SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Büyükşehir'den Konteynerlerin İşgal ve İhlallerine Karşı Denetim..

Büyükşehir'den Konteynerlerin İşgal ve İhlallerine Karşı Denetim..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya il merkezinde, 6 Şubat depremlerinden sonra yaşanan başta trafik olmak üzere kent düzenini olumsuz etkileyen ve kaos yaratan ortamına son vermek üzere harekete geçen Büyükşehir Belediye Zabıtası ekipleri, çeşitli semtlerde kurulan konteyner işyerlerinin haksız işgallerini engellemeye yönelik denetimlere başladı. İsmetpaşa Caddesi Tecde bölgesi olmak üzere, konteyner işyerlerinin olduğu alanlardaki ihlallere ilişkin, bu duruma son verilmesi için ilgililere ihtarda bulunulurken, önümüzdeki haftadan itibaren ihlali sürdürenlere cezai işlemlerin başlatılacağı bildirildi.

Malatya kent merkezi, Kanalboyu, Tecde civarı başta olmak üzere birçok bölgede, deprem sonrası yerleştirilen konteyner işyerlerindeki bazı esnafların, yaya geçişini engelleyecek şekilde kaldırım ve yeşil alanlar üzerine masa- sandalye attıklarına, bazılarının ürünlerini kaldırımda sergilediklerine ilişkin vatandaş şikayetleri artarken, kentte genel düzeni sağlamak için harekete geçen Büyükşehir Belediye Zabıtası ekipleri, bu konuda da denetime başladı. Zabıta ekipleri, konteyner işyerlerinin sahiplerine, kaldırım ve yeşil alanları işgal etmemeleri, işgal edenlerin buna son vermesi için ilk etapta esnaflara uyarıda bulundular.

Denetimler sırasında, bazı esnafların, konteyner alanlarını öne ve arkaya doğru genişletmiş oldukları da belirlenirken, bunların koydukları eklentileri de kaldırmaları, aksi takdirde söküleceği ve ayrıca ceza uygulanacağı ihbarı da yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin, deprem sonrasında başta kent merkezi olmak üzere ortaya çıkan nahoş görüntülere son vermek ve düzeni sağlamak için denetimlerini genişleterek sürdürecekleri, konteyner kullanıcılarının da hak sahipliği konusunda denetim yapılacağı, hak sahibi olmadan buraları kullananlar ve kullandırtanlar hakkında da yasal işlem başlatılacağı bildirildi.

Bu arada, kentte düzenin sağlanması için yapılan denetimlerin ardından, bundan rahatsız olanların bağlı oldukları meslek kuruluşları, yakın gördükleri siyasiler aracılığıyla denetimleri engellemeye, mevcut düzensizliğin devamını sağlamaya yönelik girişimlerinin olduğu öğrenilirken, bu durum da vatandaşların tepkisine yol açtı.

Büyükşehir Belediye Zabıtası'nın denetimlerinin, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediye zabıtasının da katkısıyla daha da etkinleştirilmesini isteyen vatandaşlar, bu çalışmaları desteklediklerini ve kamu düzenini sağlamaya yönelik bir otoritenin varlığını göstermesinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Mustafa (1 hafta önce)
    Esnafla uğraşana kadar milletin barınma sorununu, iş kaybı yüzde 90 olan esnafa malatyayi terk etmemesi için ne yapabiliriz diye çalışmalarda bulunun.rezerv alanların durumu ve malatyanin imarı ile ilgilenin.onlara sesinizi yükseltin.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Malatya44 (1 hafta önce)
    Önceki dönem her konuda bilgi sahibi olan anlamadığı hiç bir konu olmayan hayata keşkesi olmayanların İlimizi içinden çıkarılmaz hale getirdi Sayın Sami Er başanın ekibi istikrarlı bir şekilde İlimizi ayağı kaldırmaya çalışıyor ilimizde bulunan STK başkanlarının daha önce olmazsa olmaz dediği başkana sahip çıktığı gibi sami başkanda sahip çıksınlar yada yapılan her olumlu işe engel olmasınlar ayrıca esnaf olmadığı halde konteyner tahsisi yapılan kişiler tespit edilip bunlara tahsis yapan kişilere konteyner işi yeri alamayan esnaflara kendi marifetleri ile konteyner verilsinki bardağa böyle işlere girmesinler ayrıca çevre yolu alt geçit üstünde bulunan konteynerleri ivedi bir şekilde kaldırılması gerektiğini düşünüyorum malatyamızın birda aynı derprem yaşaması halinde Rabbım göstermesin büyük bir faciaya karşı karşıya kalaması kaçınılmazdır
    %67
    %33
    Yanıtla
  • vatandaş (1 hafta önce)
    çok şükür belediyenin aklı yeni başına geldi özellikle tecde de kayısı araştırma yolunda birçok konteyner dükkanını dışarı kaldırımla birleşmiş yani o yolda ailecek yürüyünce mecbur dükkanın içinde geçmen gerekiyor yayalara yürüyecek yolda kalmamış ve birçoğu yolu bile tutmuş belediye bunların tamamını yasaklamalı
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (1 hafta önce)
    Bir çok konteyneri iş yapmak isteyen esnaf içine bir iki sandalye atmış boş bir şekilde duruyor iş yapsa yada o konteyner de kalmış olsa oda yok hatta bazı ard niyeti kişilerde kendilerine bahs edilen bu konteyner işyerlerinide kiraya vermek suretiyle kazanç sağlamak istiyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kalkan (1 hafta önce)
    Kapalı carşı merkezi ve etrafındaki park ile ilgili bir uygulama yapılmalı düzensiz araç park cok
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mlt44 (1 hafta önce)
    Radyo müzesinin arka sokağında 01'e de uğrar inşallah zabıtalarımız,dayısı yoksa eğer, yolun ortasında on tane masa yirmi tane araba var
    %89
    %11
    Yanıtla
  • mert (1 hafta önce)
    bazı esnaflara tecde yürüyüş yolunu verseler yok demezler gözleri doymaz
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Memleket Afganisan'a dönmüştü,yeter seçim bitti artık bir düzen, kural gelsin.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ahmet Esen (1 hafta önce)
    Bir vatandaş olarak çok mutlu oldum kaldırımlarda bisiklet yollarında çok sıkıntı çekiyorduk yerinde güzel bir çalışma olmuş
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Eylül (1 hafta önce)
    Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetleme için teşekkürler.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Edanur (1 hafta önce)
    Zabıta ekipleri tarafından yapılan yerinde bir denetleme olmuş.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • hüseyin (1 hafta önce)
    Neden sorunlar için hep birlikte elinizi taşın altına koyarak tüm vekiller deprem bölgelerinin sorunlarını çözmüyor, yalan,dolana gerek yok gerçekler sahada apaçık duruyor, adam kayırma ,rant ,peşkeş, riyakarlık,hat safhada olan vatandaşa oluyor,hangi vekil kontenyerde kalmış,hangi vekil yemek kuyruğuna girmiş,hangi vekil uzun süre elektriksiz kalmış,hangi vekil su taşımış,hangi vekilin çocuğu tozun toprağında kalmış,hangi vekilin eşi 21 m2 alanda ev işlerini yapmaya çalışmış,hangi vekilin eşi ortak çamaşırhaneye çamaşır taşımış sıra beklemiş hepsi boş konuşuyor,ah hemşerilerim ah biz yaptık ne yaptıksaysak elimizle yaptık kırılası elimizle yaptık dövünüyoruz şimdi de,nafile değirmen gitmiş şakşakını arıyoruz.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Zeynep (1 hafta önce)
    Son günlerde bu şehirde zabıta olduğunu gördük çok şükür. Ya ben bir bayanım oradan rahat geçemiyorum, Çimlerin ve kaldırımın üstüne kürsü sandalye atılmış ellerinde sigara bakışlar falan rahatsız oluyorsun yani, zabıta lütfen akşamlarıda denetim yapsın. Birde kaldırımlardaki araç parkını engellesin lütfen.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Saffet (1 hafta önce)
    Orada bir kaç esnaf mevcut yerinin an az iki katı arka tarafa çimlerin üzerine yeni yer yaptırmış onlarda eski halini almalı. Orada haksızlık var.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Asım (1 hafta önce)
    Ellerinize sağlık vatandaşın yayanın hakkı gasp edilmesin. Artık şu şehre tertip ve düzen gelsin. Adamlar biz yaptık oldu mantığındalar.
    %84
    %16
    Yanıtla