SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunları Vicdanlarınıza Havale Ediyorum"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, depremi insanların azgınlığına bağlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a yanıt verdi. Ağbaba; “Diyor ki deprem insanların azmasından dolayı oldu. Allah sana akıl, fikir versin Selahattin Gürkan. Ey Malatyalılar sizler bu vasıfsızlığa mahkûm değilsiniz. Sizi tanımadığınız Milletvekiline oy verdiren, depremde Malatya’nın bu kadar yara almasına sebep olanlara 28 Mayıs’ta lütfen oy vermeyin.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba’nın açıklamaları şöyle:

"Sevgili Malatyalılar, artık lütfen Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a laf söylemeyin, onu eleştirmeyin. Çünkü kendisi Türkiye’ye Malatya’nın reklamını yapıyor. Biliyorsunuz kullandığı cümlelerle Malatya bütün Türkiye’nin gündemine gelmişti. Ne demişti kendisi; ‘ölülerimizi güzel gömüyoruz’ Kendisi şimdi ne diyor? ; ‘deprem insanların azmasından dolayı oldu’ Allah sana akıl, fikir versin Selahattin Gürkan.

Ey Malatyalılar sizler bu vasıfsızlığa mahkûm değilsiniz. Sizi tanımadığınız Milletvekiline oy verdiren, depremde Malatya’nın bu kadar yara almasına sebep olanlara 28 Mayıs’ta lütfen oy vermeyin.

Kim azmış acaba, hep birlikte bakalım. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar mı azmış? İnternet sitelerinde “Kaliteli ve özellikle deprem yönetmeliğine uygun konut projeleri” olarak belirtilen Yeşil Topsöğüt konutları 6 ay önce teslim edildi. Ya da 2020 depreminde ağır hasardan hafif hasara çevrilen binalar çöktü, insanlar öldü Malatya’da. Acaba azanlar o ağır hasarlı binaları hafif hasara çevirenler değil mi? Azanlar Malatya’da Bostanbaşı’nda 15 katlı binalara ruhsat verenler değil mi?

Enkazın altında kalan ölen, çocuklarımızın suçu günahı nedir. Değerli Malatyalılar bu açıklama bizi derinden üzmüştür. Bu açıklama Malatya’da depremde hayatını kaybedenlere, iş yerlerini, evlerini kaybedenlere büyük hakarettir. Bu açıklamayı yapanları sizlerin vicdanınıza havale ediyorum.

Arkamda gördüğünüz Yeşilyurt Belediyesi’nin yaptığı Yeşil Topsöğüt konutları.. Bu evler  depremden altı ay önce teslim edildi. İnsanlar nafakalarından keserek Yeşilyurt Belediyesi yaptığı için güvenerek buradan ev aldılar.  Ama bu konutların depremde ne hale geldiğini görün. Belediye başkanı “bu konutların yıkılmasının sebebi betonu insanların sulamamasından kaynaklı” diyor. 

Değerli Malatyalılar işte bu anlayış, bu liyakatsizlik ve bu vasıfsızlık Malatya’yı yerle bir etti. Değerli hemşirelerim sizden rica ediyorum; sizler bu liyakatsizliğe, vasıfsızlığa mecbur değilsiniz, mahkûm değilsiniz. Sizi bu vasıfsızlara mahkûm edenlere 28 Mayıs'ta lütfen oy vermeyin."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • kartal (11 ay önce)
    tamam da Erdoğanla ne alakası var. Bence kendinizi sorgulayın neden tek vekil diye bunlar buralarda yemez
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kim (11 ay önce)
    Ya bi kere de insanların fikrine saygı duyun kimse sizi istemiyor ne uzatıyorsun uz dusun artık şu ülkenin yakasından
    %55
    %45
    Yanıtla
  • mert van (11 ay önce)
    evim bostanbaşında malatya valiğinin son askısında evim AĞIR HASARLI ama e devlete ORTA HASARLI şaka gibi
    %88
    %12
    Yanıtla
  • MALATYA 44 (11 ay önce)
    Güzel dualarımızı kendi çıkarlarına kullandılar Nas dediler k a kara ki kiri dediler din adına yalan söylediler vicdan sız l ı k ve iftira ettiler kul hakkı yediler adaleti ayaklar altına aldılar kafa la r ı n ı iki elinin arasına alıp düşüneceklerine davul çaldılar yalancı din alimleri oldular kim azgınlaştı acaba eyer bu gün hayatta isen dünya üzerindeki güzel dualı insanların yüzü suyu hürmetine ayaktasın Allah insanı her türlü bela ve şerle imtihan eder minareye kılıf buluyor insanları kandırıyor ve istismar ediyorsunuz bir ömür dediğin bir nefestir unutma.....!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ay44 (11 ay önce)
    Sosyal yardımlarla geçinen açlık sınırının altında yaşayan insanların bukadar mutlu olması şaşırtıcı
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Köylüm (11 ay önce)
    Akp'ye ve Cumhurbaşkanına oy veren vatandaş elbette ki bu sizin özgür iradeniz, saygı duyarız. Benim sormak istediğim şu; biten ekonomiden, biten tarımdan, biten hayvancılıktan, artan kiralardan, ev, araba alma hayallerinizin bitmiş olmasından, işsizlikten, biten eğitimden, vergilerden, koşa koşa oy verdiğiniz, sizin için fedakarlık yapmayan hiç bir sorununuzu çözmeyip hiç bir yaranıza merhem olmayan milletvekilleri ve mevcut hükumetten, şuan cebinde sigara parası, ekmek parası olmayan, bulamayan fakir, fukaranın çaresizliğin den..Hiç rahatsızlık duymuyor musunuz??? Bu kadar olumsuz durumdan hiç mi rahatsız olmuyor sunuz?? Gerçekten delikanlı, aklı başında, vicdanlı biri çıksın bana cevap verdin??
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Fukara edebiyatı yapmayın lütfen, şu depremler aklınıza gelen hangi gelişmiş devleti bulsaydı şu an bitik durumdaydılar. 6 Şubattan bu yana memleketimden çıkmış değilim. Devletim aslanlar gibi yanı başımızda. Asıl siz şunun muhasebesini yapın, PKK ile Fetöyle iş tutanlara, açık açık ülkeyi bölme tehdidinde bulunanlara, 5 kuruşluk aklıyla her gün çıkıp yalan söyleyerek bir gün milliyetçi, bir gün hdp li olanlara siz nasıl oy vereceksiniz?
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Mustafa (11 ay önce)
    Veli Bey sizi AKP'ye oy veren biri olarak sonuna kadar takdir ediyorum.Önceki belediye seçimlerinde büyükşehirde Selahattin'e, ilçede Porgalıya oy vermiştim.Bir daha belediyede bu liyakatsiz ekibe oy yok.Sizi ve gerçek Atatürkçü ekibide CHP'de yönetimde görmek istiyoruz.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Keko (11 ay önce)
    Bende seni allaha havale ediyorum git ondan bul
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Malatyalı (11 ay önce)
    Veli abicim boşversene oy verdiklerine dert yansınlar
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Esra (11 ay önce)
    Gercekten adam sonuna kadar hakli sonuna kadar !!
    %60
    %40
    Yanıtla
  • sencer adalı (11 ay önce)
    Yanlış anlamayın ama! aklıma takıldı. Burada Gürkan'ı eleştireyim derken Yeşilyurt'a çakmışsınız :)
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Ziyaretçi (11 ay önce)
    Yav arkadaş bu Veli Ağbaba telefon numaramı nerede bulmuş zırt pırt mesaj atıyor. Vay anam bedava ev vereceğiz yok bilmem ben Malatyayi ayağa kaldıracam. He he gidin kazandığınız belediyeleri yapacağınızı yapın sonra vaatte bulunun...
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Fatih (11 ay önce)
    Kemâl Kılıçtaroğlu'na yapılacak en büyük kötülük onu Cumhurbaşkanı olarak seçmektir. Tabi seçebilirseniz.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Sebep ne? Size açıyorum ya. Kılıçdaroğlu gibi bir yöneticiyi aslında haketmiyorsunuz. 2. Sınıf vatandaş olarak yaşamaya devam edin. Suriyeliler yakında kayısı bahçelerine de konacak
    %50
    %50
    Yanıtla
  • ahmet (11 ay önce)
    boşver veli bey..%70 oy almışlar..kime oy vermişlerse gidip dertlerini ona yansınlar..uğraşma değmez bunlara
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Bozkurt (11 ay önce)
    AKP'nin feto, HDP,hudapar ile olan ilişkisini görmeden bugün Kılıçdaroğlunu terör ile suçlayan malum kesimin hakkını , hukukunu savunursan sana bundan sonra oy yok !!
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Veli (11 ay önce)
    Sana oy verenlerin sesi ol . Sana ve partine düşmanlık edip ak vekillerin yüzüne bakmadığı insanların gidip sorunu ile ilgilenme !!!!
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Kimse ondan ve yandaşlarından yardım istemiyor hepsi koltuk sevdalısı herkes bir insana kötü der iyide der siyasetçiler herzaman birbirine kötü der RABBİM VATANIMIZIN MİLLETİMİZİN YARDIMCISI OLSUN
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bu senin fikrin. Kılıçdaroğlu evi yıkılana evini vereceğiz diyene değil de evi satacağız diyene oy verilen bir şehirde bu yoruma da şaşırmıyorum artık. Halay ekibinden misiniz?
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Haci (11 ay önce)
    Sayın vekilim,Malatyanın sorunları artık tek sizin sorununuz değil ve tek başınıza mücadele etmeyiniz.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mustafa (11 ay önce)
    Boşuna uğraşmayın bırakın Malatya'nın sorunlarını ikdıdar milletvekilleri cözsun ne yaparsanız yapın nafile bir caba
    %49
    %51
    Yanıtla
  • hasan (11 ay önce)
    vallahi kusura bakmayında bu iktidarın bu kadar oy almasının sebebi muhalefetin beceriksizliği, insanlara güven verememesi. koltuğa yapışıp kalmalar, adam 8-10 seçim kaybetmiş, girdiği hiçbir seçimi kazanamamış, kaybettikçe koltuğa yapışmış bir muhalefet lideri varken, sizin içinde aynısı yıllardır malatya vekilisiniz ne kadar oy arttırdınız? neyin ısrarı bu anlamıyorum. koltuğa yapışan insan ne devleti için çalışır ne de milleti için. kesin ne net kanun olacak hiç kimse 2 dönemden fazla vekillik, parti başkanlığı, cumhurbaşkanlığı, bakanlık yapmayacak bu ülkede. tüm partilerde durum aynı hepsi yapışmış koltuğa, ölene kadar ayrılmıyorlar, nasıl bir ihtiras bu.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Sunduğumuz argüman mantıklı değil. Nedir yani 8-10 seçim kaybetmiş. Adama atılan iftiraların haddi hesabı yok. TRT admaa 40 dk zaman vermiş Erdoğan'a 40 saatten fazla. Nerede eşitlik. Tüm medya ellerinde. 21 senedir Erdoğan yönetiyor bence ona yeter demelisin. Bahanelerle siginmayin ülkenin geldiği nokta belli. Dolar 20 , ekonomi batikta, 13 milyon yabancı geçmiş olsun. Ya bunlar değişsin diyeceksin ya da daha beter olacak. 2 seçenek var önünde referandum.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Görende trt izliyor sanacak.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • sen benim ne demek istediğimi zerre anlamamışsın sanki ben Erdoğan ı savunuyorum. Bence bir kez daha oku yazdıklarımı. Tüm partiler için "kesin ne net kanun olacak hiç kimse 2 dönemden fazla vekillik, parti başkanlığı, cumhurbaşkanlığı, bakanlık yapmayacak bu ülkede. tüm partilerde durum aynı hepsi yapışmış koltuğa, ölene kadar ayrılmıyorlar, nasıl bir ihtiras bu." Cumhurbaşkanı içinde durum aynı. 2 dönemden sonra devleti aile şirketine dönderiyorlar. şimdiye kadar tüm başbakanlarda bu oldu. halende devam ediyor zaten. Kılıçdaroğlu özeline de gelecek olursak tartışmasız %100 başarısız bir siyasetçi. Zaten pazar gününden sonra CHP içinde kıyamet kopar.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (11 ay önce)
    Biz oyumuzu alalen ve açık bir şekilde RECEP TAYYİP ERDOGANA veriyoruz
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Biz.gencler olarak da gönül rahatlığı ve alenen SN. KEMAL KILIÇDAROĞLUNA VERİYORUZ.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (11 ay önce)
    Sayın vekilim lütfen artık bu şehrin sorunlarını, sıkıntılarını dile getirmeyin, ağlayan da biziz, alkışlayan da, davul çalan da, halay başı çeken de biziz. artık bir Malatyalı olarak ben de becerebilirsem, kendime yakıştırabilirsem bunlar gibi olacağım, belki bende sorun vardır. Bu kadar akıl tutulması olamaz.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Katılıyorum. Tüm Malatya'nın sorunlarını dile getirmeyin. Ak listeye oy veren gitsin derdini onlara yansın. Sana oy verenlerin sorunları ile ilgilen !
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Malatyada (11 ay önce)Sergen isimli kullanıcı yorumuna
    Makbul vatandaş CHP ye oy veren.oylemi.bu yorumlarda da gozukuyorki fırsat geçse size ne olur ne olur.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Tam algilayamamişsin sanırım. Veli tüm Malatya'nın sorunu ile yıpranıyor. Ama halka gelince tercihi bu şekilde yapıyor. İktidarın yaptığı gibi yapmalı kendine oy veren kitleye daha çok zaman ayırmalı. Gayet mantıklı bir istek. 4+1 vekil verdiysen senin derdinle onların dertlenmesi lazım
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ahmet (11 ay önce)
    Sevgili Veli bey. Bu adamların bu kadar hatasına rağmen, yanlış söylemlerine rağmen niye bu kadar oy alıyorlar. Bir düşün. Senin çevreyoluna yaptığın otele vatandaş nasıl bakıyor bir düşün. Bu otelin deprem boyunca açılmaması milleti ne kadar üzdü acaba. İkinci sıraya bile bile battal beyi değilde enver kirazı koyman bile bile chp aleyhine çalışmak degilmiydi. Daha çok söz var ama Allah bunların muhaliflerine de akıl fikir versin demek dışında aklıma bir şey gelmiyor
    %78
    %22
    Yanıtla
  • vatandaş (11 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    battal kanbaya memleketi pütürge bile oy vermedi...Enver Kiraz yıllarca bu partiye hizmet etti öyle tepeden gelip vekillik kapmak olmaz.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatyalı (11 ay önce)
    Bır yıl sonra /70 le yenıden başkan seçilecegını bilmek inanın daha cok acı
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (11 ay önce)
    Maalesef sempatizanlık veyahut holiganlık düzeyine varan tarafgirlikler ne vicdan bıraktı ne bak hukuk. Bizden olan ne derse desin ne yaparsa yapsın doğrudur anlayışı değişmediği sürece insanlar konuştuktan konuşmaya devam edecek, çok konuşan insanda daha fazla hata yapacaktır. İnsan azdı diye Allah bela verdi diyen taraf ile Allah bunları ıslah etsin akıllarını başlarına getirsin diyen tarafa bölündü hayat. Allah yaşama görevini imar ve inşa görevini dünyada yiyip içip israf etmeme hakkını adil olma merhametli olma zorunluluğunu kullarına vermiştir. Halife’si olarak insanı elçisi olarak özel seçtiği kullarını görevlendirmiştir. Olan biteni düzgün yönetme ve doğru dürüst hak baki davranmak bizim görevimizdir. İnsanlar suçu da Allah’a atıyor kendi yapmadığı sorumlulukların adına afet diyerek, diğer yandan yanlışa karşı çıkmak gerekirken zalimin mezalimini de Allah’a havale ediyor. Sünnetullah eylem ile sonuca götürür. Dua haktır. Kader bakidir. Kader gayrete aşıktır. İşleri doğru düzgün yapmak fiili duadır. Zemin etüdü yaparsın. Bilgisayarda statik hesabı yaparsın. Demir beton numuneler ile düzgün işçilik eklenip inşaatı bitirirsin. Deprem olur bina zarar görmez. İşte duan kabul olur. Bir binanın hasar görmeme duası sünnetullaha uygun tüm maddi gerekçelerin tamamlanmasıdır. Ardından da manevi dua kısmına geçilir. Hayırlı satışlar huzur mutluluk bereket dilenir. Demir’den çalan betonu kalitesiz gönderen santralin duası Allah katında gerekçeleri yerine getirilmeyen eksik duadır. Bu kadar basit maddi ve manevi boyutu olan bir hayat ve kader inancının içinde yaşıyoruz. İşleri zorlaştırmaya gerek yok. İşini yapmayan iktidar suçu Yaratıcıya atar gibi konuşuyor. Etkin çözümler üretmeyen muhalefet Allah’a havale ediyor yanlışı olanları. Yaratıcıyı olduğu yerden inip işleri düzeltecek şekilde tanımlıyor. Yazık günah herkes anlasın diye basit ve kolay şekilde inen inanç sistemini öyle kendilerine yorumluyorlar ki insanları dine karşı soğutuyorlar. Çalışmak işini hakkı ile yapmak, bu günün şartları ile ulaşılan bilgiyi layıkı ile kullanmak duadır. Günde beş vakit namaz dos doğru olmak için duadır. İçimizden geldiğinde iyi ve sahiplenilmiş yalnız olmadığımızı hatırlamak için ettiğimiz kelamlar duadır. Yanlış kelamların karşında dos doğru durarak doğruları gönül rahatlığı ile dile getirenlerden olmak ümidiyle.
    %78
    %22
    Yanıtla