SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Polise Son Görev

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:50:12
Şehit Polise Son Görev
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde eşi ve 3 yaşındaki çocuğunun önünde şehit edilen, Ankara- Çubuk'lu polis memuru Salih Eroğlu, emniyet müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Yusuf, tören boyunca gözyaşları içerisinde babasını istedi. Fenalaşan şehidin annesi Hatice ile eşi Yağmur Eroğlu’na ise sağlık görevlileri müdahale etti. Şehit Salih Eroğlu, aynı adı taşıyan Malatyalı meslektaşı Salih Eroğlu ile karıştırılmış, şehit diye Malatyalı polis ve ailesinin fotoğrafları basında yeralmıştı.

DİYARBAKIR'DA TÖREN..

Diyarbakır-Hani karayolunda dün akşam saatlerinde eşi ve 3 yaşındaki çocuğunun da içerisinde bulunduğu özel aracıyla seyir halindeyken teröristlerin uzun namlulu silahlarla saldırısına uğrayan ve kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olan polis memuru Salih Eroğlu için cenaze töreni düzenlendi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene İl Valisi Hüseyin Aksoy, askeri erkan, İl Emniyet Müdürü Adem Taşdan, bazı sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri, emniyet mensupları, şehidin annesi Hatice, eşi Yağmur ve 3 yaşındaki oğlu Yusuf ile yakınları katıldı.

Tören, şehidin cenazesinin alana getirilmesi ile başladı. Bu sırada, şehidin eşi ve annesi sinir krizleri geçirerek, cenazenin yanına gitmek istedi. Gözyaşları içerisinde feryatlar eden şehidin eşi ve annesine sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Yusuf da ağlayarak, babasını istedi.

Daha sonra şehidin biyografisinin okunduğu törende konuşan İl Emniyet Müdürü Adem Taşdan, vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin birliği için gözlerini kırpmadan görev yaptıklarını belirterek, terör örgütünün bir babayı 3 yaşındaki çocuğunun yanında katlederek, ne kadar zavallı olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurguladı. Bu tür saldırıların emniyet mensuplarının yıldıramayacağına dikkat çeken Taşdan, kararlılıklarının devam edeceğini dile getirdi.

Konuşmanın ardından şehit için dua okundu. Bu sırada şehidin yakınlarının gözyaşları ve feryatlar içerisinde ellerini semaya kaldırdığı görüldü. Daha sonra şehidin naaşının cenaze aracına taşınması için tören mangası çağrıldı. Tören mangası yerlerini alırken, şehidin yakınları da cenazenin başına gelerek, son kez tabuta sarıldı. Bu sırada, fenalaşarak, yere yığılan şehidin annesine burada da bir kez daha sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehidin cenazesi Ankara’nın Çubuk ilçesinde defnedilmek üzere memleketine götürüldü.

MALATYALI MESLEKTAŞIYLA İSİM BENZERLİĞİ..

Bu arada, Salih Eroğlu'nun şehit olduğu haberi üzerine İhlas Haber Ajansı'nca servis edilen ve bazı basın organlarında da yeralan, şehit polis ve ailesine ait olduğu belirtilen  aile fotoğrafının, şehit ile aynı adı taşıyan Malatyalı polis memuru Salih Eroğlu'na ait olduğu anlaşılmıştı. Malatyalı polis memurunun sosyal medya hesabında yeralan aile fotoğrafları ile şehit diye servis edilen fotoğraftaki kişinin aynı olması nedeniyle, ilk anda şehidin Malatyalı olduğu haberi malatyahaber.com'da da yeraldı. Malatya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de, bu haberler üzerine Diyarbakır Emniyeti ile temasa geçti ve şehidin Ankaralı olduğu bilgisini alarak, malatyahaber.com'u bilgilendirdi. Bunun üzerine, haberde düzeltme yapıldı.

İhlas Haber Ajansı, Diyarbakır mahreçli şehit haberinde yer verdiği Malatyalı polis memuru ve ailesine ilişkin fotoğrafı bülteninden kaldırırken, hurriyet.com.tr (kupürü son fotoğrafta) başta olmak üzere bazı yayın organlarında, "yanlış fotoğraf" yeralmaya devam etti.

DİYARBAKIR'DA BİR POLİS DAHA ŞEHİT..

Öte yandan Diyarbakır'ın Sur ve Yenişehir ilçesinde bulunan 9 mahallede ikinci bir emre kadar ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlar devam ederken, Fatihpaşa Mahallesi ara sokaklarında terör örgütü mensupları tarafından yola döşenin bombanın zırhlı araç geçişi sırasında patlatılması sonucu araç içinde bulunan ve ağır yaralanan bir polis memuru kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

Diyarbakır Valiliğinin sabah saat 05.00'da ilan ettiği sokağa çıkma yasağından ardından başlatılan operasyon Sur ilçesi Fatihpaşa Mahallesi ve Hasırlı Mahallesi ara sokaklarında devam ediyor. Teröristlerin barındığı bölgelere giren polis ekiplerine ara sokaklardan uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda çıkan çatışmada 3 terörist etkisiz hale getirilmişti. Devam eden operasyonlarda ara sokaklar giren zırhlı polis araçlarına bombalı saldırı düzenlendi. Ara sokaklara giren zırhlı polis aracı, teröristler tarafından daha önceden döşenen el yapımı bombanın patlatılması sonucu araçta bulunan 1 polis memuru ağır yarlandı. Yaralanan polis memuru kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi Acil Servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Güvenlik kuvvetleri tarafından başlatılan operasyonlarda sıkışan teröristler, bulundukları bölgede 3 katlı bir binaya bombalı saldırı düzenledi. Saldırıda ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda bilgi alınamazken çıkan çatışmalarda şimdiye kadar toplam 6 polis memuru yaralandı. Çatışmaların yoğunlaştığı Fatihpaşa Mahallesi Yıkıkkaya, Karadeniz 2 ve Kurşunlu sokaklarda hamile bir kadının mahsur kaldığı bilgisi alınması üzerine polis ekipleri ile 112 Acil Servis ekipleri bölgeye sevk edildi. Hamile kadını kurtarmak için bölgeye giden 112 Acil Servis ekiplerine polis zırhlı araçları eşlik ederek güvenliği sağlarken, çatışmalarda teröristler tarafından açılan ateş sonucu bir kadın da yaralandı.

Bölgede çatışmalar devam ediyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız