SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gerginliğin Boşladığı Bölge Malatya Çatağıdır"

A- A+ PAYLAŞ

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 6 Şubat’taki büyük depremlerin Kahramanmaraş’a odaklandığını, ancak gerginliğin odak noktasının Malatya çatağı olduğunu söyledi.

Prof. Dr.  Övgün Ahmet Ercan, 6 Şubat’ta etkilenen bölgedeki depremlerin devam edeceğini, ancak şiddetinin yıkımlara neden olmayacağını açıkladı.

Sosyal medya hesabında açıklama yapan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 6 Şubat depremlerinde gerginliğin boşladığı bölgenin Malatya çatağı olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Ercan’ın açıklaması şu şekilde:

“On bir il depreminde büyük depremler Kahramanmaraş’da odaklansa da, gerginliğin boşladığı bölge Malatya çatağıdır. Burada boşlamanın çoğu gerçekleştiği kanısındayım. Ne var ki depremcik, ile yıkımsız küçük depremlerle kükremeler sürerek tükenecektir.”

6 Şubat 2023'te 04.17'deki ilk depremin Malatya kent merkezinin yaklaşık 210 kilometre güneyinde Kahramanmaraş ili Pazarcık İlçesi Akdemir Köyü civarı merkezli ve 7.7 büyüklüğünde, aynı gün saat 13.24'te meydana gelen ve Malatya'da büyük yıkıma neden olan ikinci depremin ise Malatya kent merkezinin yaklaşık 138 kilometre güneyinde Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesi Gümüşdöven Köyü civarı merkezli ve 7.6 büyüklüğünde olduğu saptanmıştı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Mehmet (2 hafta önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun seçim çalışmaları sırasında kendisiyle tanışmıştım. Güzel bin insandı.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Sedat (2 hafta önce)
    Allah ailesine sabır versin Allah rahmet etsin.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Çetin demirkol (3 hafta önce)
    Demem o ki deprem olacak diyor bilim adamları ona yorum olmaya çak diyor o nada yorum ne istiyorsunuz.söyleyinki öyle haberler yapsınlar
    %12
    %88
    Yanıtla
  • BADEM (3 hafta önce)
    bilim dünyasında herşey beklentiler üzerine olmaz. birinci depremden sonra naci bey artçılar büyük olacak dedi lakin hiç kimse o kadar büyük ve uzun ikinci depremi asla beklemedi de. demem o ki malatyada deprem olabilir. beklendik veya beklenmedik. ona göre herkes kazık atmalıdır. malatyada kat sınır 2 olmalı.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 hafta önce)
    7.4 şiddetinde ki depremden 6 saat sonra 7.7 şiddetinde oldu ve bütün bilim adamları beklemiyorduk dedi. Yarın büyük bir deprem olursa yine beklemiyorduk dersiniz. Asıl olan depreme dayanıklı ( tünel kalıp) binalar inşaa edip her an kapımızı çalacak depremleri en az hasarla atlatmak olmalı
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Yeşilevler tünel kalıp sistemi ile yapılmıştı ve ağır hasar aldı. O yüzden bundan sora zemin artı 2 kat yapılmalı evler
    %78
    %22
    Yanıtla
  • depremzede (3 hafta önce)
    Ne kadar çok bilenimiz var maşallah.. Ama nedense herkes ayrı telde konuşuyor. Allah esirgesin yıkıcı deprem gelse beklemiyorduk ama demekki bilmem ne fayı harekete geçti derler. herkes sallıyor.
    %79
    %21
    Yanıtla