SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Depreme Dayanıklı' Dediler, Cümbür Cemaat Temel Attılar, Deprem Vurdu

'Depreme Dayanıklı' Dediler, Cümbür Cemaat Temel Attılar, Deprem Vurdu
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Topsöğüt Mahallesinde yaptırılan ve 'depreme dayanıklı' olarak pazarlanan 4’er katlı 6 bloktan oluşan Yeşil Topsögüt Evleri, 6 Şubat'taki depremlerde hasar gördü ve oturulamaz hale geldi.  Sitede yaşayanlar evlerini boşaltırken çekilen fotoğraflar ve video kayıtlar her şeyi gözler önüne serdi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından temeli Ekim 2020'de çok sayıda siyasinin de katılımıyla atılan, törende yapılan konuşmalarda "depreme dayanıklı' olduğu öne sürülen 136 daire ve 6 dükkândan oluşan Yeşil Topsöğüt Konutları daha bir kısım sakinlerinin taşınmasının üstünden 1 yıl dahi geçmemişken, ilk depremde oturulamaz duruma geldi.

6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler Malatya’da büyük yıkım, can kaybı ve hasara neden oldu. Depremin hasara neden olduğu sitelerden biri de Yeşilyurt Belediyesi’nin yaptırdığı ve daha 1doldurmayan Yeşil Topsöğüt Konutları oldu. Aylardır reklamlarla pazarlanan ve bir kısım daireleri satılan site, yapılan hasar tespit çalışmaları sonrasında, ‘oturulamaz’ durumda olması nedeniyle boşaltıldı.  

Büyük iddialarla yapılan ve pazarlanan sitenin sakinleri taşınıyor

İhaleyi verdiği firma, betonu Çınar'ın aile şirketinden almış
Ailesi beton ve gaz beton üreten şirketin sahibi olan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın da Malatyalılara örnek proje olarak sunduğu Yeşil Topsöğüt Konutlarının daha 6 aylık kullanılmaya başlamışken ilk depremde büyük hasar görmesi, Malatya'da müteahhitler ve kooperatifler tarafından yapılan binaların yanı sıra, inşaat mühendisi başkanın görev yaptığı bir belediyenin deprem öncesine kadar iddialı reklamlarla satmaya çalıştığı konutların oturulamaz hale gelmesinin ardından, sorumlular hakkında yapılacak işlem merak konusu oldu.

Ayrıca, Yeşil Topsöğüt Konutlarının ihalesini ‘şeffaf olmayan’ bir süreçte alan şirketin, eski SSK Hastanesi'nin yerine inşa edilmekte olan Yeşilyurt Belediye Binası işini de aldığı, ayrıca bu şirketin betonu Çınar'ın ailesine ait firmadan temin ettiği CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından öne sürülmüştü. Ağbaba Nisan 2021'de yaptığı açıklamada, Yeşil Topsöğüt Konutları projesi için, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın ailesine ait şirketten hazır beton ve gaz beton satın alındığını ileri sürmüş ve "Bir belediye başkanı, yönettiği belediyeye kendi şirketinden malzeme satabilir mi?" sorusunu yöneltmişti.

Beton sattığı iddiasını reddetmedi ama teröristlerle işbirliği ile suçladı
Yeşil Topsöğüt Konakları konusunda Veli Ağbaba'nın "Bakan kendi bakanlığına dezenfektan satınca, belediye başkanı da hazır beton satıyor. Malatya’da gaz beton, hazır beton alınacak başka firma yok mu? Bir belediye başkanı Çınar ise, yönettiği belediyeye kendi şirketinden malzeme satabilir mi?" sorusuna, cevap veren Mehmet Çınar,  "Şirketler kendi menfaatlerini gözeterek ticarî faaliyetlerini organize ederler" yanıtını vermişti.

Başkan Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediyesi'nin 136 konut, 6 iş yeri ve kapalı otoparktan oluşan lüks Yeşil Topsöğüt Konakları (Konutları) Projesi'nde, ailesine ait şirketten gaz beton satın alındığı iddiasını reddetmedi. Çınar açıklamasında, "Aileme ait olan firma Malatya ile çevresinde gaz beton imalatı yapan tek firmadır" ifadesine yer vermişti.

Çınar, CHP ve Veli Ağbaba'ya terör örgütleri ve teröristlerle ilişkili siyaset yapma ithamında bulunmuştu. (Ağbaba'nın iddiaları ve Çınar'ın yanıtını, haberin sonundaki ‘İlgili Haberler’ bölümündeki linkleri tıklayarak okuyabilirsiniz)

-Çınar, “Depreme dayanıklı, kaliteli, binalara örnek bir proje” demişti… 
Ekim 2020 tarihinde düzenlenen Yeşil Topsöğüt Konutları temel atma töreninde Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Malatya’nın birinci kuşak deprem bölgesinde olması, artçı depremlerin sıkça yaşanması nedeniyle depreme dayanıklı, kaliteli ve nitelikli yaşam alanlarımızın sayısını artırmak içinde örneklik teşkil edecek yatırımlarımıza bugün bir yenisini daha ekliyoruz. Yeşil Topsöğüt Konutları, işte bu hedeflerin ciddi bir yansımasıdır. Depremden dolayı ilçemizde müstakil evlere olan ilginin yanı sıra son dönemlerde ulaşım kalitesi yükselen Sivas yolumuzun etrafında ki hızlı bir şekilde gelişen düzenli yapılaşmayı daha nitelikli ve modern hale getirmek amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Yeşilyurt’umuzun gelişimine ışık tutacak, yatay mimari projelerine örnek gösterilecek değerli bir yatırım olan Yeşil Topsöğüt Konutlarımız, modern kentleşmeye örnek gösterilecek olup, burada yapmış olduğumuz imar uygulaması neticesinde kazanmış olduğumuz yaklaşık 10 dönümlük alanda hizmete sunulacaktır. Konutlarımız yedi ayrı bloktan oluşuyor, her blokta 20 daire bulunmaktadır.110 adet 132 metrekareden oluşan 3+1, 26 adet 105 metrekareden oluşan 2+1 ve yola bakacak şekilde ekonomiyi canlandırmak amacıyla 6 adette dükkan inşa edilecek.” demişti.

AKP Milletvekili Hakan Kahtalı ise, “Başkanımız ve ekiplerini tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Yüksek İnşaat Mühendisi olan Belediye Başkanımız konunun uzmanı ve deneyimli bir isimdir. Yıllardır Malatya Büyükşehir Belediye ve Yeşilyurt Belediyesinde önemli görevlerde bulundu ve şimdide şehrül emin olarak Yeşilyurt’umuza güzel hizmetlerde bulunuyor.136 adet daire, 6 dükkan ve sosyal alanlarıyla çok güzel ve güvenilir bir yaşam merkezi burada inşa edilecek. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.” şeklinde konuşmuştu.  

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı olan ve kentte binalara yüksek kat izni veren imar kararlarında imzası bulunan, halen Malatya milletvekiliolan Ahmet Çakır da törende yaptığı konuşmada, “Yeşil Topsöğüt Konutlarının da bölge için doğru bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Sanayi alanının da yeni yatırımların geleceği, önemli bir yol güzergahında olan, hem kentimiz hem de kent dışına yönelik ticari faaliyetlerin yoğunlaşacağı bu bölgemizin gelişimini olumlu yönde etkileyecek çok güzel bir proje olduğu kanaatindeyim. Proje çok güzel tasarlanmış, sosyal donatı alanlarıyla, yeşilin ön planda tutulduğu, az katlı yatay mimariye uygun bölgemize değer katacak güzel bir yatırımdır.” sözleriyle projeyi övmüştü.

Çalık, 'yüzümüzü kara çıkarmadı' diye övmüştü
Adı, daha önce bilgisi ve onayıyla Yeşilyurt Belediyesi'nin üzerinden yapılan işlemlerle hizmet pasaportu düzenlenerek yurt dışına iki grup halinde 96 kişinin kaçırılmasıyla ilgili ‘Gri Pasaport Skandalı’ ile gündeme gelmesine rağmen, dava sürecinde 'tanık' pozisyonuna getirilen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın en büyük destekçilerinden biri olan AKP MKYK Üyesi ve Milletvekili Öznur Çalık ise, temel atma töreninde “Bu bölgelerimiz özellikle %90’a yakın Sayın Cumhurbaşkanımıza destek vermiş, ona oy vermiştir, Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkmış bir Topsöğüt var. Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar’a aday olduğunda ‘ Yeşilyurt’un Çınar’ı olacaksın’ dedim ve yüzümüzü kara çıkarmadı. Yeşilyurt’un çınarı Belediye Başkanımızı kutluyorum, tebrik ediyorum, ellerine sağlık. Müteahhit firmamızın yetkilisinden cami sözünü de aldık, Allah razı olsun, buraya güzel bir camide kazandıracağız.” şeklinde konuşmuştu.

Yeşil Topsöğüt Konutları'nın Ekim 2020'de temel atma töreninden

Yeşil Topsöğüt Konutlarının temel atma törenine; AKP MKYK Üyesi ve Milletvekili Öznur Çalık, AKP Milletvekili Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AKP İl Başkanı İhsan Koca, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu, AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, AKP Yeşilyurt Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları, Mahalle Muhtarları ve Mahalle Sakinleri katılmışlardı. (Üstteki fotoğrafta)

AKP'nin Malatya'daki bir diğer merkez ilçe olan Battalgazi Belediyesi'nin başkanı Osman Güder'in adı da, ortak olduğu inşaat şirketi tarafından 2016'da Yeşilyurt'ta inşa edilen sitenin bir blokunun çökmesiyle gündeme gelmişti.

SÖZCÜ GAZETESİ'NDE DE HABER KONUSU OLDU..

Bu arada, Yeşil Topsöğüt Evleri'nin ‘oturulamaz’ hale gelmesi, Sözcü Gazetesi'nde de, Evren Demirdaş imzasıyla “AKP’li başkan ‘deprem yönetmeliğine uygun’ demişti: O konutlar bu hale geldi” başlıklı habere konu oldu.  Sözcü'deki haberi okumak için aşağıdaki linki tıklayınız:

https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem/son-dakika-akpli-baskan-deprem-yonetmeligine-uygun-demisti-o-konutlar-bu-hale-geldi-7599257/

malatyahaber.com

GÜNCEL FOTOĞRAFLAR VE VİDEO: Burhan KARADUMAN

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

79 yorum yapılmış

  • Alp (1 yıl önce)
    Yeşilyurt başkanı ve bu proje onay verenler adalet önünde hesap versin vatandaş parasıyla rezil oldu.Belediye kazandı çınarın beton fabrikası kazandı ama vatandas mezar aldı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kısas şart (1 yıl önce)
    Tren garden çürük binaya yıllarca ruhsat verilmedi kimin ruhsat verdigi ortaya çıkarılmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatya (1 yıl önce)
    önce arazileri kap sonra imara aç sonra yuksek kat izinleri kontrolsuz yapılan binalar kime satacaksın o da kolay kamu bankalarından ucuz kredi evler kapış kapış gidiyor evi iki katı fiyata satın almış olann bizler memmun satanlar memmun,eğer biraz pahalı konutlar varsa ono da yabanclara 400 bin doları yabancılar alsınlar ve vatandaş olsunlar. Şu anda malatya dışına giden dostlarda konuşuyoruz burada herşeyini kaybetmiş yıkılan konuta enkazın altında kalan arabaya kredi ödüyor ,gittiği yerde kiralalık ev bulmak bulsan bile mevcut kira fiyatlarına tutmak mümkün değil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ozkan (1 yıl önce)
    Su goruntuler vatana ihanettir. 4 katli binalar bile şu hale gelmişse bu ihanet degilde nedir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Necati (1 yıl önce)
    Siz birde aynı belediyenin yaptırdığı ilk konutları olan yeşilköy 1 ve 2 evlerine bakım. İkisinde hasarlı. Orayı da haber yapın. Bu adamların ilk vukuatı yeşil topsöğüt evleri değil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alper (1 yıl önce)
    Ben size diyeyim Malatya dan yine %50 oy çıkar malum partiye!
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Az dedin, daha fazla çıkar. Böyle yönetilmeyi hak ediyoruz diyince de bize kızarlar
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatya_44 (1 yıl önce)
    Kala kala bunlara kaldık.Malatya'yı vizyonu ,misyonu olmayan bu insanlar yönetirse, sonuç böyle vahim olur.Niye hep birbirlerini övüyorlar.Malatya'yı menfeatlari doğrultusunda yönetiyorlar.Bunların bu basiretsizliği,Sayın Cumhurbaşkanına iletilmiyor.Ama Allahın adaletine güvenim sonsuz...Bu hesabını rabbim sizlere tek tek soracak....
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Her şeyden haberi vardır. 20 senedir hiç mi duyulmadı.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Osman (1 yıl önce)
    Az önce Yeşilkaya Villaları için ilan verildi. Gedik’teki zenginler için yapılan eş dost ahbaba satılan villalar. Tapular halen belediyede. Bunlara el konulması gerekiyor. Savcılığa şikayet edebilecek var mı ? 4 milyon 200 bin istiyorlar. Kaça aldıkları şüpheli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 2019 dan buyana 2 milyon 570 bin tl ödemişim. 6 yıldır bitmemiş. Yeşilyaka villaları hepsi villa değil 64 tanesi normal daire. Bende mağdurum. Ödediğim parayı ver sana vereyim. Ayrıca ilk alanlardan fazla kişide kalmamış. O ona o ona satmış şuan kimse eş dost falan değil. Bitmeyince ilk alanlar satmış gitmiş. Şimdi mal bize şişdi. Bu gidişle de en az 2025 kalır. Geri kalan borçla birlikte razıysan gel satayım kardeş.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Sercan (1 yıl önce)
    Malatyalıyı tanırım konuşmasından gözünden. Biz memleket denilince gözleri dolan insanlarız. Üç beş eli kanlı müteahhit yüzünden… Hayatları, hayalleri solan insanlarız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emrah (1 yıl önce)
    Okuyun lütfen .özellikle üst düzey başkanlar… Adamın biri otobüse binmiş . Arkasında bir hırsız varmış ,adamın cebindeki tüm paraları çalmış .muavin gelip adamdan yolcu ücretini istemiş fakat adamın parası çalındığı için verememiş bu yüzden mahçup olmuş . Arkasında oturan hırsız adamın otobüs bilet parasını vermiş …. Ve TÜM OTOBÜSDEKİ yolcular HIRSIZI ALKIŞLAMIŞ .. BU MEMLEKET SİZLERİ AFFETMEYECEK . Malatya’yı parsellediniz yetmedi . Alın sizin olsun kendi memleketimizde yabancı olduk . Bunların yüzünden
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hancı44 (1 yıl önce)Emrah isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş çok güzel özetlemişsin enkaz bomboş Bi şehir kendi aralarında protokol yapsınlar şehir onların olsun doymadılar buzamana kadar Bundan sonra hepsini alsınlar belki doyarlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Menmet (1 yıl önce)
    Yıllarca Zeminin çürük olduğunu söylediğim yerlere çok katlı bina yapanlar, şimdi yüzünüz kızarmadı mı? Zarar verdiğiniz insanların umudunu, geleceğini karattınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dobra (1 yıl önce)
    Bu saydığınız mesela akın güder poyraz Çınar vs vs soyisimli müslümanlar bir daha ki seçimde aday olsa hepiniz tıpış tıpış yine oy verecek kusura bakmayın...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    ülke babalarının çiftliğine dönmüş..hesap soran yok..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Malatya Bostanbaşında binaların hepsi yeni, ama yerle bir olacak derecede ağır hasarlı.Bunun en büyük sebebinin 2004-2009 Malatya belediye Bşk.Cemal Akın ve Bostanbaşı belediye bşk.Yahya Akın’ın kendilerinin 260 dönüm arsaları var diye 5 kata imarı 12 kata çıkartmaları iddiası.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Kağan (1 yıl önce)
    O temel atma törenine katılıp o butonlara basarak reklam yapıp basına demeç verenlerin hepsi sorumlu
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Yeşilyurt (1 yıl önce)
    Çınarın sağ kolu muzaffer. Depremin 1. Günü Mersin'e gitti. 15 gün sonra ekibi ile geldi. 15 gündür çalışan personelleri tehtit etmeye başladı. İşe gelmez isen başkanın talimatı gereği işten çıkarılacaksınız diyorlar. 15 gündür ortalıkta olmayan adamlar. Sanki ilk günden beri sahadaymışta çalışmışlarda. Yeşilyurt belediyesinde tüm personeller.tedirgin. Allah hepsini bildiği gibi yapsın.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Belediye personelinin alayı torpille işe girdi zaten umarım çıkarırlar hepsini
    %84
    %16
    Yanıtla
  • SS44 (1 yıl önce)
    Binalara ait denetimler acilen belediyelerden alinmali tokiye verilmeli.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • ne tokisi al birini vur ötekine ..imo ya verilmesi lazım...inşaat müh. odasına
    %84
    %16
    Yanıtla
  • fulya (1 yıl önce)
    deprende hayatını kaybedenlere ALLAHTAN rahmet diliyorum bu toplumdan ümidin azalıyor insanın ilk önce yaptığı iş içine sinecek yani kendi kendini denetlleyecek memursa ben bu maaş hak ediyormuyum esnafsa kazancı hakkıylamı kazandımmi hepimize uyarılar var bundan ders çıkartacakmıyız bakın kuraklık diyoruz bu daha büyük felaket anlayana sitelerde içme suyunu açıyoruz çim suluyoruz veya kuyusuyu farketmez gencin birine dedim üniversite mezunu içme suyunu böyle kullanma dedim birşey olmaz biz böyle gençlik yetiştirdik eğer yetkiliysen bunlara müdahale etmiyorsan o maaş haramdır mal satıp fiş kesmiyorsan o kazanç haramdır veya kalitesiz mal veriyorsam halimiz bu inşallah ders çıkarırız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)fulya isimli kullanıcı yorumuna
    Deprem olmadan öncede malatya yeni camiiden cevre yoluna,eski stada ,cengiz Topel caddesine,sitmapi arina dogru binalari görünce korkuyordum dökülen bu binaları bir yetkili görüp buralari bölüm bölüm yikilim yenilenme yapalim demedi onlar demedi biz ise talep etmedik,maalesef kimse gorsede görmez oldu önlemleri almayalım başımıza gelen olumsuz şeyleride alın yazısı kadere baglayalim işin içinden sıyrılıp çıkalım ,
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    İmar ve kat izni verenler, hazır beton firmaları, denetim firmalari ,insaatin mimar ve mühendisleri neredeler, hazir çimanto getiren işçilerin betonun bir an önce dökülmesi icin sonradan cimantoya su doktuklerini , Demir baglantilarinin usulüne uygun yapılmadığını, dökülen betona yeterli su verilmediği vb bir çok hatalar yapıldığı biliniyor, Şili ve Japonya'da 9,2 şiddetinde deprem oluyor ona göre bina yaptiklari icin hic bir sey olmuyor özellikle malatyamizin merkez dahil 2000 den önceki yapilari Elazığ depreminden sonra kentsel dönüşüm ile yenilenmeliydi ama depreme dayanıklılık testleri bile yapılmadı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • nursema (1 yıl önce)
    Kayısı toplamaya gelenler için hazır duş ve wc ler zamanında yapılmıştı bunların akıbeti ne oldu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yılmaz (1 yıl önce)
    "Zübük" yalnızca bir film değil, bizim gerçeğimizdir ne yazık ki!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)Yılmaz isimli kullanıcı yorumuna
    Siyaset rant icin güç devşirme icin yapilmayip hizmet için yapilsa bu işler inanın olmaz .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • nursema (1 yıl önce)
    Okul alanlarının en az5-8 dönüm olmalıki ,3 katı geçmemeli, depremde bahçelerin toplanma alanı olmalı, ama ne akılsa okul bahçelerine,zemini iyi olmayan alanlara okul içine okul yapılmaya başlanıldı, devletin valiliğin,nufusun,tapunun,emniyetinin sigortasının yani hasas birimlerinin gereklise yer altında şalterini kaldırdığında devreye gireçek birimler olmamalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ömer (1 yıl önce)
    Belediye Başkanı Meclis Üyeleri ve birim amrleri her meslekten olmamalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ah be insanoğlu (1 yıl önce)
    Yahu ne garip bir milletiz. Herşey ayan beyan ortada ama hesap soran yok, düşünen yok, sorgulayan yok. demedi demeyin Malatya yine %50 verir bu AKP ye. Bakın bunun hesabı da sorulmayacak. Şuanda AKP li vekil, partililer ve belediye başkanları yakınları oldukları müteahhitlerin paçasını kurtarmak için birçok binaya ağır hasar tespiti yaptırıyor ki bu işin sorumluluğunu tokiye yıkıp aradan sıyrılmayı deneyecekler.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Sedat (1 yıl önce)
    Meee arkadaşım sen gitte bostanbasindaki oturanların biraz dinle Deprem sonra maaşlar yatınca benim kiramı geciktirme diyenmi. Depremden önce kirayı faiz oranda arttiranlarmi dersin ne ararsan var..demek senin tuzun kuru...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmetince (1 yıl önce)
    Bu binanın fenni mesulü yok mu? Yoksa bu binanın fenni mesulü bunları kim kontrol etti. Etriye aralığı bu kadar olur mu ? Hangi yönetmelikte yazıyor bu aralık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Bu projenin Ruhsatı bile inşaat başladıktan 6 ay sonra verilmiş, Bu işin başında Yeşilyurt belediyesinde 2 dönem imar komisyon Başkanlığı yapan K. E. vardı. Güngör caddesi ve Yüz akında milyonlara sattığı binaların hepsi ağır hasarlı, imar komisyonunda yüksek katlara imza atan komisyon başkanı yazlıklar olsun Yüksek İnşaat Mühendisleri, bu işi Kadircan Esen ihalesiz ve ruhsatsız verdi. Yazıklar olsun
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Hasan bey güzel yazmışsınız ama,kim soruşturma yada mahkeme acacakki sadece yaadığımızla kalıyoruz.Hatta adamlar sonra tekrar aday bile oluyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Malatya birileri 2020 Elazığ depreminden hiç ders çıkarmamış. Daha çok rant daha çok rant. Suçlu kim? Yer suçlu. Zemin suçlu. Deprem suçlu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    müteahitleri atın içeri zaten müteahit hırsızdır hatta asın toptan kurtulalım kesin herşey çözülecek. başkada suçu olan yok hepsi melek, maşallah yüzlerinden nur akıyor.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Çınar betonmu acaba kullandilar arastirilsin ytonk falan bostanbasinda poyraz insaat kullanmis çınar betonu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • nursema (1 yıl önce)
    Deprem gecesi benzin istasyonlarında pompaları kapatan marketini kapatan tuvalettini bile kullandırmayan istasyonlarında incelenmesini talep ediyoruz.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    Bu iş bilmezleri bu vizyonsuzları Malatya nın başına bela edenler binlerce insanın vebalini aldılar. Bir gruh anca bu kadar kendine oy veren şehrine vatandaşına ihanet edebilir. Bu dünyada işiniz işti ya ahirette.??
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Müdür (1 yıl önce)
    Galiba inşaatın fenni mesülü su ürünleri mühendisi galiba. Çünkü inşaat mühendisi olsa etriye aralığının bu genişlikte olmayacağını bilir. Tabi işinize gelmeyen mühendisleri işten atar yerine böyle insanları getiriseniz olacağı bu... Bence Yeşilyurt belediyesi inşaat yapmasın diger depremde Bostanbaşı bu depremde burası...Anca kafe açıp oturanlar.. Bu işten anlarlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fth (1 yıl önce)
    Yeşil Topsöğüt Konutu değil Yeşil Yol yapmışlar desenize
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mahmut (1 yıl önce)
    Suç ne belediye başkanlarında ne de milletvekillerinde, oy kullanıp bunları seçerken biraz düşünmek lazım körü körüne oy vermemek lazım.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Bakalım bunlardan hesap sorulacakmı?
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Zeki (1 yıl önce)
    İnsanlara kurtarıcı olarak sunulan kişilerle, cellatlarının aynı kişiler olması ne acı. Daha acısı ise bunu idrak edemeyen insanların çokluğu.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • İbrahim (1 yıl önce)
    Haram zıkkım olsun, hem bu dünyada hem ahirette hesap versinler. Utanmazlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Bunların yatacak yeri yok.alllah kitap diyip camiden çıkmazlar ama.allah korkusu olmayan adam bunlar.Yesilyurt, Battalgazi ,Büyüksehir başkanlarının hepsi yargılanmalı.bu kadar ölen insanın kanı elinizde....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • nursema (1 yıl önce)
    İşin ehli ve sırtındaki ceketin hesabını verecek,hiç bir maddiyata tenezür etmeyecek nsanları secmediğimiz müddetce işimiz çok zor.Devletimiz köyde ev yapanlara proje desteği, demir v.b kdv almamalı, belediyeler inşaat su fiyatlarını arttırmamalı, ustalarınişin ehli olmalı idare eder düşüncesi olmamalı, arkasını sendikaya,partiye milletvekiline dayanan ayak takımı, şimdileri yönetici olmuş, ülkemizde mühendişler çikköfteci her işi kılıfına uyduran mütahitlere mahkum ediliyor. Gözü doymaz emekli olan, veya yapancı ülkeden gitmeden diploma alan mimarlarve hatta şb md,anıtlar kurulu üyeleri var,hatta oda başkanlığı yapıp,gariban mühendileri köle gibi gece gündüz çalıştıran son model arabalara binen insalar var. sayın cumurbaşkanımızda yanında gercekten kendisine sağ kolu kadar güvenecek, ailesi ve gecmişi sağlam olanları idareci ,milletvekili veya danışman seçmeli, sorun yaşayan nice insanlar kendi kabuğuna çekilmiş görünüyor. çünkü her gün yeni bir sıkıntı veya pis işlerin içine çekilmek isteniyor.. kısacası sistemimiz çökmüş allah yar ve yardımcımız olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    İnşallah 1 sene içinde herkes konutunda oturacak arkadaşlar merak etmeyin herkesin evi sıfırdan yapılacak ücretsiz
    %8
    %92
    Yanıtla
  • Hayatını kaybeden insanlar ne olacak binlerce çocuk öldü hesabını kim verecek insanlar sadece topsöğüt için konuşmuyor vebal büyük bu iş çok su kaldırır kaldırmalı da
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Evet arkadaşlar, Hakan arkadaşımızdan hepiniz için bir istek parça geldi: Dombıra (AKP Edition)! Ah Hakan ah, sen nasıl bir insan, nasıl bir canlı, nasıl bir varlıksın acaba? Gerçekten merak ediyorum... Tüyü bitmemiş bebeler betonlar altında can verdi, taze gelinler, ak saçlı nineler, yaşlılar büyükler, bir millet her çağdan can verdi can! Kaybın bu kadar büyük olma sebebi de yıllardır süren Dombıra Siyaseti üstelik. Sen tutmuş, herkese beleş ev verecek ağanız, merak etmeyin demeye getiriyorsun. 1) Hiçbir beton bir tek can etmez, edemez. 2) Bir sene içerisinde milyonlarca kişiye değil konut, oda bile yapamazlar. Biraz hesap kitap, biraz izan... Seçim söylemi bunlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Espiri yapıyorsan hiç komik değil. okadar can gitii el kadar bebekler gitti... yok ciddiysen emin ol soluduğun hava boşa ziyan oluyor, RABBİM daha iyi bilir yoksa fikrimi söylerdim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fth (1 yıl önce)
    Yeşil Topsöğüt konutu değil Yeşil Yol yapmışlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Mucahitlerin müteahhit olduğu, şefaat ya resulullah dusturunun, insaat ya resulullah' a dönüştürüldü, kent rantınin zenginlesme araci olarak görüldügü, finansman odaklı siyaset pratiginin hazin bir görüntüsü
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Topsöğüt bölgesine bu evleri yapanlar, ile Kuzey çevre yolu konusunda ısrarcı olanlar, şehrin en verimli ova topraklatında arazi toplayanlar, bu arazileri imara açmaya çalışanlar... İnsan hayatını hiçe sayan rantçı yaklaşımınız Bostanbaşındaki yumuşak zemin içerisinde çökmüştür. Ölen onca insan, yitip giden millî servet... Yazık..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Depremzede (1 yıl önce)
    Şuan siyaset düşünmeden bütün belediyelere kayyum atanmalıdır.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Ve bu belediye başkanları çok rahat bir şekilde bol bol gezip,fotoğraf çektirip, sosyal medyada paylaşıyorlar. Halkın yanındalar sözde. Hiç suçluluk duygusu da yok!!! 1. Derece deprem bölgesi olan Malatya ya 15 kata kadar imar izni verenlerin hiç suçu yok. Ne güzel dünya be. Vatandaşa az katlı projeler yaptınız da almadınmı. Bizlere 15 katlı siteler yaptınız hem maddi hem manevi bitirdiniz şehrimizi
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Barut (1 yıl önce)
    Koltuk ne kadar tatlıymış.136 daire diyor tekrar bu 136 daireyi yapacaksınız oda kesin peki kimin parasiyla .arkanıza pek güveniyorsunuz ki pişkin pişkin geziyorsunuz . Battalgazi de aynı Yeşilyurt ta biz belediye başkanı seçimi yapmamış mutahit seçimi yapmışız..bir sonraki secimde belediye başkanı seçimi olmasın milleti kandirmasinlar MÜTEAHHİT BAŞKANI Seçimi olsun daha doğal olurlar
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Tekin (1 yıl önce)
    Sayın belediye başkanının bir kabahati yok. Takdiri ilahi, mukadderat!!!
    %40
    %60
    Yanıtla
  • sögüt (1 yıl önce)Tekin isimli kullanıcı yorumuna
    :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Defterci (1 yıl önce)Tekin isimli kullanıcı yorumuna
    Boş yapma tekin. Canımız burnunuzda haberin ola...
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Defterci varsa bir problemin bu günaha girenleri gidip savcılığa şikayet et. Şakşakçıysan eğer birgün defterci değil defter olursun.
    %16
    %84
    Yanıtla
  • malatyam (1 yıl önce)Tekin isimli kullanıcı yorumuna
    celladına aşık bir millet. hala utanmadan bu belediyecileri savunuyorsun.. koca malatya yıkıldı gitti, cebini dolduran bu tiplere umut bağlıyorsun Tekin. Herkesin canı burnunda, boş konuşup acıları körükleme!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ya arkadaş ironi yaptım bu kadar mı kapandı zihinlerimiz yazık.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Sedat (1 yıl önce)
    Biz millet olarak ister gıda olsun ister giyim olsun sadece dışına bakar ve hava atmak için alırız evdede aynı şekil.bizi.m sözüm ona bazı mutehitlerin belediyelerde nasıl işler çevirdikleri kar paylarini %50 nin altına düşürmemek için cambaladikarini bilmeyen yok sanki
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sedat (1 yıl önce)
    Biz millet olarak hak ediyoruz. Eve bile ben 3 milyonluk 4 milyonluk evde oturuyoruz diye hava atan biz değil miyiz .belediyelerde bu binalarin yapımlarına izin verenlerin, mutehitlerin taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmaktan yargılanıp güçlü olanların hapis cezasını paraya çevirmegi seçime kadar içerde yatıp seçim sonrası işlerine devam edeceklerini bilmiyoruz sanki
    %80
    %20
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Teflon tava gibi bunlar ne yapsa üstlerine yapışmaz. Bir iki din iman edebiyatı yaptın mı zaten bu halkta unutur gider. Biz bu yüzden hiç bir zaman gelişmiş ülke olamayız. Bir vali nin beyanına göre 40 binin 4-5 katı ölü sayısı varken ortada, sorumluluk alıp istifa eden bir tane adam yok . 20 Yıldır iktidarda olup, yıkımın sorumlusu olarak muhalaefet partisini gösteren bir parti ve buna inanan milyonlarca insan. Komedi.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Yeter (1 yıl önce)
    Yeter bunları halk seçimde cezalandırsın bari gerçekten yazık bu millete
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Bilirkişi (1 yıl önce)
    Yazıklar olsun size kolon patlamış bir yıl olmadı yapalı bide yüksek inşaat mühendisi miş dua et 5 kat yüksek olsaydı kesin çökerdi milletin tepesine MALESEF hala. Oturuyorlar koltuklarda
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Herkes ettiğinden korksun (1 yıl önce)
    Niye istifa etsin adam ben bilmiyordum der çıkar kenara gri pasaport gibi adamlar seçimlere milyonlarca lira para harcıyor aday olmak için koltuk için ordan gelecek maaş toplamı 50 yıl kalsa yine çıkarmaz maaş kimin umurunda rantın nirvanası var hesap soranda yok beşer şaşar terazi şaşmaz bigün hesap zamanı gelir
    %94
    %6
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    hesap vakti gelecek bu dünyada olmazsa öteki dünyada ama muhakkak hesaba çekileceksiniz sayın ensesi kalın milletin efendileri
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Bulent (1 yıl önce)
    10 ilin belediye başkanı derhal istifa etmeli
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Çınar, Gürkan , Güder ve geçmiş belediye başkan ve encumenleri ve ozellikle simdikiler istifa etmeli ama nerde o özgüven. Tek kelimeyle yazıklar olsun. 5 kat birde ya....
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ay44 (1 yıl önce)
    Hic sasirmadik. Bu serveti calismayla yapamadiniz hep millettin hakkini yediniz.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ersin (1 yıl önce)
    Bir belediyeye kayum atanmasi icin daha ne olması lazim Yeşilyurt belediyesi tam kayyumluk
    %96
    %4
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    AKP daha nelerin üzerini kapatacak bakalım. lafa gelince herşeyi söylerler icraatte hiçbirşey yok. sözde yerli ve milliler ya.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • İlahi terazi şaşmaz (1 yıl önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Bütün yerel ciler okadar eminlerki neyapsalar yanlarına kalacak durmadan devam nede olsa ak parti kendi adamına hesap sormaz aksine sahip çıkar o yüzden malatya siyasileri zirve yaptılar şimdi ilahi adalet torpil geçmez bakın bütün inciler dökülüyor daha durun neler çıkacak adam dünyaya rezil etti resmen insan kaçakçılığı yaptı parayla plaket göndermiş organizatör sonra haberim yok dedi çıktı kenara negüzel dünya
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)
    Hahahahahahaahaha! İnanilmaz bir ulkede yasiyoruz dogrusu. PES! Hayir, kimsenin yuzu de kizarmiyor artik...
    %90
    %10
    Yanıtla