SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Davullu- Zurnalı Bir Kutlama (!) Daha Malatya'yı Gündem Yaptı

Davullu- Zurnalı Bir Kutlama (!) Daha Malatya'yı Gündem Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya, geçtiğimiz aylarda dolar kurunun düştüğü gerekçesiyle Şire Pazarı'nda dolar yakıp halay çeken bir grubun bu eylemiyle sosyal medya platformunda tepki görmüşken, ilde büyük yıkıma ve ölümlere neden olan depremlerin yol açtığı büyük çaplı sorunlar devam ederken, 14 Mayıs seçim sonuçlarıyla ilgili bir başka 'halay çekme' ve kutlama eylemiyle bir kez daha sosyal medyada Türkiye gündemine geldi. 

Birçok sosyal medya kullanıcısı, depremde büyük acı yaşayan bölgeden iktidar partisinin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakına yüksek oranda oy çıkmasının yanı sıra, 'davullu- zurnalı, meşaleli, konvoylu' seçim sonucu kutlamasına tepkilerini dile getirirken, Malatyalı bir kesim seçimdeki tercihlere gösterilen tepkinin doğru olmadığını, ancak yıkım ve ölümlerin acısı ve travması devam ederken yapılan  davullu- zurnalı kutlamaları 'densizlik (yakışıksız ve saygısızca davranmak-TDK)' olarak değerlendirdiler.

'ÖLÜLERİNİZİN KEMİKLERİ SIZLIYORDUR..' 
14 Mayıs gecesi sonuçların belli olması, Erdoğan ve Cumhur İttifakının oyların çoğunluğunu aldığının ortaya çıkmasının ardından Malatya'da bazı gruplar, konvoylar düzenleyerek ve meşale ile havai fişekler patlatarak kutlama yaparken, bazıları da merkez otobüs durağında davul zurna eşliğinde halay çekerek yaptıkları kutlama görüntülerinin sosyal medyada yer almasıyla, bu platformda tepki gördüler.

VİDEO 1 (Altta): Seçim sonuçlarıyla ilgili, depremde tamamen yıkılan Malatya'nın sembollerinden Yeni (Teze) Caminin enkazına 50 metre mesafedeki merkez otobüs durağında davul zurna eşliğinde yapılan ve sosyal medyada paylaşılan kutlama görüntülerinden biri

Seçimlerin ertesi günü Malatya'da meydana gelen 3,7 büyüklüğündeki depremle ilgili haberin altına yazılan bir yorumda, "Deprem değildir ölülerinizin kemikleri sızlıyodur" denirken, diğer bazı yorumcular da şunları yazdılar:

"Gece yorganımı çekemedim üzerime üşüdüğümde vicdan azabından…çadırlarda kalıyorlar dondurucu soğukta ben azıcık üşümüşüm çok mu dedim ağlaya ağlaya…onlar ne yaptı sevinç gözyaşları döktü dün akşam…umrumda diil böyle haberler artık."

"Şu oy muhabetine bağlamayın, bombok bir ekonomide insanlar size yardıma koştu, 2 yiyorsa birini oraya yolladı, sizinle ağladı sizinle üşüdü, günlerce yediğimiz içtigimizi unuttuk, sonuç kendi ölülerinin kendi yıkık evlerinin üstnde çalgı çengi çaldılar, ben niye üzüleyim artık."

"Acılarınızı anlıyorum kayıplarınız varsa da canı gönülden hissediyorum acınızı inanın…ama bu bambaşka bi şey…biz o günlerde iktidarın karşısında dimdik durduk yardımları geri çevirdiklerinde…parçaladık kendimizi deprem bölgesi için…o 2 günün hesabını sormalıydınız."

"Ben gereken tepkiyi verdim şahsım adına ama millet istedi buna yapacak bir şey yok saygı duydum,sadece davul zurna halaya üzüldüm bu Malatya'ma yakışmadı, Bizim için zerre üzüntü duyan herkes sağ olsun.."

"İNSANLARIN KALBİNİ KIRMAYA DEĞMEZ" 
Davul- zurnalı, halaylı, havai fişekli kutlamalara, sosyal medya platformlarında, 'çirkin' ifadeler içeren, bölgedeki depremzedeleri rencide eden yorumlar da yazılırken, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu tür paylaşımlara karşı çıktı.

Kılıçdaroğlu, twitter hesabından "Lütfen deprem bölgesi insanımıza söyleyeceğimiz her şeyde, 10 düşünelim 1 diyelim. Hiçbir siyaset o insanların kalbini kırmaya değmez. Her bir vatandaşımız, hele hele depremzedelerimiz, politik tercihi ne olursa olsun benim başımın üstündedir." paylaşımını yaptı.

“DEPREMDE OLMAYANLAR SEÇİMDE MEŞALE YAKIP, EĞLENEREK KAMPANYA YAPTI” 
Bu arada, CHP'nin Malatya 1. sıra adayı olan ve milletvekili seçilen Veli Ağbaba da, seçimle ilgili değerlendirme yaptığı açıklamasında, bu kutlamalara değinerek eleştirilerde bulundu ve 14 Mayıs’ta yapılan seçimle ilgili yürütülen kampanyayı Malatya kamuoyunun gördüğünü ifade ederek, “Seçim kampanyasını Malatya’mızın ve milletimizin değerlerine uygun bir şekilde yapmaya çalıştık. Bir yas yeri olduğu için hiç müzik kullanmadık, asla bir ses aracı kullanmadan seçim kampanyası yaptık. Deprem bölgesindeki insanların dert ve sorunlarını dinledik. Ama seçim sonrası milletin değerlerini savunduğunu, yerli ve milli olduğunu iddia eden AKP, şehrin göbeğinde davul-zurna çalarak bir kutlama yaptı. Onu da Malatya’daki insanlarımızın vicdanına havale ediyorum” dedi.

Depremin ilk gününden itibaren hep sahada olduğunu kaydeden Ağbaba, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Depremin ilk gününden itibaren yaraları sarmaya çalıştık. İnsanlar su bulamazken su, ekmek bulamazken ekmek, odun bulamazken odun temin ederek hiç ayırmadan Malatyalıların yanında yer aldık. Arkadaşlarımızla birlikte kimi zaman enkaz başında kimi zaman ateşin önünde yaraların sarılmasına yardımcı olmaya çalıştık. 8 gün ayakkabımızı çıkarmadık, günlerce arabada yattık ama insanların yanında olduk. Bu süreçte Malatyalıların vicdanlarına havale etmek istiyorum; bugün AKP’den aday olanların ya da geçmişte milletvekilliği yapanların ayağına çamur ya da toz değmedi. Malatya’da yaşanan depremin Malatya kamuoyuna yansımasında büyüm emeğimiz oldu. Biz olmasaydık Malatya herhalde depremden az hasar alan illerin başında gösterilmeye devam edecekti. Hem AKP’li siyasetçilerin hem de yerel yöneticilerin vurdumduymazlığı vardı. Yerel yöneticiler Türkiye’ye reklam oldu. Bütün bu deprem süreci yaşanırken, enkaz kaldırılamazken, asker enkaz başına gelemezken, insanlar su-ekmek bulamazken büyükşehir belediye başkanı “Biz ölülerimizi iyi gömdük” diyordu. Ne kadar komik bir duruma düştüğünü de bütün Türkiye görmüş oldu. Onlar bakanların helikopterleri ve makam arabalarıyla gezerken biz arkadaşlarımızla köy köy, ilçe ilçe gezmeye devam ettik. AKP milletvekilleri yoktu. Seçim kampanyasında Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte bir çalışma başlattılar; depremde olmayanlar seçimde meşale yakarak, eğlenceyle kampanya yaptılar. Onu da milletimizin, Malatyalıların takdirine sunuyorum. Sevgili hemşerilerim, sevgili Malatyalılar; durum ortada ve takdir sizin. Demek ki AKP’de siyaset yapan arkadaşlarımız başarılıymış, onu da sizin vicdanlarınıza ve takdirlerinize sunuyorum. Gittiğimiz her yerde “AKP’li belediye başkanlarını ve milletvekillerini görmedik” diyordunuz. Bende “Sizde onları sandıkta görmeyin” diyordum ama siz onları sandıkta gördünüz.”

malatyahaber.com- sosyal medya

VİDEO 2 (Altta): Seçim sonuçlarını kent merkezinde davul- zurna eşliğinde halay çekerek kutlayan bir grup

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

115 yorum yapılmış

  • Erdo (11 ay önce)
    İnsanların çoğu akıl tutulması yaşıyor maalesef. Seçimi muhalefet de kazansa bu gibi faaliyetler şu an için deprem bölgelerinde bence etik bir davranış değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (11 ay önce)
    Bu vur patlasın çal oynasın çalıp oynayan göbek atanlar depremi burada yaşamamış olsa gerek. Normal standartlardaki bir insan tipi bunları yapmaz diye düşünüyorum. Bu resimdeki tüm arkadaşları müşahede altına alıp iyi bir incelemek gerekiyor. Nereli olduklarını, hangi memleketten olduklarını sormuyorum bile. Karakterin memleketi olmaz çünkü.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya li (11 ay önce)
    Malatya li hemserilerilerimiz depremde ölen yurtyaslarimiz için evleri yikilan lar için sevinip halay çekiyorlar helal olsun size Malatyam işte siz busunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vahap (11 ay önce)
    Nerelilik değil problem Karakter meselesi! O'da varsa!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kernekli İbrahim (11 ay önce)
    Bunlar Malatyalı olamaz kimliklerine baksanız hepsi toplamadır.....Yazık bu kadar acının içinde Türkiye ye rezil ettiniz memleketi........
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bedirhan (11 ay önce)
    Hiç kimsenin iradesi veya oyu kimseyi ilgilendirmezse de deprem sonrası arama kurtarma barınma ve diğer bir çok konuda yapılan ve yapılamayanların tartışmaları haykırışların sonucunda ortaya çıkan tablo bir nevi bütün ülkedeki seçim sonucundaki oy oranın deprem bölgesinin bu kadar yüksek çıkması herkesi şaşırtmadı değil. Çünkü bu kadar eleştireceksin kızacaksın bunun hesabı olur diyeceksin sonra birde cila olsun diye davul zurna çalacaksın bu hakikaten tirajı komik bir durum. bazı arkadaşlar şunu söylüyor bunu yapanlar Malatyalı değil büyük bir ölçüde bende öyle düşünüyorum. Ama istediğiniz kadar söyleyin Malatyada yapılan orada kabul ediliyor maalesef birileri şunu söyleyemediler mi neyin davul zurnası? cenazelerimiz var. Yaralılarımız var. Evlerimiz barklarımız gitmiş herkesin sevinci içinde kalsın şu an sırası mı yaralarımız sarılmamış demek yerine biz kutlama yapıp şehrin tam ortasında yıkılan yeni caminin karşısında kadınlı erkekli düğün alayı yapıyoruz. Sonra kendinize küfür ve hakaret ettiriyorsunuz. Bu küfür ve hakaret eden densizlerin karşısında bütün Malatyayı ve gerçek insanlarını utandırıyorsunuz laf söylettiriyorsunuz Bu şehir artık 5 yılda mı 10 yılda mı kendine gelir artık bilemiyorum. Bir daha böyle olaylara mahal vermeyin kimsede ayrımcılık yapmasın. Bir hafta sonraki seçimde herkes birbirinin iradesine saygı duysun kimsenin vatan bayrak inanç tekelinde değil. Birlik ve beraberlik saygıyla sevgiyle büyüsün Ülkemiz ve Milletimiz. Vesselam .
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Davud (11 ay önce)
    Hudaparin meclise girmesini mi kutluyorlar? HDP hdp diye muhalafete çamur atanlar hdp kendi partisi ile seçime girdi. Hudapar akp listelerinden girdi. Açın hudaparin parti programına bakın açın genel başkanlarının beyanına bakın. Bir diğer konu 10 milyon yabancı var tehlikenin farkına varın 5 sene sonra 20 milyon olur. Geçmiş olsun.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Necatin (11 ay önce)
    Oy vermediler diye depremzedeleri kovalayan sokağa atan chp lilerde haber yapta görelim kaç kuruşluk habercisiniz...
    %12
    %88
    Yanıtla
  • mlx (11 ay önce)
    Orada davul zurna çalan halay çekenlere sor içinde bir tanesi Malatya'nın yerlisi değildir.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Vatandaş (11 ay önce)
    Komşusu vefat ettiğinde günlerce Televizyon açmayı, müzik dinlemeyi ayıp olarak gören bir Malatya'dan 1000 lerce ölüsü varken davullu zurnalı halay performansı sergileyen bir Malatya ,Üzücü
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Erol (11 ay önce)
    Bunlar şaşırmışlar gerçek Malatyal olduklarını düşünmüyorum.ı düşünmüyorum.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ahmet (11 ay önce)
    Memleketim güzel memleketim sen bunu damı görecektin. Evet gördük tüm Türkiye gördü ve herkes şöyle diyor yav bu Malatya yalakalığı ne de çok seviyormuş. Kendi ölülerine saygısı olmayanlar başkalarının ölülerine saygılı olabilirler mi. İnsan olabilmek için başkasının acısını hissedebilmek lazım. Diyecek hiçbir şey yok. Yazıklar olsun yuh olsun.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Muazubeyde (11 ay önce)
    Sizinle ayni toprakda oldugun için üzülüyorum ve rabbim şöyle niyaz ediyorum rabbim içimizdeki beyinsizler yüzünde bizi helak etme Allah teala nin kanunu degiştirıldıgı yerde davullu zurnalı oynama yapıyorlar ben bunlardan beriyim canımı tevhid üzerine al
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Apti baba (11 ay önce)
    Az kaldı kurban, daha Maho bizi Alamanya ya götürecek sen ne diyirsin.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mesut (11 ay önce)
    Bide iyi yönünden bakın MALATYANIN neyi meşhur artık kayısı değil davul zurna ve çengi ekibi ............
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Gündüzbeyli Murat (11 ay önce)
    Güzel olmamış.hangi parti olursa olsun yakışmamış.Eskiden bizim Malatya' da yaş olduğu zaman 40 gün televizyon acilmazdi.dugun yapacağın zaman köyde yakın zamanda biri ölmüşse ondan rızalik alınırdı.Su halimize bir bakın.guzel bir atasözü var ama doğrudan yazamam.Köyü su basmış Ördeğin de çok ummrundaydi.saglicakla kalın.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • mlx44 (11 ay önce)
    Malatyaya yakişani yapmişlar
    %77
    %23
    Yanıtla
  • mlx (11 ay önce)
    Gerçekten neye üzülüp neye sevineceğimizi artık toplum olarak unuttuk.keşke bu siyasi bir seçimin ardından yaşadığımız sevinci,üzüntüde de yapabilseydik.yıkılan binaların önünde oturup suçlular için eylem yapanilseydik.keşke ev kiraları uçup gitmişken kent meydanında davullu zurnalı eylem yapsaydım keşke keşke keşke.....keşkeler çok....
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Pırasa (11 ay önce)
    Instagramda bir yorumda gördüm beğendim. " Eğlenceniz bittiyse çadırınıza dönün sabah banyo sırası var erken kalkmanız lazım " Ne kadar acı verici bir durum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ottoman Empire (11 ay önce)
    İki kelamda ben edeyim. Hz Ömer diyorki dinini bilmeyen yaşantısını din zanneder. Resulü Ekrem de diyorki müslüman musluman kardeşinin derdi ile dertlenmedigi sürece gerçekten iman etmiş olmaz.. şimdi bu ölen kardeşlerimizin acısı bittimi ? Yoksa sizler için mühim degilmi. Yahu yoksa siz müslüman mı degilsiniz. Yoksa muslumansinizda dininizimi bilmiyorsunuz.. Allah'ın selamı Resulü ekrrm ve Hz Ömer başta olmak üzere tüm müslümanların üzerine olsun
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Davud (11 ay önce)
    Utanıyorum utanıyorum utanıyorum bunlar yüzünden utanıyorum ..Depremde can veren insanlarimiz adına utanıyorum, ülkeyi sığınmacı yuvasına çevrilmiş ülkede 2. Sınıf konuma düşmüş insanlarımız adına utaniyorum , bir kilo kıyma için 3 saat sırada bekleyen insanlarımız adına utanıyorum , zamanında kimler kimlerle neler yaparken iftira ile askerlerimize kumpaslar kurulurken yarbay Ali Tatar bunlar yüzünden canına kiyarken onların aileleri adına utanıyorum. Utanıyorum utanıyorum utanıyorum bunlae yüzünden memleketimizi düşürdükleri durumdan dolayı utanıyorum..
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ahmet (11 ay önce)
    Bu șehir akli ile beraber herșeyini kaybetmiș, insanliği, merhameti, șefkati, sevgiyi, doğruluğu, dürüstlügü, herșeyi, depremler, fırtınalar kaç yazar çürümüș ahlak ve vicdana, memleket içler acısı, mesele sadece paranin imkanin ișin yokluğu degil mesele ahlakin, vicdanin ve merhametin yokluğu, Ukraynada belki savaș var ama adamlar ahlaken dimdikler biz maalesef biz her alanda çöktük bu da șehrin gerçekten çökmesi demek.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (11 ay önce)
    Bunların hiçbiride Malatyalı değildir.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • demir (11 ay önce)
    artik baska sehirde, malatyaliyim demeye utaniyorum bu nerden geldikleri belli olmayan zevat yuzunden. depremden dolayi baska sehre gittigimizde depremzedelere dagitilan yardimlari acgozlulukle yagmalayan zevat icerisinde yine cogunlukla kendi hemsehrilerim vardi ve utanip almamistim yardim.adamin biri gelen yardimlari kamyonete doldurup malatyaya goturmustu de bu yuzden ertesi gun yardimlar kesilmisti bulundugumuz ilde. ev esyalarini , giysileri, yardim kolilerini yagmalamislardi. bir adam neden tek basina on paket kadin pedini alip kacirir ki
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sefik (11 ay önce)
    Anlayın artık şunu parti için kimse bize yardım göndermedi sen kalkıp davul zurna halay çekersen konvoya girersen herkesin tepkisini çekersin ölüsüne saygısı olmayanın kimseye saygısı olmaz partileriniz batsın sizin emi canımız cananimiz anılarımız geleceğimiz gitti dağıldık hepimiz bir tataftayiz parti sizin karninizi doyurur devam edin bu akılla. Depremzedeyim dediğimde nerelisin diyorlar ne diyorum biliyormusunuz Türkiye Cumhuriyeti vatandasiyim diyorum sayenizde
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hakan (11 ay önce)
    Bugün Erzincan’da bir ziyaret yaptım, ticaretimiz devam etmek mecburen bu ziyareti yaptım, müşterimiz bizden mal almadı. Geçtim oy oranını, O kadar ölünün ardından davul çalıp halay çekebiliyor sanız… Utandırdınız artık Malatyalı olmaktan.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Uydurma bende çok iş gezisi yapıyorum hiç kimse yok senden mal almıyorum falan filan demedi
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Doğan (11 ay önce)
    Okadar başkalaştık ki git gide, hep başkalarının canı yanıyor, hep başkaları fakirleşiyor, hep başkaları ölüyor, hep başkaları kaybediyor, ister kızın ister kızmayın ben doğru bildiğimi söyleyeceğim, yıllardır okadar kalitesiz göç aldık ki, kim Malatya lı oralı kim buralı belli değil, 1990 dan beri sosyo kültürel yapımız keşke yerinde saysaydı.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet can (11 ay önce)Doğan isimli kullanıcı yorumuna
    O davul calanlarin o halay çekenlerin o konvoy yapanların yüzde 80 i Malatyalı değil diğer 20 de bu dönemde torpille işe giren nemalanan kişiler muhalefet sandıklar a sahip çıkamadı sonuç normal bence bir sürü yerde ölüler e bile oy kullandırıldığı duyum u geliyor geleceğimiz nereye gidiyor bu kadar göç bu kadar mülteci bu kadar uyuşturucu müptezeli açıkçası iyiki bu kenti terk etmişim kendi memleketimizde korkar olduk
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Şahıs (11 ay önce)
    nasıl bir toplum olduk bunlar yüzünden
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (11 ay önce)
    Depremden göç almamış illerde kiralar 2-3 bin TL arasında. Deprem öncesi 3+1 evde oturan kişi 2300 TL kira öderken şu an ev eşyası için Bodrum depolar 2500 TL. Kiralar olmuş 8-10bin tl. Biz nasıl malatya da yaşamaya devam edeceğiz. Evimiz hasarlı işimiz gereği kalmak zorundayız ve şehrimizde kalmak istiyoruz. Ama nerede? Demir çalanlar mi insanların zor durumlarından faydalananlar mi hırsız?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gece (11 ay önce)
    Yazıklar olsun size bu ne cahilik vicdansizlik terbiyesizlik Malatyalı olmaktan utandik hiç mi gurur yok sizde bu hükümet 28 Mayıs'ta kaybedince ne yapacaksınız kimbilir bu tür insanlar bu memleketi ülkeyi batırıyor ya ne yazık ki akp yetkilileri çıkıpta diyemedi önüne geçemedi ne yapıyorsunuz diye ülkeyi kime emanet ediyoruz başa getiriyoruz
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mustafa (11 ay önce)
    Bu da yeni moda oldu. Dolar sanki sadece Malatya da düştü Seçim tüm ülkede oldu 11 tane depremzede il var davul zurna yine Malatya da İl dışında müşterilerimiz veya tedarikçiler ile görüştüğümüzde alay konusu oluyoruz. Ülkenin ne büyük siyasetçilerini çıkarmış Malatya oldu alay konusu Gümden yaratan siyasetçilerden Alaycı siyasetçilere geldi iş Afad dan 10 bin yardım alıp davul çalmak garip
    %95
    %5
    Yanıtla
  • 44malatya (11 ay önce)
    Bu davul zurna halay cekme MALATYA BUYUK SEHIR BELEDIYESI ONUNDE HALAY CEKILIYOR Yetgililerin haberi olmadan eylem yapilmaz Hic kimsenin Deprem zedelere sahislara kufur etme ve Olenlere Saygisizlik yapma hakki yoktur MALATYA Halkini rezil ettiniz Millete
    %95
    %5
    Yanıtla
  • seyfettin atay (11 ay önce)
    Depremin ilk iki günü insanlar enkaz altında imdat çığlıklarına rağmen devleti oraya yığamayan yiyecek bulamayan ekmeğe muhtaç bırakanlara rağmen hala onların peşinde koşuyorsunuz. Yakında ülkemize kaçak yollarla giren Suriyelisi Iraklılısı Afganlısı yakında size ortak olacaklar.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mehmet (11 ay önce)
    Öncelikle herkese merhaba. Biraz uzun bir yazı olacak sıkılmadan okumanızı rica ediyorum. Denizli'de yaşayan bir Malatyaliyim. Aynı zamanda Denizli'de de bulunan bir arama kurtarma gönüllüsüyüm. Denizli ekibi olarak Deprem haberini öğrendiğimiz 05:30da bir cok gönüllü arkadaşımla beraber ekipmanlarimizin bulunduğu yerleskemize yogun kar yagisinin oldugu ve sehirici yollarin bircogunun kapali olmasina ragmen ulasmaya çalıştık ve er gec ulastik. Yaklaşık olarak 2,5 saatte tüm ekipmanlarimizi araclarimiza yukleyerek yola ciktik. Ilk olarak Maraş merkeze dogru hareket ettik, yol boyunca Malatya, Iskenderun, Adiyaman, Osmaniye en sonunda da Hatay'a gitmemiz istendi. 9 saatlik yolu 19 saatte gidebildik. Şu sorulari kendime 3 aydır soruyorum cvp bulamadim simdide size soruyorum lutfen sizde cvp verin 1. profesyonel bir ekip olmamiza ve tum arama kurtarma ekipmanimizin olmasina rağmen biz neden uçakla değilde karayoluyla gittik? 2. 9 saatlik yolu neden 19 saatte gittik? 3. Konya'da 42 km yolu yagan karin yolu kapamasi sonucu 3 saatte gittik. Deprem farkli illerde olmasina rağmen Konya yolu neden kapaliydi, ve bu büyüklükte bir deprem olmasina ragmen yetkililer neden yollari acik tutmadi? 4. 1 hafta boyunca Hatay'da gönüllü arama kurtarma yapmamiza ragmen neden AFADdi yada farkli bir kurumu göremedik? 5. Bir hafta boyunca ne açlık ne susuzluk nede yorgunluk aklimiza bile gelmedi, gelseydide zaten yanimizda goturdugumuz ihtiyacimiz olan seyler sinirliydi, neden kimse gelip bize ihtiyaciniz nedir diye sormadi? 6. Deprem 11 ili etkiledi peki geriye kalan 70 ilde bulunan yetkililer 1 hafta boyunca neden gelmediler? Bugün olsa ayni ekip kime oy verirse versin umursamadan koşa koşa yine gideriz deprem bölgesine. Peki benim hemsehrilerim naptilar, ben hamile eşimi hicbir akrabamizin bulunmadığı bir ilde birakip deprem bölgesine koştum, bulunduğum ile deprem bolgesinden gelen insanlara hala yardima kosarken onlar davul zurnayla kutlama yaptılar. Hemde suyu, yolu, caddelerinde elektriği olmayan bir sehirde. Kime oy verdiğiniz inanın umurumda bile değil bugun deprem bolgesinde Ak partiye oy verenleri elestirenlerden daha beter bir hale düştünüz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Yasin BIKRIYE (11 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Kötü niyetle yazmadığınızı var sayarak bildiklerimiz ile cevap vermeye çalışayım bir gönüllü olarak. Öncelikle AFAD, Kızılay, Yeşilay ve Orman fark etmez tüm gönüllülerin ve Sizin çabalarınızın ve koşturmalarınızın kıymetli olduğunu bilmelisiniz. Öncelikle o gün neredeyse tüm Türkiye'de ulaşımı durduran kar yağışı yokmuş da keyfi olarak hep güzergah değiştirildiğini düşünmüş olduğunuz görülüyor. Deprem olmadan da Ankara İstanbul istikametinden gelen araçlar Mucur 'dan Adana Pozantı yoluna yönlendiriliyordu çünkü Havaalanı pisti de sarsıntıdan zarar görmüş uçak trafiği de mümkün değildi. O gün yolda olduğunuzdan emin misiniz, araçta uyuduğunuz için mi göremediniz tipi, kar ve kapalı yolları? Hem Konya yolu yağan KAR nedeniyle kapalıydı deyip hem de deprem Konya'da olmadığı halde yok neden kapalıydı sorusunu sormak akıl tutulması mı? 1 hafta AFAD göremedik demek en hafif deyimiyle yalancılıktır. Acaba gittiyseniz Hatay 'da aracınız veya güvenli alanınızdan dışarı çıkmadınız mı? Hatay AFAD ekibi de depremzede idiler ona rağmen sahada oldular diğer illerden AFAD ve iş makinalari ile Belediyeler ve yurtiçi yurtdışı arama kurtarma ekipleri gelene kadar. Her yerde olmaları zaten mümkün olamazdı hatta dünyanın tüm ekipleri bir araya gelse mümkün değildi. 5 yıldızlı otelde ağırlanma konforu mu bekliyordunuz giderken ki kişiye özel menü beklentiniz oluştu? Konya'dan, Erzurum'a, İzmir'den Kocaeli'ne Türkiye'deki tüm belediyelerin seferber olduğu çabaları görmezden gelmeniz ancak körlük veya nankörlük ile mümkün olabilir mi? İnşallah çocuğunuz sağlıkla doğar. Eşinizi bırakıp eğer gittiyseniz deprem bölgelerinin siyasi tercihlerini bir de siyaset yapmıyorum diyerek kınama hadsizlik değilse nedir? 3-5 gevendenin, yine 3-5 kuruş bahşiş derdine düşmüş davulcu ve zurnacının akıl, izan, insaf hatta görgü ve ahlak ile izah edilemeyecek etkinliğini tüm Malatyalılara tahmil etme şerefsizliğinde bulunanlar ile aynı minvalde dile getirilmesi Sizin için de vicdani ve ahlaki mi? Atalarımız kusursuzunu arayan dostsuz kalır demişler. Yaşananlardan ders almanın yolu eksiklerin tespiti ve tedbirler ile mümkün olur. Gözün üzerinde kaş var sığlığındaki kusur arayışlarının kimseye faydası yok. Göz görür gönül sever, seçmenin tercihi saygıdeğerdir. Buna saygı göstermeyi herkes ama herkes biliyor ancak yetmez aynı zamanda Hazmedecek? Hazım zorluğun Kızılay Maden Suyu tavsiye edilir. Biraz uzun oldu, yoruma cevabı yayınladığınız ve okuduğunuz i
    %0
    %100
    Yanıtla
  • slm. Aynı şehirde yaşıyoruz paşam ilk 5 güne kadar ne asker,ne afad ne kızılay vardı. sadece gönüllüler ,polis halk,dernekler,vakıflar vardı. Afad ve kızılay yanlış bilgi üzerine daha sonra Urfa'ya gittmişti..diğer illerden gelen yardımlar geç geldi ve korordine edilemedi halade edilemiyor...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • celik (11 ay önce)
    Gecen bayramda Malatya'ya geldim. insanlara 'iyi bayramlar' demeye cekindim. Bunlar davul zurna halay cekiyor. Ates dustugu yeri yakiyor diyecegim ama ates buraya dusmedi mi zaten? Acikcasi ben sasirmadim, Malatyanin her zamanki hali.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • M.aydın (11 ay önce)
    Bu kutlamayı yapan ve katılanlar hiç mi vicdanınız sızlamadı Bir Malatya lı olarak utanıyorum o kadar ölümüz var ne kadar yazık
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatyalı35 (11 ay önce)
    Depremzelere küfür hakaret edenlerini niye yazmıyorsunuz editör !!!?
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Malatya seküler bir şehir olsa bazi şeyhler deprem zinadan oldu, diyeceklerdi. Bu hakaretleri propagandaya çeviren alçaktır. Üç beş alçak şeyh ile üç beş alçak muhalif için toplum yargılanamaz. Propaganda da yapılamaz.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatyalı35 (11 ay önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    Ne alaka şimdi benim yazdığımla . Verecek cevap bulamadınızmı hemen çamura yatıyorsunuz . İstersen bir daha oku . Anlama zorluğu çekiyorsun heralde . Bu arada şeyhleride günahım kadar sevmem .bilesin onu
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Bu haberin senin soylediginle ne alakası var ap ayrı konular.Yoksa densizlik yapanların içinde sende mi vardın.!!!
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Malatyalı35 (11 ay önce)44 selam isimli kullanıcı yorumuna
    @44selam Yolsa o küfür eden densizlerin biride senmiydin ? Gerçekten sizleri anlamıyorum . Adamlar sizelere küfür ediyor . Ve bunuda siyaset uğruna kabul etmiş görünüyorsunuz . Yazık .
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Malatyada yaşayan herkesin ailesinde canını malını yerini yurdunu kaybedenler varken davul zurna eşliğinde halay çekmek size normal geliyor herhalde.Buyurun 28 mayıs akşamı da sizi sahneye bekliyoruz
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyalı35 (11 ay önce)44 selam isimli kullanıcı yorumuna
    Arkadaşım ben davul çalanları tasvip etmiyorumki .verecek cevabın olmayınca ancak lafı çarpıtırsın . Neden evet depremzelere ana avrat küfür edenlere ses çıkartmıyorsun .? Yoksa sen depremzede değilmisin ? Depremzede değilsen sus konuşma . Depremzedeysen ana avrat küfür edenlerede karşı çık . İnsan biraz onurlu olur yaaa . Söylesene siz kimsinizki siyaset için anama avradıma kimse küfredemez ? Yaptığınız yardımlar başınıza çalınsın desene . Tepkini koysana . Onurlu olmak lazım vesselam . Herkeste olmayabilir . !!!!
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Kardeşim ben depremde ailemden 4 kisi kaybetmiş bir depremzedeyim.Ben davul zurnalı bir habere yorum yaparken sen konuyu depremzedelere küfür edenleri tasvip ediyormuşum gibi algı yaratma her ikide siyasete bağlanıyor ama ben siyaset yapmıyorum yanlış olanı söylüyorum.4 can kaybetmiş biri olarak bu kutlamalar zoruma gidiyor küfürlere zoruma gidiyor onlarada ayrı platformlarda cevabını veriyorum için rahat olsun
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Onları yazanların çoğu aktroller. O dediğini söyleyen ne haltsa, davullu zurnalı kutlama yapanlar da aynı halt.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Deniz (11 ay önce)
    Yorum yapmaya değecek bir toplum yok burada onun için artık yorum yapmamaya karar verdim.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Haklısın adaşım çünkü ne anlatsan boş.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ertan (11 ay önce)
    Ölüsü olan bir gün delisi olan her gün ağlar. Malatyada depremde ölende çok ölenden çok delide çok. Bu kafayla daha çok ağlar bu toplum. Biz mahallemizde cenaze varsa düğünümüzü erteleyen insanlardık hele şu halimize, Allah bunlara akıl fikir vere
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mehmet KARAMAN (11 ay önce)
    Keşke biraz samimi olsanız bu millete karşı her tarafımızda uyduruk kaydırık habeyi kubbe kubbeyi habbe yaparsınız. Bu milletin ahlakı feraseti dahil herşeyini eğitim sisteminizle modanızla ekmeğe muhtaç edip ekmeği helal haram demeden ben kapayım anlayışıyla elinden aldınız. Bu necip millet hak ve hakikatin dusturlarınin farkinda iken eğitim öğretimini Allah ın kitabından alıriken böylemiydi. İnsanımızı sizin efendilerinizin bu bozuk rejimi bu hale getirdi. Süt bozulsa ondan çokelek olur. Ancak tereyağı bozulsa zehir olur.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Son yirmi yılı çok iyi özetlemişsiniz.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Esin Emin Üstün (11 ay önce)
    Yaşadıklarına, felaketine, kayıplarına, acısına saygısı olmayan, olanları sorgulamayan bir toplum için söylenecek bir söz olamaz. Sözün bittiği yer artık bu durum. Sosyal medyadaki anlatımlar durumu biraz da olsa dile getiriyor. Yıllar sonra bir mizah yazarımız yine haklı çıktı...
    %81
    %19
    Yanıtla
  • malatyalı (11 ay önce)
    deprem olmuş binlerce insan ölmüş,çadırda ,sokakta insanlar yaşam mücadelesi içerisinde ,malımız ,emeğimiz,işimiz,canımız gitmiş.bir seçim olmuş vatandaş oyunu sükunetle kullanmış hayırlısı ne ise demiş.bu insanlar vasıfsız ,ayarsız ,densiz,dengesiz insanlar hangi ortamda nasıl davranacağını bilemeyen kültür yoksunu adap erkan yoksunları,davul zurna çalıyor.düğün olsa inanın gam yemem ,nedir bu seçim sonucuna zurna çalıyor.malatya nın adının böyle anılması çok acı bu damga yıllarca malatyamızın üzerinde duracak.çevrenden utanmıyorsan,deprem nedeniyle yardım gönderen hayırsever insanlardan biraz utanın.ilimiz alt kültürün egemen olduğu bir yöne kaymış durumda elit insanları tutmak zor olacak.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • aras (11 ay önce)
    her zamanki gibi rezil olduk yine
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hikmet (11 ay önce)
    Yardım gönderen insanların bazıları bu görüntülere bakıp hakkımı helal etmiyorum diyor ya ilk başta düşününce insanlık dışı gibi geliyor ama yemin ediyorum haklı tarafları var.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet (11 ay önce)
    Sevinebilirler gayet normal... olum de hayatın bir gerçeği doğum da.. ayni mahallede bir insan olum haberi ile yine mahallede düğünü olanı da gördük biz.. şimdi seçim olayına gelirsek onları sevinci vatan elden gitmedi diye..bolunmedi diye.. sen malatyalinin pkk ya oy vereceğini mi sandı.. istedikleri kadar eleştirsinler.. bunlar hayatın doğal gerçekleri.. yas mı dediniz tmm tüm malatya da 5 yıl kimse düğün yapmasın eğlenmesin varmisiniz yemedi mi..
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (11 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Maaalesef teröre oy verdi. Surda hendekler kazılırken kimlik sormaya müsade etmeyenler ŞEHİT kanı üzerinden siyaset yapmasın. Türkiyeye katil diyen şivan perveri ağırlayıp konser verenler ŞEHİT kanı üzerinden siyaset yapmasın. Osloda başlayan terör örgütü ile aşkınız gizli masalarda devam ediyor. Osman Ö. katilini TRT ye çıkartanlar, Salih M. katilini kırmızı hali ile karşılayanlar, Şehide kelle, bebek katiline sayın diyenler ŞEHİT KANI ÜZERİNDEN siyaset yapmasın. Başkan A. heykelini dikeceğiz diyene de lanet olsun. ŞEHİT KANI ÜZERİNDEN SİYASET YAPANA da LANET OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE demekten korkanlar milliyetçilik dersi vermesin.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ağzına sağlık hocam.kapak böyle olur
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Sen parti olarak seçime girersin kazanır hükumet olarak devleti yonetirsin.. anlarım.. hatasıyla gunahiyla 2013 yılı geçti gitti. O devlet olarak kurtlere pkk nin net yüzünü göstermek amacli 1 defa yapildi. Mhp hariç herkes sanatçılar herkes destek verdi. Devlet bu arada çürük karakollari kalekol yaptı, yolları barajları havalimanlarini yaptı, iha siha da yaparak abd ve İsrail den ülkeyi kurtardı. Ve bitti.. alacağını aldı Devlet.. ama ülkeyi bolmeye izin vermedi.. ama chp ne yapıyor daha devletim başına gelmeden anlaşıyor.. tmm diyor.. seçilince sözlerini tutmak zorundalar.. çünkü onların oyları ile secilecekler.. gebeler yani. Akp bir gebeliği yok.. ha vatandaş olarak ben onay vermedim o yillar.. barış denendi bitti. Şimdi bir daha aynı hatayı yapmak aptallıktır..
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (11 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    " Şimdi bir daha aynı hatayı yapmak aptallıktır.. " demişsiniz. Doğruya doğru. 1990 lı yılların başında HDP nin ilk partisini SHP TBMM ne taşıdı. Kurulan hükümete de merhum Alpaslan TÜRKEŞ onay verdi. Kimse TÜRKEŞE teröre destek veriyorsun demedi. O vakitler bizde dağda askerimiz şehit olmasın, fakir kürt çocuğu dağlara çıkartılmasın ne dertleri var ise Yüce Meclisde konuşulsun diye destek verdik. Asıl amaçlarının ne olduğunu ilk günden Leyla Z. gösterdi. Ve o gün bizim yolumuz ayrıldı. Şimdi siz cevap verin geçmişte yapılanı görmeyip tekrar ÇÖZÜM SÜRECİ ( ki Devlet BAHÇELİ buna daha güzel isim vermişti) adı altında devletin askeri ve polisi mülki amirin izni olmadan KİMLİK SORAMIYORDU. O dönem devlet kurumlarının döşenen myın ve terör örgütlerinin yol kesmelerini rapor ettiği hale hiçbir tebdir alınmadı. Malum lideriniz haberim var. O emri ben verdim dedi. Ne terör sevicilere ne de bunu yalan yanlış haber yapanlara kına yaktıracak hiçbir anlaşma yok. hdp tabanı akp ye oy verince ala vermeyince kötü. Hiçbir parti bana oy vermeyin diye uğraşmaz. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Tabi yaaaa. 2013 geçti gitti ne güzel ya. Siz bizim aklımızla dalga.mi geçiyorsunuz. Herşeye de bir bahane uyduruyorsunuz. Biz her türlü milliyetciligi ayaklar altına aldık diyenler kimlerdi. Feto ile neler yapan kimlerdi. Çadir mahkemeleri kuran kimlerdi. Hadi oradan. Neymissss gerçek yüzünü göstermek icinmiş. TC kaldirildi kamu binalarından TC sen aklımızla alay mı ediyorsun. Simdi milliyetci mı oldunuz hadi oradan hadi oradan. Git masallarını başkalarına anlat hadi oradan.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kimse şehit kanı üzerinden siyaset yapmıyor..şehitlerimizin katilleri ile ittifak yapanlara lafımız var..veli ağbaba nın meclis konuşmasını gelip burda yazma..hendeği kazana tek laf yok..
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (11 ay önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    " Başkan A. heykelini dikeceğiz diyene de lanet olsun " . Bu kadar yeterli. Daha fala bebek katillerini yazıp rekalam etmeme gerek yok. İttifak yok. Eskiden akp ve hdp nasıl bir ilişki yaşadı ise hdp liler akp ye kızmış. Eskiden fetöcüler ne istedi de vermediyseniz akp ye kızmış. O kadar karışık ilişkiler yaşadınız ki iç siyasette de dış siyasette de bir ayarınız yok. Size kızdıkları için aday çıkarmamışlar. Oy verene niye oy veriyorsun denilmez. 33 askerin şehit edilmesi emrini veren Osman Ö. katilini TRT ye çıkartırken nerdeydiniz ? Bebek katilinin nevruz bildirisi okunurken neredeydiniz ? GAFFAR OKANIN katilini YÜCE MİLLET MECLİSİNE soktunuz ! Her türlü terör örgütüne de onunla iş birliği yapana da lanet olsun. Veli AĞBABA nın ağzı ile konuşmayı hizbullahın ağzı ile konuşmaya tercih ederim. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • mehmet bey kim pkk lı söyleyin bilelim ama sana tane tane anlatayım çözüm sürecinde pkk ile görüşen kandile adam gönderen rte habur rezaletiniz yaşatan akp peşmergeleri sınırdan sokup lahmacun yediren akp öcalanın mektubunu tv de okutup oy devşirmeye çalışan akp osman öcalın tv ye çıkartıp konuşturan akp bunlara ses çıkartmayan mhp şimdi soruyorum hdp nin kılıçdaroğlunu destekliyor olmasına laf söylüyorsanız akp nin doğuda aldığı oyları ne yapacağız bak ağrı seçimlede bir dönem hdp kazanmıştı o zamanbu halk terörist şimdi akp li savcı sayan kazandı aynı seçmen şimdi vatan sever mi oldu bu algılar bu ülkede yapılan yolsuzlukları ekonomik sıkıntıları örtmek için kullanılıyor biz bu ülkede bu insanlarla birlikte yaşayacağız öyleyse insanları ayrıştırarak ülke bütünlüğünü sağlayamayız onun için siz benim vatan sevgimi ölçemezsiniz ben de sizin ben bir ülkücüyüm bu ülke beka sorunu yaşarsa ekonomik sorunlardan yaşar işte bu konuların üstü örtülüyor seçimden sonra memura işciye zam yapacakmış erdoğan öyle ise tüik verileri ile neden oynuyorlar sabit gelirli vatandaşların hakkını gasb ediyorlar ama zenginlerin vergi borçlarını silebiliyorlar işte tek gerçek bu
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Anlamazlar üstad yazık zaman harcama.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Hayatı turkuaz medyadan öğrenen,bilgiden uzak,okumayan kesim için ağır gerçekler.Bilneyen araştırır inşaallah
    %94
    %6
    Yanıtla
  • 80 öncesi PKK kurulmasa Barzanici Kürt hareketleri olacaktı doğuda. Senin oy verdiğin aşiret ağaları özerklik isteyecekti Malatya’da. Sizin derdiniz millet değil. CHP gelmesin derdi. Siz milliyetçi de değilsiniz. Milliyetçi adam şeyh torunu diye aday olanı ayıplar. Ülkenin her ferdi değerlidir. İlla ağa ve şeyh çocuğu mu olmalı vekillik için? Veli bizim sesimizi duyurdu. Allah ondan razı olsun. Ama ben Veli olsam bir daha şehre gelmem. 2 vekil çıkarsak Veli de mahcup olmazdı. Çantada keklik Malatya. Umarım şehir merkezi 3 seneye yapılır. Diğer seçime kadar geçmiş olsun size. Ben kaçar. Baskil ve Adiyamanlıların şehrinde durmaya gerek yok.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mehmet aynı olayı tersten yaşatayım sana karşı taraf seçimi kazanıp sokağa bu şekilde çıksaydı eline taş alıp taşlardin. Özgürlük düşünce sevinç üzüntü saldırganlık hepsi kendi düşüncenize göre. Tek taraflı bakış açısınızi bırakmadığınız sürece ileriye değil sürekli geriye gitmeye mahkumuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 5 yıl yas tutulmuyacağını BİLDİĞİN gibi mahallede hayatını kaybeden 1 kişden değil,1500 kişinin hayatını kaybettiği binlerce insanın uzvunu kaybettği ,75.000 insanın evini kaybettiği bir ortamdan asrın felaketinden bahsediliyor.Bellik sizi binlerce ölen ve yaralanan hiç ilgilendirmemiş.Daha üzerinden 3 ay geçmeden herşey bir yana vicdanen eğlenmenin pek normal karşılamıyacağını BİLMEDİĞİNİ zannetmiyorum.Ayrıca bu millet savaşa değil,bir seçime gitt..Kendince yaptığın bu algıya kimse inanmıyor yemiyor.Unutma hangi parti olursa olsun bir parti duruma göre iyi,duruma göre kötü ilan edilirse bu inandırıcı olmaz.Bu vatanı kimse bölemez,gücü de yetemez.TC sana birşey hatırlatıyormu?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (11 ay önce)
    Böy halka böyle deprem olur malatyada deprem bitmez malatya herkunuda şaşırmış kendini kaybetmişler zaten halak oldu depreme bakılırsa
    %77
    %23
    Yanıtla
  • HANLI (11 ay önce)
    cenazelerimiz var evlerimiz yıkıldı ayıp oluyor
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ramazan (11 ay önce)
    Öyle bir utanıyorum öyle bir azap çekiyorum ki anlatamam. 6 Şubat günü biz kıyameti yaşadık ekmek su çadır bulamadınız. Çadırları satmışlardı her şeye geç kalmışlardı. Bir sürü insanımız yıkımdan değil soğuktan öldü, geç kalmışlıktan öldü. Allaha şahit bakın müslümanım şükür aklım vicdanım var. Asla ama asla sizin bu cahilliğinize ahınıza ortak olmayacağım. Malatya böyle bir rezillik görmedi, noldu bizim insanlara anlamıyorum, bu müslümanlık değil arkadaşlar, geç olmadan bunları bir düşünün.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatyalı (11 ay önce)
    Aksi durumda millet ittifakı galip gelseydi ve bunlar yaşansaydı onu da haber yapar mıydınız acaba?
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Bu nasil sacma bir soru yaa sen simdi destekliyormusun bunlari?
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ahmet (11 ay önce)
    Malatyada deprem olmadı, Malatya yıkılmadı, Malatyada şehir aynı şekilde duruyor. Deprem oldu diyen yalan söyler. Kiralar 5 e katladı diyen yalan söyler. Bu davul zurna çalan malatyalı hatrına toki deprem olan yerlere ev yapsın. Afad konteynerleri deprem olan yerlere taşısın. Malatya 6 şubatta nasılsa aynı şekilde.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • OKTAY (11 ay önce)
    malamat olduk dolardaki gibi.Allah akıl fikir versin.ceplerinde sigara parası yok keyfe bak
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet can (11 ay önce)OKTAY isimli kullanıcı yorumuna
    Rezil rüsva olduk elalem bizi kınar oldu yemin ederim artık zorlamazlarsa Malatyalıyım demeyeceğim bu şehir e çok emek verdim bir sürü deplasmana gittim Malatyaspor için birileri yolunu buldu dernek başkanlari amigolar biz okul harçlığı mizi biriktirip gittik ama bu şehir Mehmet Yaşar çerci yı yıktığı günden berri iflah olmadı olmaz yazıklar olsun kendi memleketinizden utanir olduk deprem olmuş enkazlarin bir kısmı halen yerde ağır hasarlı bir çok yapı halen yıkılmadı çadır da kalan konteyner da kalan o kadar insana bu şov lari yapanlar size yazıklar olsun utanıyorum sizin gibiler yüzünden bu memleketi boşuna sevmiş bosuna onemsemisiz memleketin kaymağını elin Adıyamanlı si baskilli si bingol lüsü bilmem nerelisi yer bilmem nereli olanı belediye başkanı olur en güzel yerlere torpille yerleştirilir yazıklar olsun size
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kesinlikle mehmet kardeşim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • adıyaman (11 ay önce)
    yosa türkiye tümden gidecekti bence normal
    %24
    %76
    Yanıtla
  • 100 yıldır atamın kurduğu memleket gitmez merak etme. Onun izinde gidenler yedirmezler. Ama velakin 3_5 kuruş menaffati olanlar. Ülkeyi de satar içindeki insanları da. Ama yine atamın izinden gidenler müdahale eder.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • hkb (11 ay önce)
    Toprak altinda kefenli kefensiz , sahipli sahipsiz gomulmus, aramalarda bulunamayip dozerlerle kepcelerle parcalanmis yok olmus insanlar bizim insanlarimiz degilmiydi? ugruna halay cektikleri hukumet zamaninda kaybetmedikmi biz kardeslerimizi , yakinlarimizi , hayatinin baharinda genclerimizi , evlatlarimizi... hicmi sucu yoktu sectiklerinizin, yoneticilerinizin? Bu nasil bir celiskidir. cok aci cok ama cok uzucu :(
    %84
    %16
    Yanıtla
  • serdar (11 ay önce)
    Depremde annemi ve dedemi kaybettim. Bu şahısları Allah a havale ediyorum. Öteki tarafta iki elim yakalarında olacaktır. O 3 gün neler gördüm ben şehir mezarlığında ne acılar ne ızdıraplar. Malatya da bir yılda ölecek kadar insan bir günde öldü çocuk genç yaşlı siz davul zurna eşliğinde göbek atıyorsunuz bunun Allah katında hesabı olmaz mı sanıyorsunuz.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Anlamazlar kardeşim basın sağolsun. Yasarlarsa birgün anlarlar
    %86
    %14
    Yanıtla
  • O zaman (11 ay önce)
    Sizin gibi ölüsüne bile saygısı olmayan bir topluma millet ne derse desin haklı o vakit. Onbinlerce canımız gitmiş bir seçim uğruna girdiğiniz kılıklara bakın. Hiç mi utanmıyorsunuz eşini yavrusunu sevdiklerini kaybetmiş insanların gözü önünde eğlenmeye.Sizler yüzünden namuslu ahlaklı edepli hangi partiye oy verirse versin bütün Malatyalılar aptal saygısız muamelesi görüyor. Şehrin adının içine ettiniz. Ha ben parti falan da tutmam oy da kullanmam. Ama herşeyden önce insanım.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Zorba (11 ay önce)
    Olmamalıydı şık ve zamanı değildi.Hadi bu insanlar düşünemedi yada düşünmedi . Vali, Emniyet Müdürü,Belediye Başkanları,Kaymakamlar Vekiller ,Siyasiler güzel usturlapla müdahale edebilirlerdi..
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Bülent (11 ay önce)
    Daha 3 ay önce resmi kayıtlara göre 1500 insanı kaybetti bu şehir .seçim kazandık diye davul çalıp halay çekiyorsunuz.ne çabuk unutuldu bu acılar.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Türkoğlu (11 ay önce)
    herhalde davulcu da AKP li büyük bir aşkla çalıyor
    %85
    %15
    Yanıtla
  • murat (11 ay önce)
    Şu halay çeken yaşlı teyzeyi gidip bulmak lazım hali nasıl ,gidişattan memnun mu , eksikleri yerinde mi maaşı varmı varsa yetiyor mu , havalar ısındı koku toz nasıl etkileyecek kendisini, Malatya kaç yılda toparlar gibi sorular . Bu sorulara halay çekerek yanıt verebilir.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet (11 ay önce)
    Malatya halkı vatanına ve milletine,bayrağına,ezanına bağlı bir halktır. Vatan hainlerini, İslam düşmanlarına geçit vermez.. patatese, soğana vatanını satmaz. Tüm zorluklarla mücadele eder , sıkıntılar çeker.Ancak mesele vatan olunca ,bayrak olunca,,ezan,dini mübin olunca canını,tüm varlığını. severek feda eder. Tıpkı ataları gibi Ancak siz bunu anlayamazsınız. Çünkü siz hiç bir sıkıntıyagelemezsiniz. Bunu yayınlamayacağınızı bilerek yine de yazıyorum.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • mustafa (11 ay önce)
    daha depremin ilk günlerinde haluk levent moral konserleri yapacam derken malatya açıklanmamıştı malatyada niye konser yapmıyorsun diye adamı eleştirdik.....ama şimdi birilerinin hoşuna gitmeyen bir parti seçim kazandı diye eğlenen millet eleştşrşliyo dik olalım arkadaşlar deprem oldu bitti allah bir daha yaşatmasın ama hayatta devam ediyor gülecez de eğleneceğizde şampiyon olanı kutlayacağızda bu kadar hoşunuza gitmeyen bir olayı duygusaliştırmayalım lutfen
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Aynen kardeşim. Galatasaray şampiyon olunca kapalının üstünde Suriyelilerle beraber kutlama yapacağız daha. Afganlar da çocuklarının videosunu çekecek. Güzel Malatyam bitmiş, biz kutlama derdindeyiz. Aynen...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Senin bir yakının depremde belliki ölmemiş.Maddi durumunda belliki bir kayıp yok.Yani sen sadece depremde sallanmışsın.Yoksa eğlenceden bahsedemezsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Battal (11 ay önce)
    Bu denli bir yıkıma uğramış Malatya da davul falan etik değil...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hakan (11 ay önce)
    Bahçeye ev yaptırdım. Maskiye dilekçe vereli yirmi gün oldu. Ne arayan ne soran. Tek evlere suyu baglamiyorlarmis. Şu olmayan yerde medeniyet olurmu. Tabi ki davul calacaklar. Bu kadar gelismis Malatyaa
    %50
    %50
    Yanıtla
  • MUSTAFA (11 ay önce)
    Bu davul, zurna ve haley ekibi Malatya yı dünya aleme rezil etmek için mi oluşturuldu? Artık Malatya yetiştirdiği devlet adamları, dünyaca ünlü kaysısı yerine davul zurna ve haley ekibi ile tanınıyor.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • İlhan (11 ay önce)
    Yaşananları Malatya'ya maletmeyelim lütfen.3-5 düşüncesiz adamın Malatya'lı olduğunu sanmıyorum.Acılar dinmemişken davul zurna çalmak tam bir cehalet göstergesi.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Hayri Dolan (11 ay önce)
    Enkaz üstünde çılgınlar gibi halay çekip aynı sefalet içinde yaşamaya devam etmek ama yine de "inadına Erdoğan" demek de ilginç bir vaka.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Mustafa (11 ay önce)
    Cahil bir toplumuz ve maalesef gitgide daha cahilleşiyoruz…
    %77
    %23
    Yanıtla
  • kara (11 ay önce)
    bence davul zurna az mehteri veryeydik eyiydi..Naçizane kendi çapımda bi karar aldım bundan sonra dilencilere sadaka vermeyecem nası olsa seçimden seçime AKP birşeyler veriyor yeterde artar bile..Başka hangi ülkede var her ışıkta beş on dilenci merak ediyorum doğrusu..
    %71
    %29
    Yanıtla
  • 44malatya (11 ay önce)
    Bunlar Turkiyenin Malatyanin yuz karasi Olulerine saygisi olmayanlarin Anasina Nede babasina atasina saygilari yoktur Oy verenler aciz ve her sey pahali demeyin
    %78
    %22
    Yanıtla
  • abdulvahap (11 ay önce)
    Bakın muhalefet yenilince depremzedelere yapılan küfürlerin hakaretlerin ardı arkası kesilmiyo seçimi kaybedince ne yapacaklarını şaşırmışlar kudurmuş vaziyetteler evet deprem oldu çok can ve mal kayıpları oldu acılar büyük ama en azından bu acıları biraz olsun dinderecek tek umut olarak resin kazanması öngörülüyodu oda olunca insanlarda bir sevinç oluşdu kutlamaları gayet normal eleştirenlerin kuyruk acısı var belli bahaneler arıyolarki o oy veren insanları rencide etsinler yine reis kazanacak yine kutlaması yapılacakdır inşallah yine diyorum depremzedelerin tek umudu reisin kazanması kutlayan kutlar kimse karışamaz eleştirenleride şiddetle kınıyorum
    %25
    %75
    Yanıtla
  • kuyruk acısı derken neyi kast ettiniz siz 4 ayaklımısınız milleti de öyle görüyorsunuzsiz önce edep ve uslup öğrenin ondan sonra yazın seçimyapılır kazananı olur kaybedeni olur ama sizin gibi seviyesiz bir yakıştırma yapılmaz şunu da belirteyim senin gibilerden seviye beklemekte pek uygun düşmüyor sanırım
    %77
    %23
    Yanıtla
  • abdulvahap (11 ay önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    bak anlayışı kıt insan bir seçim kazanılmışsa kazananın taraflarıda bu sevinci yaşamışsa istediği gibi kutlar bu seni onu bunu ilgilendirmez haftaya yine seçim var yine kazanılırsa yine kutlar sen eleştiri yapacaksan kınama yapacaksan kaç gündür birden ne olduysa depremzedelere olmadık küfürler savrulmaya başladı gitde onlara kınama yap yoksa sendemi onların içindesin sendemi küfredenlerdensin oy verdikleri için kuyruk acısı var dedim evet yenilginin acısından dolayı var kuyruğu senin gibi dahil tüm küfür edenlere söyledim kuyruk acınız had safada
    %13
    %87
    Yanıtla
  • seviyesiz ben senin kadar cahil biri değilim malatyalıyım ankarada yaşıyorum depremin 4 .cü günü bir tır dolusu yardım gönderdim ama kimseye bunu söylemedim yardımı siyasi görüşünüe göre dağıtmadık ben malatya milliyetcisi bir insanım kuyruk acısı kelimesi sana yakışan bir söz bende akp ye oy verdim ülkemin siyasi partisi ama kimseyi ötekileştirmedim bu kadar cahil ve rezillikte sınır tanımayan bir gruh malatyanın değerlerine yakışmayan bir tavır sergiliyor millet te tepki gösteriyor deprem zedeleri eleştirenlerde senin gibi cahiller burada benim eleştirim davul zurna ile bunu eğlenceye dönüştürenlere ama sizin içini dışınız öyle bir kin dolmuş ki sizin gibi düşünmeyen herkesi teröris hain olarak görme edepsizliğini gösterebiliyorsunuz sen kendini tarif ediyorsun benim bilgim insanda kuyruk olmaz kendini kuyruklu görebilirsin millete bu terbiyesizliği yapma hakkın yok
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yakınını kaybeder biri kapının önünde davul çalarsa anlarsın. Allah ıslah etsin.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Abdulvahap a cevap (11 ay önce)abdulvahap isimli kullanıcı yorumuna
    Allah kimseye yaşattığın yaşamadan ölmeyi nasip etmez. Şimdi otur düşün acaba ailenden birini kaybettiğinde o taziye çadırında bir vesile ile o müzikleri duyacaksın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Koyun sürüsü ve içinde ki biri de sen
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kızılelma (11 ay önce)
    Gerçekten çok üzüldüm Malatya’nın bu haline.Ülkenin yarısının üzüntüsü Malatya’da ki kendini bilmez bir topluluğun davullu zurnalı sevinci oluyor.Yav biz ne zaman böyle olduk.Diğer taraftan yaptıkları üç kuruş yardımı baş kakıncı yapan bir kesim de insanlık onur ve haysiyetini lekelediler.Farkındaysanız her iki taraftar grubu acayip derecede cahil.Deprem günlerin de evimize bir çok yerden yardım geldi.İzmir’den Malatya ya tırlarla elektrikli ısıtıcı getirip dağıtmışlardı.O yardıma koşan insanların üzüntüsü benim hiç bir zaman sevincim olamaz olmayacaktır.O büyük dayanışmayı baltalayan bu davullu zurnalı ihanet şebekesini Malatya halkı affetmez.Aynı ekip geçen sene de hatırlarsanız dolar yüzünden bizi bir Türkiye ye rezil etmişlerdi.Rezilliğiniz yetmedimi?Ah Malatyam vah Malatyam kimlerin eline kaldın sen.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ay44 (11 ay önce)
    Neşenize ülke hayran kaldı
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Kerem (11 ay önce)
    Tamam. Desteklediğiniz aday, desteklediğiniz ittifak şehrinizde kazanmış olabilir. Ancak unutmayın sayın hemşehrilerim.. Bundan 3 ay önce o üzerinizde davul-zurna çalıp oynadığınız topraklarda, birçoğumuz yakınlarını kaybetti. Malını, mülkünü, yuvasını kaybetti. Bugün ülkemizin diğer illerinden o 6 Şubat günü bizlere yardım etmeye çalışan binlerce insan bu görüntüleri gördüğünde ne düşünür. Ki ne düşündüklerini gördük. Onlar bile farkındalar depremden sonra acılarımızı ne çabuk unuttuğunuzun.. Her şeyi geçtim neyin davul-zurna kutlamasını yaptınız onu da soruyorum sizlere?? Batan ekonominin mi, ülkeye ne idüğü belirsiz bir sürü sığınmacının girişini mi, bizleri ölüme terk eden o imar aflarının sahiplerine yeniden şehrin imarında komisyona seçilmelerinin mi? Neyin kutlamasını yaptınız gerçekten?
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatya (11 ay önce)
    Malatyayı anlamış değilim şehir yerle bir olmuş asgari ücret ve emekli maaşı neredeyse kira fiyatına yetmiyor çarşı pazarda fiyatlar çok yüksek ağlanacak halimize davul çalarak kutlama yapıyoruz.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • sus ...reisi indirmek istiyorlar... alamanya bizi kıskanıyor..şikayet ettiği şeye bak.!!!!
    %80
    %20
    Yanıtla