SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

İl Merkezinde 'Trafik Kaosu'na Ne Zaman El Atılacak?

İl Merkezinde 'Trafik Kaosu'na Ne Zaman El Atılacak?
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat depremlerinden sonra Malatya il merkezindeki meydan, cadde, sokak ve kaldırımlarda görülen, yerel yöneticilerin denetim yetersizliği nedeniyle her geçen gün artan ve sonunda il merkezini adeta kasabaya döndüren görüntülere engel olmak için Büyükşehir Belediyesi Zabıtası'nın başlattığı 'temizleme' çalışmalarından sonra, trafikte yaşanan kaosa da son verilmesinin zamanının gelip geçtiği belirtilerek, yerel yöneticilerin bu konuda düzeni sağlama görevlerini hatırlamaları gerektiği ifade ediliyor.

Deprem sonrası kentin ana caddelerinde karşılıklı oto parkları nedeniyle yolun daraltılarak trafik akışının neredeyse durma noktasına gelmesi, caddelerin yanı sıra meydanların ve kaldırımların adeta oto parka dönüşmesi, bunlara da Emniyet Trafik ile Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin seyirci kalması Malatya trafiğini işlemez noktaya getirirken, vatandaşlar ilgili kurumların bu konuda görevlerini yapmalarını istiyor.

Malatya'da, deprem etkisi nedeniyle tanınan serbestiyet ortamının, yerel yönetimlerin kamu düzenini sağlama görevlerini adeta unutması nedeniyle kaosa dönüştüğünü belirten vatandaşlar, "Başka kent merkezindeki Valilik çevresi olmak üzere tüm kentte büyük bir trafik sorunu yaşanıyor. Malatya'nın yöneticileri kentteki durumdan adeta bihaberler. Neredeyse trafik ekibi yok gibi, olan da araç içerisinde sadece seyirci. 1 yıl geçmiş, il merkezindeki birçok önemli kavşakta trafik sinyalizasyon sistemi çalışmıyor. Bu durum trafik karmaşasını daha da artırıyor. İlin Valisi, Emniyet Müdürü bu durumu görmüyor, göremiyor. Çünkü bu idarecilerin makam araçları yola çıktığında, trafik ekiplerinin görevleri bunlara yol açmak, trafiğe takılmamalarını sağlamak diye anlaşıldığı için denetim kurumlarını yönetmekle görevli olanlar böyle bir sorunun yaşandığından habersiz gibiler.

Bir an önce, il merkezindeki trafik sorununun çözümü gerekiyor." dediler.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Kent merkezindeki trafik keşmekeşi..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • İbrahim (1 hafta önce)
    Egzozu patlak motorsiklet mi dersin…, müziğin sesinin sonuna kadar açan mı dersin… bunları denetleyenler dükkanı kapatmışlar….
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (2 hafta önce)
    Bu şehire bir tane işini bilen ne vali atandı ne emniyet müdürü gelenler hep törenler de kendini alkışlatma çabasında çıkıp çarşı pazar gezen sorunları gören çözümü için çaba harcayan kimse yok herkesin kafasına göre yaşadığı bir şehir haline geldik trafik kilit düzensiz parklar kaldırım işgalleri almış başını gidiyor polis gezmiyor adeta şehir de
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emniyet (1 hafta önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Belediye başkanının görevi söyledikleriniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (2 hafta önce)
    Kaldırımlarda yürüyemiyoruz yayaya saygı yok,dışarıya çıkamıyoruz can güvenliğimiz yok. İnsanlık bu memlekette yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 hafta önce)
    allah rahmet etsin mekanı cennet olsun erkin korayın meşhur şarkısı var böyle gelmiş böyle gidecek yine maşallah.. işte malatyanında bütün sorunları aynen böyle
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet (2 hafta önce)
    Depremden önce de aynıydı. Pek bir fark yok şehrimizde. Gidenle de aynı gelenle de aynı.düzensizliği ele geçiren saldırgan ve kanun bilmez insanlara dikkat etmek lazım. Trafikte kuralları hatırlatınca insanlara saldırma noktasına geliyorlar birde. Kanunlar uygulanmazsa düzen nizam kalmazsa, olan iyi insanlara olur her zaman.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Emre (2 hafta önce)
    Yahu herşeye tamam da artık çift sıra park ediyorlar, yazık günah. Hakkımı yerel yöneticiler başta olmak üzere trafik polisleri ve zabıtalara helal etmiyorum. Koca memleketi ne hale getirdiler
    %94
    %6
    Yanıtla
  • oktay (2 hafta önce)
    bari merkez deki caddeleri temizleyin kışla başından avm nin oraya kadar yasaklayın bu kadarmı düşünemiyorsunuz.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • halkın adamı (2 hafta önce)
    Malatya düzelmez, liyakatsiz yöneticilerden ne bekliyorsunuz? Malatya halkı tercihini yaptı! o tercihlerin sonucu daha ağır olacak.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Murat (2 hafta önce)
    Polisin konuyla ilgilenmemesi çok saçma maaş almayı biliyorlar ama iş yapma yok
    %81
    %19
    Yanıtla
  • MECZUP (2 hafta önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Senin başkanların lütfedip valiliğe ve emniyete gidip yardım istemezse polisin ne suçu var bu işte, isteyeceksiniz yardımı alacaksınız bu kadar basit bir bir haftada bir tane kalmaz yazı , ihtar ve cezai işlem yapılsın bakalım çil yavrusu gibi dağılıyorlarmı görürsünüz, yeterki isteyin istemeyen belediye başkanları.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Nihat (2 hafta önce)
    Depremde illerimiz yıkıldı. Devlet yıkılmadı ya. Saldım çayıra mevlam kayıra. Kimse işini yapmaz oldu. Benceeee
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 hafta önce)
    Ters yönden gelen araçlar, son ses giden arabalar, çevre yolunda makaslar… Kamyonların sol şeridi işgal edip trafiği kitlemesi, kamyonların çevre yolunda 100 km nin üzerinde gitmesi.. Bu iş araçlarının takograflarını artık takip edilsin.. Valilikten ricamdır, denetim olmayan yerde zamanla kaos olur.. trafik kaosunun arefesindeyiz bence.. Sadece trafik değil, malatya her konuda denetimsiz. Valilik neden bu konuda bişey yapmıyor anlamış değilim. Gerçekten her konuda sahipsiz malatya…
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Deka (2 hafta önce)
    Sami baskanda boş çıktı malatya çarşı Afganistan ve öylede kalacak çevre yolu baraka türü işyerleri çoğu zaten suriyeli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Caner Altunterim (2 hafta önce)
    Hanımlar Beyler medeni şekilde yaşamak bu kadar zor değil. Trafik kurallarına uyacaksın, çevreyi temiz tutacaksın, doğayı koruyacaksın ve diğer insanlara saygı duyacaksın hepsi bu yahu. Bir şehri yaşanılır kılan ana etmenler bunlardır.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Vahap (2 hafta önce)
    Acele etmeyin sami bey ekibi ile trafiği çözer 5 sene sonra
    %80
    %20
    Yanıtla
  • ReOf Ottoman (2 hafta önce)Vahap isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen kardeşim bu ekiple hiç birşey yapamaz bunlar..ama bizde de suç var. Kaldirama park etmemek için illaki üniversiteden ders mi almak lazım.. illaki cezamı yazılması lazım. İnsan beyni bu kadar basit bir olayı algilayamiyorsa o kişinin karakterinde problem vardir
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Park edecek yer yok ise ve yapılmamış ise vatandaş ne yapsın,, çarşıya bir ara uğramanızı tavsiye ederim.Görün düzensizliği mantıksızlığı
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Kernekli (2 hafta önce)Turgut isimli kullanıcı yorumuna
    Belediyeler nazım imar planında herkesin bilabedel istifade edebileceği otopark alanları yapmak zorunda! Yaptılar mı? Hayır! Yapacaklar mı? Yine hayır! Bu şehrin %70’i bu zihniyete her seçim oy veriyor! Her seferinde aynı şeyi yapıp farklı bir sonuç beklemek pek akıllıca değil, yine de siz bilirsiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş nerdeyse tuvalete arabayla gitmek ve 100 m yürümemk için her türlü çabayı sarfediyor. Az biraz yürümeyi göze alınırsa ve başkalarına saygı çerçevesinde park edilirse işler çözülür.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Eskiden imkanlar daha kısıtlı ama insanların kendilerine,başkalarına saygısı vardı.Bir şehirin içine son 15-20 yılda bir anda nüfusunun yarısı kadar dışardan insan gelir,yerliside giderse olacağı budur.Şehirde neredeyse kimse kimseyi tanımıyor.Bu çok büyük sosyolojik bir problemdir.Artık bu şehirde saygı,görgü,bilgi,kural,kaide beklemeyin.Bu gidişle hiç beklemeyin.İnsanlar saygıyi iki yolla öğrenir..İyi bir Aile terbiyesi ve en önemlisi eğitim.Sonra da gerçekten yaptırımı olan kanun ve kurallar!Mualesef artık ikiside Malatyada yok.Bunlar birden olmadı.Malatya gelişmiş ve sanayiisi iyi olmamasına rağmen dışarıdan en fazla göç alan ( suriyeli demiyorum onlar her yerde var!)Nüfusuna göre Doğu ve Güneydoğudaki tek şehir.Malatya şu an yığılma merkezi haline gelmiştir.Dışarı gidenlerin biran önce gelmeleri için hertürlü imkan sağlanmalıdır. Şehrin her açıdan uzun süreli çok iyi planlama ve programa ihtiyacı vardır.Şehri yönetenlere çok büyük iş düşmektedir.Sokak sokak mahalle mahalle semt semt yaşadıklarımı gördüklerimi söylüyorum.Bende sırf bu nedenle Malatyayı terk eden,Malatyanın yerlisiyim.
    %100
    %0
    Yanıtla