SON DAKİKA
SON DEPREMLER

23 Nisan'ın 104'üncü Yılında Malatya'da 102'nci Yıl Kutlanacak!

23 Nisan'ın 104'üncü Yılında Malatya'da 102'nci Yıl Kutlanacak!
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920'de açılışının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak sürdürülen kutlamalarının 104. yıldönümü için Malatya'da yapılacak törenlere ilişkin programdaki yanlışlıklar ve özensizlik tepkiye yol açtı.

Son 20 yıldır ulusal bayramların her geçen yıl daha da sönükleştirilmesine ve sıradanlaştırılmasına yönelik ısrarlı bir çaba gösterildiği gözlenir ve  duyarlı çevrelerce eleştirilirken, Malatya Valiliği'nden kutlamaya ilişkin basın kuruluşlarına gönderilen programa ilişkin metinde, 104. yıl yerine 102. yılın kutlamasının yapıldığına ilişkin yanlış tarih dikkat çekti. Yine  23 Nisan 2024 Salı günü 09.00'da Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü ve bir grup öğrenci tarafından çelenk sunulacağı belirtilmesine karşın bu törenin saatinin de 09.30 olarak yazıldığı görüldü.

23 Nisan kutlama programıyla ilgili bu özensizlik dikkat çekti ve tepki topladı.

Bu arada, bayram kutlamalarının bir geleneği olarak, öğrencilerin çeşitli yönetici makamlarına oturtularak bir süre sembolik görev üstlenmelerine ilişkin şu bilgi verildi:

"Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Makamları 23 Nisan 2024 Salı günü öğrenciler tarafından ziyaret edilecek ve ilgili makamlar, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tespit edilen öğrencilerce sembolik olarak devralınacaktır.

a) Sayın Valimizi Battalgazi İlçesi Öğretmenler Ortaokulu öğrencisi Erva ÇETİN ile İl Milli Eğitim Müdürümüz Behçet BAKIR ve Okul Müdürü Hanifi ÖZDEMİR Saat 10.30’da makamında ziyaret edecek ve öğrenci valilik görevini sembolik olarak devralacaktır.

b) Sayın Garnizon Komutanımızı Yeşilyurt İlçesi Necatibey Ortaokulu öğrencisi Mikail ERDURAN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem DEMİR, Okul Müdürü Ümran ARAZ ile Öğretmen Mehmet GÜRGEN Saat 10.00 da makamında ziyaret edecek ve öğrenci Garnizon Komutanlığı görevini sembolik olarak devralacaktır.

c) Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızı Yeşilyurt İlçesi Nihat Tecdelioğlu İlkokulu öğrencisi Ahsen Neva AKSARI, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali AVŞAR, Okul Müdürü Mehmet Ali TOSUN ile Öğretmen Asuman ALADAĞ Saat 09.30 da makamında ziyaret edecek ve öğrenci Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sembolik olarak devralacaktır."

d) Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüzü Battalgazi İlçesi Nadire Dernek Ortaokulu öğrencisi Berat NOGAY, Okul Müdürü Cengiz UĞUR ile Öğretmen Eyüp DENİZ Saat 08.20 da makamında ziyaret edecek ve öğrenci İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini sembolik olarak devralacaktır."

Bayram dolayısıyla saat 11.00'de de Merkez Spor Salonu'nda bir kutlama programı gerçekleştirileceği bildirildi.

Buradaki törenin programı da şöyle açıklandı:

"1.Törene katılan öğrenciler ile halkımız tarafından İstiklal Marşı okunacaktır.
2.Günün anlam ve önemini belirten bir konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü yapacaktır.
3.Günün anlamı ile ilgili şiirler okunacaktır.
4. Gösteriler ve Halkoyunları."

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

31 yorum yapılmış

  • örüşkülü (1 hafta önce)
    benim anlamadığım bu işin ne çabuk siyasete döküldüğüdür. herkes insan hata yapabilir iş yoğunluğu olup yanlış yazılmış olabilir art niyet neden aranıyor altında hemen? bir doktor yazdığı yanlış ilaçtan veya tedaviden linç yiyormu? yada bir marangoz kestiği yanlış kütükten liçleniyormu? bizler toplum olarak ne kadar çabuk insanları töhmet altında bırakıp hain ilan edip dışlar olduk? hata veya yanlışlıkla yapılmış olabileceğini neden hiç düşünmüyoruz? kişi kendinden bilir işi diye güzel bir atasözü var. artık bu ayrımcılık kokak ağzı bırakıp toplum olarak bu hastalıklı ruh halinden kurtulup kenetlenmeliyiz art niyeti bir kenara bırakıp ahlaklı toplum için bireyler olarak nasıl fayda sağlarız onun peşinde koşmalıyız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 hafta önce)
    Bu organizasyonu milli eğitim yapıyor denilmişti. Eğer sorumlu il müdürü behçet bey ise derhal soruşturma açılmalı. Devlet ciddiyetsiz görev yapan bu insanlara gereğini yapmalı. Daha 2 satır evrağı hazırlayamayanlara çocuğumuzu nasıl emanet edeceğiz
    %43
    %57
    Yanıtla
  • mustafa (1 hafta önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    çocuğunu öğretmene emanet ediyorsun memura değil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 hafta önce)
    Battalgazi ilçe MEB'e sınavsız liyakat olmadan h.m. beyi atarsan bunlar olur doğal olarak. Boş işlerle uğraşışacağına sınavla liyakat ile şube müdürü, okul müdürü atansın.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Etika (1 hafta önce)
    Sayın valimize neden kızıyorsunuz! Adam doğa durumuna ayak uyduruyor… Radikal ve siyasal islamcıların yerel yönetimde hakim olduğu bir ortamda adam ne yapacak? Tabiki doğaya ayak uyduracak! Sizde bekliyorsunuz ki; vali bey milli bayramlara hassasiyet göstersin, Atatürkçülük yapsın, cumhuriyetçi takılsın felan… Yapmayın arkadaşlar vali beyde evine ekmek götürüyor hepimizin çağası çoluğu var!
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Eğriti kutlama (1 hafta önce)
    Egemenliğimizin ilanı Meclisimizin kuruluş yıldönümü olan bayramımızı eğriti kutlamalarla geçiştirmeye çalışınca, bu tür gafletler de normaldir…
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Marif (1 hafta önce)
    Liyakat çok önemli gerçekten. Yakın zamanda 76. maddeden atamalar ülke genelinde sınavsız şube müdürü atamaları iptal oldu ve ortaya şöyle bir istatistik çıktı en çok 76. maddeden atama Malatyada olmuş ve en çok iptalde burada olmuş. İl milli eğitimi kimler yönetiyor takdir siz okurların.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)Marif isimli kullanıcı yorumuna
    Şube müdürlüğüne sınavla atama yapılırken sınavsız 76.maddeden atamalar hak yemektir malatyada sınava girip yüksek puan alanlar bu 76.madde atamaları yüzünden ya il dışına gitmek zorunda kaldılar yada atanamadılar hak etmedikleri görevde Ankaradan doğrudan sınavsız atanarak oturanları anlamış değilim iptal olsa ne olur bir yolunu bulur o makamlarda oturmaya devam ederler.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Oktay (1 hafta önce)
    Bunlar bizi yönetiyor. Vay ülkem vah
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 hafta önce)
    İşin ciddiyetini bilmeyenler, liyakatsız, torpille atananlardan başka bir şey de beklenilmezdi, Malatya valimiz görevli ya da görevliler hakkında soruşturma başlatmalı böyle milli günlerimizi unutturacaklarını sanan milliyetsizler şunu çok iyi bilmelidirler ki bundan önce olduğu gibi bundan sonra da milli günlerimizi 85 milyon Türk Milleti gururla kutlayacaktır.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Okul müdürü (1 hafta önce)
    Program da hatalar var düzeltmesi de geldi hata var ama haber tamamen art niyetli.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Müdürüm art niyet olduğu kesin diğer haber sitelerinde ki program ve malatya haberde ki kutlama programı farklı.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Liyakatsiz kadronun müdür yaptıklarından biri galiba bu arkadaş.Ne demek hatalar var düzeltildi, art niyet şu bu. Hatasız bir program yazmak bu kadar zormu geliyor size.Birde sıkılmadan savunuyorsunuz.Size göre normal ama bize göre tam bir çuvallama.Kim bilir kaç kişinin elinden geçmiş ama beyinlerinde bu ülkenin ulusal kurtuluş mücadelesinin temel taşlarına yer olmadığı için bu arızalar onlara göre normal geliyor.Birde yapılandan utanmadıkları gibi art niyet diye zırvalıyorlar.Bunu yorumları yazmayada utanrmıyorlar.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Bence Ali sen biraz zırvalamışsın adam evet bir hata yapılmış ama düzeltme yazısı gelmişti demiş zırvalayarak işi siyasi boyuta bile taşımışsın ve içindeki kini kusmuşsun.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Siyasal islamcılar kendini belli ediyor. Torpille müdür olanlar kendini belli ediyor. Bu hata kabul edilemez bir hata. Bunu basit göstermek, düzeltildi demek ayıptır. Bu yorumları yazanlar atatürk düşmanı olduğunu belli ediyor. Devletimiz gereğini yapsın.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Birazcık özen !....
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Prof. Dr. Esin Emin ÜSTÜN (1 hafta önce)
    Şimdilerde ''23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarının'' sönük kutlanması gayreti içinde olanlara kızmak, değil acımak gerekiyor. O Kent Malatya ki, daha önceleri Cumhuriyetimize laik nice nice çok güzel bayramlar kutladı. Ne yaparsa yapsınlar o bayramlar kentin tarihindeki sayfalarda silinmeyen yerini almış durumda. Doğduğum yer Malatya'da ilkokuldan lise öğrenimimi tamamladığım yıllara kadar geçen sürede yaşadığım ulusal bayramlarımızın bendeki unutulmayan izini çocuklarıma ve tıp öğrencilerime anlatmaktan hep gurur duydum. Bu gururu şimdilerde de yaşıyorum. Yaşam bu, silik bayram çabaları içinde olanlar bu gün var, yarın yok olur gider...
    %62
    %38
    Yanıtla
  • atakan (1 hafta önce)
    yazık yazık bu üst yazı kaç müdürün elinden geçti de Vaililiğe kadar gitti kaç tane tutarsız saat var eski programı kopyala yapıştır yapmışlar bunlar da memleket yönetiminde ismi geçen isimler aldıkları maaşın ne kadarı helal acaba
    %53
    %47
    Yanıtla
  • fbay (1 hafta önce)
    Ehiıyet,liyakat,ayak baş,baş ayak...sonuç;kes kopyala yapıstır.barı duzenleme yapın
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Ali (1 hafta önce)
    Haberi yapmadan önce ilgili birimle bir görüşseydiniz çalıstığım kuruma da bu yazı gelmiş ancak aynı gün düzeltme yazısı da gönderilmiş.
    Editörün Notu: malatyahaber.com'a, iddia ettiğiniz gibi programdaki yanlışlıkla ilgili haberin yayınından önce ve sonra herhangi bir düzeltme bilgisi iletilmedi.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kemal (1 hafta önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Ali kardeş ellerine fırsat geçmiş bunlar bunu rejim meseleine bile dönüştürürler.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Girmanalı (1 hafta önce)
    Adamlar Atatürk düşmanı oldukları için omumla ilişikli bütün törenlere burunlarıyla bakıyorlar. O yüzden de böyle şeylerin olması gayet normal. Bu akılla devam etmeye devam etsinler....... Demek ki hiç akıllanmayacaklar.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 hafta önce)
    23 Nisan'da sabileri makam koltuklarınıza oturtmayın. Liyakatsızlık bulaşabilir!
    %39
    %61
    Yanıtla
  • malatyalı (1 hafta önce)
    sayın vali ,cübbe ve sarık töreni düzenledi bugünde, tarihsel hatalara yer vererek ,bir yerlere gönderme yapıyor anlaşılan.ulusal basına çıkma arzusu var.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Ferhat (1 hafta önce)
    Bence verilen saatlere uysunlar. Uysunlar ki, rezilliklerini tüm ülke görsün.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 hafta önce)
    Koca devlet kimlerin eline kalmış. Bu yazıyı hazırlayana 23 Nisan ın önemini sorsan, onu dahi bilmez belki de. Liyakasizlik, liyakatszlik, adam kayırma, adam kayırma. Sonuç ortada.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Liyakat (1 hafta önce)
    Liyakat liyakat liyakat. Erken seçim şart yoksa akp ile iyice geleceğimiz kararacak.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (1 hafta önce)
    Milli bayramlar, özellikle 23 Nisan bir başka kutlanırdı eskiden, bir ay önce hazırlıklar başlar, öğrenciler heyecanla provalar yapar ve nihayetinde tüm ilkokullar yanlız statlarda değil tüm şehir caddelerine taşan gösteri coşku ve sevinçle bayram kutlaması yapılır, halk bu coşkuya ortak olurdu. Sonra herşey değişmeye başladı, birşeyler gereksizleştirildi, öğrenciler telef oluyor dendi, bayram diye yapılan kutlamalar sıradan sembolik aksiyonlara dönüştürüldü, ne garip herşey öğrenci andının kaldırılmasıyla başladı. Zaman bu tekerrürden ibaret.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 hafta önce)
    Hiç şaşırmadım. Körler sağırlar birbirini ağırlar.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Egitimci (1 hafta önce)
    Liyakatın olmadığı yerde bunlar çok normal, torpil olsaydı kusursuz yapardı İl MEM.Yazık
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Bekir (1 hafta önce)
    Koca devleti liyakatsizlerin eline bırakırsan ellerinden kendi 'milli, yerli' tanımlarına uymayan her konuda işte böyle çapsızlık beyanları çıkar. Bu kadro için çok normal bir durum. Niye şaşırıyorsunuz.
    %71
    %29
    Yanıtla