SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tüfenkci, 'Şehir Hastanesi Projesi'nin Ayrıntılarını Paylaştı

Tüfenkci, 'Şehir Hastanesi Projesi'nin Ayrıntılarını Paylaştı
A- A+ PAYLAŞ

AKPMalatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’daki sağlık yatırımlarıyla ilgili konuşarak, “Sağlık Bakanlığı tarafından İlimiz genelinde toplam yapımı planlanan yatırım sayısı 50’dir. Malatya hali hazırda bir sağlık üssüydü, şimdi inşallah daha da güçlenecek.” dedi. Tüfenkci'nin açıklamalarına göre, Malatya Şehir Hastanesi, mevcut Eğitim ve Araştırma Hastanesi kompleksinin geliştirilmesiyle meydana getirilecek.

Açıklamada bulunan Tüfenkci, devam eden ve yapılması planlanan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Toplam yapımı planlanan yatırım sayınının 50 olduğunu belirten Tüfenkci, “Sağlık Bakanlığı tarafından İlimiz genelinde toplam yapımı planlanan yatırım sayısı 50’dir.

Bu yatırımlardan Battalgazi Alacakapı Sağlık Merkezi ve Yeşilyurt Fahri Kayhan 9 Hekimlik ASM + SHM + 112 + ASHİ yapımı devam etmektedir.

Arapgir 5 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi + TSM + 112 İstasyonu, Yeşilyurt Karakavak 8 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, Yeşilyurt Tecde 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, Yeşilyurt Bostanbaşı Aile Sağlığı Merkezi (8 AHB) + 112 ASHİ ihale aşamasındaki yatırımlarımızdır.

13 sağlık yatırımımız arsa ve proje aşamasında olup proje çalışmaları ve arsa tahsisleri devam etmektedir. Bu yatırımların içinde Akçadağ Devlet Hastanesi Ek Binası, Yazıhan Devlet Hastanesi yeni hizmet binası da bulunmaktadır.

Yine 6 şubat depremleri nedeni ile etkilenen bölgelere belediyeler ile yapılan protokoller ile toplamda 20 adet hafif çelikten aile hekimliği planlaması yapılmış olup, 2 aile hekimliği temeli atılmış diğer aile hekimliklerinin temeli de en kısa sürede atılacaktır.” dedi.

“Bu önemli yatırım depremin etkilediği Malatya’mıza her anlamda katkı sağlayacaktır”

Yapılması planlanan Şehir Hastanesi ile ilgili de konuşan Tüfenkci, şunları söyledi:

“İlimizde 9 adet yatırım Sağlık Bakanlığı tarafından planlamaya alınmıştır. Özellikle Malatya Şehir Hastanesi kapsamında Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde yeni yapılacak Genel Hastane, Kalp Damar Hastanesi, Fizik Tedavi Hastanesi, Psikiyatri Hastanesi, Yataklı Madde Bağımlılığı Merkezi bu yatırımlarımız arasındadır. Bu önemli yatırım depremin etkilediği Malatya’mıza her anlamda katkı sağlayacaktır. Sağlık Bakanımızla yatırımlarımızı konuşmak için planlanmış bir randevumuz da var. Bu konuları daha detaylı görüşme fırsatımız da olacak.

Bu anlamda Malatya’mıza her alanda her zaman yatırımın önünü açan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

45 yorum yapılmış

  • Tepki (5 ay önce)
    Malatya haber olarak bu rezilliği ve halkın tepkisini acil olarak haber yapmalısınız. Diğer şehirlere yeni kompleksler yeni şehir hastaneleri yapılırken malatya yine tabela değişikliği ile iki ek bina ile kandırılacak bu plan hayata geçmeden herkes buna ses çıkarmalıdır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ihsan (5 ay önce)
    https://www.youtube.com/watch?v=J6GFNYe6Rps&ab_channel=Kocaeli%C5%9EehirHastanesi hastane dediğin böyle olur daha ne kadar kandıracaksınız Malatyalı hemşerilerimizi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    Malatyalıyı kandırmayı iyi biliyorlar. Mevcut hastaneye iki blok ekleyip tabelasını değiştirecekler. Malatyalı da biliyorlar ki bunu yer. %69 Oyunu verir. Vizyonsuz, misyonsuz vekillleri Malatya seçtiği sürece bu böyle gider.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 ay önce)
    okurlar anlamamış yeni bir hastane yapılmıyor, ek binalar yapılacak.müjde buymuş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    İyi dinleyin şimdi süper bir teklifim var. Mevcut binayı güncelleme ile şehir hastanesi yapacağınıza tabelaya şehir hastanesi yazın tamamdır. Sadece bir tabela maliyeti ve seçimlerde şehir hastanemiz var dersiniz reklam yaparsınız. Nasıl fikir ama. Sizinki kadar süper bir zekaya sahibim. Bende mi aday olsam seçimlerde. Beğenmeleri bekliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • zaten öyle olacak sadece tabela değişecek. Hizmette kalite artacak mı? yok. hoca var mı hastanede? yok. hepsi uzman doktor. bir tane profesör doçent var mı? yok. tuvaletlere girmeye insan iğreniyor. maksat tören yapmak tek amaçları o. seçim var ya şimdi olmayan işleri olmuş gibi göstererek bir sürü tören yaparlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Hızlı tren istiyoruz burdan ekleme trenlerle Sivas'a git oda ya yetişir ya yetisemezsin orda bekle dönüş aynı şekilde Malatya halkına bu layık görülmemeli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (5 ay önce)
    yapacak bir şey yok malatyalıları kandırma çok kolay gerek milletvekili seçiminde gerekse yerel seçimlerde % 70 garanti öyle sakala böyle tarak işinize geliyorsa.. iki tane devlet üniversiten var.. iki tane organize sanayin var. dünya kayısı başkentisin.. avrupanın ve türkiyenin en iyi karaciğer nakli burda yapılıyor yurt dışında da hastan geliyor çünkü amaaaaa hızlı tren sivasa geliyor ordan dönüp malatyanın 4 /1 bile olmayan erzincana gidiyor çünkü erzincanın binali yıldırımı var malatyanın neyi var hiç bişesi. şehir hastanesini yeni bir projeyle yeni binalar yapmak varken devlet hastenesininin tabelasını değiştirip alın malatyalılar size şehir hastanesi diye göz boyama.. malatyalıları kandırmak ne kadar basit ve kolay
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Esmanur (5 ay önce)
    İnşallah uzağa yapmazlar şehre yakın olsun. Tokiler gibi sağlam olsun, içinde doktor malzeme tam olsun. Ama tabi size de hiç güvenmiyorum, bizim bu malatyanın vekillerinin hangi işi doğru düzgün ki, nasıl seçiyorsunuz şaşırıyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sezgin Yazıhanlı (5 ay önce)
    Eski hastane mimarisiyle rezillik zaten tabela değiştirip biz kandırmayın, daracık koridorların içine yerleştirilmiş karanlık havasız poliklinikler, burdan hiç şehir hastanesi olur mu? akp ve bakan sözünü tutsun yeni şehir hastanesini doğru düzgün yapsın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kemal Turan (5 ay önce)
    Yeni şehir hastanesi aşağı bağlar mahallesi, tokinin alt bölgesi, güney kuşak yolu yakınına yapılmalıdır. En güvenilir sağlam ve ulaşım için uygun yerdir, herşeyi yeşiltepeye tıkmayın, sanayinin içinden geçene kadar burnumuzdan geliyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yıldırım (5 ay önce)
    akp li belediyeler malatyayı teslim aldığından beri yaptıkları tek iş kernek meydanını yaz boz tahtasına çevirmek oldu her gelen belediye başkanı yıkıp başka model yapttı.. şimdi devlet hastanesi de kernek meydanının akibetini yaşıyor yaz boz tahtasına döndü. önceki adı devlet hastanesiydi sonra tabela değişlikliği ile araştırma eğitim ve araştırma hastanesi oldu daha sonra yanına turgut özal üniversitesi araştırma hastanesi tabelası konuldu şimdide şehir hastanesi tabelası konuluyor yani tabela değişikliğinden başka bir marifeti olmuyacak.. ya bu hastane ne hastaneymiş öyle bi sağa bi sola dönüdürdüler ama güçlü ve dayanıklıklı olduğu için dimdik ayakta dimdik ayaktta duruyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan (5 ay önce)
    Bakanın ağzından şehir hastanesi çıktıysa ve her ilde sıfırdan hastane yapıldıysa yine aynı donanımla Malatyaya yeni şehir hastanesi yapılmalıdır. Eski hastaneyi boyayıp önümüze koymak halkı biraz da keriz yerine koymaktır. İyi ki size oy vermedim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadire (5 ay önce)
    Bakan beyin devşirme şehir hastanesi müjdesi.Malatya Devlet Hastanesi bir gecede eğitim araştırma oldu ,bir sürü mağduriyet yaşandı , şidi aynı devşirme hareket ile şehir hastanesi.ize layık görülen hizmete bakın,sayın berk ellerini ovuşturuop koordinatör başhekimlik peşine düşmüştür. Önce açtılan ancalk atıl olan ilçe hastanelerine bakılsın, battalgazi devlette kaç ameliyat var kaç doktor var bu doktorlar nasıl çalışıyor ,haftada iki gün işe gelen insanlar varken buyrun açın devşirme hastaneyi..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Burak (5 ay önce)
    Halay ekibi sahneye.acil otoparkına 20 araç dahi sığmayan, hastaneye gelen insanların oturacak ve dinlenecek adam gibi bir kafesinin dahi olmadığı bir randevu almak için en az 1 hafta beklenen, tomografi çekmek için 1 ay sonrasına gün verilen bir hastaneyi şehir hastanesi diye yutturacaklar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (5 ay önce)
    Hastane civarı trafiği hesaba katılması gerek. Halihazırda emniyet binası var. Yeni bina yapılacağına emniyet binası hastaneye dahil edilsin. Bir de şunu söylemekte yayar var: Malatya pandemi ve depremde hastanelerin kapasitesinin yeterli olduğunu gördü. Hastanelerimizin kapasitesini artıracağımıza niteliğini artıralım.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • hasan bey (5 ay önce)
    rant mı dediniz??
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ufuk (5 ay önce)
    Malatya siyasetinin medarı iftiharları. Güneş balçıkla sıvanmaz. İşiniz gücünüz pansuman tedbirler. Tabela Değiştirme ile bu iş oluyor mu. Hep tak takıştır bul buluştur. Malatyalıyı enayi yerine koyuyorsunuz bunun başka özeti yok. Bir günde dişe dokunur bir hizmet yapın da görelim. 25 yıl olacak çevre yolunu bitiremediniz. Havalimanı terminali 2023 de bitecek dediniz şimdi kaldı 2025 yılına. 2024 yılında hızlı tren geliyordu o da şehir efsanesi oldu. Beylerderesi viyadüğü tam bir sanat eseri. Şimdi şehir hastanesi şakası. Deprem sonrası sanayi bölgesi ilan edilen alanlara bakıyorsun Malatya da 200 dekar K. Maraş ta 1200 dekar. Saymakla bitmez. Erdoğan olmazsa hepiniz koca bir hiçsiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 ay önce)
    Bu şehrin 22 yıldır çektiğini, hiç bir yer çekmedi. Oy vermeyip ceza alan şehirleri biliyoruz da, rekor oy alarak ceza alan bir şehrimiz var. Bunu bir sağcı olarak söylüyorum. Demek ki hak ediyor. Durmak yok yerel seçimlerde de yola devamkeee...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • nurettin (5 ay önce)
    Hastanelere randevu alma imkanı yok. Geçenlerde oğlum ağız yaraları (bayağı çok ve ağzını komple kapatmış) sonrasında yemek yiyemiyor, konuşamıyor. Acildeki doktor cildiye uzmanın görmesi gerektiğini söyledi. Devlet hastaneleri cildiye için randevuyu boş verelim. Tarih aralığı bile açmadı. Bende Özel hastaneye götürmek zorunda kaldım. Tabii 1500-TL'ye yakın masraf ettim. Allah kimseye çaresi zor hastalık vermesin. Eskide daha güzeldi. Randevu sistemi kaldırılmalı. Sağlık sistemi benim gözümde çalışmayan bir uygulama. Niçin ısrarla devam ediliyor anlamıyorum. Hastane binası yapmanın bana faydası olmuyor. Hiç de heyecan verici gelmiyor, sevinemiyorum. Çünkü o binaya girme ve hizmet alma şansımız çok az.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ALİ (5 ay önce)
    Şehir hastaneleri dedikleri bildiğiniz avm gibi.İçinde kayboluyorsunuz.Muayeneden ultrason yerine gitmek yarım saat.Hele idari kısımda bir işiniz oldumu saatlerce dolaşacaksınız ki gideceğiniz yeri bulasınız.Bunların derdi rant.İnsanları sürü gibi bir yerde toplamak.İlçelerdeki insanları şehire toplayacağınıza ilçelerdeki hastaneleri geliştirsenize.Neden işleri zorlaştırıyorsunuz.Her sabah Akçadağda binlerce insan şehire neden gitsin.Şehire kocaman hastaneler yapacağınıza ilçelere tüm branşların olduğu MR ı Tomografisi olan tam teşekküllü hastaneler yapsana arkadaş.Koca Darende neden 100 km yol gitsin.1200 yataklı şehir merkezine hastane yapacağına 100 er yataklı her ilçeye 1 er tane tam teşekküllü hastane yap ilçelere daha iyi değilmi.Ama olmaz o zaman yandaşa nasıl para akıtacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    Malatyalıyı kandırmak için bir yol bulmuşlar yine. Mevcut hastaneye iki tane blok ekle al sana şehir hastanesi. Ondan sonra biz Malatya ya şehir hastanesi yaptırdık diye dolaşır dururlar ortalıkta. Malatya nın hakkını Elazığ a verdiler ya bu vekiller. Yatacak yerleri yok. Ancak Malatyalı da bu usulsüzlüğü %69 destek ile kabul etti. Yapacak bir şey yok.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (5 ay önce)
    Hayırlı Olsun İnşaAllahu Teâlâ
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Halay başı (5 ay önce)
    Kayserili gibi anasını boyayıp babasına satmak gibi birşey olmuş. Şakamısınız siz. Gerçi gejlik bizde. Yine kazanacaksınız çünkü adam gibi muhalefet yok. Bir ülkenin en kötü hali bu olsa gerek. Alternatif yok diye iktidar olmak.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ömer Eserdi (5 ay önce)
    Doğunun paris i Malatya denirdi. Yıllarca uyutulmuşuz, şehir hastanesi görmek isteyen başta vekillerimiz olmak üzer Erzurum a gelsin 1570 yatak 226 yoğun bakım ünitesi olan devasa hastane.Elazığ yine aynı siyasiler şehirlerine böyle hizmetle sahip çıkmış. Biz var olana ek yapmaya devam edelim.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatya'da doğunun paris'i Malatyadır. Elazığ'da doğunun paris'i Elazığdır. Diyarbakırda doğunun parisi Diyarbakırdır. Erzurumda doğunun parisi Erzurumdur. Bunlar o şehrin yerel halkı tarafından ortaya çıkarılmış şehir efsaneleridir. Diyarbakırın son yıllarda gelişimi dışında hiç birinin Paris'i lafı ile ilgisi yoktur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZTÜRK (5 ay önce)
    Her zaman ki gibi Malatya'ya özgü saçma sapan bir icraat. Niye yenisi yapılmıyorda Şehircik Hastanesi yapılıyor? Malatya EAH geliştirilip şehir hastanesi yapılacak, bu nasıl bir zihniyet bu nasıl bir kandırmacadır?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Şov (5 ay önce)
    Turgut Özal Tıp merkezi var, gidiyorsun kimse yüzüne bile bakmıyor, doktor yok var olanda yetersiz... Devlet hastanesine gidiyorsun doktor yok var olan başı kalabalık... Hastane yapmak sadece müteahhitşleri zengin eder... Hastaya bir faydası yok...Şıv yapıyorsunuz
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Serkan (5 ay önce)
    Yaw yapmayın arkadaş fırsat bu fırsat iken kalkmissiniz eski hastaneye 2 ek bina ve sonra tabela değişir hoppa şehir hastanesi.. bizim kafamız değişmez rahmetli Turgut Özal iktidardayken isteyin vereyim dediğinde çöp konteyneri isteyen kafadan ne olur aha da işte bunlar olur Sadrazam sistemi gibi il baskani vekil yaveri belediye başkanı onun seçtiği yeni il başkanı devran döner durur. Bizde proje beklerken atı alan Elazığ maras Hatay ve diğer cevre yakın komşu illeer bizi sollar gider... çok değil 10 sene önce ve sonrası komşu illere ve gelişimine bakılsın başka da bir şey demem ... Bizde de rantcilarin eline bırakılmış bir memleket yazık bize günah bize
    %90
    %10
    Yanıtla
  • New malatya (5 ay önce)
    Malatya vekilleri yine halkı kandırdınız yine tüm şehirlere yeni şehir hastanesi yapılıyor malatyada yine tabela değişip yutturacaklar yazıklar olsun size malatyayı temsil edemediniz bırakın o koltukları belediyesiyle vekiliyle malatya tamamen sınıfta kalmıştır bu rezillik hepinize yeter elazığa bile şehir hastanesi yapıldı büyükşehir malatyada herşeyde olduğu gibi tabela değiştirip kandırıyorlar malatya halkı görsün artık bunu seçimler yaklaştı uyumayın
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Reel (5 ay önce)
    Bir deyim vardır:'Anasını boyar babasına satar' Bunlar Meah 'ı cilalayip boyalayip ve müşteri garantili olmak kaydıyla şehir hastanesine donusturecek, biz de hullooogg diye alkış tutup sevinicez(Seçime yakın da bi açılış patlattık mi ohhh miss)
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Oğuz (5 ay önce)
    Ayrı bir yere niye sıfır büyük ve tam donanımlı bir hastahane binası yapılmıyor da araştırma hastanesi içine göz boyama yapılıyor!!
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatya (5 ay önce)
    Şehir hastanesini farklı Kılan binası, donanımı ve verilen hizmettir, tabela değiştirmekle şehir hastanesi olmaz lütfen aklımızla alay edilmesin, hani 2023 te hızlı tren gelecekti tabi öncelik Erzincan Erzuruma verilirse bu hayalimizde başka baharlara kalacaktır
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Kaptan mağara adamı (5 ay önce)
    Ne kadar beceriksiz çıktık ..resmen kndirmaca bu....2 tane poliklinik eklenerek eski hastaneyi bize şehir hastanesi diye yutturacaksiniz....neden beylerderesi tarafına yeni büyük bir hastane yapilmazki ... depremde perişan olmuş bu memlekete neden hicbirsey layık görülmüyor....sağlık bakanı konuşmasında yeni şehir hastanesi açılacak dedi...ama sonuç tufenkçi
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hakikat (5 ay önce)
    Yani yine Malatya bişekilde geçiştiriliyor.göz boyama.Rize nin nüfusu Malatya nın yarısından az.ama binlerce m2 deniz kayalarla dolduruldu ,dolgunun üzerine şehir hastanesi yapılıyor.orası rize burası malatya.sadece dolgu için kilometrelerce öteden binlerce kamyon taş toprak taşındı.oraya yapılan dolgu masrafı ile Malataya sıfır şehir hastanesi yapılır.Ama sahipsizliğin gözü kör olsun.çıkmış tüfekçi hala milleti kandırıyor.yazık.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Rize nufusu suan 345 bin malatya depremden sonra şuan 390 bin arada pek birsey kalmadı
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Yani artık malatya küçük şehir oldu büyükşehir statüsünü kaybetti
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Bi bitmediniz hep aynı laf malatyayı büyükşehirden çıkarsalar kına yakarsınız rize dedikleri yer yeşilyurttan daha küçük her yorumun altına malatya büyükşehir değil artık yazınca mutlumu oluyorsunuz
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Art niyetsiz soruyorum Büyükşehir olmasının size faydası nedir?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Art niyet yok demissiniz ama malatyalı olan sormaz bu spruyu Büyükşehir belediyesi bütçesi ile normal belediye bütçesinin farklı olduğunu biliyorsunuz heralde yönetim beceriksiz bu ayrı bir konu ama iyi bir belediye başkanı gelse büyükşehir olmanın ayrıcalıklarını görürsünüz. Bizle aynı büyüklükteki eskişehire bir bakın derim tamamen başkan farkı bütçe aynı kafa farklı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 700 bin olunca büyükşehir 699 bin olunca küçükşehir bunları geçin. Büyükşehir olmak isteyen bazı iller artık büyükşehir olmak istemiyor. Köylerin mahalle yapılması ile büyükşehir olunmaz. Büyükşehir statüsünün faydası da yok. Sadece şehir girişine köy nüfusu ekleniyor zannediyorsunuz ki şehir çooook büyük olmuş.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Sizin anlamadığınız büyük şehirle normal belediye arasındaki bütçe farkı kimse büyük küçük ismine takılmıyor
    %0
    %100
    Yanıtla
  • 699 bin nüfuslu ile senin bütçenin dörte birinin verildiğini mi sanıyorsun? Orada il özel idaresi eliyle köylere hizmet gidiyor. İl özel idaresinin de bütçesi var. Büyükşehirlerde vatandaştan ek vergi alınıyor. İl özel idaresi de yok. Köy de yok. Malatya'nın şu anda köyü ya da köyleri yok. Köyler mahalle statüsünde ve hizmet belediyeye ait. Oldu mu? 100 bin merkez nüfusuyla Mardin'de büyükşehir. Hiç sordun mu bir ilin merkez ilçesi bu kadar küçükken nasıl büyükşehir oluyor? İlçeleri ve köyleri ile oluyor. Yani anlayacağın merkez ilçeye 100 km uzaklıktaki köy mahalle oluyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 ay önce)
    Neden ayrı bir yere geniş alana yapılmıyor da mevcut olan hastane ye ilave bir kaç ünite bina eklenerek Şehir hastanesi diye lanse ediliyor memleketimiz bunu haketmiyormu, nüfusu bizden az olan yerlere yeni yapılıyor bize gelince geliştirme, yazık Malatyaya demekki haketmiyor,vekiller ağırlığınızı koyun diğer şehirlere nasıl yapıldıysa Malatyamıza da yapılması için bastırın
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mesut (5 ay önce)
    Yavuz Selim mahallesindedi eski diş hastanesi kale gibi sapasağlam lakin sağlıkçıların oteli olarak kullanılıyor yazık değilmi daha güzel bir şekilde değerlendirilse zaten mahallede Yeşilyurt belediyesi adına hiç bise yok temizlik yok hizmet yok hastane faaliyetteyken enazında cevrede bir temizlik vardı, temizlikci arkadaşlar sabahtan akşama kadar muhtarın yanında muhabbet yazık bir tane gelipte şu mahalleyi kontrol eden yok enazında depremde zarar gormeyen yerlere hizmet et sayın çınar,Tek soru sen ve yanındaki ahali başkanlığın surecinde kaç defa bu mahalleye geldin.
    %94
    %6
    Yanıtla