SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehir İçi Ulaşımda Ücretsiz Dönem Bitiyor

Şehir İçi Ulaşımda Ücretsiz Dönem Bitiyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 6 Şubat depremlerinin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirilen şehir içi ulaşım hizmetlerinin 13 Haziran itibariyle normalleşmeye dönüş kapsamında ücretli olarak verileceği açıklandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ şirketi tarafından yapılan açıklamada, toplu taşıma hizmetlerinin 13 Haziran itibariyle ücretli olacağı belirtildi.

MOTAŞ tarafından yapılan açıklama şu şekilde: 

“6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından alınan bir dizi kararlar ve tedbirler kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ tarafından toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olarak gerçekleştirilmiştir. Bu doğrultuda 12 Haziran 2023 Pazartesi günü itibariyle normalleşmeye yönelik alınan yeni kararla MOTAŞ araçlarımızda ücretli geçiş uygulamasına geçilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

38 yorum yapılmış

  • Mehmet (10 ay önce)
    Belediyeler acil olarak ilaçlamaya başlamalı heryer sinek
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (10 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Beğenmeyen %8 sivrisinekler galiba.Bu yorumu kim niye beğenmez?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • h.gultekin (10 ay önce)
    Şu Dask olayını gündeme getirseniz çok iyi olacak. Tam 3, 5 ay önce dask Dask ödemesi için başvuru yaptım, halen ödenmedi. Belki evrakları (her seferinde 9 evrak)50 kez eksiksiz olarak gönderdim, her gün 125 arıyorum bakacağız diyorlar. Şehir dışında onun için Malatya ya geldim 3 gün dask koyteynırında boy sırasına girdim, evrakları tamam mı, tamam diyorlar. İkinci gün aradığımda eksik evrak diyorlar. Bütün gönderdiğim evraklar mail adresimde mevcut, ama halen bir türlü ödeme yapılmıyor. Merkezdeki dask memurlarının okur yazar olmadığını tahmin ediyorum.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Gültekin (10 ay önce)
    Şu Dask olayını gündeme getirseniz, belki evrakları 50 kez gönderdiğim, üç gün üst üste Dask koyteynırın orada saatlerce boy sırasına gidip evrakları teslim ettim, eksik varmı diye soruyorum, yok diyorlar. Tam 3,5 aydır dask ödemesi yapılmadı. Merkezde çalışanların zannediyordum okur yazarları da yok. Bu kadar da olmaz.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Hakan (10 ay önce)
    Belediye herseyi bedava yapacak değil ödeyin kardeşim
    %30
    %70
    Yanıtla
  • RECEP solmaz (10 ay önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Insanlar mağdur tabiki bedava yapacak saçma sapan troller gibi konuşmayın sende yoksa belediyede de ise gitmeden maaş alanlardanmisn
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Deli (10 ay önce)
    Megsaş diğer büfelerde ekmek satışına başlamalı. Ulaşım ve ekmek ücretleri bedava yerine biraz makule çekilmeli bari millet biraz kendine gelene kadar. Su faturaları sıfırlandı takdir etmek lazım lakin Elektrikler yüklü geldi .. Milletin ve devletin işi çok zor Allah devletimize ve Milletimize güç kuvvet versin. bu saate fikri ve düşüncesi için kimse kimseyi suçlamaya hakkı yok ülkede bizim devlette bizim . Zaman birlik ve kardeşlik zamanı ..hep birlikte ayağa kalkmamız ve önümüz görmemiz lazım..
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Malatya'nın yerlisi (10 ay önce)
    Kimse şikayet etmesin memnun değilseniz seçmeseydiniz bundan sonra tüm vebal AKP'ye oy verenlerin boynuna olacak
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Porgalı (10 ay önce)
    Alıştı millet bedavaya oturduğu yerden yeme içmeye sen vergini verecen vatandaşlık görevini yapacaksın sonra belediyeden validen cumhurbaşkanından hesap soracaksın ...
    %43
    %57
    Yanıtla
  • sahipsiz (10 ay önce)
    ver davulu verrrrrr
    %82
    %18
    Yanıtla
  • cengiz (10 ay önce)
    kurban bayramına kadar otobüsler ücretsiz devam etsin. Birde otobüs ücretleri 7.5 tl çok pahalı makul bir fiyata çekilsin sayın başkanımızdan rica ediyoruz
    %57
    %43
    Yanıtla
  • ismail (10 ay önce)
    evet dolar yükseldi herşeye zam gelecek ama dolar aynı iken de zamlar devam ediyordu otobüsler bedavaydı ama hayatın hiçbir safhasında indirim görmedim yani anlayacağını dolar yükselsede aynı kalsada otobüsler bedava olsada olmasada her şekilde zam zam zam yapılıyor
    %80
    %20
    Yanıtla
  • MUSTAFA (10 ay önce)
    Çok ta hükümeti belediyeyi eleştirmeyin. %69 destek vermişsiniz adamlara. Yok şöyle, yok böyle. Olmuyor böyle. Hem destek, hem köstek.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • hakan (10 ay önce)
    yeşiltepede ikamet ediyorum 6 şubattan beri ben otobüs seferine hiç denk gelmedim yarım saat yürümeme rağmen yine yanımdan geçen hat görmedim
    %67
    %33
    Yanıtla
  • malatyasa (10 ay önce)
    Yapılan yorumlar, yerinde ,doğru şeyler kesinlikle. Ama Malatya'nın %71 i burayı da , başka yeride , hiçbir şeyi de okumuyor. Biz bize yazıp okuyoruz. Boşuna.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bari (10 ay önce)
    Bari ücretler uygun olsa. Mesela sivil 4 tl öğrenci 3 tl gibi ama sanmam. Neyse ben davulumu çalayım
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Recep solmaz (10 ay önce)
    Deprem mağdurlarına destek ve yardımcı olan illerde belediye otobüsü tramvay hepsi misafir kartıyla depremin ilk gününden bugüne kadar ücretsiz ama malatyada felaketi yaşayanlara ücretli ...bunun secimle vicdanla merhametle alakası yok ...peki ne ile alakası var derseniz söyleyem... otobüse muhtaç hemşerilerime dostlarıma belediyenin keyfi dayatması dır .işinize gelirse der gibi...ayip ayıp bilinirse.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Tek taraflı suçlu arıyorsunuz! Akp'li belediye başkanını suçlayacağınıza, seçtiğiniz 4 tane Akp"li milletvekilleri var. Akp il başkanlığı var, en önemlisi Reis var, bunların hepsinin yolu Akp'ye çıkıyor. Belediye başkanı keyfi dayatma yapıyorsa, 4 tane aslan gibi milletvekillerinize ve il başkanınıza derdinizi anlatın size yardımcı olacaklardır.Onlarda çare olmuyorsa Reis'e direkt olarak yapılan haksızlığı anlatabilirsiniz. Sonuçta Akp'ye %70 oy vermiş, deprem mağduru, Reis için yapmayacağı hiçbir şey olmayan bir halk mağdur..Bence Akp'li 4 milletvekillerini bulun ve yakalarına yapışın durumu anlatıp belediye başkanını şikayet edin!!
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Recep solmaz (10 ay önce)Köylüm isimli kullanıcı yorumuna
    Köylüm derdimiz otobüslerin ücretsiz olması vatandaşlarında bu zor günlerinde mağdur olmaması siyasetin bu zor gunlerindede konuşulmaması çözüm odaklı fikirlerin benimsenmesi lazimken hala sahte isimlerle trol yapıyorsunuz ayıp otobüs ücretli olsun istiyorsan sanada yazıklar olsun ne diyeyim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Köylüm (10 ay önce)
    Bayburtlular pankart açmış: "Biz Bayburtlular Reis'e dolar düşsün diye değil, Vatan düşmesin diye oy verdik" Aklı başında bir insan bana cevap verebilir mi? Ülke savaşta da biz mi bilmiyoruz? Ülkenin dört bir yanı kuşatılmış da biz mi bilmiyoruz? Gaflet, dalalet, hatta hıyanet içinde bulunup vatanı satmaya, düşürmeye çalışanlar mı var ?? Allah ne verirse hayırlısını versin ama bu insanlara akıl, fikir versin öncelikle.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Son iki yılda vatan millet algısını iyi yaptılar, kendileri hariç herkes vatan haini oldu. En küçük bir eleştiri karşısında sen f*töcü müsün diye karşı çıkarlar. Gerçekten de halka bu algıyı aşıladırlar, devlet hükümet ayrımını yapamayacak duruma geldiler. Cahiller algıya gelenler aklı yetmeyenler düşünemeynler buna inandı hem de körü körüne
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Reis yel değirmenleri ile savaşıyor. Umarım kazanır. İngiliz Maliyeci kurumu ele geçirdi. Reis çaresiz. Maliyeci borç tahsiline gelmiş gibi bir hava var. Önceki hükümet Reise enkaz devretti. Reis umarım bu enkazı kaldırır.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Nejmi (10 ay önce)
    Bu daha ne ki. Yerinde yellerin estiği, arsa ve tarla olan evlerimizin, iş yerlerimizin emlak vergilerini isteyecekler önümüzdeki ay.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Köylüm (10 ay önce)Nejmi isimli kullanıcı yorumuna
    Reisimiz sağolsun, Allah onu başımızdan eksik etmesin. Allah onu ve ailesini korusun, kollasın. Onlar tok olsun biz aç kalırız..Reis ve ailesi için her türlü çileyi,yokluğu çekeceğiz öl deseler öleceğiz yedi düvele duyurulur..
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ahmet (10 ay önce)
    Dolar 32 liradan 29 liraya düşünce davulları vurup sabaha kadar halay çekeceğiz. Tüm hemsehrilerimi beklerim. Yetmez ama evet.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Nur (10 ay önce)
    Bari çevreyolundan değil güzergahtan geçsin yaa Teknokent e gitmek için yarın saat trambus yolunda yürüyoruz yolun yarısı yürümekle geçiyor.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ali (11 ay önce)
    Arkadaşlar lütfen cenazeleri gömdük bedava taşıdık seçimde bitti artık normale dönelim
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Mlx (11 ay önce)
    Şikayet yokk.kimse şikayet etmesin.yüzde 68 destek vermediniz mi.4 vekil göndermediniz mi.soğan ekmek yeriz demedinizmi.şimdi 3 kuruş otobüs parasına karşı geliniyor.sosyal medyada bir amca vardı.su içme,evde iç çık diyordu.mantıksız konuşuyordu.bendr şimdi diyorum,pahalı geliyor ise binme, yürü...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Nejmi (11 ay önce)
    Seçim bitti, geçim başladı. Hepinize hayırlı olsun. Halaycılara haber verin davullu zurnalı kutlamalara başlayın.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Doğrusu (11 ay önce)
    Bari kurban bayramını bekleseydik
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Kim (11 ay önce)
    Malatyada beklenen bütün hizmet bitmiş sadece otobüs ücretine mi sıra gelmiş???
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hatice (11 ay önce)
    Konteyner kentlerde kalanlara ayrıcalık tanınmalı bence çünkü şehir merkezinden çok uzaklarda çalışanlar için çok büyük masraf çıkar bunu göz önünde bulundurmaklari lazım
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Ne ayrıcalığı bir siz mi yaşadınız depremi. Yaşlısına ayrıcalık memuruna ayrıcalık saglikcisina ayrıcalık konteyner da kalana ayrıcalık. Bu ayrıcalık bizi bu hale getirmedi mi. Yapmasınlar kimseye ayrıcalık.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Vatan daş (10 ay önce)Hatice isimli kullanıcı yorumuna
    Mazota benzine cuma iyi zam geliyor, biniş ücretleri de en az % 30-50 zamlasın. Çadırdan, konteynırdan da sakın çıkmayın, ayakkabı eskimesin, alıştınız ayrıcalıklara, elektrik, bedava, yemek bedava, su bedava...
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Ahmet (11 ay önce)
    Tamam her șey ücretli olsunda ama Allah așkına șu devlet kurumlarına doğru düzgün adam atasınlar. Sınavlı mı yaparlar bilmiyorum. Açıköğretim mezunu imam veya AKP den milletvekili yakını açıköğretim mezunlarını atamaktan vazgeçsinler artık. Öyle öyle devlet batıyor, herșey ateș pahası, dolar aldı bașını gidiyor. Liyakatsiz insanların beceriksizliklerinin faturasını gariban tüyü daha bitmemiș yetim ödüyor. Șehrin șu haline bakın ya liyakatli egitimli insanlar olmadıkça șehir bu harabelerden çıkamaz da kurtulamaz da.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Umut Evren (11 ay önce)
    Zaten doğru düzgün otobüsler çalışmıyordu ki. Sefer sayıları çok düşüktü. Belediye başkanının kesinlikle değişmesi lazım. Safi reklam başka birşey yok.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Otoban faresi (11 ay önce)
    Çok geç kaldınız yazıklar olsun sanki hayat normale döndü zararmi ettiniz halay ekibi sahneye
    %82
    %18
    Yanıtla
  • kernekli (11 ay önce)
    seçim geçti bitti
    %77
    %23
    Yanıtla