SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mücbir Sebep Hali Son Kez Uzatılacak'

'Mücbir Sebep Hali Son Kez Uzatılacak'
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat 2023'te meydana gelen ve büyük yıkım ile can kaybına yol açan depremler nedeniyle vergi mükelleflerinin borçlarının ertelenmesine yönelik olarak uygulanan 'mücbir sebep hali'nin, son kez uzatılacağı, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Şahin tarafından duyuruldu.

Şahin, sosyal medyasından yaptığı paylaşımda, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yaptıkları görüşmelerin sonucuna ilişkin şunları yazdı:

"1- Mücbir sebep hali son kez uzatılacaktır. (4+2 Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Nurdağı, İslahiye)

2- Bugüne kadar olan yapılandırmaların taksitlendirilmesi TBMM'nin takdirine sunulacaktır.

3- Açıklama, bu Nisan ayı içerisinde Bakanlık makamı tarafından yapılacaktır."

“İŞ DÜNYASININ İHTİYACINI KARŞILAŞAYACAK BİR DÜZENLEME YAPILMALI”

Konu ile ilgili değerlendirme yapan malatyahaber.com yazarı Yeminli Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş da, şunları söyledi:

“6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında Malatya’nın da içinde bulunduğu Adıyaman, Kahramanmaraş Hatay ve Malatya illeri ve Gaziantep Nurhak ve İslahiye ilçelerinde 30.04.2024 tarihine kadar mücbir sebep hali ilan edilmişti. Sürenin bitimine az bir süre kalması nedeniyle Deprem bölgesinde bulunan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odalarının talepleri ve TÜRMOB’ün Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklar ve AKP bölge milletvekilleri nezdinde yapmış yoğun çalışması ve temaslarıyla Deprem Bölgesinde Mücbir sebebin uzatılacağı konusunda önemli bir gelişme sağlanmıştır.

Aldığımız bilgiye göre mücbir sebep halinin uzatılmasının son kez yapılacağı, sürenin kısa ve sınırlı olabileceği şeklindedir.

Mücbir sebep süre uzatımı konusunda başta Hazine ve Maliye Bakanlığımız Mehmet Şimşek ve Gelir İdaresi Başkanlığımız olmak üzere Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Şahin'e ve bu konuda yoğun gayret gösteren TÜRMOB Genel Başkanımız Sayın Emre Kartaloğlu'na katkıları için meslek camiası ve iş dünyası adına teşekkür ederiz.

Süre uzatımı ile birlikte özellikle birikmiş vergi ve SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili TBMM yapılacak görüşmelerde özellikle iş dünyasının ihtiyacını karşılayacak bir düzenlemenin yapılması önem arz etmektedir. Bu konuda Malatya milletvekillerimizin de aktif olarak görev almasını bekliyoruz”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Sade vatandaş (1 hafta önce)
    Esnaflar pos cihazlarını kaldırmışlar bozuk deyip ibana at diyorlar; zerre vergi ödemiyorlar fiyatlar zaten Allah’a emanet; pahalı olan elazığı bile sollamışlar z fiyatlarda. üstüne de devletten hala kıyak istiyorlar. Ekmek alsam dahi fiş isteyeceğim bundan sonra.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • hikmet (1 hafta önce)
    arkadaş son 500 yılın en büyük depremi olmuş taş üstünde taş kalmamış herkes yerinden yurdundan canından olmuş şu ekonomik krizde insanlar çocuklarının bile temel ihtiyaçlarını karşılayamazken bunlar borcun peşine düşmüşler.Allah tan korkun be silin şu borçları millet bi nefes alsın be heryerden vurmayın yeter artık
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ahmetc (1 hafta önce)
    adama bak ya bizim vekillere uyumayın elinizin taşın koyun memleketinizin esnafına sahip çıkın bu konuda uymayın aktif görev alın diyor acınacak bir durum , TSO başkanı sayın Sadıkoğlu 2 aydır bu durumu her fırsat da bu konuyu gündeme getiriyor yine bizim vekillerde tık yok Allah aşkına Malatya'nın sayın vekilleri söyler misiniz bu memleket için ne yaptınız meclise ne sundunuz sundugunuz teklif ne kadar kabul gördü yada ne sunmayı düşünüyorsun yanlız bir şartla şov yapmayacak adam gibi ne konuşacaksanız konuşun milletin gönlünü kazanın artık
    %80
    %20
    Yanıtla
  • MEHMET DURAN (1 hafta önce)
    teşekkürler başkanım bilgilendirmeler için
    %75
    %25
    Yanıtla
  • vedat kadem (1 hafta önce)
    Van depreminde mücbir sebep halini 5 yıl uzatan yöneticiler, 6 şubat depremi nedeni ile ilan edilen mücbir sebebi bitirmeye çalışıyor. NEDEN???? Çünkü depremzedelerden toplanacak vergi ve sgk primlerine muhtaçlar. İnsanlar evlerini, işyerlerini tüm birikimlerini kaybetmişler ama devlet alacağını istiyor. Nasıl ödeyecek bunu insanlar???
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mustafa AK (1 hafta önce)
    Mücbir sebep hali 31.05.2024 de bitecek. Borçların tamamının bu tarihe kadar ödenmesi gerekmekte. Böyle bir düzenleme ile borçlar nasıl ödenecek hala anlayamıyorum. Bu biriken borçlar için bir yapılandırma yapılması şart. Faizsiz olarak 24-36 aya bölünse kredi kartı ile ödeme imkanı da getirilirse gayet güzel olur. bizde borçlarımızı öderiz. dükkanlarımız işyerlerimiz yıkıldı. Evlerimiz yıkıldı. Köydeki evlerimiz bile hasar aldı. 2 odalı konteynerde yaşam mücadelesi veriyoruz. Malatya Milletvekili olmadığı için bu sözlerimiz maalesef ankara dan duyulmayacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ibrahim akbez (1 hafta önce)
    malatyada yapılcak işler acil toki konutları az yapılmalı sayısını bilemem yerinde dönüşüm sivas caddesi 5 konaklar akpınar temelli sara y mah vali konağı çöşnüğe kadar tekmezar çavuşoğlu aklıma gelenlerburalarda acilen evlerin yapılması lazım devlet sorun çözmek için vardır birde gün bugün varlıklı insanlara seslenmek istiyorum sayın ERMAN ILICAK MEHMETALİ AYDINLAR VAHAP KÜÇÜK AHMET ÇALIK KIĞILI AİLESİ DAHA BİR ÇOK ZENGİNİMİ Z VARDIR ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN DEVLETİMİZİN YARDIMLARIYLABU ŞEHRİ AYAĞA KALDIRALIM ÇOK BÜYÜK HAYRA GEÇER ÇÜNKÜ ŞU ANDA BARINMA EN ÖNEMLİSİ
    %72
    %28
    Yanıtla
  • kernekli (1 hafta önce)
    Van depremi bölgesel bir depremdi 5 yıl uzattılar, şimdi buna asrın felaketi denilmişti ülkenin yöneticileri tarafından, bizce de öyle son kez uzatılacak denilmesi hoş değil...
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Seçim Bitti (1 hafta önce)
    Seçim bitti nasıl olsa bundan sonrası kimsenin umrunda değil. Her şey aynı ne değişti. Hiç bir şey. Değişmez Malatya bunu hala anlamıyor ya ne diyeyim daha.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Öneri (2 hafta önce)
    Sayım Başkan bizim Malatya vekilleri uyurken öncülüğünüzde dört gözle beklediğimiz haberi sizin aracılığınız ile bilgi sahibi oluyoruz. Teşekkürler…
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Cafer canbay (2 hafta önce)
    Kalemine sağlık
    %90
    %10
    Yanıtla