SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vatandaşlarımızın Sabırları İçin Teşekkürlerimi Sunuyorum"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak yapımı tamamlanan kalıcı konutların peyderpey çekilecek kuralarla hak sahiplerine tesliminin süreceğini kaydetti.

AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak beraberinde AKP İl Başkan Yardımcı Çiğdem Karaaslan, İl Yönetim Kurulu Üyesi Suat Karlı ile birlikte Battalgazi ilçesi Tandoğan Mahallesi’nde  bulunan MEDICANA Konteyner Kenti ziyaret ederek vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Vatandaşların taleplerini karşılamak üzere ilgili kurum yetkilileri ile anlık görüşmeler yapan AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak kalıcı konut ve işyerleri için çalışmaların ise hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Kent geleninde bulunan 74 ayrı konteyner kentte kalan vatandaşların kalıcı konutlarına kavuşuncaya kadar çalışmaların aralıksız süreceğini ifade eden AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ,” MEDICANA Konteyner Kentimizdeyiz. Hemşerilerimizle elimizden geldiğince tek tek görüşüp talepleri, sorunları varsa sıkıntıları ve istekleri ile alakalı görüşmeleri gerçekleştirip hem anında bürokrasimizle görüşüyor ve anlık yönlendirmeleri yapıyoruz. Kalıcı konutlar ile iş yerleri konusunda ise gerekli adımlar atıldığını ve 2024 yılı sonlarına doğru çok büyük oranda bir memnuniyetin sağlayabileceğimiz ölçekte yürüttüğümüzü de ifade diyoruz. “dedi

Malatya’da konteyner kentlerde kalan toplam kişi sayısının 117 bin 667 olduğunu belirten AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “ Malatya’mızda 74 ayrı konteyner kentlerimizde kalan kişi sayısı 117 bin 667 , bu sayıda kalıcı konut teslimi yapılan bin 604 kişi. İnşallah devam süreçte bu sayı yıl sonunda çok daha yüksek rakamlara ulaşacaktır. Diğer taraftan konteyner kentlerde kalan vatandaşlarımıza toplam da 10 bin 903  Esen kart dağıtımı da yapılmıştır. Kalıcı konutlardaki kuralar ise konutlar tamamlandıkça peyderpey sürecektir. Vatandaşlarımızın sabırları için teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Cahiliye dönemi (1 hafta önce)
    Sayın Okuyucular; 24 senedir cahiliye dönemini yaşıyoruz. Cahil insanların oylarıyla saltanat sürenler bu ülke vatandaşlarına ekonomik krizi, eti,sütü,ekmeği vb. ürünleri alamamayı hak görüyor. 24 senedir toplanan deprem vergileriyle neredeyse yeni bir ülke inşaa edilebilirdi!! Nereye harcandığı belli olmayan paraların hesabını vermek zorundalar. Bu paralar babalarının malları değil, Dürüst namuslu insanların verdiği vergilerdir. Birde saray şatafatına yakın vergileri defalarca affedilmiş ..... lar var. Gözlerinizi açınız! Emekli aç , insanlar aç, asgari ücretle çalışanlar aç, milyonlarca insan iş bulamıyor. Evine ekmek götüremeyen, çocuğunun talebini karşılayamadığı için intahar eden insanların ülkesinde ; Arkasın da binlerce korumayla gezen, israflarla dolu yönetim şahsımca istemiyorum. Kim ki yetimin hakkını yer , kim ki boğazından haram lokma geçirir rabbim onu cehennemlerde yaksın inşallah. Konteyner kentlerde kalan binlerce insan sefalet içerisinde, konteynerların içi plastik kokuyor. Sağlıksız ve siz bu insanları konteynerlara mahkum ettiniz, bir senede yapacağınız evler nerede? göremedik!!! Erken seçim istiyoruz, son 24 yıllık yönetimin tüm yaptıklarının denetlenmesini ve ortaya çıkarılmasını istiyoruz. AKP ve diğer belediyelerden CHP geçen belediyelerde ki soygunu belediye binalarına asmalarıyla görüyoruz. Maşallah milletin parasıyla sefa sürmüşler. CHP sesleniyorum, o belediyelere sayıştay isteyin ve kimse sorumlusu mahkemelere suç duyurusunda bulunun. Korkmayın, adaletin kestiği parmak acımaz!
    0
    0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (1 hafta önce)
    Ben bu bayanla alakalı kaçtır yazdığım yorum yayımlanmıyor, hayırdır??
    0
    0
    Yanıtla
  • osman (1 hafta önce)
    kendileri villada kal git 5 dk konteyner kentte 1 tur at ıkı resim çek ve paylaş ,
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Metin (1 hafta önce)
    Senin hiç bir suçun yok seni vekil olarak seçen meclise gönderen Malatya halkı suclu.sen bildiğini yapmaya devam et
    %100
    %0
    Yanıtla
  • halkın adamı (1 hafta önce)
    Siz o konteyner kentlere ne yüzle geliyorsunuz? Bir senede herkesin evi verilecek diye ekranlarda söyleyenlere ne oldu? 14 ay geçti kaç kişiye evlerini teslim ettiniz. 234 senedir deprem vergileri topluyorsunuz, insanlardan deprem yardımları topladınız, yabancılar depremden dolayı yardım göndermedi mi? Nerede bu paralar, nerelere kullanıldı? Suriyelilere harcadığınız para hak mı? neden elin suriyelileri bizden değerli oluyor. İstemiyoruz biz anavatanımızda işgalci, ne oldukları belirsizleri... Şu erken seçim bir olsa da herkes hak ettiğini alsa! siz Ankara da saraylarda yaşayın , millet 14 aydır 10 metrekarelik konteynerlarda sefalet sürsün ve siz buna hak deyin. Hala gelebilmenize şaşıyorum. Siz o lüx makam otolarınızla, arkanızda yüzlerce korumalarla gezin , millet okuttuğu öğrencisine harçlık veremesin! Siz Milletin oylarıyla meclis lokantalarında bol kepçe yemekleri bedavaya yiyin, millet ekmek kuyruklarında beklesin. Siz şatafattan ödün vermeyin, emekli acından ölsün. Ne güzel müslüman ülke be!!! Bu ülkede lise mezunu olmayanların oy kullanması yasaklanmalı, Bu ülkede 60 yaş üstü insanlarında oy kullanması yasaklanmalı!
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ezan susmaz bayrak inmez
    %67
    %33
    Yanıtla
  • yanlış (1 hafta önce)
    Sayın Vekilim o knterney Kente gittiğiniz de bir bayan olarak orada bayanların ne zor şartlarda yaşadığını anlamıyorsun halen o kadın 20 metre kare alan da 2/3çocukla ders çalıştılıyor yemek yapıyor üst baş yıkıyor ve 4/5 kişi bir oda da yatıyor kısacası kadınlarımız mücadere ediyor ve yaşam şavaşı veriyor kadınlıklarını unutular gezmeli unutular giyinmeli unutlar kısacası kadınlıklarını unutular ben bir erkek olarak şunu iyi biliyorum deprem kadınlarımızı ve çocuklarımız vurdu en azında bir erkek çarşı gidiyor geziyor ama kadınlarımız konterneyin içinde çocuklara ile 20 metre içinde yaşamaya çalışyorlar ben utunanıyorum ama siz bir kadın olarak utanmıyorsunuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yanlış (1 hafta önce)
    Hanım efendi insanları sabır etmiyor çaresizlikten mi olsa bence hale siz anlamadınız veya anlamak istemiyorsunuz sabır değil çaresizlik. Malatya Müftürüğü devir teslim töreni yapar kongere merkezin yüzlerce kişile yemekler veril neymiş bir müftü gitmiş biri gelmiş.Sıradan biri iş Sayın müftü Müdürlüğünüzde niye yapmadınız devir teslimi töreni yoksam müdürlüğünü günah yuvasımı oldu.Sayın müftü o yemeğe gelenleri günahlarında da ayırındırdın mı özel odalar da günahlarını da çıkardın mı Bu devir teslim törenleri eski romada kiliseler de olurdu.Milletin parasını harçarken hiç allah aklına gelmedi mi .Bi düşün şu milletin yakasında dinden iman dan sovutunuz insaları millet 10 bin tl yaşamaya çalışıyor yıkık dökük bir şehir de siz bir ezanı bile 280 tl okuyorsunuz yetmiyor ölenin selasını yıkmasını bir fatih bir ayet okumanızda bile para alırken.Sayın vekilim büyük ustad Milletin sabırlı için teşekir ediyor hadi oradan be millet çaresiz millet duygusunu yaşama sevinçin yitirmiş farkında değilmisin daha Sen bin kırmızı plakalı araban bak yaz da geldi git tatil bölgesine ne işin var konterney kentler de git nasıl olsa bir ay allah dediniz kitap dediniz vatan dediniz bizleri kandırdınız .5 yıl git yaşa keyfine bak yeti be düşün şu milletin yakasında bizi kendi halimize bırakın yeter..................
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (1 hafta önce)
    Şehrin yarısı il dışında yarısı konteyner kentte, yaptıkları 3-5 bin konutla bu işin altından çıkacaklarını sanıyor vekil hanım. Malatya 10 yıldan aşağı toparlanmaz.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Abdullah (1 hafta önce)
    Öznur Çalık 'ı hatırladım. Kulakları çınlasın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Gümbür gümbür Fahri Kayahanda ağır hasarlı binalar orta hasara çevrilip boyanıp cilalanip satışa hazırlanirken tek bir müdahaleniz yok. Bunları önlemek için tek kanun çıkarmamişsiniz.Dünya bağışlasan umrumda değil. Yarın yüzlerce insanın vebali sizin üzerinizde olacak. Çünkü zengin semti dokunamiyorsunuz. Sanki oraya deprem uğramamış. Önce Adalet Adalet Adalet.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • DERYA (1 hafta önce)
    Hanımefendi nihayet maskeyi çıkarmış. Ama yüzü bayağı tazelenmiş, güzel olmuş. Yani değmiş bu operasyon. Güle güle kullansın. Biz mi? Aynı bıraktığı yerdeyiz. Konteynerlerde bir kadın olarak acılarımızın diriliginde o mütevazı evlerimizi özleyip bu çilelerin biteceği bir anın özlemiyle günleri birbirine ekliyoruz. Her gün umudumuz biraz daha azalıyor. Şehirde gelecek vaat eden kimsemiz yok gibi.Bizler kendimizi sanki başka bir ilde sürgündeyiz gibi hissediyoruz. Bu ablamızın kim olduğunu bile bilmeyen onbinlerce insan var. Vekil olmak ayda bir görünmek değil. Ama bizim nasibimize hep bunlardan düştü. Çünkü hak edeceğimiz bu kadar işte
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Babacan (1 hafta önce)
    Vekil olmak sadece ziyaretlerde bulunmakmı..bu ablanın mecliste malatya ile ilgili veya başka bir konuda bir konuşmasına denk geldinizmi..?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cumali (1 hafta önce)
    milletvekilinin sol tarafında boynunda görevli kartı asılı olan bebe kim acaba.Boynuna astırdığı kartta sanki ak partinin amlemi var.Bu çocuğun yaşı ne neyin görevlisi ak parti çocuklarla siyasetemi başladı.Milletvekilinden buna cevap bekliyorum.,
    %95
    %5
    Yanıtla
  • New Malatya (1 hafta önce)
    1604 kişi şakamısınız siz 500 bin insan evinde değil resmen dalga geçiyorsunuz halkın yarısı şehir dışında ev ve işyerinin teslim edilmesini bekliyor hala bin kişiden bahsediyorsunuz hani 1 yılda Malatyada 75 bin konut, 25 bin işyeri yapılacaktı yine mi yalan çıktı!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Asım (1 hafta önce)
    Millet olduğuna inanmadığım bu toplumumuzun,sınırlarını zorlayıp, vekilin söylediği sözlere tepkisiz kalanlara diyecek söz var mı.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Murat (1 hafta önce)
    sayın vekilimiz maskeyi çıkarmış hayırlı olsun diyelim...
    %100
    %0
    Yanıtla