiniz. Bahçeli, her şeye 'hayır' dedi. İnşallah milletimizde 1 Kasım'da Bahçeli'ye sandıklarda 'hayır' diyecek.”

TÜFENKCİ: YENİDEN ŞAHLANMANIN MİLADI OLACAK

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, seçim çalışmaları kapsamında Yeni Buğday Pazarı esnaflarını, Yakınkent İş Merkezi esnaflarını, Kızılay Malatya Şubesi’ni ve Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı'nı ziyaret etti. İlk olarak Yeni Buğday Pazarı ve Yakınkent İş Merkezi esnaflarını ziyaret eden Milletvekili Tüfenkci, sorun ve talepleri dinledi.

Tüfenkci sözlerinin devamında herkesin 1 Kasım'ı bir fırsat olarak görmesi gerektiğini de vurgulayarak, “İnşallah 1 Kasım'dan sonra Türkiye'ye toplumsal barışı, huzuru ve sosyal barışı tesis eder, kamu düzenini tekrardan etkin ve bütün Türkiye Cumhuriyeti coğrafyasının tamamında verilen mücadeleyi başarıyla tamamlarız. Hem ekonomik anlamda hem de huzur anlamında 1 Kasım yeni bir dönemin başlangıcı olur inşallah. Tabi bunun için bütün hemşerilerimizin 1 Kasım'ı bir fırsat olarak görmesi gerekir. Bunun partiler üstü bir mesele olarak düşünülmesi gerekir. Türkiye'nin bekasıyla ilgili bir tercih yapılacak” sözlerini kaydetti.

Tüfenkci daha sonra beraberindekilerle birlikte Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı'nı ziyaret ederek, Genel Başkan Hasan Meşeli ile bir araya geldi. Ziyarette konuşan Tüfenkci büyük düşünen, büyük Türkiye hayali kuran bir parti olarak mezhep ve ırk ayrımı yapmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerinin altını çizdi.

“Bizim AK Parti olarak amacımız, gönüllerimizi gönüllere bağlamak diyen” Tüfenkci, “AK Parti olarak, Alevi vatandaşlarımızın temel taleplerini karşılamayı vaat ediyoruz. Cemevleri, eğitim sisteminde sağlıklı bilgilendirme, üniversitelerde araştırma ve uygulama merkezleri oluşturma gibi çeşitli konularda gerekli adımları atacağız. Bu noktada, geleneksel irfan merkezleri ve cemevlerine hukuki statü tanıyacağız. Aynı şekilde, geleneksel irfan merkezlerinin ve cemevlerinin ihtiyaçlarının karşılanması için 5393 sayılı Belediye Kanunu, 3194 sayılı İmar Kanunu ile 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nda gerekli değişiklikleri yapacağız” değerlendirmelerinde bulundu.

“AK PARTİ DİĞER PARTİLERE BENZEMEZ”

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin ile Malatya 6. sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan, Kuluncak ilçesi ile ilçeye bağlı Kaynarca, Kızılmağara ve Kömüklü mahallelerini ziyaret etti. AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar ise Yeni Sanayi Sitesi esnaflarını, Hayırlarla Yarış Derneği’ni ve Fikir Adamları Derneği’ni ziyaret etti. 

Şahin, 1 Kasım'da yapılacak olan seçimin sahadaki yansımasının çok iyi bir şekilde olduğunu gördüğünü ifade etti. Milletvekili Şahin istikrarın olmadığı bir yerde ticari ve ekonomik istikrarın olmayacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bakın AK Parti iktidarları döneminde Türkiye’de istikrar ve güven vardı. Vatandaşlarımızın ‘Yarın ne olacak’ korkusu yoktu. Ancak 7 Haziran’dan bu yana esnaf neredeyse kan kusuyor, bunu sahada sık sık dile getirdiklerine şahit oluyoruz. Artık herkes şunu çok iyi biliyor: AK Parti gencine, emeklisine ve tüm vatandaşlarına birlikte sahip çıkan tek partidir. 1 Kasım için hazırladığımız beyannamemizde her kesime, herkese sözümüz var. Başbakanımız geçtiğimiz günlerde seçim vaatlerinde bulunan asgari ücret miktarı için tarih verdi. Asgari ücreti hemen 2016 başında 1300 TL'ye çıkartacağız. AK parti diğer partilere benzemez. Söz verdiğinde mutlaka gerçekleştirir.

Mustafa Şahin konuşmasının devamında terörle mücadele konusuna da değindi. “Her zaman terörle mücadele ettik diyen” Şahin, “Terörle mücadelede konusunda kararlığımızdan hiç kimse şüphe etmesin. Ne milletimiz, ne Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımız, ne de terör örgütü ve ona destek verenler bu konudaki kararlılığımızdan hiçbir şekilde tereddüt olmayacağını bilsinler. Son silah bırakılana kadar operasyonlar devam edecek” dedi.

Milletvekili ve Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar ise Yeni Sanayi Sitesi esnafları ziyareti esnasında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin geleceği açısından önemli bir seçim sürecinde olduklarını söyledi.

“1 Kasım'da bizi kimseye muhtaç etmeyin, desteğinizi arkamıza verin” çağrısında bulunan Milletvekili Yaşar, AK Parti’nin 13 yıl boyunca her zaman esnafa sahip çıktığını söyledi. Seçim vaatleri hakkında konuşan Nurettin Yaşar, “Bu seçimde yine esnafa tam destek veriyoruz. 30 bin lira faizsiz kredi desteği sağlayacak, iş kurmak isteyen esnafımıza gereken yatırımı yapacağız. Basit usulde vergilendirilen esnafımızdan 8 bin liraya kadar olan yıllık kazançtan artık vergi alınmayacak. Yine esnafımızın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik pirimi kesintisi tamamen kaldırılacak” sözlerini kaydetti.

6. sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan da milletin 1 Kasım'da sanık başına giderek, önemli bir karar vereceğini belirtti. Herkesin ortak paydasının vatan olduğunu dile getiren Önalan, "Bizim artık ortak bir paydamız var, o da vatan” dedi. AKP’nin gençleri geleceğin istikbali olarak gördüğünü belirten Önalan, bu noktada iş kuranlara yönelik yaptıkları düzenlemeleri çok önemsediklerini ifade etti. Önalan, “Gençlerimizin en iyi şekilde hayata atılmalarını sağlayacağız. Gencimizin cebine 50 bin lira sermaye vereceğiz. Ama yetmezse 100 bin lira da faizsiz kredi veriyoruz. Teminat istemiyoruz, gencimizin teminatı devlettir. Üç yıl vergi istemeyeceğiz. Yine gençlere ücretsiz internet hizmeti vereceğiz ve gençlerimiz için pasaport harcını kaldıracağız” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız