SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'de Uluslararası Hasta Servisi Açıldı

TÖTM'de Uluslararası Hasta Servisi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne hayırseverlerin desteğiyle yapılan Uluslararası Hasta Servisi törenle hizmete başladı.

Vali Ersin Yazıcı, hastanenin 13. katında hizmete giren Uluslararası Hasta Servisi'ndeki törende, hastaneyi yaptıran büyük devlet adamı 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Hayırseverliğin kültürde var olan ve devam edecek önemli bir özellik olduğunu belirten Yazıcı, "Bunu en iyi, en yakın zamanda bu şehrin halkı Malatyalı hemşerilerimiz biliyor. Asrın felaketini yaşamış, çevresindeki 10 ille çok müşkül durumlara düşmüş insanlara, Türk insanının nasıl yardımcı olduğunu, el uzattığını, zor durumda yardımın ne kadar kıymetli olduğunu halkımız bir kez daha gösterdi." dedi.

Ülkede sağlık, eğitim gibi birçok alanda hayırseverlerin katkılar sunduğunun hatırlatan Yazıcı, şöyle devam etti:

"Devletimizin gücü yetmiyor mu, aslında yetiyor. Bu gönlü güzel insanlar, ben öyle tarif ediyorum. Bu iş sadece parayla olmuyor. Burada aramızda olan ya da olmayan insanlardan çok daha zengin, parası olan birçok insanımız var, Allah daha çok versin ama onu şurada (kalbinde) yaşayamadığı, hissedemediği için eli varmıyor, yapamıyor. Hatta bazılar, bazı zenginlerimiz bunu itiraf ediyor; yapmak istiyorum, lakin yapamıyorum diyor. Kendince gerekçeleri var. Bu işleri, hayırları yapmak için gönlünün güzel olması lazım."

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise sağlık turizmi açısından servisi yenileyerek, açılışını yaptıklarını, servisteki her bir odayı iş insanlarının finansmanıyla yenilediklerini söyledi.

Hastanede çok sayıda insanın şifa bulduğunu dile getiren Kızılay, "Onkoloji ile Karaciğer Nakli Hastanemiz var. Şu ana kadar binin üzerinde yabancı hasta geldi, buradan sağlığına kavuşarak gitti. Geçtiğimiz günlerde karaciğer nakli yaptığımız 2 hastamız şu an hastanede. Daha nitelikli hizmet açısından dil bilen hemşire, personel istihdam ederek, böyle ayrı bir serviste hastalarımızı tedavi edeceğiz." diye konuştu.

Rektör Prof.Dr. Kızılay, Malatya’nın Türkiye'deki en iyi sağlık merkezlerinden birine sahip olduğunu ifade ederek, “Hocalarımızın ve doktorlarımızın tanı ve tedavideki bilgi ve birikimleridir. Dün Sezai Hoca bana bir e posta gösterdi. Polonya'dan bir hoca diyor ki, 'Benim öğrencilerimi karaciğer nakli öğrenmesi için size göndermek istiyorum' diyor. Orada karaciğer naklini başlatmak istiyorlar. Bir hastayı Malatya'ya getirmek çok zor. Havalimanında hastayı alıp geri hava limanına bırakıyoruz. Burada kendimize güveniyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun, en ağır hasta olursa olsun tedavi edip hava alanına göndeririz. Burada ekibimizin yetkinliğine güveniyoruz. Sorunumuz Malatya Havalimanına kadar olan kısımda. Dünyanın herhangi bir yerindeki bir hastanın Malatya Havalimanına gelmesi kolay değil. Ben rektör olarak yurt dışına gittiğimde bir gün döndüğümde bir gün kaybediyorum. Zaten gittiğim yerde bir gün kalıyorum. Gidiş-dönüşte sorun yaşıyoruz. İnşallah bunu da aşacağız” şeklinde konuştu.

Törene 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, İl Sağlık Müdürü Dr. Erhan Berk, Malatya Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Sezai Demirel, servisin açılmasına katkı sağlayan hayırseverler, hasta yakınları ile hastane personelleri katıldı.

Konuşmalarının ardından Vali Ersin Yazıcı’nın, başta hayırsever iş adamı Mahmut Baştürk olmak üzere emeği geçen kişilere plaket takdim etmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle program son buldu.

AA- iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • ali (4 ay önce)
    ulusal başarıldı sıra uluslar arasında ...para nereye biz oraya
    0
    0
    Yanıtla
  • Kündübekli (4 ay önce)
    Dünyada ilk ve tek. Tebrikler. Köy sağlık ocağına dönmüş olan büyük bir eseri cila ve absürt çabalarla yutturmak neyin nesi? Şu uluslararası lafı çok hoşunuza gidiyor. Sen önce kendi insanını, özellikle Malatya halkının taleplerini ideal bir şekilde karşıla sonra dışarıya açıl hasta eksiğin var ise. Bir yataklı sarvisi düzenlemek ve bunun için tören yapmak bir başka absürtlük. O katı bu absürt düzenleme için hangi servisi iptal ettiniz? Onu da bir açıklayın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • nobel (4 ay önce)
    hacamat ve sülük uygulama merkezi duruyormu? randevu alabilirmiyiz? ispendere hidroterapi merkezinde sıra varmı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cem (4 ay önce)
    Suriyeliler için mi ? Malatya'da başka ulustan kim var ?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Recep solmaz (4 ay önce)
    Allah razı olsun mahmut Basturkden(abimden) malatyaya yaptığı hizmetler unutulmaz.kurdela keserken yine kendine has mutevaziligini göstermis foto ya girmeyerek ..hayırlarını Allah kabul etsin.
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Baştürk cam fabrikası sahibi mahmut abi diye yorum yaptim isim benzerliği varsa özür dilerim sayın moderatorum
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Şükrü (4 ay önce)
    Rektör beg her işi bitirdin uluslararasi islermi kaldı önce vatandaşların ihtiyaçlarına cevap veren de ondan sonra uluslararası arası kalsın bir tomografi okumaya 2 ay gün atıyorsunuz polikiliniklerden randevu almıyoruz eğitim araştırma sizden çok daha kaliteli ve iyi durumda univalesitenin kalitisini çok dusurdunuz çok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • optik yazar (4 ay önce)
    Önce hastanelerde randevu açın. Ağrıdan ölüyoruz randevu alamıyoruz
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Cklatnar (4 ay önce)
    Sayın Rektörüm.Yapılan her iş güzel ve faydalıdır.Lakin hastanenin Fiziki ve personel bakımından eksikleri olduğundan fazla sizlere yansıtılmıyor. Kaliteli ve iyi personel hizmetleri vermek için, liyakat sahibi kişilerin bu işleri araç olarak değilde amaç olarak yapması halinde verim alınır. Umarım eksiklikler enkısa zamanda giderilir ve hastane Bölgedeki yerini alır. Aksi halde mahalle sağlıkocağı olarak devam eder Ne Akademisyen kalır ne personel.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çelik (4 ay önce)
    3 Aydır GÖZ randevusu alamıyoruz Uluslar arası hasta servisi ne oluyor atayın bir müdür birde yan gelip yatsın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • madenci (4 ay önce)
    körler sağırlar birbirini ağırlar memleketimin haline bak nerde bir dalkavuk var baş köşede
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Kenan (4 ay önce)
    Rahmetli Turgut Özal'ın hayali bu hastane ile Malatya da bacasız fabrikaydı.Bunun olması için çalışmalar yapılmalı... Türkiye Sağlık Turizminde yıllık ne kadar kazanıyor,bunun bi araştırılmasını lazım, Malatya ne kazanıyor,payımızı nasıl arttırmamız lazım. Bu hastaneye ömrünü adayan Sezai hoca gibi insanlar var, Dünya rekorları kıran bu Merkeze bütün Malatya'nın sahip çıkması lazım.Nasıl kayısı başkenti isek, Karaciğer Nakil başkentiyiz,demeliyiz. Yurtdışından gelen bir karaciğer nakil hastası Malatya ekonomisine çok ciddi bir gelir olmaktadır.Sadece hastane değil, havalimanından indikten sonra taksici,otel, restoran, esnaf herkes kazanmaktadır. Yazılan yazılar da sıra verilmemesi genel bir sorun bunu çözecek olanlar da ilin Vekilleridir,yeni hastane yapsınlar. Emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ederim.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Hastane personeliyim sözde,bi tansiyon ölçtüremedim uluslarası hastalar dan bahsetmek biraz garip nasıl bir zamana geldik derdini anlatamayan hastayı düşünemiyorum biz bu haldeysek toplan büyüt alkışla dağıl
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 ay önce)
    Zaten öz vatanımızda yabancı ettiniz. Keşke önceliği kendi vatandaşınıza verseniz. Acaba gelen hastalara kaç paraya bakıyonuz. Kaç dolara veya euro ya? Yazık Yönetim anlamında ve Akademik anlamda beceriksizliklerinizi kapatmak için bilmiyonuz ki neler yapasınız. Basiretsiz beceriksizler.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Hakan (4 ay önce)
    Sayın rektör önce siz tüm hastaneyi bir gezin. yataklar, lavabolar, klozetler, aynalar, askılar vs. dökülüyor. Bir çoğu kırık dökük. onları bir tamir ettirin. Vatandaş bir ay sonraya USG vs. randevu veriyorsunuz.. Kendi vatandaşınıza insan gibi bir hizmet verinde elin yabancısına sonra misafirlik edin.. Allah akıl fikir versin...
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Hakim (4 ay önce)
    Nalet olası bir hale geldiğimiz şu zaman diliminde Uluslararası hasta servisi ne demek.sizler ülke insanının derdine çözüm bulabildiniz mi ki bolca hamasetle tam bir komedi haline bürünüp kendinize güldürmekten geri durmuyorsunuz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • cafer (4 ay önce)
    agustosta annem 3 gün turgut özal araştırmada yattı. hastane rezil durumd,a odalar pislik içinde. refahatçi koltugunda dökülen yemek duvardan aşağı akmış ve kurumuş şehriye taneleri dolu duvar. odalar yogurt kukuyor. böyle olmaz insanımız bunu hak etmiyor.ayrıca bu hastane suriyeliler içinmiş. orada kurdeleyi kesmesi gereken değerli sezai hocamı arkada bırakmışlar.esas onun önde olması lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hanlı (4 ay önce)
    Bırakın bu işleri işiniz gücünüz şov hastanenin nerden nereye geldiğini görüyor millet Allah tan korkun
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ali (4 ay önce)
    Taş kayıp 10 gün öncesinde fizik tedavi için gittiğimde baştan savma yapıp tedavi etmemek için ellerinden geleni yapıyorlar yok efendim özel hastanelere gidin ücretsizmis peki soruyorum siz fizik tedavide çalışanlar elense yapıp o maaslarinizi hak ediyor musunuz.sayin rektör bey sayın başhekim denetleme yapmiyormusunuz bu gibi çalışanları babalarının çiftliği gibi kullanıyorlar biraz el insaf yazık oluyor o gözde hastahanemize malatyamiz ve ülkemiz için utanç verici bu gibi vurdumduymazliklar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Enes (4 ay önce)
    Bırakın bu reklamı babamı göz için oraya götürdük nerdeyse kör kalıyordu adam daha sonra il dışında özel bir hastane bulduk da yaptıkları hatanın telefisi oldu Hastanede doktora ulaşmak imkansız Yine bu Hastane de hiç kimseye soru sormayın şamarı yersiniz (gerçi şanslı iseniz şamar da olsa bir cevap almanız olur genelde yüzünüze anlamsız anlamsız bakıyorlar) Temizlik konusu hindistan Delhi Devlet Hastanesi kıvamında Allah kimseyi dusurmesin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Tunahan (4 ay önce)
    Diş fakülteniz 1 sene sonraya gün veriyor. Önce elinizde olanı düzeltinde reklamınız eksik kalsın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gün veriyor da cagirmiyorlarki bana 4 yıl önce randevu actilar çağırcaz dediler 5. Yıl olacak ne arayan var ne soran yazıklar olsun o hastaneye
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Güldüm ağlanacak halimize
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet bey 1 yıla randevu aldıysanız şampiyonsun 3 yıldır randevu bekliyoruz sıra geldi şimdide diyorlarki yaşın geçmiş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Tunahan (4 ay önce)çelik isimli kullanıcı yorumuna
    Ben 1 sene sonra randevuyu duyunca çıkıp gitmiştim. Beterin beteri varmış demek ki.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cafanalı (4 ay önce)
    Hastane konusunda Battalgazi devlet hastanesinin yapılmış olması çok iyi oldu bölgeki vatandaşlara kolaylık oldu Allah devlete zeval vermesin
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Süleyman (4 ay önce)
    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sürünsün. Umurunda mı rektör efendinin. Yakın zamanda TÖTM den 50 ye yakın doktor ayrılacak. Umurunda mı rektör efendinin. Uluslararası ofis açmış. Eller düğünde görsün.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mlt (4 ay önce)
    Hayırlı Olsun. Mülteciler için açtığınız neden söylemiyorsunuz? Kendi halkınıza daha iyi hizmetler vermek için neden çabalamıyorsunuz?
    %85
    %15
    Yanıtla