SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"6 Şubat Depremlerinin Sonucu.. Endişe Yok!"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem korkulu anlar yaşattı.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre; Malatya'nın Pütürge İlçesi'nde saat 08.44'te meydana gelene depremin büyüklüğü 4.1 olarak ölçülürken, depremin yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldiği öğrenildi. Depremin merkez üssü ise Pütürge-Sögütlü olarak açıklandı.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 4.1, derinliğini 7 kilometre ve merkez üssünü ise Battalgazi-Malatya olarak açıkladı. 

DİĞER DEPREMLER..

Sabah saatlerindeki 4.1'lik depremin ardından, saat 13.47'de de merkez üssü Battalgazi ilçesinin Gülümuşağı Mahallesi (köyü) olan 3.1 büyüklüğünde, saat 14.11'de merkezi Pütürge Başmezra olan 3.1 büyüklüğünde, saat 19.17'de de yine merkezi Gülümuşağı olan 2.8 büyüklüklerinde depremler kaydedildi.

Kandilli, her üç depremin de yer yüzeyinin 5 ve 5,6 km. altındaki tabakalarda meydana geldiğini saptadı.

GÖRÜR: 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN SONUCU, ENDİŞE YOK..

Bu arada, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise, kısa süreli paniğe neden olan 4.1'lik depremin ardından kendisine ait sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Görür, “Arkadaşlar, Malatya Pütürge-Söğütlü’de 4,1 deprem oldu. Deprem 4,1 büyüklüğünde ve 6 Şubat depremlerinin sonucu, endişe yok, geçmiş olsun, sevgiyle” ifadelerini kullandı.

malatyahaber.com- medyaradar.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Ahmet (2 hafta önce)
    6 Şubat depreminde enkazın altında kalsaydım diyorum. Benim binam Fahrikayahanda Hilal Park karşısında Hilal Apartmanı 3 Kez incelendi ve 3 kez ağır hasarlı raporu verildi. Ne kolon kalmış ne de kiriş Adına birden fazla dairesi olanlar ve dükkan sahipleri yargıya taşıdılar alavere dalavere rüşvet torpil para döktüler orta hasara çevirdiler. Ağır hasarlı binayı güçlendirdiler kararın çıktığı ilk gün Yeşilyurt Belediyesi projeyi onaylayıp ruhsat vermiş istinafı bile beklememiş ne kimseye sesimizi duyurabiliyoruz ne de kimseye anlata biliyoruz. Şimdi ne ben oturabilirim ne satabilirim nede kiraya verebilirim. Hak sahipliğimiz de öldü. Keşke ben de enkazın altında kalsaydım. Deprem sonrası rezilliğimiz bin para Malatya da Hakimbey apartmanı ders olmadı.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hayali (2 hafta önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Bizde o apartmanda oturuyoruz fakat yalan yere gündemi meşgul ediyorsun işte senin gibi zihniyetsizlerin yüzünde bakalım daha biz neler göreceğiz o dediğin apartmanda 4 kez mahkeme keşifi yapılmış deprem performans analizi yapılmış oda yetmezmiş gibi yapı denetimler keşif yapımış ve binanın ağır hasarlı olmadığı kanaatine varmışlar hani yazmışsın ya kolonları kırık sende biraz cesaret varsa gelde o kırık kolanları bize de göster sadece orda sıkıntı yapanlar ya dairesi borçtan ipotekli yada evinin eşyasını satanların iftirası bu bir vebaldir
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ertuğrul (2 hafta önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Böyle bir şahıs o apartmanda oturmuyor ki madem sen bir iddia attın ortaya diyorsun ya alavere dalavere Para döktürdüler binaya orta hasarlıya çevirdiler diye yazmışsın eğer öyle biri yapan varsa Allah’ında bulsun eğer şayet öyle bir şey yok ise rabim seni depremlere bırakmasın hiç yoktan gerçekten sağlam olan bir binayı yıktırmaya çalışıyorsunuz ben size ne diyim er geç belanızı bulacaksınız
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya (2 hafta önce)
    Bayramda helallik isteyin. Borçlular Borçlarının ödesin. Yanlisdan uzak durun da artık bu depremler bitsin. Deprem Doğa işidir tmm ama yanlışlarda bela çeker. Hayırlı bayramlar
    %58
    %42
    Yanıtla