SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Er, "Bütün Söylediklerimin Arkasındayım" Dedi Ve..

Er,
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 17 milyar 080 milyon 045 bin 700 TL (17 katrilyon 080 trilyon 045 milyar 700 bin lira) olarak açıklanan borcu üzerine yaşanan tartışmalar üzerine açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Saim Er, “Hiçbir yanlış bilgi yok. Bütün söylediklerimin arkasındayım.  Bunu öncelikle ifade edeyim. Ben buradaki hiçbir bilgiyi varsayımlarla, kendi kafamda konuşmadım. Kurumdan gelen altında mühürlü imzalı belgelerle ifade ettim.” dedi. Borçlarla ilgili olarak Er, “Bunlar bizim bürokrat arkadaşlarımızın, daire başkanlarımızın, imzalı, kaşeli, yani borç bu arkadaşlar. Ne yapayım, bu borç değil mi diyeyim yani. Bana getirilen tablo bu” ifadesini kaydetti. Er, şirketlerle ilgili tablonun ise önceki dönemindeki genel müdürler tarafından kendisine getirilen raporlar üzerine ortaya çıktığını kaydetti.

MALATYA'NIN İL OLUŞUNUN 100. YILINI KUTLADI..
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni dönemin ikinci toplantısını Malatya Büyükşehir Belediye başkanı Sami Er başkanlığında toplanarak gerçekleştirdi.

Sami Er, açılış konuşmasında , “Aziz Şehitlerimizi minnetle anıyor, ebediyete intikal eden gazilerimize rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir ömür temenni ederek, en içten şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca 20 Nisan 1924 Anayasası 89. maddesi ile il olan Malatya’mızın il oluşunun 100. Yıl dönümünü kutluyorum. Vatansever hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

"BÜTÜN SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM"
Geçtiğimiz Salı günü yapılan ilk toplantıda açıklanan borç rakamları ve buna yönelik eski başkan Selahattin Gürkan'ın tepkisinin ardından bu konuya tekrar değinen Sami Er, şunları söyledi:

“Belediye AK Parti olsun, farklı parti olsun, geçen hafta bahsetmiştim, hiçbir zaman böyle polemiklere girmeyeceğim diye.  Ben seçim döneminde de hiçbir zaman polemiklerin içerisinde olmadım. Kullandığım bütün söylemlerim, kullandığım bütün argümanlar, Malatya’nın geleceği için neler yapabiliriz, Malatya’yı nasıl ayağa kaldırabiliriz, Malatya’yı nasıl eski haline gelir, bütün hesaplarımız bunun üzerineydi. Malatya halkımız bana güvendi, bize güvendi, bizi samimi buldu. Biz de inşallah bu umutları boşa çıkartmayız. Büyükşehir Belediye meclisi olmadan bir gün önce bir basın mensubumuz  11 milyar lira gibi bir borçtan telaffuz etti. Ondan önce de gene aynı şekilde bana gelen bir bilgi vardı. ‘Borçsuz bir belediye devrediyoruz’ diye, bir önceki başkanımızdan bir söylem geldi. Daha sonra da işte başka bir mecliste en son meclis konuşmasında da ‘8 milyar lira bir borcumuz var. Bunu karşılık 9 milyar lira alacağımız gibi’ bir söylem. Dolayısıyla yani borçlu bir belediye devrediliyor.  Biz bunu her zaman için söyledim. Bizler şeffaf olacağız, hesap verebilir olacağız, dedik. Ve siz değerli meclis üyelerimize bunu paylaşmak istedik. Hiçbir yanlış bilgi yok. Bütün söylediklerimin arkasındayım.  Bunu öncelikle ifade edeyim. Ben buradaki hiçbir bilgiyi varsayımlarla, kendi kafamda konuşmadım. Kurumdan gelen altında mühürlü imzalı belgelerle ifade ettim.”

Bir önceki meclis konuşmasında maaş ödemeleri ile ilgili konuşmasına, bir önceki toplantıdaki ses kaydını dinleterek açıklık getiren Er, şöyle devam etti:

“Şunu özellikle söylüyorum, ‘Kredi çektik, ödedik.’ Böyle bir ifadem yok. Şöyle söyleyeyim, ifadem farklı, yılların bürokratik bir deneyimim var, ben ‘belediye meclisinden karar alınmadan kredi çekilmeyeceğini’ bilen bir insanım. (Bir önceki meclis toplantısındaki konuşmasındaki ses kaydını dinleterek) “Çekilen krediden’” diyorum, farkında mısınız. Konunun özü şu; Vakıf ve Ziraat Bankasının taksidi vardı. Bizim Mali İşler Daire Başkanımız; 261 milyon 102  bin TL, ödenecek bir kredimiz var o ay. Bu ödendiği takdirde maaşın ödenemeyeceğini görüyor. Bu 261 milyon 102 bin, dolayısıyla bizim 118 milyon lira vergi ve SSK hariç bir maaş tahakkukumuz var. Bu maaş tahakkukunu burada 85 milyonu MELİD şirketinin, 30 milyon lirası da memur maaşı olmak üzere, 118 milyonu, bu paradan, çekilen krediden verdik, ben çekmedim, çekilen krediden verdik. Bunu böyle düzeltmiş olalım.”

CHP’li Günnur Tabel’in araya girerek, araştırma ve inceleme yapılması için komisyon kurulması teklifine ise Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise ‘O komisyonu kuralım’ dedi.

KAYISI TİCARET MERKEZİ VE BUĞDAY PAZARI..
Toplantıda Sami Er'in, Buğday Pazarı ve 'Şire  Pazarı' diye ifade ettiği, Gürkan döneminde 'Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi' adı verilen yerle ilgili ekrana yansıtılan bilgiler de şöyle:

“Buğday ve Şire Pazarı Yapım İhalesinde Belediyemize bırakılacak bağımsız bölümler.

İdari Binadaki Bağımsız Bölümler: 93 adet (Ofisler, dernek büroları, Arfe Ofisi, Lokal, Konferans Salonu, Laboratuvar vs.)

Yer Altı Depo Dükkan: 97 adet

Şire Pazarında Verilen Dükkan: 2 adet

Buğday Pazarında Satın Alınan Dükkan: 91 adet

Melid Şirketince (Büyükşehir) Satın Alınan Dükkan: 6 adet “

"BANA GETİRİLEN TABLO BU.. POLEMİKLERE GİRMEK İSTEMİYORUM.."
Büyükşehir Belediye Başkanı Saim Er, “Malatya için neler yapacağız, onları konuşalım.  Polemiklere girmek istemiyorum. Şeffaflık adına bazı şeyleri izah etme gereği duydum. Dolayısıyla hani ben duydum basında, ‘Sami Er'i yanıltmışlar. Sami Er bu boşluğa düşmemeliydi.’  E biz çocuk değiliz. Biz bu kadar müktesabatı tutup da başka bir yerde elde etmedik.  Buradaki arkadaşlarımız, bürokrat arkadaşlarımız hepsi ellerindeki bilgi ve belgelerlerle geldiler. Yani burada biz keyfi niye olmayan bir şey varmış gibi gösterilim? Bunun altında kendimizi ezecek bir şeye girer miyiz?  Bunlar bizim bürokrat arkadaşlarımızın, daire başkanlarımızın, imzalı, kaşeli, yani borç bu arkadaşlar. Ne yapayım, bu borç değil mi diyeyim yani. Bana getirilen tablo bu.  Arkadaşlarım burada.  ‘biz sana yanlış bilgi verdik’ diyen varsa da çıksın söylesin bana. Hakikaten varsa yanlış bilgi. Burada kimseyi de şey yapacak değiliz arkadaşlar, yargılayacak da değiliz. Kimseye beni yönlendirerek, bir de şu bilgiyi verin, öyle bir şey de etmedi. Biz sadece mali tablomuzu, envanterlerimizi çıkarttık. Şimdi özellikle geçen hafta şunu da söyledim; ‘Şirketlerin sayımlarını da başladık’ dedim, hatırlarsanız. Şirketlerin borçları şu an mevcut borçları bunlar. Bu şirketler bugün kurulmuş şirketler değil.  Elbette ki mal varlıkları zaten var. Bir önceki belediye başkanımız dönemindeki genel müdürlerin bana verdiği raporu ben, kar-zarar borçları size yansıttım. Ben tekrar teşekkür ediyorum. Ben arkadaşlar çok önemli bir şey olmadığı müddetçe bu defteri kapatıyorum. Bir daha bu polemiklere girmek istemiyorum. Çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kaydetti.

DİĞER GÜNDEM MADDELERİ..
Gündem maddeleri arasında bulunan Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’nın Tarihi Kentler Birliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Malatya Belediyeler Birliği, Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği üyelikleri hakkındaki teklif oylanarak kabul edildi.

Tarihi Kentler Birliği
Doğal Üye Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Gazi Karakaya – Ahmet Miraç Topal -  Günnur Tabel
Yedek Üyeler; Ahmet Gülmez -  Yusuf Kocaman

Türk Dünyası Belediyeler Birliği
Doğal Üye Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Nuh Boyraz  - Ahmet Gülmez, Hurşit Kuşcu
Yedek Üyeler;– Hasan Avşar- Mehmet Metin Bölükbaşı

Malatya Belediyeler Birliği
Doğal Üye Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Eyüp Kutlubay
Yedek Üye; Esin Tanrıverdi

Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği
Doğal Üye Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Numan Özcan – Ramazan Çetinkaya – Yunus Şen
Yedek Üyeler; Öner Akın– Ekrem Karakuş

YENİ BİRİMLER..

Öte yandan, Büyükşehir bünyesinde Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın, ayrıca Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı olarak Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü'nün, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına bağlı Harita ve Planlama Şube Müdürlüğü'nün kaldırılarak Harita ve Planlama Şube Müdürlüklerinin kurulması da kararlaştırıldı.

Mecliste ayrıca Yerinde Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın adı Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı olarak değiştirilirken, Proje Geliştirme Şube Müdürlüğü de kaldırıldı. Yine Yerinde Dönüşüm Şube Müdürlüğü ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü kaldırılırken, yerine Yerinde Dönüşüm ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü oluşturuldu. Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü'nün adı da Kentsel Dönüşüm ve Proje Geliştirme Şube Müdürlüğü oldu. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Tarımsal Tesisler Şube Müdürlüğü kaldırılırken, Bitkisel Üretim, Gıda, Yöresel Ürünler İşleme ve Kooperatif Şube Müdürlüğü'nün Tarımsal Alt Yapılar ve Laboratuvar Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak değiştirildi.

2023 FAALİYET RAPORUNA CHP'DEN RED..

Büyükşehir Meclisi’nde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığının 2023 Mali Yılı Faaliyet Raporu ise oy çokluğu ile kabul edildi. CHP Grubu, red oyu kullandı.

ATAMALAR..
Bu arada, Meclis Üyelerine Sultangazi Belediyesinden  görev yapmakta iken naklen atanan Nurhan Demir’in Genel Sekreter Yardımcılığına, Üsküdar Belediyesinden görev yaparken naklen atanan Salih Uzun’un Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı kadrosuna, Park ve Bahçeler Daire Başkanı Berkan Samanlıoğlu’nun Emlak ve İstimlak Daire Başkanı kadrosuna, İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu’nun Zabıta Daire Başkanı kadrosuna getirildiği bilgisi verildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

107 yorum yapılmış

  • Macit44 (1 hafta önce)
    Belediyelerdeki açıklanan zararlar için denetleme yetkisi olan kurumlar ne iş yapar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Enes (1 hafta önce)
    Arkadaşlar artık Savcılığa suç duyurusunda bulunulsa bile yetkimiz değil diyorlar Sayıştayın rapor hazırlayıp onların suç duyurusunda bulunması lazım 20 yıldır Akpnin yönettiği bir belediyeyi sayıştayda suç duyurusunda bulunabilecek yiğit varsa çıksın bakalım ne oluyor :) Yiyen yemiş,içen içmiş geçti borun pazarı sür eşeği niğdeye bundan sonra borç olmazsa hizmet yapılırsa öpüp başımızakoyalım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (1 hafta önce)
    Savcılar göreve.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • aşkım_44 (1 hafta önce)
    gerçekttende insanın ne diyeceğini bilmiyor. 17. milyar eski parayla 17.katirilyon ya bu parayla bir malatya daha yapılır yaa allah aşkına malatyaya bir çivi bile çakılmadı nereye harcadınız delik deşik yollara değil yeni asvalt serme işi yapma yama bile vurulmad.. kaldırımlar içler acısı.. kuruyan ağaçların yerine yenisi bile dikilmedi .. türkiyede en masrafsız suyu malatya en pahalı suyu olduğu gibi çamurlu suya bile para aldınız.. ailelerin otorup çay içecekleri park bile yok yawwww siz bu 17. milyarı nereye harcadınız yukarda allah varrr allahhhhh ama allah işini bilir size ne yapacağı belli merak etmeyin.. sayın sami er eğer sözünün arkasındaysan gerekeni yap savcılık kanalıyla soruşturma ve inceleme yapılsın eğer inceleme yapılmazsa ve ülkenin haline.. müslümanız deriz allahu ekber der rüküye gideriz ama müslüman gibi yaşamayız söylenecek çok şey varda allah işini bilir ölüm varrr ölüm öbür dünyada çarşı pazar yokki orda aç kalmamak için kefeni dolduram da öbür dünyaya öyle gidem diyesin bu dünyada kazandıklarınızda size yeter allah aşkına
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Tuna (1 hafta önce)
    Yorumları okudum,yimpaş binası,şire pazarındaki yolsuzluklardan bahsediliyor.Madem öyle bişey var alın görevden oradakileri soruşturun.Alınmıyorsa aynı tezgah devam ediyor algısı oluşur insanlarda doğal olarak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yıldırım (1 hafta önce)
    Sayın sami er sözünün arkasındaysan eğer gereğini yap savcılık kanalıyla soruşturma başlat ve devletin sayıştay kurumu inceleme yapsın..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (1 hafta önce)
    Popilzm ve siyasi çürümüşlüğün bizi getirdiği nokta. Halkın malını kendi erkleri için harcayanlara zehir zıkkım olsun. Sayın başkan sizin de A takımınızı Şelaleciler'in direktifleri doğrultusunda oluşturduğunuz doğru mu? Siz seçim çalışmalarınız boyunca ne söz vermiştiniz? Sizler bu gidişle halkın değil başkasına, kendi kendine güvenlerini de yok edeceksiniz. Saygılarımla.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Öyle tabi.5 sene de 17,170 olmasında başka bişi istemeyiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hanlı (2) (1 hafta önce)Hekimhanlı isimli kullanıcı yorumuna
    Bir atama beklentiniz olabilir. Ancak konu atama değil. 17 Milyarın nereye harcandığı? Şelaleciler deyip dikkat dağıtmanın anlamı yok. Kaldı ki Başkan istediği kişilerle çalışabilir. Bir önceki başkan Şelalecilerle çalışmayıp 17 Milyar açık verdiğine göre Şelalecilik hassasiyetini araya sıkıştırmak anlamsız. Başkanın Dışarıdan müdür getirmesi bence isabetli olmuş. Konu atama değil. 17 Milyarın nerelere harcandığı. Yani Belediye kasasının alacak verecek rakamları. 17 Milyarlık açık Malatya gibi bir şehir için gerçekten büyük bir rakam.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Önemli olan şelaleci muslukçu olması değil,parayı başka kanallara aktarmamak.Daha önce yapıldığını görmüştük
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 hafta önce)
    Selo bir türkü tutturmuş gidiyor yetki olmadan kredi çekilirmiymiş! Yav sen bunları geç geç. Şire pazarı, buğday pazarı, yimpaş gibi yerlerin hesabını ver.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 hafta önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Neden geçiyoruz kim ne yapıyorsa hesap verecek kim tüyü bitmemiş yetimin hakkını peşkeş çekiyor hesap verecek Selahattin miş Sami miş Ahmet miş fark etmez herkes Halk a hesap verecek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 hafta önce)
    Şimdi 5 sene bu mevzularimi dinleyecez.. çivi çakın memlekete çivi belediyeler kahvehaneye dönmüş dedikodudan başka birşey yok iftiralar çamur atmalar yazık günah kardeşim bir an önce milletin iş yerlerini evlerini teslim etmek için uğraşın çevre yolu rezalet utanıyoruz bir dostumuzu memlekete çağıralım köstebek yuvası her yer sistem çökmüş Malatya'da dedikodudan başka birşey yok
    %45
    %55
    Yanıtla
  • AlÖğretmen (1 hafta önce)
    Sami başkana güveniyoruz; önceki başkana nağmeler veya mersiyeler dizmenin anlamı yok. Bu da trollük olur. Başkanın yanında olmak gerekiyor.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Uğur erdoğan (1 hafta önce)
    Ya valla kirli siyasetlerinin acısı şerefli namuslu insanlarsan çıkartıyorsunuz , söylediğiniz herşey için tekrardan ben öyle birşey demedim diyorsunuz, Türkiye siyaseti şunu öğrensin ki Selahattin Gürkan Türkiye siyaseti için fazla şerefli ve namusluydu , adamla uğraşma sebebimiz Selahattin Gürkan döneminde rant yollarınızı kesmesidir , ama iftara atana ceza olmadığı için bu ülkede , sizi ve destekcilerinizi Allah a havale ediyorum
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Pes kardeşim pes. Yimpaş binası nasıl 8 milyon eder. 18 dönüm yola cephe arazi. Boş arazi en az 200-300 milyon eder. Binaları da say. Otel dahil 1 milyar yada katrilyon eder. Ya şire pazarı , ya buğday pazarı ve gözden kaçan 500 dairelik polis okulu yeri. Bunların beleşe birilerine verilmesinin zararı en az 10 katrilyon. Kayıtlı borç 17 katrilyon. Yolsuzluk kaç katrilyon. Başta selo ve Cemal olmak üzere imzacı tüm idarecilerin mal varlığı incelensin. Devlet acil el koysun. Ayrıca trolleri ve yedirdikleri kirli basında ifşa edilsin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Başkan haberlerdeki yorumları okuyor demek. Trollere iyi cevap vermiş. Bu şekilde belgeli ve kayıtlı cevaplarla kendisini kahvehane muhabbetleri ile yıldırmaya çalışanları engelleyebilir inş.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 hafta önce)
    Ohhhhh iyi yapmış Selahattin az bile yapmış ben olsam 100 katrilyon borç bırakırdım,hiç unutmam bir ortamda adamın biri Malatyalılar hasuttur boş beleş konuşurlar elestirirler yine aynı yere gider yamanirlar demişti de biz o şahsın ağzıyla burnunu yer degistirmistik sen nasıl Malatyalılar hakkında böyle konuşursun diye şimdi bu seçimde anladım ki az bile demiş bu yoksulluk Türkiye ye Malatya'ya az bile ekmeğe muhtaç olması lazım ki herkesin çöpten yiyecek toplaması lazım ki o zaman akillansin millet Sami gider Ali gelir Ali gider Misto gelir ama Malatya milleti aynı tas aynı hamam vesselam
    %47
    %53
    Yanıtla
  • sen aynaya baktığında bir Malatyalı görüyorsan haklısın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 hafta önce)MUSTAFA isimli kullanıcı yorumuna
    Senin baktığında gördüğünün 100 mislini görüyorum şayet malatyali isen(!)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Sorun nerde biliyormusunuz arkadaşlar.. malatya nin buyuksehir olurken yanlış şekilde haritalanmasi.. malatya merkez ilçe belediyesi, Yeşilyurt ve Battalgazi belediyesi diye 3 ilçe li olmalıydı.. çarşı ya cikiyorsun birbirlerine yetki alanı içinde top atiyorlar kaciyorlar.. görevlerini yapmiyorlar.. yani memlekette tas kayıp.. malatya ile buyuksehir statusu alan tüm.sehirler yeni ilçe merkez belediyesi olusturdu.. Battalgazi belediyesi yada Yeşilyurt belediyesi şehir içinde ne işi var.. 10 km çapta yada 5 km çapta bir an önce merkez ayrılmalı.. kurulmalı..
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Halil (1 hafta önce)
    Bugün kiymetli bir dostum whatsap durumunda harika bir paylaşım yapmıştı. "Devlete talip olan marifete ve servete, Servete talip olan marifete ve devlete, Marifete talip olan ise servete ve devlete talip olmamalı" Maalesef artık devlete, iktidara, yönetime talip olmak dolaylı ve hatta direkt servete talip olmakla eşdeğer hale gelmiş. Bal tutan parmağını yalamakla da kalmıyor, peteğiyle beraber balı iç etmeye çalışıyor. Ve hatta hatta kovanı da iç etmeden rahat etmiyor. Haram tuzlu su gibidir. Susuzluğunu gidermek için içersen daha çok susandırır ve içtikce içirir. Kamu malının milyonlarca insanin hakki olduğunu bilen, kamu malından bir çekirdek zimmetine geçirenin milyonlarca insanla helalleşmeyi gerektireceğini bilen biri hamallığa talip olur kamuda yöneticiliğe talip olmaz. Ben Selahattin Gürkan'ın, Cemal Nogay'ın yerinde olmaktansa şire pazarında hamal, yeni cami lavabosunda ekmeğini helalinden kazanan, kursağında haram geçmemiş olan, kazandığı her kuruşta alın teri olan ve en büyük mirası şerefle ve onurla yaşanmiş bir ömür olan, ismi dahi bilinmeyen, hatta kimsesizler mezarlığında metfun olan biri olmayı tercih ederim
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Alu (1 hafta önce)
    Veli Ağbaba yi Allah korumuş.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Engin (1 hafta önce)
    YİMPAŞ, Buğday Pazarı ve Şire Pazarı ihale süreçlerini, sözleşmelerini birinci dereceden, ilk elden yürüten, koordine eden Cemal Nogay'dı. Mutlaka Cemal Nogayla ilgili şirketin bağlantıları ortaya konmalı. Cemal Nogay'ın tüm mal varlığı, edinim tarihleri araştırılmalı. Edindiği bu malın, mülkün bir memuriyet maaşıyla elde edilip edilmeyeceği tetkik edilmeli. Cemal Nogay çok iyi hatırlar. Şire Pazarı dosyasına imza atacak mühendis bulamadılar. Bir mühendis arkadaşa imza karşılığında her ay müteahhit tarafından kendisine bir maaş da elden ödeneceği söylendi. Sözleşmeli Memur olan ahlâklı, dürüst, helâli haramı bilen Mühendis arkadaşımız Furkan Bey kabul etmedi. Büyükşehirdeki görevlendirmesini iptal edip MASKİ ye gönderdiler. Furkan Bey işi gücü rast gelsin eyvallah etmedi. Allah da yolunu açtı, KPSS yi kazandı ve Bursa'ya gitti. Soruyorum, müteahhit babasınin hayrına nı mühendislere birer maaş vermeyi teklif ediyordu. Bunun için Şire Pazarı, Buğday Pazarı, YİMPAŞ, Halk Ekmek Fabrikası, Polis Evi gibi ihaleler mutlaka uzman bir heyet tarafından ince elenip sık dokunularak incelenmeli. En küçük bir kamu zararında parafı, imzası olan herkesten hukuk yoluyla hesap sorulmalıdir. Cemal Nogay emekli olurken Gürkan gibi bir Başkanla calışmak benim için büyük bir şerefti demişti. Bakalım bu sözünün arkasında durabilecek mi?
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Harun (1 hafta önce)
    Sami başkanın atamalarını da beğeniyorum. Kendi öz yeğenini gözünü kırpmadan görevden aldı. Helal olsun.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Sami başkan kendi öz yeğenini alabiliyor ama ittifak partisi kontenjanlarına dokunmuyor. İttifak partisi ülkenin en genç kadrolarına sahip ama hala Çerçi başkan döneminden kalma 60-65 yaşında adamlarla belediyede temsil ediliyor. Değişim ve gençleşme zamanı gelmedi mi?
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Erol (1 hafta önce)
    Selahattin başkanın bunlara mutlaka bir cevabı olacaktır.Beklryip görelim.
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Murtaza44 (1 hafta önce)
    Başkan duruşun iyi ama yetmez herşey ortada komisyon incelesin sonra direk savcılığa hatta komisyondan önce savcılığa yeşilyurttan ses çıkmıyor orayada bir el atın bakalım neler çıkacak
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Aska (1 hafta önce)
    Yapımına başlanılan yeni sanayi sitesinde bir araştırın bakalım ne çıkacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muzaffer (1 hafta önce)
    İlk defa Ak Parti'ye ve Sami er için oy vermiş biri olarak şu ana kadar beni şaşırtmadığı için Teşekkür ederim. Kendisinin bundan sonra da cesaretini kırmadan Malatya için hizmet edeceğine inanıyorum. İşi zor hırsızlar her yerde ve onu rahat bırakmayacak. Ama üstesinden geleceğine inanıyorum
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Nedim (1 hafta önce)
    Selahattin Gürkan'ı akşam ukusal bir TV kanalının ana haber bülteninde gördüm. Diyor ki "Meclis yetki vermeden kredi çekemez"Sen kalk milletin katrilyonlarca lirasıni heder et, kalk en az 1 milyar TL degerindeki YİMPAŞ arazisi ve binasını bir daire parasına yani 8 milyona sat, sen kalk 80 milyona sattığın arazide yapılan ve kimsenin yüzüne bakmadığı depoları, wc leri tam 3 katrilyon ödeyerek al, personelin maaşını dahi yüksek faizli kredi ile öde, sonradan krediyi çekme yetkisi yok diyip hikâye oku. Aslında "personel maaşı için çekilen yüksek faizli krediyi de ben cektim" diyor. Peki bu bir başarı mı? Selahattin Başkan okuyorsa burda seslenmek istiyorum. Başkanın; o pandemi döneminde gece gündüz demeden çalıştıkları halde sigortalarını 12-13 gün üzerinden yatırarak haklarını gasp ettiğin emekçilerin ahı seni iki cihanda iflah etmeyecek. Millet can derdindeyken jeneratörlerin üzerine ismini yazdırmakla meşgul olmanın günahı senin yakanı asla bırakmayacak. Artık takke düştü kel göründü. Malatyada nerede otursam artık millet sana beddua ediyor. Ben hem yetim hem öksüz birisi olarak yemin ederek söylüyorum sana hakkını helal etmiyorum. Allahın divanında iki elim milletin malını, mülkünü peşkeş çekenlerin yakasında olacak. Tek sorunlu Gürkan değil. Onun her dediğini emir telakki edip yasal mı, helal mi demeden icra eden Cemal Nogay ve imzası bulunan herkes mahkemede hesap vermeli.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Serhat (1 hafta önce)Nedim isimli kullanıcı yorumuna
    Madem yolsuzluk var neden görevden almadı başkan fen işlerindekileri?
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Merak etme 2 ay sonra alınacak hepsi
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Anka (1 hafta önce)
    Sayın Sami Başkan; Bu tip kayıkçı kavgasına girmemeli işine odaklanmalıdır. İlimizin toplanmasına ve vaat ettikleri projeleri hayata geçirmeye yoğunlaşmalıdır. Artık bu saatten sonra, Atı Alan Beyler Deresini Geçti. Aslında Sami başkan yapılanları görüp tedbir alıp aynı hatalar Zincirine düşmemelidir. Malatya halkını Ferasetini hafife almak bir idareci için büyük bir gaflet olur. Hiç bir hizmet üretmeden bakanlık hayali kuranlardan bir ders çıkarmalıdır. Araç ve personel israfına son vermeli daire müdürlerine bile motaş kart vermelidir. Bu bürokratik oligarşiye teslim olmamalıdır. Bu yüzden TSO, Meslek Odaları Muhtarlar ile ayrı ayrı görüşmeli 1 kişinin ağzına memleketi bırakmamalıdır. Burası Battalgazi Belediyesinin sorumluluğunda yok efendim Yeşilyurt Belediyesinin Sorumluluğunda diye bir çok personel görevden kaçıyor. Bu 3 belediyede AKP belediyesi ise elbirliği ile sorunların üstesinden gelinmesi lazım. Bu dönem mevcut iktidara Malatya halkı son bir şans vermiştir. Bu bilinç ile Halka Hizmet Hakka Hizmet Şiarı ile hareket etmeli zenginlerin değil halkın çıkarı nerde ise Sami Bey Orda Olmalıdır.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Feraset mi (1 hafta önce)Anka isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya halkının feraseti cümlesinden sonrasını okumadım
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Ömer (1 hafta önce)
    Selahattin Gürkan göreve geldiğinde bütün araçları şirketten kiralananlarda dahil belediyenin meydanında topladı ve israfı ve masrafı gözler önüne serdik dedi.Bunları durduracaz dedi ve bir müddet araç gereç kullanımını durdurdu.Dahs sonra yeni ihaleler ile bugünlere getirmiş demekki.Yazık oldu yazık oldu.Bunun gibi adamlar yüzünden hep geriledik depremden sonra da 1 yıl Hiç çalışması.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Babacan (1 hafta önce)
    Yaw reis baba neyse ney..tamam mı devam mı.aglamayi birak . kimse sana illa aday ol demedi..büyükler ne demiş hamama giren terler. .
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Necto (1 hafta önce)
    Birazda kendinizi sorgulayın.bu yöneticileri seçen malatya halkı.toplumlar hakettikleri gibi yönetilir.feryat figan etmeyelim lütfen.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Alp (1 hafta önce)
    Sami Er hakli mantikli ve belgelerle konuşuyor ve polemige girmiyor. Bence iyi yapiyor. Gurkan ise agzini actiginda 40bin km asfalt doktuk diyen biri nasil inanak ?
    %60
    %40
    Yanıtla
  • murat (1 hafta önce)
    Selahattin Gürkan DESTAN bir borç bırakmış anladık da , bahaneler ile hizmet uretemiyecekseniz istifa edin. Herkes alıştı bahanelere , doğru düzgün bir ekibiniz bile yok ortada , kast sistemin hep aynı adamları. Derdi makam olanın , rakam da bahanesi olur. Allah dan korkunda biraz iş yapın.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Belediyeci (1 hafta önce)
    Gürkan yeni göreve başlamıştı. Hiç unutmuyorum, yeni ekibinde Daire Başkani olarak gelen ve gündemdeki bütün bu ihaleleri yapan zevat birimleri geziyordu. Radyo Gramafon Müzesini kuran sevdiğim bir daire baskanımızin odasına geldi. Odacısı Baskanımiz izinliler dedi. Yeni atanan ve mal bulmuş mağribi gibi hatta mogollar gibi davranan bu zevat nezaketsizce daire baskanının odasına girdi ve gördüğü 2 radyonun kime ait oldugunu sordu. Sekreteri bir tanesi baskanımızın sahsi radyosu, diğeri zimmeti belediyemize ait bir radyo dedi. O zevat hiç utanmadan kendisinin ha... Faturası var mı, yoksa her iki radyoyu müzeye gönderin dedi. Sekreterin yüzü utancından pancar gibi oldu. Şimdi taşlar yerine oturuyor. Milyarlarca liralik kamu zararına neden olan tüm işlemlerde bu zevatın imzası var. Demek adam herkesi kendisi gibi zannediyormuş. O zevata Sayıştay tarafından çıkartılan milyonlarca liralık zimmetin nedenini de Sami Başkan araştırsın.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • galiba siz Belediye çalışanısınız peki neden 5 yıl sustunuz madem o zati biliyordunda sizi susturan ne idi şimdi çıkmış bu zatı şu zatı sami başkan araştırsın diyorsunuz.Sizde bizim gibi ilk günde itibaren sorguluyorsadınız ya da siz neden sustunuz peki.zaten biz her şer olup bittikten sonra konuşuyoruz ben demiş diyoruz
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Yanlış (1 hafta önce)
    Selahattin Başkan açıklanan borçlar için çok ayıp ediyorlar demiş.Şimdii Selahattin Gürkan borçlar yımbaş şire pazarı buğday pazarı ihaleleri ve biraktığın borçlar .Şimdi Selahattin Gürkan malatya halkı sana güvendi inandı seni büyük bir oy ile başkan seçti seni şimdi sana inan güvenen bu halka ayıp etmemiş mi oldun:Bak Selahattin bey sana inan güvenen bu halk konterney de çadırda borçları ödeyecek söylermisin şimdi bu kadar borcu olan maaşları bile banka kredisi ile ödeme yapan belediye nasıl yıkılmış Malatya hizmet verecek.Şimdi bu ayıp değil mi günah değil mi.ülkem de tüm belediyelerde afişler asıyorlar metrelerce borç listelerini vahvahki vah ülkem biride çıkıp demiyor hele gel bura aç defterleri hesap ver ne aldın ne satin diye yok be ülkem yok be.Seçimleri kayıp edenler evlerine değil villarına köşklerine karaipler adalarına uzakdoğuda masajlara gidiyor bir sonra geliyor onları ataranlar kittlerde bir yönetim kurulu üyeliği veriyor kıyak maaşlar ile hayatlarını yaşıyorlar.Beyler benim ülkemde ekonomik kriz yok vallahide yok billahide yok kriz yok yok yok keriz var biz böyle keriz olursak onlarda yaşar giderleri...Biz ise söyleniriz böyle boş boş parklarda kahvelerde çay ocaklarında aç karın çadırda konterneyde yaşarken onlara villarında deniz kenarında kuba da getirdikleri purolarını yakarlar viskilerinde bir yudum alıp tatlı tatlı rüyalar....sen ben çadırda kontarneyde soğukta iş y güç cepte metelik yok yıkık bir kente aç karına parklarda sokaklarda bir sağa bir sola gider geliyiz.........
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Bu işin yolu bu değil.ki, devletin kurumları var, sayistay, mulkiye teftiş, cumhuriyet savcılığı, başvuru yaparsınız değil son 5 yıl istenirse tüm hesaplar incelenir, zimmet kişi borcu, görevi ihmal, görevi kötüye kullanma, artık her neyse ortaya çıkar,
    %93
    %7
    Yanıtla
  • akif (1 hafta önce)
    Yıllardır ihtiyacımız olan şeye kavuşacağız gibi. Hüsran dolu Gürkan dönemi koca Malatyayı 20 yıl geriye götürdü. Şimdi inşallah derdi Malatya olan bir başkanla bu çöküş dönemi biter.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    80 öncesi siyasetten ve bürokrasiden zengin olan hiç bir insana rastlamadım çoğu mal varlıklarını kaybettiler bu memlekete ne olduysa 1980 darbesi başka bir deyişle 1983 seçimlerinden sonra oldu.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Yıl 2019 seçim bitmiş 24 saat geçmeden sayın gürkan belediyenin 2 katrilyon borcu olduğunu söylüyor ve bu sözünün arkasında duramıyor hiç olmazsa yanılmışım özür dilerim bile diyemiyor siz hiç olmazsa sözünüze sahip çıkıyorsunuz, belediye şirketleri neden zarar ediyor, lütfen araştırınız ve çözüm bulunuz, esenlik zarar ediyorsa kapatınız, hak etmeyen insanlara bizden diye beleş motaş kartı dağıltılırsa elbette motaş zarar eder, belediyelerde kullanılan makam araçlarına sınırlama gelmelidir, makam araçları özel sadece resmi işlerde kullanılmalıdır, belediyelerde fazla memur ve işci çalıştırılmamalıdır, mutlaka israf önlenmelidir, yöneticileri kurdukları ekipler başarıya götürür inşallah ehliyet ve liyakat sahibi ekipler kurarsınız.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Adem (1 hafta önce)
    Ne acı ki sadece sayın başkan sözlerinin arkasında değil.hiç boşalmayan bir arka yöne da sahip toplum olmak çok acı.işlemeyen bir adalet sistemi.işlemeyen bir devlet düzeni.velhasıl arka yönü hiç boş olmayan bir toplum olmak çok zor çok.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (1 hafta önce)
    Başkan ,bu korkunç tablonun yasal olarak takipçisi olacak mı yoksa lafimin arkasındayım demeye devam mı edecek.gorecegiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (1 hafta önce)
    Seçenekler arasındaki en liyakatli aday, başkan oldu. Bir çok ataması doğru ve liyakatlidir. Şuan için Sami başkanı tartışmak hiç bir şekilde doğru değil. Şuan öncelikli tartışma konusu Malatya Büyükşehir Belediyesine Selahaddin döneminde alınan her bir personeli araştırmak. Hangi garibanı işe almış Gürkan soralım? Şuan nerede zenginin bacısı kardeşi yeğeni karısı varsa işe girdi. Hem de liyakatsizler. Tabiki liyaketli kişiler var. Ama alınanların %80i liyaketsiz. İçeride yıllardır çalışan bor çok mühendis mimar ve teknikerlerin hakkına kalsa iki dünyada da yakası bir araya gelmez. Elestirmeleri yapacaksanız eski yönetime yapın. Şimdi ki yönetim için çok erken.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 hafta önce)
    Sevgili bacınızın bacısına en ufak bır dava acıldımı ki bunada acılsın görmedım duymadım bilmiyorum bunlar bu sartla o koltuklara geldi
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Vural (1 hafta önce)
    Doluyum dostlar doluyum... Ben ticaretten anlamam. Ama düşünüyorum benim 230 dönüm ticari imarlı bir arazim olsa ne yapardım. Hiçbir şey bilmiyorsam minimum %40 la bir müteahhit ile anlaşırım ve yapılacak tüm yapıların %40 ını alırdım. Hiç bir riske de girmezdim. Nerede o siyah gözlüklerini takıp protokolde boy gösteren ve kendini Malatya'nın sahibi zanneden zübükler. Nerede ağızlarını doldura doldura helal haram diyip Belediyenin 3-5 aşuresine tav olan zevatlar. Nerede vakıflarına, derneklerine tahsis edilen bir kamu binası icin hakkı ve hakikati görmezden gelen zibidiler. Nerede Rabbım sana cennette köşkler lûtfeylesin diyerek yağcılıkta level atlayanlar. Nerede tüyü bitmemiş yetimi, beytül malı, kamu hakkını dillerine pelesenk eden fakat menfaatleri söz konusu olunca kalpleri katılaşıp kulakları sağırlaşan, gözleri körleşenler. Nerede 3-5 kuruşluk menfaati icin ekranlarını, manşetlerini, köşelerini, sosyal medya mecralarını satan memleketin yüz karaları. Nerede, dini ne kadar terim varsa yazılarına boca edip bu zevatları Allah'ın bu memlekete ve millete bir lütfu olarak takdim eden belâmlar. Bu memleket bu kadar mı sahipsiz. Malatyahaber gibi bir iki haber portalı da olmazsa bunları ne okuyabileceğiz, ne duyabileceğiz. Çocuğuna 10 lira harçlık veremeyen babanın, çocuğunun taleplerini karşılayamayacağından dolayı içi kan ağlasa da yavrusunu markete götüremeyen annenin, çarşıda pazarda aç gezip bir dürüm alamayan gencin, kilometrelerce yolu yürüyerek gitmek zorunda kaln talebenin hakkı ben de dahil hepimize haram olsun. Ne diyeceğimi bilemiyorum. 17 katrilyon borç bırakıp gitmişler. Utanmadan birnde ahlâk abideleri gibi üst perdeden ona buna ahlâk dersi veriyorlar. İnsanda biraz utanma, biraz sıkılma olur. Büyüklerimiz derdi ki; kork Allah'tan korkmayandan.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 hafta önce)
    Eee! Ne yapacaksın? Planın nedir Sami beg? Gürkan geldiğinde de benzer şeyler söylemişti. İnceletterecek, hesap soracak vs. Sen de söylediğine mi kalacaksın? Beyt-ül mal'a dokunana yine bir şey olmayacak mı? Göreve talip olmadan önce belediyenin borcunu harcını sormadın mı? Sormadığın anlaşılıyor. Ama Malatya'yı avucunun içi gibi iyi beldiğini söylemeştin adaylık sürecinde. En basiti şoförler de Malatya'yı avucunun içi gibi bilir. Ama onlar aday olmadılar. Mesele; şehri avucunun içi gibi bilmenin yanı sıra, sorunları ve projeleri ve de mali kaynak ile ekibi de bilmek ve kurmmaktır. Tabii evvel ahirde vizyon sahibi olmak lazım. Bir ilçe belediyesinde taassupla başkan yardımcılığı yapmış olmak sizin Malatya'ye herkesten daha iyi katkıda bulunacağını garanti etmez. Sözünüzün arkasında olmanız gerekmektedir a ben şey ifade etmez. Resmi kayıtlar yalan söylemez. İftira olduğunu düşünmüyoruz. Merak ettiğimiz ne yapacağınız. Takipteyiz maraba olarak!
    %76
    %24
    Yanıtla
  • ercan bey (1 hafta önce)
    sürekli bürokratım, bürokratik deneyimim var, yılların bürokratıyım gibi sözler söylemekten bıkmadınız mı sayın Er? icraat görelim icraat.
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Kabadayı (1 hafta önce)
    Şener Şen ve Kenan İmirzalıoğlu’nun oynadığı Kabadayı isimli filmden bir sahne vardır. Şener Şen kahveye gelir eski kabadayılardan olan arkadaşlarına oğlunu ve oğlunun kız arkadaşını neden korumadıklarını sorar. Hepsi iş, güç, çıkar vs gerekçelerini sunar. Şener Şen şoktadır. Üzgündür . Masaya tesbihini atar ve derki racon bitmiştir. Ve giderken döner alayınızı toplasam bir sürmeli(sürmeli eşcinseldir) etmez der. Şimdi Malatyalıların oğlunun kızının hatta torunlarının bile hayatına çöküşmüş belli ki. Borç 17 katrilyon. Susanlar kimler . Mesela hanımını işe aldırtan STK başkanı susar. Yada eşleri, çocukları işe alınmış basın mensupları susar. Hakeza tüm partiler için muhalif yada taraftar çağası çoluğu işe alınanlar susar. Adliye, emniyet, valilik personellerinden yakını işe alınanlar susar. Belediye ile kirli ilişkisi olan susar. Hak adalet diyen Ak parti eski vekilleri ve yakınları susar. Oda başkanları susar. Dernekler vakıflar susar. Bu sayıyı çoğaltabilirim. Malatya’da racon çoktan bitmiştir. Birleri bir sürmeli bile etmez. Elbette herkes böyle değil. Sizin haber siteniz, çok az bir haber sitesi ve az gazete ile garibanlar mazlumlar namuslular isyan ediyor bu haksızlığa. Malatya'ya birlik olmak için tarihi fırsat. Temiz eller operasyonuna start verin. Yoksa En korkağımız Ağca en akılsızımız Özal diyen adamlar tam martavalmışsınız. Fendoğlunu anmak böyle mi olur. Hamido gibi erkek olan yok mu? Malatyaya binden fazla suç duyurusu yaraşırdı. Küçük çıkarları için şehri satan insanlar susun evet susun . Ama bilinki alayınız bir sürmeli etmez. Şehir batarsa bilinki o küçük çıkarlarınızda batar. Ne diyor hemşerimiz İsmet paşa “ bir ülkede namuslular namussuzlar kadar cesur olmazsa o ülke batar. “ Malatya’da ağırlığım var diyen kim varsa ağırlığınız yok . Suç duyurusunda bulunanlar yoksa Malatya’da ağrılıpınız yok. Ya CHP tam bir fiyasko . 50 yıldır ilk defa sandıkları patlatmışsın hala Selonun kuyruğuna takılmışsın. Çık suç duyurunu yap kahraman ol. Ya yeniden refah al sana fırsat. Ahlakını adamlığını görelim. Devacılar saadetliler neredesiniz? 17 katrilyon dile kolay. Nazımın dediği gibi sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. Aydın duruşlular neredesiniz. Yoksa alayınız bir sürmeli etmiyor mu? Ve yeni başkan senin için gözü kara diyorlar. Eğer şehirden hiç kimse çıkmazsa sen yap suç duyurunu belki makamın elinden gider ama vicdanen ahlaken rahat olur ve kahraman olursun.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (1 hafta önce)Kabadayı isimli kullanıcı yorumuna
    Veryansınınız güzel ama bazı isabetsiz talepler var: CHP iyidir kötüdür, mesele o değil, CHP bu işi savcılığa teknik olarak götüremez. Söylem üzerine ihbarda bulunabilir en fazla ve mucizevi bir şekilde savcı da bu ihbarı değerlendirerek kurumda polis eşliğinde evrak avına çıkar... Bu olmaz. Ne olabilir: Mevcut başkan BELGELERLE savcılığa başvuruda bulunur ve belgeler olduğu için konu yargıya taşınıp hukuki olarak araştırma ve cezalandırması yapılır. Belge olunca iş değişir hatta savcı işlem yapmasa bile 5 sene sonra döner savcıdan da hesap sorulabilir. Lafla sözle muhalefet hukuki olarak hükümet partisine bağlı kişilere karşı somut adım atamaz. Olmuyor yani. Ülke düzgün olsa herhangi bir savcı direkt o açıklama üstüne konuya el atabilirdi. Cumhuriyeti korumak gibi kapsamı inanılmaz genişletilebilecek yetkileri var savcılık makamlarının. Gerçi AKP onu da tırpanladı çeşitli mekanizmalarla ama olsun.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Avukatlar nerede (1 hafta önce)
    5-10 avukat bir araya gelip tüm Malatya’nın hakkını korumak için neden suç duyurusunda bulunmuyor. Neden dava açmıyor. Malatya’nın hakkını yetimin hakkını koruyacak kimse kalmadı mı?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Koro (1 hafta önce)
    Burda koro halinde akıl verenler karşı çıkanlar tipik malatyalı serzenişi önceki belediye başkanını arizonalılarmı seçti şimdikinide moskovalılar seçmediğine göre malatyalilar ilk önce kendine baksın bakıpta görebiliyorlarsa.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Kara (1 hafta önce)
    Selahattin Gürkan ve daire başkanları hukuk önünde hesap versin ve mal varlıklarına el konulsun zarar tahsil edilsin
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Olmaz olmaz (1 hafta önce)
    Çok ayıp çok Koskoca bilim insanı ve değerli gs ine bu nasıl iftira. Bilim adamı ve gs i seni mahkemeye verecek. Böyle bir yimpaş ihalesi olmadığını ispat edecek. Sende özür dileyeceksin. Buğday pazarından depoyu 675 milyona almayıp bunun içinde 3 milyar kredi çekmediğini ispat edecek sende özür dileyeceksin. selattin başkanım lütfen mahkemeye verin. Hesabını sorun. Yimpaş kayısı merkezi ve buğday pazarını siz mahkemede temizlemezseniz kimse inanmaz. Açılışa gs i firmalar illa gel demişler onun için gelmişti. Yoksa başka bir şey yok. Hadi bakalım selattin ve cemal baskanlarım verin mahkemeye. Yahu akp li bir hukukçular derneği vardı adı neydi. Hak hukuk diyordu. Siz suç duyurusunda bulunun. Yada baro malatyanin hakkini korusun versin mahkemeye. Yada iş komünist partiye kaldı onlar versin. Yeterki selattin ve cemal başkan üzerine atılan bu iftiralar kalksin. Sizi seviyoruz selatin ve cemal başkan. Size kimse iftira atamaz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    5 yıl daha yatmak için imzalı kaşeli yeni gerekçe. Bakın çok borcumuz var. Bizden çok şey istemeyin . Mesela tramvay istemeyin. Kredi cekerek asfalt dökebiliriz demeye getiriyor
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Öyle bu oldu, șu oldu ile olmaz, Devletin Hesap Yargıçları(Sayıștay denetçileri) gelecek adam akıllı șirketlerle beraber siyasilerden korkmadan, milletin parası ile aldıkları maașı hakkını vererek adam akıllı denetleyecek, milletin kurușunu Kursağına sokan, devletin milletin parasına gözdiken kim varsa burnundan fitil fitil getirecek. Adi hırsızlık suçsa nitelikli hırsızlık daha büyük bir suç. Rabbim milletin, fakirin, fukaranın ekmeğine, arazisine, toprağına kim göz koydu ise, kim bunlardan bir kuruș çaldıysa iki cihanda burnundan fitil fitil getirsin inș.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    İnsanlara adalet vermezseniz, adaleti kendileri sağlar. Gürkan kendi adaletini sağlamış, ne bu aziz milleti ne de devleti hiçe saymıştır. Adalet istiyor ve yetimin hakkını savunma adına yargılansın ve cezasını çeksin!!!!! Savcilarrrr lütfen.... Devletin bekası icin Adalet...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • murat (1 hafta önce)
    Bu İstanbuldan gelenler , başarılı olsalardı, buraya gelmezlerdi , organize işler sarmalı, film gibi yani ...
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 hafta önce)
    Sözlerinizi arkasında veya önünde olmanız beni ilgilenmiyor malatyam hizmet bekliyor insanlar zor durumda her şey elinizde araştırın kanunsuzluk varsa cezalarını çeksinler malatyada konuşulacak zaman yok iş yapmak lazım hizmet ederseniz insanlar görür takdir eder ama anladığım kadarıyla bir beş yıl daha geçmişi konuşacağız hizmet olmayacak
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Haydar (1 hafta önce)
    Buradan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyorum. Sadece Selahattin Gürkan'ın değil, Cemal Nogay'ın mal varlıkları araştırılsın. Bu mal varlıklarına ilişkin ihtiyati tedbir kararı alınsın. Büyükşehir Belediyesi, MASKİ ve İştiraklerinin son 5 yılda yaptığı her türlü alım, satım, ihale vs ne varsa incelensin. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına kast eden babamız dahi olsa hesap sorulsun. Öyle bir soruşturma yapılsın ki bir daha hiç kimse bu aziz milletin kör kuruşuna tenezzül edemesin. Ben memurum. Bir tane STK, bir tane vicdan sahibi sivil vatandaş yok mu gidip iki satır dilekçe ile Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunsun. Evet Selahattin Gürkan, Cemal Nogay başta olmak üzere bu işlerde kimin imzası varsa, yüzyıllara şamil olabilecek bir borcu kim milletim sırtına vurmuşsa hesap sorulsun. Yazık günah ya. Üniversitelerde tez konusu olabilecek yöntemlerle milletin malını, mülkünü heder etmişler.Babaannemin dediği gibi Allah yanınıza koymasın.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Yıldırım (1 hafta önce)Haydar isimli kullanıcı yorumuna
    Senin dediğini yaparlarsa, bu dönemki kaymağı nasıl yiyecek Fenerciler:)
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Neden sadece son dönemler sinirliyorsun ki kendini, madem bir soruşturma yapılacak zamanasimina girmemiş daha eski dönemlere de incelenmeli, soruşturulmali
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tecdeli Saim (1 hafta önce)
    Depremde insanlar can çekişirken, binlerce hemşehrimiz, günlerce ciğerparelerinden gelecek güzel bir haber için dondurucu soğukta beklerken gelen jeneratörleri depolarda toplatan ve orada stickerlarla ismini jeneratörlere yapıştıracan Gürkan yaptığının yanına kâr kalacağını mı sandı? Dağıttığı her bir ekmeğin, çorbanın, suyun, yemeğin, döktüğü her m2 asfaltın, döşediği her bir alt yapının masrafını en az 10 katı ile AFAD ve Kızılaydan almasına rağmen depremde otobüsleri ücretli yapıp ekmeği satmaya kalkışan ve sonra da yüzü kızarmadan biz Esenliklerin önüne yağları, salçaları, her şeyi yığdık, insanalrın gözleri doyana kadar ücretsiz dağıttık diyebilecek kadar hakikatin hilafında beyanlarda bulunan Gürkan bu yaptıklarının bir gün ayağına dolanacağını düşünemedi mi? Pandemi döneminde binlerce emekçi kardeşimizin canını hiçe sayarak, gece gündüz demeden çalışmasına rağmen devletin özel sektörü desteklemek için çıkarttığı teşvikten faydalanmak için sigortalarını 10 gün yatırarak çalışanın emeğine kast eden Gürkan ilahi adaletin bir gün tecelli edeceğini hiç düşünmedi mi? Kendisi görevi devralırken 1 kuruş alacaktan, depodaki maldan vs bahsetti mi ki kalkmış "ayıp ediyorlar" diyor. Sn. Gürkan ayıp kelimesini ağzına alacak son kişi sizsiniz. Çünkü siz ayıp denebilecek ne varsa yaptınız. Malatyanın ve yüzbinlerce Malatyalının hakkına, hukukuna kastettiniz. İlahi adalet belki bize göre geç işler, ama vallahi ince öğütür. Türkiyede hukuk belki ağır aksak işler, belki maşeri vicdanı rahatlatacak bir sonuç çıkmaz; ama bilinsin ki ilahi adalet mutlaka ama mutlaka tecelli edecek ve boynuzsuz keçi boynuzlu keçiden hakkını eksiksiz alacaktır. Böylesi bir gün olmasaydı, herkesin yaptığı yanına kâr kalsaydı hayatın ne anlamı olurdu ki?
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Haco (1 hafta önce)
    Gürkan’da ilk geldiğinde kendisinden önceki başkanın borcumdan bahsediyordu birden suspus oldu. Şimdi siz bahsediyorsunuz inşallah süz giderken bu borç bitmiş olur diyecek ama her gelen borcun üstüne ekleme yapıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 hafta önce)
    Ankara Büyükşehirin borcu 20 milyar Malatya Büyükşehir in 17 milyar… Akıl mantık almıyor araştırılsın hesap versinler..
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ankara’nın nüfusu 6.000.000 Malatya’nın nüfusu 650.000 ve hesap ortada
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Yargı (1 hafta önce)
    Esenlik,Meston,Megsaş,Belsos,Motaş bu şirketler incelensin sizi sonuca götürecektir :)
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Karakavak li (1 hafta önce)
    Üsküdardan Malatya'ya . Üsküdari akp almış olsada gelecekmiydi?
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Suç duyurusu (1 hafta önce)
    Yimpaş, buğday pazarı ve kayısı merkezi dosyaları ayrıntılı incelenmeli. Şeffaf bir şekilde daha ayrıntılı kamuoyuna açıklanmalı. Selattin başkanım ve cemal başkanım hemen savcılığa başvurun. Verilen bilgiler yanlış acil araştırın deyin Sahipsiz şehrim. Bir memleketi seven avukattamı yok bir malatya sevdalısı stk damı yok suç duyurusunda bulunacak. Allahim aklımızı koru. Eğer iftira ise iftira açığa çıksın değilse sorumlular cezasını çeksin. 17 katrilyona 17 bin ev yapılırdı 2 artı 1. 17 bin evde ortalama 4 kişiden 68 bin kişi ikamet ederdi. Konteynirkentteki lerin yarısı evlerinde olurdu. Yimpaşin yeri gerçekten 8 milyona verilmiş ise çok yazık. Ne diyeceğimi bilemiyorum.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Meşepalamudu (1 hafta önce)Suç duyurusu isimli kullanıcı yorumuna
    Suç duyurusu diyorsun adamları daha görevden bile alamadı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ferit (1 hafta önce)
    Şu Malatyada bir tane delikanlı yok mu ? Pazartesi adliye gidip suç duyurusunda bulunacak bir yiğit. Bir vicdanlı. Bu kadar borç nedir arkadaş. Dile kolay 17 katrilyon . Arazi devletten 1 milyondan 17 bin konut yapılır. Bu kadar rezalette olmaz. Olmaz olmaz demeyin olmaz. Bilim adamı Selo bey Yimpaşın arazisi kaç 8 milyon eder. En az 100 tane 8 milyon eder. Ya üstündeki binalar. Otel , benzinlik ruhsatı. Bu ne cüret. Bu ne rezalet. Ya şire pazarı 230 dönüm arazi dönümü 2 milyon olsa 460 milyon eder. 3 milyon olsa 690 milyon eder. Bunun adı peşkeş olamaz. Bunun adı açıkça harama ortak olmaktır. Maski Kanalizasyon dairesi bile bu akan pisliği temizleyemez. Başta Selo ve imzası olan gen sek Cemal ve imza atan herkesin malına mahkeme acil tedbir koymalı. Kendileri ve yakın akrabaların 5 yıllık mal ve para trafiği incelenmeli. Kesin bunlara da Turgut Altınok gibi babadan miras kalmıştır.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Bülent (1 hafta önce)
    Sami baskan Öyle yok kapattım bir daha konuşmayacağım demiyeceksin YARGILANIP hesap verecekler varsa hakkım HARAM OLSUN HARAM OLSUN HARAM OLSUN
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Kemal (1 hafta önce)
    Bu belediye başkanlık koltuğuna 23 nisanda dahi temsili oturtacak çocuk bile bulamazlar, kaçar ancak zorla oturtalar :)
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Seyfettin (1 hafta önce)
    Valla helal olsun. Her şeyi açık ve net söylemiş. Ben delikanlıca buldum. Israfı önlesin. Borç elbette biter. İnşallah en kısa zamanda şehri ayağa kaldırsın. Borç biter.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Sami er hayranı (1 hafta önce)
    Başkanım başkanım şehrimize kent lokantaları ne zaman açılacak? İstanbul'da 40 tl'ye 4 öğün yemek, çorba, her gün et döner, tatlı meyve her şey veriyorlarmış başkanım bizim neyimiz eksik bizde isteriz başkanım kent lokantası lütfen başkanım
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Halen avanta peşindesiniz. Belediye kendi işini yapsın. Lokanta, bakkal, beyaz eşya belediyenin işi değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Merdo (1 hafta önce)
    Sami Er her şeyi açık ve net ortaya koydu geçmişten günümüze selo başkanın iftiralarını ve geçmiş yönetimdeki sadece belediye başkanını değil o gün yönetimde olan bürokratların da itibarını kurtarmıştır. Ayrıca selo başkan belediyecilik olarak hiç bir icraat yapamamış, hükümetin ve Çakır döneminde yapılan projeleri sahiplenmiş kendisini ve şehri aldatmıştır. Selo başkanın kendisinin ve yakınlarının mal varlığı sorgulanmalı, işin özeti milletin ve kamu malının hesabı sorulmalıdır.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Sevda ÜLKÜ (1 hafta önce)
    Niye Daire Başkanlarında Vazgeçemiyorsunuz aynı isimler sadece yer değişikliği.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tayfun (1 hafta önce)
    Sami başkan örtünün üstünü açtı.Herkesin bunu desteklemesi gerekir. Gürkan değil sadece! Beş yıl bu olanları izleyenleri alkış tutanları unutma Malatya! Bu şehrin varlıkları peşkeş çekilirken bu işlere çanak tutan eski genel sekreter ve yardımcıları,imzası olan bütün bürokrat ve encümen üyeleri, sorgusuz sualsiz el kaldıran meclis üyeleri, ve şirket yöneticileri hesap vermeli. Komisyon kurulması doğru ama bir an evvel mülkiye müfettişleri davet edilmeli. Ve bundan sonra Malatyada kamu malına göz dikenlerin halini herkes görmeli. Biz bu fırsatı gözdağı verir gibi sahiplenmeliyiz. Kimsenin yanına kâr kalmamalı. Varsa bir suistimal herkes cezasını çekmeli. Haydi MALATYA
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Erdal (1 hafta önce)
    Ben Gürkan'ın yerinde olsam Hodri Meydan derin. Buyrun Devlet Denetleme Kurumundan inceleme talep edelim. Hodri Meydan istediğiniz Bağımsiz Denetim Firmasını çağıralım. Yaptığımız her ihaleyi, satın almayı incelesinler. Bırakın en ufak bir yolsuzluk en ufak bir şaibe olursa başta kendim olmak üzere ilgili dosyalarda parafı, imzası olan herkes hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım derdim. Benim şerefim, onurum, haysiyetim dünyanın bütün malından, mülkünden, makamından daha kıymetlidir. Eğer en ufak bir şaibe de yoksa iddia sahipleri den hukuk nezdinde hesap soracağım derdim. Bunu diyebilmem için evimin camdan olmaması lazım, bunu diyebilmem için arkamın temiz değil, tertemiz olması lazım. Topu taca atmanın, açıklamalardaki detaylara, üsluptaki bir takım dikkatsizliklere takılmanın bir anlamı yok.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Yazı-Yorum (1 hafta önce)
    Hemen hemen bütün AKP belediyelerinde ve Devlette durum, tablo aynı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 31 Aralık 2023 tarihinde sona eren 92. Hesap Dönemi Bilançosunda Merkez Bankasının 2023 yılanda 818.2 milyar TL zarar ettiği açıklanmıştır. Yine Ocak ayı sonu itibarıyla, Kısa Vadeli Dış Borç Stokumuzun 174.9 milyar ABD doları olarak gerçekleştiği belirtilmiştir. Bu itibarla, kısa vadede bu durum ve tabloların gerİ dönüşü mümkün görünmemektedir. LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ.- DENİZ BİTTİ GEMİ KARAYA OTURDU.-TAŞIMA SUYUYLA DEĞİRMEN DÖNMEZ. Eskiden yanlış hesap Bağdat'tan dönerdi, artık ne Bağdat nede doğru hesap kaldı. NERDEN NEREYE. Yazık oldu yarınlara avunalım vaatlerle.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Balık baştan kokar, yukarı sağlam olursa kimse halt yiyemez. Yukarı bozuksa, aşağı bakmanın anlamı yok. 250 milyar dolar ucuz döviz satıp, geri toplamak için 40 milyar dolar KKM zararı yazarsan, Köprü, otoyol, Hastane ve hava alanlarına 10 kat fazla ödeme yaparsan, Hazine 75 milyar dolar eksi verirse, belediyenin üç kuruş borcuna kimse bakmaz. Ne Malatya, ne Hatay, ne Adıyaman .. vs tek başlarına düzelemez. Ölmüşüz ağlayanımız yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aliseydi (1 hafta önce)
    Burdan CHP ye bir teklifim var. Lutfen bir araşırma komisyonu kurulmasını teklif edin. CHP ve AK Parti'nin meclis uyelerinden oluşan bu komisyon gerekirse Bağımsız Denetim Firmalarından da müşavirlik desteği alsınlar ve 2019-2024 tarihleri arasında yapılan belli meblağ uzerindeki tüm ihaleleri, satın alımları ve satımları incelesinler. Komisyonun hazırlayacağı rapor kamuoyu ile paylaşılsın. Kimse cambazlık yapmasın. Kelimeleri cımbızlayarak yapılan vurgunu örtbas etmesin. Kardesim 80 milyona satılan arazideki kelepir dükkan/depo/wc leri almak için 650 milyon vermek ve bunu verebilmek için de geri ödemesi 3 milyar 100 milyon TL yi bulan krediyi kullanmanın izahı yapılsın. Allah aşkına Tecde sırtlarında 1 dönüm arsa 8 milyon TL iken koca YİMPAS arazisini ve binasını 8 milyona satmayı biri izah etsin. Bu firma ile Cemal Nogay'in ilişkisi de incelensin. İlişkisi var demiyorum lütfen incelensin. Sami Er kredi çektik mi demiş, yok onceki dönemde onaylanan krediyi mi çekmiş? Ya kardeşim anlamıyor musunuz. Değirmen sele gitmiş siz şakşağını arıyorsunuz. Komisyonun hazırlayacağı raporda eğer bir kamu Ararı tespit edilirse ki herşey alenen ortada. Bu ihalelere ve satin alımlara imza atan herkes hakkinda behemahal Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulsun. Türkiye'de hukuk gerçek anlamda işliyor olsaydı Sami Er'in açıklamalarından hemen sonra Cumhuriyet Başsavcılığı re'sen soruşturma açardı. Mutlaka ama mutlaka kamu vicdanını rahatlatacak adımlar atılmalı. Ben arsızlık, yolsuzluk, hırsızlık yaptıysam benim yakama yapışılsın. Hukuk önünde hesap sorulsun. Hiç kimse la yus'el değildir. Gariban vatandaş 3 ekmek almak icin halk ekmek bufesi önünde güneşin alnında bir saat beklerken birileri bu milletin hakkını gasp etmişse bunun hesabı sonuna kadar sorulmalıdır. Kim bu olayları örterse bütün ithamların muhatabıdır.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Bırak başkası yapsın siz talip oldunuz bu işe kimse zorlamadi borç var ise alçakta vardır elbet ağlama sızlama yeri değil burası alacaklarida açıklayın vatandaş görsün bunu şayet vatandaşın 1 kurusu birileri haksız yere harcamişsa peşini bırakmayın Sayıştay incelemiyormu belediyeleri
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Zafer (1 hafta önce)
    Sn.Editör,haber metinlerini kim kaleme alıyorsa kendi çevresinde konuştuğu şiveyle yazıyor. Lütfen editör olarak gerekli düzeltmeyi yapıp kitap Türkçesi ile yayınlayın. Örnek 1)Kendi kafamdan konuşmadım yazılacağına, kendi kafamda konuşmadım. Örnek 2) Üsküdar Belediyesinde görev yaparken yazılacağına, Üsküdar Belediyesinden.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • hasan (1 hafta önce)
    daire başkanlıklarına, müdürlüklerine kesinlikle Malatyalı olmayan ve Malatya ile hiçbir bağı olmayan insanlar atanmalı. sonra ona buna torpil yapıp duracaklar. en iyi yabancı birileri.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Yönetimlere Japon getirin, burada o bile bozulur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (1 hafta önce)
    Tek hamlede içeride temizlik yaptı. Bravo! Şeffaf yönetim, böyle devam.
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Deka (1 hafta önce)
    Sami başkan tasarruf için belediyede makam ve özel araç saltanatına bı son veremezmi tüm müdürler toplu taşıma kullansin görelim bakalım
    %88
    %12
    Yanıtla
  • toplu taşımaya hayatta geçmezlerde. Alman arabalarından ve kiralık araçlardan vazgeçsinler yeter. yerli üretim araçlardan kullansınlar. hyundai, toyota, fiat, renault gibi.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ceza (1 hafta önce)
    Çağır denetimcileri suçlu varsa tespit edip yargılasınlar suçlular cezalarını çeksinler.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Başkan arkandayiz. Delikanlica konusuyorsun
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Fatih (1 hafta önce)
    Sayın başkan Büyükşehir belediyesinde yolsuzluk olduğu iddia edilen yerlerdeki yöneticiler arabalarına binip gezmeye devam ediyor bununla ilgili nasıl bir planın var mı yoksa farklı nedenler mi var ?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Borçlu (1 hafta önce)
    Kısacası benden birsey beklemeyin hiçbirsey yapmayacağım demek istiyor
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Sade vatandaş (1 hafta önce)
    Sami başkan ilk sınavı geçtin tarafsız oldugun parti ayrımı yapmadığın için kutlarım seni komisyon kurulmasına izin vermen şeffaf oldugunu gösterir akparti MALESEF bu sebepten kaybetti bütün yanlışların üzerini kapattı üstüne gitmedi ve hesap sormadı bu yüzden sandıga gitmedim
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Kuto44 (1 hafta önce)
    Malatyada yaşayan kadın erkek yaşlı genç herkes 25.000 lira belediyeye bağış yaparsa bu borç ödenmiş olur. Malatya bu borcu ya ödeyecek Ya da bu borç ödenene kadar Malatyalılar belediyeden hizmet filan beklemeyecek.
    %8
    %92
    Yanıtla
  • Malatyanın ve insanlığın geleceği için sakın bir daha ne yazı yaz nede konuş yoksa bu yazdığın yazı için bir malatyalı olarak ben ve ailemin hakkı böyle düşünen herkese HARAM ZIKKIM OLSUN belediyeden hizmette bütçeden para geldiği müddetçe ALACAGIZ. YAZIKLAR OLSUN bu zihniyete
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya44 (1 hafta önce)Kuto44 isimli kullanıcı yorumuna
    Sen kimsin???
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Şu söz kime ait? Türkiye ekonominin sorumlusu benim ben. Yerel yöneticilerin yapacağı hiç bir şey yok.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Geçen dönem başkanlık yapan şahıs seçimi kazandığı gün belediye nin önü araçlarla dolmuştu bir gün sonra kulağını çektiler araçlar ortadan kayboldu Gürkan ın sesi soluğu kesildi Sami bey in de yarın sesi kesilir
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bu parlak fikrin sahibi olarak ilk ödemeyi sen yapacaksın makbuzunu da burada paylaşacaksınkı söylediğinle yaptığın bir olsun.Belediyelerin büyük gelir kaynağı zaten vatandaşdan kesilen yerel vergilerle,genel vergilerden toplanan ve belediyelere aktarılan ödenekler.Vatandaş daha ne yapacak?Belediyelerin aldığı bu paralar nerde nasıl harcanmış bunu sormuyorsunda,bunu da vatandaş ödesin diyorsan sende ıstakoz yiyiyorsun. Belediyeler senin için değil millet için var .Sen kimsin de millete belediyenin bile borcunu ödetiyorsun?
    %50
    %50
    Yanıtla