SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aort Damarları Yırtılan 2 Hastaya Başarılı Operasyon

Aort Damarları Yırtılan 2 Hastaya  Başarılı Operasyon
A- A+ PAYLAŞ

Aort damarının yırtılması nedeniyle başvuran iki hasta, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı ve Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nurkay Katrancıoğlu ile Kalp ve Damar Cerrahisi ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla hayata tutundu.

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Nurkay Katrancıoğlu, hastaların hastaneye başvurmalarının ardından yapılan tetkikler doğrultusunda ameliyata karar verdiklerini belirterek, "İki hastamıza da tanı konulduktan kısa bir hazırlıktan sonra ameliyata aldık. Ameliyatta yapılması gereken aort yırtığının suni bir damarla değiştirilmesi, ancak aort damarı çok narin yapıda olduğu için bunlara dikiş koymak oldukça çok zor. Dikiş konulan yerlerde yeni yırtıklar oluşabiliyor. Bu nedenle bu tür ameliyatlar özellik isteyen, tecrübe isteyen ve uzun süren ameliyatlar. Geç kalındığı zaman hasta hayatını kaybedebilir. Şu anda iki hastamız da serviste gezip dolaşabiliyor. Hastalarımızı gerekli kontroller yapıldıktan sonra taburcu edeceğiz" diye konuştu.

Prof. Dr. Nurkay Katrancıoğlu, yüksek tansiyona bağlı aort damarı yırtılan hastaların çoğunun hayati risk taşıdığını, özellikle ileri yaştaki insanların yılda bir kez aort damarında genişleme olup olmadığını kontrol ettirmeleri gerektiğini kaydetti. 

Aort Damarı yırtılmasının nadir görülen ancak son derece ölümcül bir hastalık olduğunu belirten Prof. Dr. Katrancıoğlu, “Hastalar, tanı konulduğunda acil olarak ameliyata alınması gerekiyor çünkü ameliyat edilmediği takdirde bu hastaların çoğu 24 saat içinde hayatını kaybediliyor. Aort yırtılması ameliyatları oldukça riskli ve deneyim gerektiren ameliyatlar bundan dolayı nadir görülen ancak son derece ölümcül bir hastalık. Hastalarımızı şifa ile taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadesini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Emirza (3 ay önce)
    Güzel insan sevgili Cengiz hocam seni ve ekibini canı gönülden tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUHTEREM (3 ay önce)
    iyi çok güzel Elleriniz dert görmesinde o resimdeki akkalıyı çıkaramadım sakalın görüntüsü hiçte bir Doktora yakışmıyor ya kes yada düzelet ne o öyle
    0
    0
    Yanıtla
  • gökhan özalp (3 ay önce)
    Tebrik ederim. Başarılarınız daim olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mevlüt (3 ay önce)
    Kalp damar hocalarını tebrik ediyorum hepsi birbirinden değerli hocalar nurkay hoca ergün hoca Süleyman hoca Diyarbakıra giden Feyzullah hoca hepsinde Allah razı olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 1kul (3 ay önce)
    Tebrik ederim.
    %100
    %0
    Yanıtla