SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da Bir Başka 'Gizli' Kent Merkezi İmar Projesi mi?!.

Bu da Bir Başka 'Gizli' Kent Merkezi İmar Projesi mi?!.
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat 2023 depremlerinde büyük hasar gören, çarşı merkezi olarak da bilinen kent merkezinin imar ve inşasına ilişkin çok tartışma konusu olan işlemlerin başında gelen, birkaç versiyonu çıkmasına rağmen daha sonra yalanlanan projelerin ardından bir yeni proje daha ortaya çıktı.  AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan'ın, inşaat işlerini üstlenen Emlak Konut A.Ş.'nin merkezinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile yaptığı ziyarette masaya serilen projede, birkaç yere kaydırıldıktan sonra eski yerinde inşa edileceği öne sürülen Söğütlü Cami'nin bulunmadığı gözlenirken, Yeni Cami  (üstteki projede mavi zemin ile belirtilen yer) yanından Çevre Yolu'na bağlanan bir su yolu dikkat çekti.

AKP Malatya Milletvekili Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul’da  Emlak Konut A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile birlikte  Emlak Konut A.Ş. Genel Müdürü Cengiz Erdem ile bir araya geldiklerini kaydetti.

Babacan, bu görüşme ve proje incelemesine ilişkin görsellere de yer verdiği paylaşımında “Bilindiği gibi Malatya çarşı merkezinin inşa süreci Emlak Konut A.Ş. tarafından yürütülüyor. Bugün de son gelinen noktayı mevcut proje üzerinde detaylı konuştuk. Çevre Şehircilik Bakan Yardımcımız Vedat Gürgen ile de ayrı görüştük. Çarşı merkezi projesi planlandığı şekliyle ve hızla devam ediyor. Önümüzdeki hafta da Malatya'da Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki Beyefendi ile, tüm paydaşların katıldığı bir toplantı icra edeceğiz.” dedi.

Depremden hemen sonra, Malatya'da arsa rantı en yüksek olan çarşı merkezinde yıkım yapılması, yüzbinlerce insan barınma derdinde iken, ilk önceliğin bu bölgeye verilmesi, rezerv alanı adı altında vatandaşın mülkiyet hakkını yok eden alanlar belirlenerek, güçlü siyasi ilişkisi olanların bu alanların dışında tutulması, Söğütlü Cami'nin yeri ile ilgili belirsizlik ve tartışmalar, AKP'ye yakın bazı kişilerin binalarının bulunduğu Kuyumcular Adası bölgesinin, tüm tepkilere rağmen kent meydanına katılmayarak, ilk önce buranın yeniden inşa edilmesi çabaları tartışma ve tepki konusu olmuştu.

Babacan'ın paylaştığı fotoğraflardaki proje görseli de, kamuoyuna detaylarıyla açıklanmayan bir çalışmanın yeni versiyonu olarak değerlendirilirken, bu projenin altından ne gibi sürprizler çıkacağı da merak ediliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • ali (1 hafta önce)
    Malatyahaber.com u tebrik ediyorum. Masa üzerindeki krokiyi fotoğraftan okuyup haber yapmak her gazetecinin becerebileceği şey değil. Yerel basınımızın geldiği yer işte tam da burası Malatyamızın vay haline.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Sende birazcık göz izan olsa yeni caminin mavi olarak belirtilmiş binasının kıbleye göre konumlandırıldığını söğütlü caminin bulunduğu adada ise böyle birşey olmadığını görürsün.Bu yeteneğin olmadığı için beynin yerine işkemben devreye girer böyle saçmalarsın Ali.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Yeni cami yıkıkta olsa yerinde duruyor.Yani kıbleye göre zaten konumlu.Söğütlü caminin tekrar yerine yapılacağını yetkililer söylüyorlar.Benim anlatmak istediğim ise farklı. Fotoğrafa bakarak haber yapılmaz.Kusura bakma anlayabilmen için tane tane yazıyorum.Ayrıca yorum yazarken sadece parmaklarını kullanma.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Boş boş yazmaya devam ediyorsun sadece.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Battal (1 hafta önce)
    Su kanalïnın projede yer alması çok yerinde bir karar..Kenekten cevreyoluna bir su kanalı..Kanalın üstünden inönü caddesinden geçen tramvay...İnşallah bunlar gerçekleşir..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Eğer bu proje doğruysa ve bölgedeki yeraltı suları buraya aktarılabilirse çok iyi olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aynen öyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Malatya haber binlerce kez yazdım 3 sefer ağır hasarlı binaları orta hasara çeviriyorlar bunlar nasıl oluyor diye bir haber yapmadınız. Kenti yapılandırmaya çalışıyorlar siz ranttan bahsediyorsunuz kimin rantı. Asıl rant Fahriyahanda Ağır hasarlı binaları boyayıp cilalayıp güçlendirme adı altında Trilyonluk rant yatıyor. Bir haber de bunlar için yapın lütfen
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Yusuf (1 hafta önce)
    Onun dükkanı bunun evi diyerek şehri yine köy gibi kurmak bunların vizyon proje yoksunu olduğunun en büyük kanıtı şehri yüzyıla hitap edecek şekilde geniş yolları caddeleri geniş meydanları ve parkları ile kurup şehri yüzyıla hitap edecek şekilde kurmak varken şehri yine beton dar şekilde kuracaklar
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Çok iyi bir düşünce.onun evi bunun dükkanı diyenler karşı çok büyük bir sorumluluğunuz var.şehir dediğimiz gibi inşa edilsin.siz ve sizin gibi düşünenler, sahip oldunuz evleri dükkanları yeri yurdu talan olanlara devir teslim yapınız ki istediğiniz şehre sizlerin de katkısı olsun.çünkü istemenin bir bedeli olmalı.uzaktan isteyerek onun dairesi bunun dükkanı diyerek olmuyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • abdulvahap (1 hafta önce)
    malatya haber artık yeter siz kişme yaranmaya çalışıyosunuz insanları birbirine düşürmekten başka birşey yapmıyosunuz yeter ama bırakınki şu şehirin yapılanması bir an önce hız kazansın siz engel koymakdan başka birşey yapmıyosunuz
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Haklısın hemsehrim, tüm işleri malatyahaber engelliyor.Saygideger hemşehrim Rabbimden size şifa ve basiret dilerim.Hemen doktorunuza başvurun acilen,şayet kullanmiyorsaniz acil ilac yazsin,ya da ilaclarinizi değiştirsin. Maşallah nazar değmesin size!!!!!
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Abdulvahap (1 hafta önce)Reel isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen doğru kendi menfaatine göre haber yapıyorsunuz sizin memleket sevdanız yok karamsarlıkdan başka haber yaptığınız yok bir kerede yapılan güzel işler içinde haber yapın ama yok ben sehrimizdeki tüm idarecilere seslenerek diyorumki asla ve asla bu haberleri dikkate almayın bu haber sitesini hesaba katmayın bunlara haber paylaşımıda yapmayın yapmayinki böyle asılsız haberlere muhtaç olsunlar eğer hastalik gibi ilaçlı bir durumu olan varsa oda sensin acilen tedaviye git
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Reel (1 hafta önce)
    Niyazi Misri ne demiş:Nadani terketmedin,yaranı arzularsin, hakikaten ülkede bi eşin daha yok senin!!!
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Reel arkadaşım ne veciz bir hatırlatma.öyle bir yarânı işletiyorlar ki.kurunun yanında yanan yaşlar için kahrolmamak elde de değil.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Bilirkişi (1 hafta önce)
    Fuzuli Caddesinin genişletilmiş çift yön olacak şekilde devam ettirilip çevreyoluna bağlanmadığı sürece Malatyada trafik sorunu BİTMEZ....Tek çözüm bu yoksa eski tas eski hamam trafik sorunu devam eder merkeze giren çıkamaz....
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Asım (1 hafta önce)
    Bir proje, yerinde dairenizi yapıyoruz başlığıyla konut rezerv alan uygulamasıyla zorbalık yapılarak dayatılıyorsa çarşı merkezde mülkü olanın işi çok daha zor.sorun büyüğü sadece yapmak değil ki.çogu insan mağrur olacak.yerinde dönüşüm de bu şekil de işliyor.yerinde dönüşümün önünü tıkayıp rezerv alan dayatması yaparak zorlamaya ve alakasızlıklarla dolu vasat daireler yaparak aslında toplumun düşünülmediği ortaya çıkıyor.zorlamayla hiç bir yere varamazlar.sadece vardıklarını zannederler, bizim gibi düzensiz vasat ülkelerde her şey mübah deyip tepinirler ve olan biz çimlere olur.ancak ötelerde amansız bir hesap bu kendini dünya da bir şey sananlar işte o zaman kim hakimiyet sahibi ortaya çıkar.çarşı bölgesi ve sonra şehir merkezine yakın yerler rezerv saçmalığıyla olmayan yıkılan yapılar riskli yapılar yalanıyla sözde yeni çıkan yasaya göre mülkün dokunulmazlığının ırzına geçiyorlar.şimdi diyebilirsiniz bırakın evimizi yapsınlar.aynen işte bütün mesele bu.isyetenin arsasına rezerv(maden)adı altında vasat küçük evler ve mahrem olmayan iç içe balkonlu yerler yapsınlar.kimse kimsenin dayattığı projeyle hayatını yaşamaya mecbur değildir.bu rezilce bir bakıştır.Ankara da oturanlar buraların insanlarını kaçıncı sınıf görüp oldukça vasat evleri toplumda reva görmesinler.elbet isteyene saygım sonsuz.sorun istemeyene saygısızlık.bu zorbalık bu istemeyenlerin mülkünü ganimet bilip savaş sonrası gibi talan etmeden farksızdır.nalet olsun zorlayarak sözde sosyal proje yalanlarına sığınanlara.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ramazan (1 hafta önce)
    Şehir merkezinde temiz geniş bir kanalın olması şehrin gorselunide vizyonunuda değiştirir.Şoyle çevresinde lokantalar olan. inşallah kimsenin hukukunu çiğnemeden yapabilirler
    %82
    %18
    Yanıtla