SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Rezerv Alan İlan Edilen Mahalle Sayısını 28'e Çıkardık”

“Rezerv Alan İlan Edilen Mahalle Sayısını 28'e Çıkardık”
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer’i ziyaret ederek mevcut rezerv alanların durumu ve rezerv alanların sayısının artırılmasıyla ilgili istişarelerde bulundu.

Göreve geldiği günden itibaren deprem sonrasında yapılan çalışmaları yakından takip eden ve sahada incelemelerde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer’i ziyaret ederek mevcut rezerv alanların durumu ve rezerv alan kapsamına giren mahallelerin sayısının artırılmasıyla ilgili istişarelerde bulundu. Başkan Taşkın, bakanlık ve belediye arasındaki görüşmelerin devam edeceğini ifade ederek rezerv alan ilan edilen mahalle sayısını 28’e çıkarıldığını ifade eden Başkan Taşkın, rezerv alanların sayısını daha da artırmak için çalışacaklarını ifade etti.

“Yerinde dönüşüm yapılacak mahalle sayısını daha da artıracağız”

Vatandaşların bir an önce depreme karşı dayanıklı, modern ve konforlu yapılara kavuşması için çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “İlçemizde deprem riskinin önlenmesi ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak adına gerekli adımları atacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Battalgazi’mizi, ilçemiz sınırları içinde yer alan çarşı merkezimizi dönüştürmek Malatya’nın geleceği için büyük önem arz ediyor. 

Daha önce yerinde dönüşüm ile Yeni Hamam, Dabakhane, Kavaklıbağ, İsmetiye, Niyazi, Şıkşık, Hamidiye, Saray, Şehit Fevzi, Taştepe, Akpınar, Kırçuval, Sancaktar, Göztepe, Tandoğan, Çöşnük, Yıldıztepe, Cirikpınar, İstiklal ve İzzetiye Mahalleleri rezerv alan ilan edilmiş ve bu mahallelerin bazılarında kazı çalışmalarına başlanmıştı. 

Ağır hasar alan ve yıkılan binaların çoğunlukta olduğu alanları göz önünde bulundurarak bu mahallelerin sayısını daha da artırmayı; ilçemizi yerinde dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda bazı mahallelerin tamamı, bazı mahallelerin de bir kısmı olmak üzere rezerv alan edilmesini sağlıyoruz. 

Aslanbey, Nuriye, Cevherizade, Ferhadiye, Kernek, Halfettin, Zafer, Hidayet Mahallelerini de rezerv alan ilan edilen mahalleler arasına alarak ilçemizde rezerv alan ilan edilen mahalle sayısını 28’e çıkardık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürümüz Cengiz Başer ile yapmış olduğumuz bu istişareleri, ilçemizin deprem riskine karşı daha güvenli hale gelmesi adına önemli bir adım olarak görüyorum. Hemşerilerimizin yararına olacak çalışmalara gece gündüz demeden devam edeceğiz. Gerçekleştireceğimiz çalışmalarla Battalgazi, eskisinden daha güzel olacaktır” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Mahmut (6 gün önce)
    Sayın valim Değerli belediye başkanlarımız bu vali konağı karşısı bi tarla görünümünde bi sürü bina ve site yıkıldı burayı daha ne zaman rezerv alanına alacaksınız çevre şehircilik bi hatırlatsanız size zahmet
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Genc (1 hafta önce)
    Rezern alan dışında kalan yıkılmış binalar için bir önerim var. Bizleri müteahhit eline bırakmayın. Biz müteahhit aramayalım: Tamam binayı biz yapalım ama binamızın ihalesini çevre şehircilik yapsın. Rekabet ortamında fiyat düşer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (1 hafta önce)
    Fırat mahallesini de bekliyoruz müteahhitlere yedirmeyin vatandası
    %100
    %0
    Yanıtla
  • En büyük bedel ödetenin kim olduğunu elbet bir gün öğrenirsiniz.İnşallah pişman etmezler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (1 hafta önce)
    Fırat mahallesini neden eklemiyorlar anlamış değilim,belli ki müteahhitler pusmuş bekliyorlar.Vatandaşı müteahhitlere yedirmeyin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (1 hafta önce)
    Sayın Başkanım Beylerbaşı Mahallesi neden kentsel dönüşüme veya rezerv alanına girmiyor. İnşallah unutulan bir mahalle olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahabettin selçuk (1 hafta önce)
    Sayın başkanım yerinde dönüşüm nasıl artıracaksınız siz belediye olarak önümüze bur sürü engel koyuyorsunuz 522 mt kare arsamda 208 mt kare kulandiriyon yola gittse derim doğru yol arka bahçemde 4 mt boşluk varken şimdi 10 mt cıktı 5 mt yolda geri çektiniz ayrışık düzen arsamı zorla bitişik ettiniz nasıl yapacağız peki 3+1 1dairem 130 mt net iken şimdi 90 mt kare 2+1 zor oluyor siz diyorsunuz hepiniz tok ki ye gidin zenginler de şehirde ki arsaları alsin 1 ay dır belediyede gidip geldim çözüm yok bekleyin imar düzelecek yüzde 40 da 60 çıkacak ancak ne zaman çıkacak şu kutlamalar bittsede biran önce gün be gün inşaat maliyeti artıyor devletin verdiği 1milyon 509 üstüne 1 milyon da mutahite vereceğiz oda 100 mt kare daire icin1 buçuk 2 yıl oldu halen bekliyoruz bari emlak konut yapsada kurtuluruz bu şartlarla 1 miyon kimse ödeyemez birde 750 bin kıredi var allah yardımcımız olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Paşa44 (1 hafta önce)
    Ya Allah aşkına yerinde dönüşüm imar izni için daha ne bekliyorsunuz? Şehir dışında yüzbinlerce Malatyalı perişan vaziyette bekliyor. Kul hakkıdır, günahtır. Allah'tan ve Mazlumun ahından korkun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Suat (1 hafta önce)
    Vali konagı fırat mah.tarafı neden rezerv alanı ilan edilmedi acaba böyle saçmalık olur mu caddenin bir tarafı rezerv alanı diger tarafı belirsizlik..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 hafta önce)
    Sizin yapacağınız işin içinden geçeyim.Rezerv alan rezerv alan demekten başka bir yol bildiğiniz yok.Nerede nasıl kim yapacak belli değil.Allah bildiği gibi yapsın hepinizi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yusuf (1 hafta önce)
    Adıyamanda rezerv alan olan bir yerde inşaatlar dönüşümler bitti ve malatyada başlanmayı bırak daha kağıt üstünde yeni ilan etmeler söz konusu, neyin derdindesiniz acaba? Gerekirse uyumayın abi çalışın biz onun için seçtik sizi..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • MECZUP (1 hafta önce)
    Sayın başkan belediyenin olduğu mahalleyi gördün değil mi her gün gidip geldiğiniz yollar mecburi yolların, sağlık caddesi, Sivas caddesi ve kanal boyu uç bağlar mahallesinin ana arterleri buralarda bina namına bir şey kalmadı yüzde sekseni yıkıldı bu mahalle rezerv alanına girmiyorsa pes derim ve bir açıklama bekleriz neye dayanarak dahil etmediniz.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Yeşilyurtta bir çalışma varmı İnönü mahallesi cihangir sokakta canpaş sitesinde bulunan alan (ptt arkası) rezev alan oldumu bilmiyoruz, 80 daire bulunan bu alanda bazı daire sahipleri rezev alan oldu diyorlar afada gidiyoruz öyle bir şey yok diyorlar. Lütfen bilgi kirliliği son bulsun diyoruz.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Bir arkadaş 10 yıl demiş ama iyimser bir rakam gibi. Geçen yıldan beri diyorum, 20 swnwde düzelse iyi, böyle giderse o da zor. 15 ay olacak insanların evi yok daha da ne olacağı belli değil. Ütülmeye devam, ne olsa oy veriyor Malatya nasılsa.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Buyruk (1 hafta önce)
    Vali konağı mehmet buyruk caddesinin fırat mah. tarafında kent müzesinden battalgazi devlet hastahanesine kadar cadde boyu ayakta iki bina kalmış ama burası rezerv alan ilan edilmedi neden acaba ? Yetkililer Şehrin en önemli caddelerinden birisi olan burayı görmüyorumu ?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ali durmaz (1 hafta önce)
    yaa arkadaş biri çıksın anlatsın. tamam rezerv alanı ilan edip yıkıyorsunuzda sonrasında ne olacak. buralara ne yapılacak nasıl yapılacak rezerv alanlarındaki insanların hakları ne olacak kimse bilmiyor. insanlar bilgilendirilmeyincede dedikodu kazanı kaynıyor her kafadan bir ses çıkıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bentbaşı (1 hafta önce)
    Salköprü Bentbaşı Çavuşoğlu da bir kısmı rezerv alan onları neden yazmamışsınız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • gündüz (1 hafta önce)
    İl dışından gelmek için takip eden arkadaşlar daha yıkılacak binlerce bina var. Rezerv alan sınırları açıklanmıyor nerenin ne olacağı belli değil. Bir şeyler düzeldi zannedip gelmeyin fiyatlar aşırı pahalı kurban bayramından sonra zam yağmuru...
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Paşa44 (1 hafta önce)
    Ya Allah aşkına yerinde dönüşüm için imar izni için daha ne bekleniyor? Millet il dışında perişan vaziyette bekliyor? Allah'tan korkun, kul hakkıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Valikonağı caddesi neden rezerv alanına girmiyor zafer mahallesi demişsiniz Valikonağınin Elazığ istikametine giderken sağ tarafı Fırat mahallesi sol tarafı zafer mahallesi bir an önce rezerv alanı ilan ederseniz iyi olur evlerimize gidelim
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Kim tutar seni (1 hafta önce)
    Malatya'dan 10 sene Bişey beklemeyin laf çok icraat yok hiç bir şey olmaz toparlanması çok zor
    %89
    %11
    Yanıtla
  • İsmail (1 hafta önce)
    Bu şehitfevzi mahalle si neden tamamı rezerv alana girmiyor. Bu konuda çok mağduruz
    %100
    %0
    Yanıtla