SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir Meclis Seçimine CHP İtirazı Reddedildi, Çoğunluk AKP'de..

Arapgir Meclis Seçimine CHP İtirazı Reddedildi, Çoğunluk AKP'de..
A- A+ PAYLAŞ

CHP adayı Haluk Cömertoğlu'nun kazandığı Arapgir Belediye Başkanlığı sonuçlarına AKP tarafından yapılan itiraz Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedilmesinden sonra, İlçe Belediye Meclis Üyeliği seçiminde, CHP'den 17 oy fazla alan AKP'nin daha fazla sayıda meclis üyeliğini kazanmasına CHP tarafından yapılan itirazın da İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildiği bildirildi. Başkanı CHP'den olan Arapgir Belediye Meclisi'nde AKP'nin 6, CHP'nin 5 üyesi bulunuyor.

AKP'NİN BAŞKANLIK SEÇİMİNE İTİRAZINA RED..
31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Arapgir'de Belediye Başkanlığı oylamasında şu sonuçlar alınmıştı.

CHP'li Haluk Cömertoğlu 3 bin 318 oy, AKP'li Çetin Özdemir 3 bin 070 oy, Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) Arzu Taştan 277 oy alarak, ilk 3'te sıralanmışlar, AKP bu sonuca itiraz etmiş, İlçe ve İl Seçim Kurullarının itirazı reddetmesinin ardından konunun götürüldüğü Yüksek Seçim Kurulu da red kararı vermişti.

CHP DE MECLİS ÜYELİĞİ SEÇİMİNE İTİRAZ ETTİ..
Belediye Başkanlığını kazanan CHP, Belediye Meclis Üyeliği seçiminde 16 oy fazlasıyla kontenjan üyelikleri seçimini AKP'nin kazanması üzerine sonuca itiraz etmişti.

Belediye Meclisi'nde, AKP listesi 3 bin 133 oy alırken, CHP listesi 3 bin 317'de kalmış, üçüncü sıradaki YRP ise 391 oy toplamıştı.

11 üyeli ilçe belediye meclisinde AKP'nin 6, CHP'nin 5 üyelik kazanması üzerine CHP'nin sonuca yaptığı itiraz İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. CHP, süre yetersizliği gerekçesiyle itirazı daha üst kurullara taşıyamadı.

İLÇEDE CHP, BÜYÜKŞEHİR'DE AKP..
Bu arada, 31 Mart'taki seçimde Arapgir Belediye Başkanlığı'nı CHP adayı Haluk Cömertoğlu  kazanırken, bu ilçede Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde ise, Arapgirli olan Büyükşehir Başkan Adayı Sami Er daha fazla oy elde etti.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Arapgirli Sami Er'e 3 bin 444 oy çıkarken, CHP adayı Veli Ağbaba 2 bin 997'de, YRP Adayı Bilal Yıldırım ise 246 oyda kaldılar.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Fikret (2 hafta önce)
    Körler sağırlar birbirini ağırlar deyimiyle savaş değil resmen komedi
    %43
    %57
    Yanıtla