SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi Meclisi Toplandı, Komisyon Seçimleri Yapıldı

Battalgazi Meclisi Toplandı, Komisyon Seçimleri Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminde seçilen 37 üyesinden 25'i AKP, 5'i CHP ve 3'ü de Yeniden Refah Partili üyelerden oluşan Battalgazi Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Yeni dönemin ilk toplantısında gündem maddeleri arasında bulunan komisyon üyelerinin yapılan gizli ve açık oylamayla belirlenirken bazı maddeler de ertelendi.   

“GÖNÜLLER YAPMAYA GELİYORUZ İNŞALLAH”

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve yoklamanın ardından başlayan 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısının Malatya ve Battalgazi için hayırlı olmasını temenni eden Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “Dostun evi gönüllerdir; gönüller yapmaya geliyoruz inşallah. Muhakkak gönüllere dokunacağız. Şehri birlikte yöneteceğiz. Şehrin bütün dinamiklerini sürekli katacağız. Ortak aklı egemen kılacağız. Birlikte güzelleşeceğiz. Şehir birlikte güzel olur. Birlik olacağız, beraber hizmet edeceğiz. Hiçbir etnik kimliği, görüşü dışarda tutmadan bütün farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp sürecimize katıp birlikte şehri kalkındıracağız. Yok, olmuş bir şehri imar ve inşa için büyük bir yükün altına gireceğiz. Rabbim yükümüzü hafif etsin. Başarılarımızı daim kılsın. Yolumuzu açık etsin. Her türlü kaza, bela ve iftiradan korusun. Bu meclisin 5 yıl boyunca huzur içinde verimli çalışmasını temenni ediyorum” dedi.

Başkan Taşkın’ın konuşmasından sonra, belediye meclis başkan vekillikleri, divan katipleri, encümen, Plan ve Bütçe ile İmar Komisyonu üyeleri gizli oyla, ihtisas komisyonlarının üyeleri de açık oylamayla belirlendi Belediyeler Birliği Meclisi, KAYHİB Meclisi, Tarihi Kentler Birliği Meclisi ve komisyon üyeleri belirlendi. Battalgazi Belediyesi 2023 yılı Faaliyet Raporu da oy birliği ile kabul edildi.

MECLİS ÜYELERİ..

4’ü kontenjan 25’i de seçimle belirlenen 29 üyenin AKP, 5 üyenin CHP ve 3 üyenin de Yeniden Refah Partisi’ne mensup meclis üyelerinin isimleri, partileri, meslekleri ve öğrenim durumları şöyle

Ali Ekinci (AKP-Kontenjan) Emekli- Üniversite/Yüksekokul,

İdris Boztaş (AKP- Kontenjan) Kütüphaneci- Üniversite/Yüksekokul,

Tuncer Bulgurlu (AKP-Kontenjan) Çiftçi- Ortaokul/Lise,

Metin Ünlü (AKP-Kontenjan) İnşaat Mühendisi- Üniversite/Yüksekokul,

1.Eyüp Sağlam - (AKP) Harita Mühendisi- Üniversite/Yüksekokul

2.Ramazan Ayhan-  (AKP) Avukat- Üniversite/Yüksekokul

3.Nuh Boyraz -  (AKP) Mali Müşavir- Üniversite/Yüksekokul

4.Ahmet Miraç Topal - (AKP) Mimar- Üniversite/Yüksekokul

5.Numan Özcan - (AKP) Bilgisayar Müh.- Üniversite/Yüksekokul

6.Nedim Çeker - (AKP) Emekli- Ortaokul/Lise

7.Adil Demirel - (AKP) Turizm- İlkokul

8.Abdulvahap Şerefhanlı - (AKP) Diğer- Üniversite/Yüksekokul

9.Hacı Ali Tankız - (AKP) Esnaf- Ortaokul/Lise

10.Tarkan Bayram - (AKP) Galerici- Ortaokul/Lise

11.Mustafa Karaman - (AKP) Mali Müşavir- Üniversite/Yüksekokul

12.Mehmet Kasar - (AKP) Çiftçi- Ortaokul/Lise

13.Ebru İnanç - (AKP) Ziraat Mühendisi- Üniversite/Yüksekokul

14.Muzaffer Karakuş - (AKP) Organik Tarım- Üniversite/Yüksekokul

15.Mustafa Tercan - (AKP) Din Görevlisi- Üniversite/Yüksekokul

16.Abuzer Sarıtaş - (AKP) Emekli- Ortaokul/Lise

17.Kenan Berk - (AKP) Esnaf- Ortaokul/Lise

18.Ahmet Fatih Kalaycıoğlu - (AKP) İnşaat Mühendisi- Üniversite/Yüksekokul

19.Sıddık Özdemir - (AKP) Kabzımal- Ortaokul/Lise

20.Naim Özdemir - (AKP) Keresteci- Ortaokul/Lise

21.Halis Aydoğdu - (AKP) Nakliyatçı- İlkokul

22.Seyit Ahmet Taşır- (AKP) Mümessil- Ortaokul/Lise

23.Eda Baltacı - (AKP) Öğrenci- Ortaokul/Lise

24.Muhsin Öz - (AKP) Öğretmen- Üniversite/Yüksekokul

25.Hasan Van - (AKP) Emekli- Ortaokul/Lise

1-Okay Demirhan (CHP) İş İnsanı- Üniversite/Yüksekokul

2-Selahattin Zincirkıran (CHP)  İş insanı- Ortaokul/Lise

3-Muharrem Ünverdi (CHP) Esnaf- Ortaokul/Lise

4-Mehmet Yağmur (CHP) İş insanı- Ortaokul/Lise

5-Hamit Karaoğlan (CHP) Esnaf- Ortaokul/Lise

1-Seyfullah Oğuzbey-  (YRP) İş Adamı- İlkokul

2-Muhammed Polat – (YRP) Serbest Meslek- Üniversite/Yüksekokul

3-Mustafa Kasar – (YRP) Müteahhit- Ortaokul/Lise

SEÇİMLER…

Gizli oyla yapılan Başkan Vekillikleri, Katip üyelikler, Encümen,  Plan ve Bütçe ile İmar Komisyonu Üyeleri ile açık oyla yapılan ihtisas komisyonları seçimleri sonunda belirlenen isimler şöyle;

Meclis 1. ve 2. Başkan Vekili; Adil DEMİREL (AKP), İdris BOZTAŞ (AKP)

Encümen Üyeleri: İdris BOZTAŞ (AKP), Tuncer BULGURLU (AKP), Seyit Ahmet TAŞIR (AKP)

Meclis Katip Üyeler- Asıl; Eda BALTACI (AKP) Ahmet Miraç TOPAL (AKP)

Meclis Katip üyeler- Yedek; Numan Özcan (AKP), Mehmet Kasar (AKP)

İmar Komisyonu: Eyüp Sağlam (AKP).Metin Ünlü (AKP), Ahmet Miraç Topal (AKP), Ahmet Fatih Kalaycıoğlu (AKP), Okay Demirhan (CHP)

Plan Bütçe Komisyonu Nuh Poyraz (AKP), Kenan Berk (AKP),Tarkan  Bayram (AKP), Adil Demirel (AKP), Muharrem Ünverdi (CHP)

Çevre ve Sağlık Komisyonu; Sıddık Özdemir (AKP), Eda Baltacı (AKP) Nedim Çeker (AKP), Mehmet Kasar (AKP), Hacı Ali Tankız (AKP)

Eğitim ve Kültür Komisyonu: Muhsin ÖZ (AKP), Naim Özdemir (AKP), Nedim Çeker (AKP), Metin Ünlü (AKP), Seyfullah Oğuzbey(YRP)

Gençlik ve Spor Komisyonu: Hacı Ali Tankız (AKP), Eda Baltacı (AKP) Numan Özcan (AKP), Ahmet Miraç Topal(AKP), Hamit Karaoğlan (CHP)

Halkla İlişkiler, Kent ve Meslek Odaları Komisyonu: Muzaffer Karakuş (AKP),Mehmet Kasar (AKP), Mustafa Tercan (AKP), Sıddık Özdemir (AKP), Mehmet Yağmur (CHP)

Hukuk Komisyonu:  Ramazan Ayhan (AKP, )Ebru İnanç (AKP), Tuncer Bulgurlu (AKP), İdris Boztaş (AKP), Selahattin Zincirkıran (CH

Sosyal Hizmetler ve Engelliler Komisyonu: Hasan Van (AKP), Adil Demirel (AKP), Seyit Ahmet Taşır(AKP), Nedim Çeker (AKP, Muhammet Polat (YRP)

Temel Haklar ve Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu: Ebru İnanç (AKP), Eda Baltacı (AKP), Hasan Van (AKP), Hacı Ali Tankız (AKP), Mustafa Kasar (/YRP)

 Turizm ve Sanat Komisyonu: Adil Demirel (AKP), Mustafa Tercan (AKP), Halis Aydoğdu (AKP), Muhsin Öz (AKP) Mehmet Kasar (AKP)

 Malatya Belediyeler Birliği Meclisi: Asil Üye: Sıddık Özdemir (AKP) Yedek Üye: Hasan Van (AKP)

Tarihi Kentler Birliği Meclisi: Asil Üye İdris Boztaş (AKP) Yedek Üye Mustafa Tercan (AKP)

Yaşar KARAASLAN, malatyahaber.com- Malatya Yorum Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Malatyali (1 ay önce)
    Bayram Taşkın bu meclis ile fiyasko bir başkan olacağını baştan belli etmiş Ak partiye hakaret eden Millet İttifakı ekibi Ali Ekinci Şerefhanli Muzaffer Karakuş Mustafa Karaman hepsi toplanmış.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ali (1 ay önce)
    Şimdi bu meclis 300 bin nüfuslu ilçenin meclisi öyle mi? İlkokul mezunu bir arkadaşı başkan vekili yaparak önümüzdeki 5 yıl için çok açık mesaj veriyorlar. Boş ver Malatya'yı, biz kendimize bakarız demişler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Metin (1 ay önce)
    Metin ünlü, Bşkn yardımcısı, imar komisyonu yapı denetim sahibi, müthait. Proje işi yapıyor ne güzel her şey var.Allah kolaylık versin yiyin
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Belediye başkanı avukat sevilen encümenlerde mimar inşaat mühendisi makine mühendisi ziraat mühendisi hak getire e malatya buyuksehir ve Battalgazi sakini olarak zerrece hakkım helal değildir yazık oldu 5 yıla ve şehir diye içine sı.ıp bırakacaklar çocuklarımın hakkı da helal değildir malatya da yaşamayan adamları belediye başkanı seçtiler neymiş Recep Tayyip Erdoğan için mis yahu belediye başkanı seçiyorsun reisicumhur değil dedik ama ne fayda
    %79
    %21
    Yanıtla
  • murat (1 ay önce)
    Kent merkezi sular altında kaldı, trafik çilesi bitmiyor, barınma sorunu var, alt yapı sorunlu, memlekette ticaret yapmak problem ??? Evet sayın yetkililer çözüm önerileriniz ve çalışma planınız nedir?!!!
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Mamurek (Beydağı) eski belediye başkanı devrimciler devrimcisi, dede ocağından Abuzer Sarıtaş beyefendiyi, geçen dönemlerde AKP'ye küfreden muhafazakar eski bazı kasaba belediye başkanlarıyla birlikte AKP için hareket etme noktasına getiren güç birliğini iyi yorumlarsanız, Malatya seçimlerinin sonucunu da anlayabilirsiniz. Niye Adıyaman bile AKP'ye muhalefet oldu, Malatya'da büyük düşüş yaşamasına rağmen AKP büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerini kazandı, cevabı bu dediğim büyük koalisyonun oluşma sebebindedir. Yazık, Abuzer Sarıtaş'a da bir görev vermemişler ya da kendisi eski yol arkadaşlarından utandığı için görev almamıştır.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Muhtar (1 ay önce)
    Eğitim komisyon üyelerinin eğitim durumları hakkında ne düşünüyorsunuz?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Vallahi ben imar komisyonuna odaklanmıştım. Malûm, memleketin imar komisyonuna yıllardır ilkokul ortaokul mezunları el koymuştu. Baktım mimar inşaat mühendisi ve harita mühendisinden teşekkül etmiş. Normalde olması gerekene sevinme noktasındayiz diye düşünüyordum. Siz eğitim komisyonuna dikkat çekince çok da sevinmemem gerektiğini gördüm.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Kemal (1 ay önce)
    Ali ekici neden komisyonlarda yok
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Mustafa H. (1 ay önce)Kemal isimli kullanıcı yorumuna
    Başkan yardımcısı olacağı için.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kemal (1 ay önce)
    Tuncer bulgurlu ve İdris Boztaş kadrolu her zaman varlar. Özellikle Tuncer bulgurlu hep daimi encümen
    %91
    %9
    Yanıtla