SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Ağbaba'dan Er'e Çağrı: "Ne Borç Varsa Belediyenin Duvarına Assın!"

Ağbaba'dan Er'e Çağrı:
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun 17 milyar TL olarak açıklanmasıyla ilgili “Şeffaf olunsun, herkes bilsin ama kimse kimseyi de yıpratmak ve kendini temize çıkarmak için hareket yapmasın. Sami Er herhalde yarın söz verip yapamayacağı işlere bahane arıyor. Sami Er’e çağrı yapıyorum; ne borç varsa belediyenin duvarına assın” dedi.

Milletvekili Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun 17 milyar TL olarak açıklanmasına ilişkin “Eski belediye başkanı Selahattin Gürkan bunu yalanladı. Belediye başkanı “Kredi alarak maaşları ödedim” dedi, sonra “Ben öyle demek istemedim” dedi. Kimin ne borcu var şeffaf bir şekilde açıklasınlar. Belediye başkanı, belediyenin ne borcu varsa assın belediyenin duvarına Malatyalılarda, bizde bilelim. Şeffaf olunsun, herkes bilsin ama kimse kimseyi de yıpratmak ve kendini temize çıkarmak için hareket yapmasın. Sami Er herhalde yarın söz verip yapamayacağı işlere bahane arıyor. Sami Er’e çağrı yapıyorum; ne borç varsa belediyenin duvarına assın. CHP’li belediyeler yapıyor” ifadelerine yer verdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

32 yorum yapılmış

  • Adnan (1 hafta önce)
    veli bey önce sen istanbul belediyesinin diğer Chp li beledyelerin borcunu yaptığı hizmetleri belediyelerin önüne asın örnek bir davranışta bulunun görelim
    %43
    %57
    Yanıtla
  • şeref (1 hafta önce)
    Veli Ağbaba sen ki iktidarın bir boşluğunu veya yanlışını gördüğünde meclis kürsüsüne çıkıp bağıra bağır a konuşurken Malatya daki bu rezilliğe göz göre göre sesiz kalmanın hayra alamet değil bence
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Murat (1 hafta önce)
    O tren çoktan kalktı velim . Başta ısrar edecektin . Yeni mi aklına geldi
    %54
    %46
    Yanıtla
  • mertdurdu (1 hafta önce)
    alttaki olumsuz yorumların sebebini anlayamadım. Acaba İstanbul'da öğrenilen ve bilinen bir şey mi uygulanıyor.. Anlamadığım bir şey belediye meclisinde ki CHP üyelerinin isteği veya herhangi bir kararı ile denetleme yapılabiliyor mu ? Meclis çoğunluğu gerekmiyor mu bunun için ?
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Deniz (1 hafta önce)
    Veli Ağbaba ve Chp' yi eleştirip kin nefret kusacağınız kadar. Yüzünüze bakmayan, sizlerle oy zamanı haricinde muhatap olmayan, hiç bir işinize yaramayan, Malatya için tek bir şey yapmayan, ortalarda bile görünmeyen mevcut hükümetin Malatya milletvekillerine birşeyler söyleseydiniz Malatya bu halde olmazdı. Hesap sorup eleştireceğiniz adres Veli Ağbaba ve Chp değil, yıllarca oy verdiğiniz sizi mağdur eden, hiç bir yaranıza merhem olmayan vekiller olsun diye düşünüyorum. Net!!
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Simurg (1 hafta önce)Deniz isimli kullanıcı yorumuna
    Haber Malatya milletvekilleriyle mi ilgili , yoksa siz konuyu haksız olduğunuz bir konudan haklı olma ihtimaliniz olabilecek bir tarafamı çekmeye çalışıyorsunuz . Selahattin Gürkan gibi mitoman bir şahsiyeti , sayın Veli Ağbaba savunmaya geçince doğal olarak soruyorum acaba aralarında nasıl bir ilişki var ? Yoksa böyle birini koskoca vekil neden savunsun . Eğer Selahattin Gürkan o kadar emin bir başkan idiyse CHP neden aday göstermedi ?
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Karababa (1 hafta önce)
    Siz niye bu kadar rahatsız oldunuz Veli bey ?
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Selahatin'in seçimde kendine örtülü dedtek vermesi olabilurmi?
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Simurg (1 hafta önce)
    Şaka mı bu haber ? Gözlerime inanamıyorum. CHP vekili sayın Veli Ağbaba , Selahattin Gürkan’a mı sahip çıkıyor . Aklımda deli sorular :)
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Kartal44 (1 hafta önce)
    Sayın Ağbaba neden Giden Ak Partili ! Belediye başkanının Avukatlığına soyundunuz ki ?
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Alican (1 hafta önce)
    O kadar sessizlikten sonra bu açıklamayı mi uygun görmüş sayın vekilimiz Keşke yanina selahattin Gürkan i alıp öyle açıklama yapsaydı Sayın vekil memleketi savunun memleketi
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Akif (1 hafta önce)
    Veli efendi bu kadar samimiydiysen selahattin gürkanı ziyaret ederken boy boy resim verirken neden sormadın belediyenin halini de şimdi kendince şov yapıyorsun, sen malatya'nın vekili değil chp nin milletvekilisin!
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Baskilli (1 hafta önce)
    Ağbaba hayırdır sanki giden başkan CHP nin başkanıymış gibi niye savunmaya geçti ki acaba ? Vay arkadaş Kimleeeeer kimlerle iş tutuyor.... Sayın Ağbaba sizin gibi yılların tecrübeli siyasetçilerinden böyle basit gaflar görmek şaşırtıcı! 600 milyon kredi çekip Belediyeyi Faiziyle 3.5 milyara yakın bir borç altına sokan birini savunmaya çalışmanız anlaşılır gibi değil... Herkes sizin Selo ile iş tuttuğunuzu biliyor.. Bu seçimi siz birlikte kaybettiniz. Evet Sami beyi zor günler bekliyor.. Zira içi boşaltılmış bir Belediye devraldı... Ama inanıyorum ki Sami bey Malatyalı hemşehrilerimizle birlikte bu yükün altından kalkacaktı
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Anıl (1 hafta önce)
    Sami Er, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin zorlu mirasıyla yüzleşirken şeffaflık ve dürüstlük prensiplerine bağlı bir yaklaşım sergiliyor. Bu tutum, güven inşa etme ve halkla ilişkiler açısından olumlu bir adım olarak değerlendirilmelidir. Selahattin Gürkan döneminden kalan borçlar ve iletişimdeki belirsizlikler, yönetimde şeffaflığın önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Bu bağlamda Sami Er'in, geçmiş yönetimlerin hatalarından ders alarak, daha açık ve net bir yönetim anlayışı benimsemesi Malatya için yeni ve olumlu bir sayfa açabilir. Geçmişte yaşanan iletişim eksiklikleri ve karışıklıklar, yeni dönemdeki yönetim stratejilerinde dikkate alınmalı ve aynı hatalara düşülmemelidir. Sami Er ve ekibinin önünde zorlu bir yol olsa da, tutarlı ve şeffaf hareket etmeleri, Malatya'nın karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmelerini ve halkın güvenini kazanmalarını sağlayabilir. Veli Ağbaba, son dönemde yaptığı açıklamalarla, özellikle Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin borç meselesini gündeme taşıyarak, adeta ortalığı karıştırmakta gibi bir izlenim uyandırıyor. Onun bu tutumu, bir yandan şeffaflık ve açıklık adına olumlu bir adım olarak görülse de, diğer yandan bunun bir siyasi manevra olabileceği ve mevcut yönetimi zor bir duruma sokma çabası içerisinde olabileceği düşüncelerini de beraberinde getiriyor. Malatya halkının gerçekten neye ihtiyacı olduğu ve gerçek borç durumunun net bir şekilde ortaya koyulması gerekirken, Ağbaba'nın bu tarz açıklamaları, sorunun çözümüne katkıda bulunmaktan ziyade, siyasi bir çekişmenin parçası olma riskini taşıyor. Ağbaba'nın, borçlar konusunda Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin duvarlarına asılması gerektiğini öne sürmesi gibi önerileri, dramatik ve provokatif bulunabilir. Bu tür eylemler, mevcut sorunların çözümüne yönelik yapıcı bir diyaloğu teşvik etmek yerine, daha çok siyasi puan kazanma ve karşı tarafı zan altında bırakma çabası olarak değerlendirilebilir. Gerçekten Malatya'nın ve Malatyalıların yararına olacak adımların atılması, her iki tarafın da siyasi hesaplarını bir kenara bırakıp, şeffaflık, hesap verilebilirlik ve ortak akılla hareket etmelerini gerektirir. Bu süreçte, sorumluluk sahibi tüm tarafların, daha fazla gerilimi körüklemekten ziyade, yapıcı ve birleştirici bir tutum sergilemeleri, Malatya'nın geleceği için elzemdir.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Derman (1 hafta önce)
    "Veli Bey'in önerisiyle duvarlar artık 'Borç Galerisi' olacak gibi! Sami Bey'in çağrısına destek verirken, Selahattin Gürkan'ın borç konusundaki belirsizliği biraz kafa karıştırıcı."
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Sefa (1 hafta önce)
    Ağbaba çok meraklı ise kendisi buyursun savcılık adliye orda ,ortalığı karıştırıp nemalanmaya çalışıyor .Selahattin Gürkanın ağzından konuşmuş ayrıca ..bilinçli hareketler bunlar
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Sercan (1 hafta önce)
    Sayın Ağbaba günler sonra açıklama yapıyor. Açıklamaya bakınca Sami Bey belediyeyi CHP'den almış sanırsın. Borcu bırakanı değil, borcu açıklayanı eleştirmek, borcun detayı açıklandığı halde bilmezden gelmek, konu gümdemden düşmüşken başka şekilde gündeme getirmek Veli Ağbaba gibi bir siyasetcide çok yapmacık duruyor.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Halil (1 hafta önce)
    Sn. Ağbaba, ipe un sermeyi, topu taca atmayı bırak. Meclis Üyeleriniz buyursun bir araştırma komisyonu kurulmasını teklif etsin. Sadece borçlar değil, son 5 yılda yapılan tüm ihaleler, satın alımlar incelensin ve sonuç raporu kamuoyu ile paylaşılsın, bu kadar basit. Ama bunu asla yap(a)mazsıniz.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ertuğrul (1 hafta önce)
    Sayın Ağbaba aynı çağrıyı İzmir ve İstanbul belediye başkanları içinde yaparmısınız, zira hepiniz aynısınız politikacılar olarak
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Hakim (1 hafta önce)
    Yani yaptığı yarına,her zaman yanına kâr kalan, yönetim sistemi oldukça bozuk ve çökmüş adalet sisteminin hak edene adil bir cezanın verilmediği bir ülkede işlenen suçlar sayısız kere afiş edilse ne olur.ekonomisinin çöktüğü ve ardın sıra depremlerin yaşandığı bir ülkede rezillikler ne bitiyor ne son buluyor.kurunun yanında yanan yaşa ve hakkını aramaya dahi tahammül edilemeyen bu toplumda garip kalanlara Yüce Allah merhamet eylesin.tüm hesaplar,bizim gibi düzensiz toplumlarda,mahşere kalır.o gün hepimiz ettiğimizi bulacağız.ülke gerçeğine kulak tıkamak veya üç maymunu mahir bir şekilde oynamakla rezillikler yok olmuyor.sayısız hamaset dolu sözlerle avutulan bir toplum iflah olur mu!Türk milleti zekidir, çalışkandır, damarlarında ki asil kan,mazinin gördüğü en şanlı millet diye diye ve sayısız yaygaralarla içimizden geçtiler.sömürdüler ve devam ediyorlar.biz ise ne ulaşımı ne yaşam alanlarını ve nede nesil yetiştirecek devasa sorunları çözememiş bir toplum olduğumuz gerçeğini inkar mı edelim.Yüce Allah'ın hangi emrine uyduk ki,güzel amel işleyin ve yeryüzünü mamur edin emrine uymuş olalılım.talan edilen bir ülkede depremde yağan insanı yardımlar sonrası ne oldu da her şeye yüzde binlere varan zam furyası toplumu yaktıkça yakmaya devam ediyor.ne oldu sözde Türk milleti misafir perver,Türk milleti tarihin en yardım sever milletti tarzı uyutmalarla ülkede ne kriz ne enflasyon ne herkesin birbirini kazıklama olayı biter mi.bi toplum millet olmuş olsaydı, Müslümanlığı gerçek olsaydı o toplumun yaşam damarı ekonomisi arz talep palavrasına göre işler miydi.bir Müslüman ülke düşünün ki bu da şanlı Türk milleti halkı olsun.bir şeye talep arttığı ölçüde arzı da düşüyorsa,enflasyon alım gücü gibi durumları alt üst edecek fiyat artışları bir milleti bu denli yıkıma götürebilir miydi.deprem oldu konut ihtiyacı artı.sözde depremle yok olmuş bir şehir de ve ülke genelinde kira artışları talep patlamasına bağlı olarak yapılan zulüm şeytana bile hüzün yaşatır oldu.oysa ki kiralar yine deprem olmamış gibi hakkaniyet gözetilerek devam etseydi olmaz mıydı.yaşanan dünya ölçekli krizlere rağmen pandemi dönemi Türkiye de yılın ilk yarısında şirketler %70-80 lere varan kârlar açıkladığı zaman Avrupa Birliği ekonomi otoriteleri ağzı açık hayretle bir toplumun bu denli nasıl soyulduğunu ve ekonomik kaosa sürüklendiğini ifşa ediyorlardı.merkezi otorite de konforlu yaşamlarında keyif sürüyorlardı.vekil ağ baba çıkıp zalimlikleri rezillikleri ifşa eder mi.çünkü o da sistemin ürün
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Nuri (1 hafta önce)
    Umarım sayın başkanda rahatsız olduğu bu duruma sessiz kalmayacak,gerekeni yapacaktır.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Ayıp (1 hafta önce)
    Ağbaba sana yakışmadı bu yorum. Açıklaman belliki Gürkanı korumaya yönelik. Ah be cesur yürek sende mi böyle kapalı kapılar ardında kirlendin yoksa. Oysa seni me severdik. Yimpaş , şire pazarı, buğday pazarı, polis okulu …sağır sultan duydu. Körler yolsuzluğu gördü. Sen mi görmedin. Burnuma pis kokular geldi bu açıklamadan . Kendine Gürkanı değil Malatya’yı dost edin ağbaba Malatya’yı
    %64
    %36
    Yanıtla
  • mesut (1 hafta önce)
    CHP den CHP ye geçen belediyeler asmış mı mesela? istanbul ve ankaranın borcu ne kadar.... Acaba bu iki şehrin borcu geriye kalan 79 şehrin borcundan daha mı fazla
    %50
    %50
    Yanıtla
  • 17 milyar TL borç ile birinci olan malatya belediyesinin harcamaları kendi içlerinde bile kavgaya sebep oldu sorun demekki büyük .
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Yanlışı yanlışla mı örteceğiz? Geçtiğimiz gün bir Chpli belediye başkanı değişmesine rağmen çıktı borcu astı. Ha bunun yanında asmayanlar da var. Artık parti olarak bakmayı bırakın insan olarak bakın
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Pütürgeli (1 hafta önce)mesut isimli kullanıcı yorumuna
    İBB Yayınlamış. https://uploads.ibb.istanbul/uploads/2024_Butce_Kitabi_468ac53ce5.pdf
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Belediyenin duvarında mı yayınlamış !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 hafta önce)
    Bence böyle bir şey yapılacaksa halay ekibi eşliğinde yapılmalı hem dolar da düştü isabet olur.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • göz boyama (1 hafta önce)
    Savcılığa suç duyrusu yapmıyorsan belediye dubarına asılması iftiradır kul hakkı yemektir yada korkaklıktır
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Makamı MİLLET (1 hafta önce)göz boyama isimli kullanıcı yorumuna
    Şu anda bağımsız cezalandıracak en büyük makam millet makamı ve gerekeni yaptı yapmaya devam edecek önümüzdeki seçim gerekeni yine yapacaktır.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Hafıza (1 hafta önce)
    Millet unutmuştu şimdi yaptığın işmi sayın ağbaba.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Asılınca ağbaba gereğini yapacakmıymış yoksa esenlikmi olacak
    %80
    %20
    Yanıtla