SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Hatay'ın Yeniden İmarı Böyle Tanıtıldı, Peki Ya Malatya.!

Hatay'ın Yeniden İmarı Böyle Tanıtıldı, Peki Ya Malatya.!
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan illerin yeniden imarı ile ilgili projeler, düzenlemeler, rezerv alanlar büyük gizlilik içerisinde kamuoyundan uzakta gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda ortaya ne çıkacağı konusunda Malatya kamuoyu tam bir körlüğe ve bilgisizliğe mahkum edilirken, aynı depremde çok büyük yıkım ve kayıp yaşayan Hatay'da ise bu konudaki çalışmalar, olması gereken açıklıkta sürdürülüyor. 

Hatay il merkezinin imar tasarımı, 400'ü mimar, kalanı da mühendis, şehir plancısı, ilgili uzmanlık alanlarından 4 bine yakın kişinin katıldığı bir çalışmayla ortaya çıkarıldıktan sonra, Malatya'da görülmeyen bir şeffaflık da yine Hatay'da yaşandı. Yapılan imar tasarımı çalışması, düzenlenen bir toplantıda, maket ve krokilerle birlikte sergilendi ve kamuoyu bilgilendirildi.

Malatya'nın siyasileri, yerel yöneticileri, deprem sonrası kente gelen bakanlar, üst düzey bürokratlara tabi olurken ve sadece şeffaf olmayan, kapalı kapılar ardında yapılan çalışmalarda  bazı torpilli, siyasi ve güçlü kişilere yönelik çıkar sağlayan, kentin geleceğine yönelik düzenlemeler içermeyen, hatta ortaya çıkan koşulları fırsata çeviremeyen projelere seyirci kalıp, hatta bazı konularda destek verirken, aynı depremi yaşayan Hatay'da, sorumlu ve şeffaf bambaşka bir yol izleniyor.

Daha çok malatyahaber.com başta kısıtlı bazı basın organlarının haberleri dışında çalışmalar konusunda bilgi sahibi olamayan Malatyalılar, rantı yüksek olan çarşı merkeziyle ilgili çalışmalardan ve projede çok tartışılan Söğütlü Cami'nin akıbetinden bile habersizken, Hatay'da yapılan imar tasarımının tanıtımıyla ilgili Anadolu Ajansı tarafından şu haber abonelere geçildi:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Tasarım Vakfı ile yapılan protokoller kapsamında, Hatay kent merkezinin ihyası için ihtiyaç duyulan tasarım ve planlama sürecinin lansmanı gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Masatlı, Türkiye Tasarım Vakfı Hatay Toplum Merkezi'nde gerçekleştirilen lansmanda, medeniyetlere binlerce yıldır beşiklik etmiş kadim şehir Hatay'ın, yeniden ihya ve inşası için büyük bir özveriyle, mesai harcayarak hep birlikte olağanüstü çalışmalar ortaya koyduklarını anlattı.

Şehrin kimliğini ve kültürünü yansıtan dokusunun muhafaza edilerek eski haline göre daha modern, planlı, donanımlı bir şekilde yeniden inşa edilecek olmasının, herkeste ayrı bir heyecan oluşturduğuna dikkati çeken Masatlı, kentin o eski güzel günlerine kavuşması için çalışmayı sürdürdüklerini belirtti.

Masatlı, çok mesai harcanarak uzun çalışmalar, sayısız toplantılar ve "en iyisi olması" adına yapılan istişareler sonucu ortaya çıkan Hatay Tarihi Kent Alanı Master Plan ve Kent Merkezleri Tasarımı'nın, aydınlık yarın için kendilerini fazlasıyla umutlandırdığını vurguladı.

Planın önemine değinen Masatlı, şöyle devam etti:

"Bu plan, bölgemizin tarihi ve kültürel varlıklarını korumayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlamakta, tarihi hanlardan kalelere, camilerden kiliselere kadar bölgemizin tarihi mirasını koruma altına alacak stratejileri içermektedir. Aynı zamanda, kent merkezinin tasarımı da şehrimizin yeniden inşasında, yaşanabilir, sürdürülebilir ve kültürel olarak zengin mekanlar oluşturmayı hedeflemektedir. Hatay'ın Tarihi Kent Alanı Master Planı ve Kent Merkezleri Tasarımı, sadece bugünü değil, gelecek nesilleri de ilgilendiren önemli bir konudur. Bu süreçte, işbirliği ve katılımı ön planda tutarak, Hatay'ımızın zengin kültürel mirasını ve tarihini koruyarak, geleceğe taşımak için kararlı bir şekilde çalışmak hepimizin sorumluluğudur. Kadim şehrimizin, Türkiye Yüzyılı'mıza yakışır bir anlayışla yeniden ihya ve inşa edildiğini şimdiden görüyor olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz."

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz de Türkiye Tasarım Vakfı'nın tüm teknik ekibinin yoğun gayretleri sonucunda şehrin kalbi olan alandaki tüm planlama ve projelendirme çalışmaların sorumluluğunu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yaptıkları bir protokolle devraldıklarını söyledi.

Tarih ve kültürü korumanın, Antakya'nın en hassas konularından bir tanesi olduğuna değinen İnceciköz, katılımcı planlama sürecinde yer alanlara teşekkür etti.

İnceciköz, Antakya'da yaşam enerjisini, tarihi yaşamını yeniden inha etmekle sorumlu olduklarını belirterek, kısa zamanda da bu hedeflerin hayata geçtiğinin görüleceğini dile getirdi.

"Ülkemizin şehirleri için iyi örnek Hatay'dan çıkıyor olacak"
Türkiye Tasarım Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Kalyoncu, gönüllü olarak başladıkları ve eylül 2023 itibarıyla da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığıyla imzaladıkları protokollerle artık işin sorumlusu oldukları Hatay'ın Master Planı ve pilot alanların proje sunumlarını yapacaklarını anlattı.

Hatay'ın özel bir şehir olduğunu vurgulayan Kalyoncu, yaşanan büyük acıyı hatırlatarak çok çalışmak gerektiğini söyledi.

Böylesi büyük bir yıkımdan sonra artık şehircilikle ilgili bir şeyleri farklı yapmak gerektiğine inandıklarını dile getiren Kalyoncu, öncelikle amaçlarının mimarlık ve şehir planlama camiasını birleştirmek ve herkesi kapsamak olduğunu belirtti.

Yaklaşık 500'ün üzerinde mimar ve plancının bir araya geldiğini ve bu işi ortaya çıkardıklarını ifade eden Kalyoncu, "Amacımız şuydu; tek bir iyi örnek çıkartmak, buna kafayı taktık çünkü bir iyi örnek bazen her şeyi değiştirebilir ama onun çıkmışı gerekir, bütün emeği ona koymamız gerekir. İnşallah ülkemizin şehirleri için bu iyi örnek Hatay'dan çıkıyor olacak." diye konuştu.

Kalyoncu, Hatay'ın gelecekteki ihtiyaçlarını öngörerek bir tasarım ortaya koyduklarını dile getirdi.

Ortaya çıkan planın Hatay'ın hafızasını, kültürünü, anılarını ve en önemlisi bir arada, kardeşçe yaşama arzusunu ve o duyguyu koruduğunu belirten Kalyoncu, "Bu çalışmanın ülkemizin şehircilik anlamında geleceğine de ışık tutacağına inanıyorum." dedi.

Kalyoncu, İstanbul'un da böyle bir deprem geçirmeden bir plana ihtiyacı olduğunu, vakıf olarak bu göreve hazır olduklarını söyledi.

Yaptıkları işten emin olduklarını, dünyada en yüksek nitelikte kentsel yaşam kalitesini sunacak bir tasarımın ortaya çıktığını belirten Kalyoncu, şöyle devam etti:

"Bunu önümüzdeki aylarda göreceğiz, bakın bütün dünya bunu konuşacak. Bu kadar eminim çünkü biz inceledik, baktık, dünyada buna benzer, özellikle böyle bir acıdan, afetten sonra bu nitelikte tasarlanmış bir örnek, bu kapsamda, hızda gerçekten yok. Emin olabilirsiniz, bu gerçekten iyi bir iş, doğru bir proje ve dinamik bir proje, açık bir plan, zaman içinde burada yaşayanların ihtiyaçlarına göre de kendini canlandıracaktır."

"Hatay için en iyisini yapmak üzere yola çıktık"
Türkiye Tasarım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Demirci, 2016'da kurdukları vakfın çalışmalarından bahsetti.

Depremden sonra bir yıldır Hatay'da olduklarını anlatan Demirci, "İlk 6 ayı gönüllü olarak hem rezerv alanlarda hem de çeşitli projelerde destek vermeye çalıştık. Son 6 aydır da, eylülden beri Bakanlıklarımızla protokoller kapsamında burada 48 ofisimizde yaklaşık 1000 kişinin katkısıyla bir aile olduk ve Hatay için en iyisini yapmak üzere yola çıktık. Hala bu yolu yürüyoruz, muhteşem eserler çıktı ortaya. Yaklaşık 50 hektarlık alanda 20'nin üzerinde mimarımızla beraber kent merkezinde gerçekten eşi benzerine zor rastlanır bir örnek ortaya koyuyoruz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından proje sunumları gerçekleştirildi, Türkiye Tasarım Vakfı Hatay Toplum Merkezi'nin açılış kurdelesi kesildi."

malatyahaber.com- Hatay, AA

FOTOĞRAFLAR: Hatay'daki imar tasarımı tanıtım toplantısından..

İlgili haberler
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

56 yorum yapılmış

  • Ulku (1 hafta önce)
    Bu nu yapacak siyasetçi ve bürokrat belediye başkanı varmı ki sahipsiz malatyam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • akın (2 hafta önce)
    Hak ettiğimiz gibi yönetiliyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cumali (2 hafta önce)
    Nurtopu gibi sünnetçimiz bir avukatımız bir de toki başkan yardımcımız var daha ne istiyosunuz
    %84
    %16
    Yanıtla
  • dursun (2 hafta önce)
    Yaşadığımız, gördüğümüz her şey yapılan tercihlerin sonucudur. Aynen devam ediyoruz.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • yusuf (2 hafta önce)
    Hak ediyorsunuz.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ferhat (2 hafta önce)
    Malatya'da deprem mi oldu ki? Şaka yapmayın lütfen. Tüm binalarımız yerinde duruyor. İnsanlarımız da vefat etmedi. Sonuçta öyle bir şey olsaydı canım milletimiz biraz sinirli olurdu, birilerine kızardı değil mi?Hangi ara niteliğimiz bu kadar düştü ya? Hangi ara sindirilmiş bir millet olduk? Ortalığa düşüp olay çıkartalım demiyorum. En azından yöneticilerin utanması için kaşlarımızı çatalım. İnanın bu bile yeter.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 hafta önce)
    Malatya nın en iyi bildiği şey halay çekmek. Şehir kimin umurunda. Malatya halay çekmeye devam.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Alper (2 hafta önce)
    Malatyada önce bir avuç çarşı esnafı memnun edilecekki işe başlayabilelim. Önce malatya siyasetinin derin aktörü esnaf doyacak, hey yavrum hey...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oktay (2 hafta önce)
    Kimse sizlanmasin Adıyaman Hatay hızla toparlanıyor diye.sizlanan kendim ettim kendim buldum şarkısını dinlesin.tabi halaycilarda halay çeksin bu şarkı ile.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatyasevdalısı (2 hafta önce)
    Hatay umarım güzel bir örnek olur. Medyaya ve Malatya halkına büyük iş düşüyor. Kötü sorunlu bir şehirdense bekleyip uzmanlardan destek alarak daha planlı ve örnek bir şehir planlaması yapılması daha önemli. Lütfen vicdan sahibi insanlar bu konuyu sürekli içinde ve dilinde güncel tutsunlar, tutalım. Topluluk oluşturup ses çıkarmak gerekiyor veya sesi çıkanları desteklememiz lazım. İnşallah güzel adımlar atılır her güzel adım bir sonrakinin müjdecisi olacaktır. Tam tersi de öyle. Şu an kurumlardaki yöneticiler koltuk derdindeler. Onları dikkate almayarak sesimizi çıkaralım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlt (2 hafta önce)
    Malatya’da yirmi yıldır belediyecilik anlamında çok bir şey yapılmadı. Ha daha önceleri yapıldı mı? Eh işte Münir Erkal bir şeyler yaptı, Mehmet Çerçi birazcık bir şeyler yaptı denebilir. Ama özelikle Ahmet Çakır beş yılda beş yıldız Malatya yapacaktı! On yılda gökte yıldız kalmadı, hepsini aşağı indirdi. Malatya siyasetçisinde vizyon eksikliği var. Malatya’da külhanbeyiler, Ankara’da süt dökmüş kedi gibiler. Ancak birbirlerini kötüleyeler. Yani hiçbirinde bir cacık olmaz, Sami Er’den hiçbir şey olmaz. Kaldırsınlar muhtarlıkla belediyeleri. Birilerinin çöplüğü olmuş. Zavallı halkta kim hıyarım var ona tuz olmaya koşturuyor.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatya44 (2 hafta önce)
    Ne bekliyor ki Malatya,belediye seçimlerinin üzerinden 1 ay geçmiş Sami ER çarşı pazar gezip sadece hatır soruyor.Dostlar pazarda görsün yeter.Malatya da çarşıya çıkıyorsun sanki Pakistan Hindistan da dolaşıyor gibi hissediyorum.Malatya 5 yıl hizmet almaz.Ondan sonra biz yapamadık hadi eyvallah diyip giderler.Olan kime olacak.ONLARIN GİDECEK YERLERİ VAR.Ya biiiizz!!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatan daş (2 hafta önce)Malatya44 isimli kullanıcı yorumuna
    10 yıl önce Malatya tayine geldim 5 yıl önce e emekli oldum ve Malatya da kalmaya karar verdim. Depremleri yaşadım, ölümlerden döndüm, o kış kıyamette ekmeksiz, susuz 6 gün dayanabildim sonunda İstanbul a gittim, Temmuz da tekrar döndüm, evim hasarlı, 10 aydır konteynırda kalıyorum, şehri böyle görünce içim yanıyor. Düzelir belki demiştim ama bu şehirler belediyelerin tek başına kendi çabası ile düzelecek gibi değil. Hem belediyelerin kasaları boş ve borçlular, şehre ne olacağını bilen doğru düzgün personel yok, ayrıca dışarda halk konuşuyor tüm kamu personelinin deprem bölgelerinde deprem sonrası banka hesapları ve mal varlıkları maliye tarafından takip edilmeli, Deprem bölgelerinde çok büyük paralar dönüyor çünkü.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (2 hafta önce)
    Yorumlarda neden sorusu sorulmuş. Neden Malatya böyle açıklamadı vs. Nedeni basit. Malatya'yı ahır kokusuyla büyümüş bir güruh yönetiyor. Bu kişiler köylülükten kurtulamayan, şehir ne demek bilmeyenler oldukları için Malatya'yı büyüdükleri köye benzetmeye çalışıyorlar.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • malatyalı (2 hafta önce)
    malatya coğrafi tarihi bir özelliği olmayan basit bir şehir ,bu şehir tarihinde asla önemli bir merkez olmamıştır.kayısının ticari bir alana kayması ile 30-40 yılda biraz ilerleme kat etmiş ,bunu doğru yöneticiler seçemediğinden iyi kullanamamış .emsal şehirlerin gerisinde kalmıştır.yetiştirdiği siyasetci ve eğitimli insanlar siyasi kariyerleri bitince hemen batıya yerleşmişler.malatya yı bugün olduğu gibi terk etmişlerdir.bir tane vekil ve belediye başkanını malatyada bulamazsın.deprem oldu büyük yıkım yaşandı .bugün malatya nın böyle keşmekeş rezil durumu bunun yansımalarıdır.şehir kimin için kurulacak ,akil siyasetci ,bürokrat ,eğitimli insan teknokrat,zengin kim var yok bunlar kalbur altı sayılan bizler varız.malatyada yaşayan insanlara bu çok bile görülüyor.hep daha iyi olacak deniyor ya ,eminim deprem görmüş illerin en berbatı malatya olacak.yapılanlara bakınca parça parça ne idüğü bellisiz yapılar ,kırsalda almış başını gitmiş derme çatma imarsız binlerce yapı.sonuç buradan ayrılmanın bir yolunu bulmalıyız.eski vekil ve belediye başkanları gibi..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya cumhuriyetin yıldız kentiydi. köyden modern bir kent yapıldı. 1930lardan 1970 lere kadar kamuya ait pek çok fabrika kuruldu ve istihdam yapıldı. beraberinde şehir planlamasında çarşı iş merkezi olup yerleşim yerleri uydu semtlerden oluşmuştu. bu günkü gelişmiş ülkelerde bu tarz bir imarla şehirler kurulmuştur. A.B.D İnsanlar Newyork gökdelenlerinden çalıştıktan sonra şehrin gürültüsünden, kirliliğinden uzak yeşillikler arasında kaybolmuş parklar içindeki müstakil villalarda yaşamaktalar. Yüzyılın modern şehir planlaması böyle. Kısaca şehrin içi, iş merkezi, insanların yaşam konutları özgür, bireysel ve doğayla iç içe. ama nerdeee...? kör talih! sanayide çalışıyoruz, sanayide oturuyoruz ve sanayide debelenip ölüyoruz insanca yaşadığımızı sanıyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatan daş (2 hafta önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Ayrıca eklemek isterim ki, vatandaşın dini değerlerini bildiklerinden, günah, vebal, maşallah, inşallah, Allah büyük vb... kelimeler ile, kelime oyunları ile bölge halkı çok rahat kandırılabiliyor. Genelde Bürokratik ziyaretler, Kayseri, Konya, Adıyaman, Elazığ, Malatya, Erzurum gibi iç Anadolu, doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerine cuma gününe denk getirilir, önce valilik, belediye gibi yerlere gidilir, ikramlıklar çay eşliğinde yenir, yüzler hep güler, büyüklerin selamı iletilir, paketler verilir, ziyaretçi defteri imzalanır, Ankaraya giderken yanında götürmesi için hediyelikler koli koli araç bagajlarına konur, birlikte çıkışlı, halkla birlikte şehrin en büyük camisinde namazlar eda edilir, sonra şehir gezilir, 2 esnafla - 3 vatandaş ile konuşulur, dertleri biliyoruz, çözecez inşallah maşallah denir en son Allah a emanet olun kelimesi ile araca binilir. Ziyaret kısa olur, fazla kalınmaz, hep soruyu üst taraf sorar, biri de demez 14 ay oldu 110 bin insan konteynır da, toki çıkanlar tokisine oturmuyor 13-15 bine kiraya veriyorlar, oturmayanın kurasını iptal edin demiyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yorum (2 hafta önce)
    hatay kadim bir şehirdir. türk toplumundaki algısı ve farkındalığı üst düzeydir. devlet orada başıboşluğa, yerel baskıya, zenginin menfaatine ve çıkarına müsaade etmez. bunu hataylılar da istemez. adam gibi plan yapmışlar, siyasetçi ve bürokratlar da bunu adam gibi açıklamışlar. darısı başımıza diyeceğim ama nerde. yok binası rezerv alana niye alınmış, yok binası sağlammış da niye yıkılacakmış, yok devlet milletin malına çökecekmiş, yok ağır hasarı orta hasara çevirip satacaklarmış buna izin verilmemeliymiş, yok kışla ve inönü caddesi niye yıkılsın orada ticaret dönüyormuş da daha neler. dedikodu bol icraat neredeyse yok. malatya her zamanki gibi ha var ha yok zavallı bir şehir. kimsenin farkında olmadığı, geri kalmış, yoksul, makus talihini bir türlü yenememiş bir yer. dolayısıyla hatay ile kıyas kabul etmez. gerçekçi olmak lazım.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • New Malatya (2 hafta önce)
    Bu şehirin büyükşehir belediye başkanı, Battalgazi, Yeşilyurt belediye başkanları , valisi var hiç mi bir Allahın kulu bu yollardan geçmiyor halkın yaşağı rezillikleri görmüyor? Şuanda zaten ger her yıkık dökük kimse demiyor fırsat bu fırsat alıp şu yollara bi alt geçit üst geçit yonca kavşak bi proje planlayalım diye hiç mi kimsenin aklından geçmiyor bu başkanlar hiç mi büyük bir şehir görmedi iki tane iki şeritli yolla 250 bin tane araç hareket etmeye çalışıyor inanılır gibi değil vizyonsuzluk gelen giden tüm başkanlarda aynı bizim kaderimiz maalesef. Hepsini geçtim istasyon kavşağına 3 katlı bir alt geçit ve köprülü kavşak şart birinin ölmesini beklemeyin ger gün kaza atlatarak eve gidip geliyoruz
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 hafta önce)
    Malatyada bırsey yok ki sadece sehır merkezı nasıl paylasılacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 hafta önce)
    Hatay tarihi bir yer... bir çok tarihi eser de var di yıkılan oldu vs.. tmm yapılsın.. ama Hatay nerdeyse komple rezerv alan ilan edildi.. kimse bisey demedi. Malatya ne oldu? Neresi rezerv alan ilan edilse neresinin yikilmasi gündeme gelse mahkemeye koştular.. malatya bunu haketti.. şehrini değil menfaat düşünen şehir buna layıktır..
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Vatan daş (2 hafta önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya malı, mülkü ve parayı çok sever, koşa koşa mahkemeye gider. Deprem sonrası çevremde %90 birçok kişi ana, baba, kardeş, hısım akrabası ile mal kavgası nedeniyle küs konuşmuyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orduzulu (2 hafta önce)
    Neden bu işin gerçek failleri görevdeyken tek bir satır karalamadiniz. Şehrül Emin, Ulu Hakan Selahattin Gürkan deprem döneminin büyükşehir belediye başkanıydı.Deprem süresince bir gün bu konular ile alakalı tek söz yazmadiniz. Şurada 30 gün dahi olmamış şehri teslim alan adamları karalamak için algı yapıyorsunuz. Sizin haberciliğiniz belli bir zümreyi korumak mi?
    Editörün Notu: Burada yazılanlardan bihabersiniz belli ki, gerçek dışı iddialarda bulunuyorsunuz. Deprem, imar, çarşı, Söğütlü Cami, rezerv alan, proje, Kuyumcular Adası, karot.... vs. diye arama yapın bakalım, arşivden sizi mahcup edecek neler çıkıyor? Üstteki haberin alt kısmındaki "İlgili Haberler"e aldığımız birkaç haber dahi size yanıt ama, ne fayda?!
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Editör kızma Orduzuluya.Bu arkadaş büyükşehir belediyesinin yeni yönetimine kapılanmak için yeni yola çıkmış eskilerden haberinin olmaması doğal.Bunu yeni trol olarak kaydet dikkate alma bana kalırsa.Daha çok çıkacak bunlardan.Boşver bunlara cevap vermeye bile değmez.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Haci (2 hafta önce)
    Çok gizli..Her şey gizli.Neden acaba?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zurna44 (2 hafta önce)
    Malatyalılardan ümidimi kestim, şehri terk ettim. Bu şehirden bir cacık olmaz. Geçen Valikonağı civarında konteyner bir berbere girdim, saç tıraşı nı sordum 200 tl dedi, orada asılan tarifede 150 tl yazıyordu, bu ne dedim, kimse onu uygulamıyor diye pişkin pişkin cevap verdi. Acıyarak kazansın diyerek girdiğin konteyner esnafı ki kira bile vermiyorlar, seni kazıklamaya çalışıyor, Adıyaman'da yerinde dönüşüm 4 ay önce başlamış, bizimkiler halkı süründürmeye devam ediyor. Kul hakkıdır, günahtır, vebaldir diyoruz ama tınlayan yok ama sorsan suyu üfleyerek içerler. Hakkımızı helal etmiyoruz. Bunlardan şikayetçiyiz. Rabbim dünya ve ahirette bu mazlum millete yapılanların hesabını sorsun. Bizi çektirdiklerini ziyadesiyle çeksinler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ben gördüm (2 hafta önce)
    Ben Malatya'nın şehir planını gördüm. Şehir merkezi davul şeklinde arkadaşlar. Ana yollar da tokmak şeklinde tasarlanmış. Cehalet ve fırsatçılık temalı bir konsept olmuş. Biraz da dalkavukluk var içinde. Sanatçı ikiyüzlülüğü de eklemiş eserine
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Halay ekibine gün doğdu desenize:)
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Yapıyorsanız böyle yorum yapın. Ama anlayana. Gerçekten üzüldüğüm nokta halen vatandaşın bunlardan Ümit var olması... Olmaz bu şehirden. Gerçi kime ne anlatıyoruz. Hak ettik böyle yönetilmeyi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fikret (2 hafta önce)
    Ey Malatyalı seçmen artık anladınızmı; Oltadaki balığa yem verilmez. Adıyaman bile bıraktı siz oy vermeye devam ediniz.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ramazan (2 hafta önce)
    Sanki deprem öncesi farklıydı.Firat mahallesi İsmail özer sokak yıllardır kamyon garajı gibi. Trafik zabıtasıni aradığımızda, adamlar kamyonları nereye park etsin diye söylenmişti. Bu mantığın denetledigi bir trafik elbette kaos yaratacaktır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan (2 hafta önce)
    Hatay bir şehir. Hemde kadim bir şehir. Şehrin gerekliliklerini yerine getiriliyor. Kültürü hafızası vs. Ama Malatya köy. Burada ev yapacan birde kayısı bahçeleri için ilaç satışı yapacak üç beş dükkan. Başkası bizim insanımıza çok. Köylünün kültürle şehir hafızasıyla ne işi var.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Şule (2 hafta önce)
    Hatay turizm yönüyle bizden şanslı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ismail (2 hafta önce)
    Rezillikte son noktayız. rezerv mahalleler aciklandi ama sadece belirli sokaklarını kapsıyor. bukadar oy cikmasina ragmen Malatyaya gösterdikleri deger bu iste. Malatya'nın komple yikilmasi gerekmekte. ve Hatay gibi bir proje ile derhal kazma vurulması lazım. hala uyuyorlar. hala insanlar çadırda konteynırda yatiyor.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bıkkın Vatandaş (2 hafta önce)
    -Bizimkiler Özel çıkarları ve vizyonsuzları yüzünden şehri 2.defa mahvettiler (1. İmar plalamalarında özel çıkarları için şehre fazla kat vermeleri) HİDE-PARK gibi Tamamen trafiğe kapalı bir alan oluşturulabilirdi, Bu alan Batıda Sivas caddesi-Doğuda Cadde AVM- Güney ucu ise Fuzuli caddesi hizasından Kuzey ucu ise mevcut Çevreyolu arasında olabilirdi. Mevcut dükkanlar işyerleri ise Çevreyolu altına taşınarak MELEKBABA+TAŞTEPE+KİLTEPE+ESKİ SANAYİ+Afet evlerine kadar tüm alan yeniden projelendirilerek Tertemiz bir şehir planı yapılabilirdi... Kaldı ki bu alanlar fazlası ile Şehrin hem ofis+İşyeri ve Konut projelerine uygun çoğunluğu müstakil arsa bakımından zengin yerleri 10 Yıl sonra insanlar evet deprem oldu ama şehrimizde 50 yıl sonrasına göre planlandı diyebilirdi.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • ALİ (2 hafta önce)
    Malatya da böyle bir tanıtım yapılsa bunu da beğenmezsiniz.Buna da bir kulp takardınız
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Tanıtım yapılamaz.Vatandaşın fikrinin alındığı bir anket yapılmadı,bundanbsonrada yapılmaz.çünkü ortada rant kaygısı var yapılsaydı sen ve senin gibiler o da yapılsa buda yapılsa beğenilmez diyemezdi.Çoğunluk kararı diye bir akıl var.Sizinki rantın çoğunluk kararı.Şehri bu hale sizler getirdiniz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Furkan (2 hafta önce)Haci isimli kullanıcı yorumuna
    Ankete vatandaşa sormaya ne gerek var bu şehrin seçimlerini tüm Türkiye biliyor :) seçiminiz yaptık, halayımızı çektik ve Allah'a şükür bu seçimlerin sonucuna da pek tabiki katlanacağız artık ne verirlerse onu yeriz hep beraber. Tabi paşalarımıza etli düşer ama zaten baştan onu kabul etti bu şehir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 hafta önce)
    İşte sana Türkiye gerçeği, 1 kişinin yapacağı işi 4 bin kişiye yaptırmışlar. (İroni icerir hemen saldırmayın) hak ettiğimiz gibi yönetiliyoruz. Biri doktor biri avukat memleketi ayağa kaldiracaklar inşallah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gariban Malatya (2 hafta önce)
    Malatya'nın o meşhur bakanı ve cımbızla seçilmiş vekilleri bu haberi okuyunca acaba ne diyorlardır
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Kasimpasa diyorlardır tahminen...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 hafta önce)
    Şehir projesi böyle yapılır. Böyle sunulur. Helal olsun Hataya. Malatya nın şehir projesi gecekondu projesi gibi yapıldı, gizli yapıldı. Bir firmaya yaptırılarak adeta Malatya peşkeş çekildi. İşte Malatya bu yüzden büyükşehir olamadı, olamazda.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emre (2 hafta önce)
    Her kavim hakettiği şekilde idare edilir. Saygılarımla
    %100
    %0
    Yanıtla
  • OKTAY (2 hafta önce)
    sadece hatay değil ki aynı şekilde adıyaman da.sahipsizsin malatya..odaklanmışlar bakırcılar çarşısına sanki çok önemli bir yer ah malatya ah .nasıl ki adıyamanlılar önceden malatya ya gezmeye geliyorlardı şimdi de biz gidecez adıyamanı gezmeye
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zeki (2 hafta önce)
    Malatya Malatya olalı böyle zulüm görmedi. Elbirliğiyle imar verilmeyecek yerlere onlarca kat imar verdiniz, Yepyeni binalar depremde yıkılıp gitti, Müteahhitlerimiz çalmadan edemedi, Denetim yapması gerekenler yapmadı, Hiçbir siyasi yargılanmadı, Yediniz yediniz doymadınız, bu kadar acıya, zorluğa rağmen aç gözlülüğünüz kat be kat arttı. Teşekkürler emeği geçenlere. Biz sabırla şükürle devam ederiz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • RAFF (2 hafta önce)
    Bizde de bir tane harita var sarı alanla belirlenen , benim ev giriyor mu girmiyor mu diye bakmaktan gözlerim kör oldu ..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (2 hafta önce)
    Malatya ya olacağı bu çok bişey beklememek lazım. Halk seçimini yaptı,yetkiyi verdi. Bekleyeceğiz.....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sahipsiz şehir (2 hafta önce)
    Malatyanın yeniden imarı ve diger bütün işleri üç beş kişinin çıkar istek ve talepleri dogrultusunda gerçekleştirilir yaşayan nüfüsün halkın ne isyediginin önemi yok kısaca şehrin menfaat i degil belli Bi zümre nin ne istedine bakılır halde yazık olur şehre
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt lu (2 hafta önce)
    Koyunun değerini belirleyen başındaki cobanidir vesselam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kadir (2 hafta önce)
    Reis halleder sıkıntı yapmayın
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mahir (2 hafta önce)
    Herkes hak ettiğini yaşar.Sahipsiz Malatya bu bize müstehak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (2 hafta önce)
    Malatya’da Akp ye destek oldukça Malatya geri planda kalmaya devam edecek. Allah aşkına oturup bir düşünün akp şimdiye kadar büyük destek aldığı Malatya’ya ne yaptı? Milletvekillerine bir bakın ya hangisinin çapı var? İhsan Koca ne işe yarıyo ya? Şeyhin torunu diye başımıza vekil yapıldı icraati ne? Bülent Tüfenkçi iki kelimeyi bir araya getiremiyor. Babacan sadece resim çektiriyo. Bu memleket bu partiye destek verdikçe sürünmeye devam.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Polat (2 hafta önce)
    Hatay çok geç kaldı. Bizi konuşmaya gerek yok.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Caner Altunterim (2 hafta önce)
    Biz Malatyalılar modern bir şehirde yaşamak istiyorsak öncelikle kendimizi eğiteceğiz. Çevreye saygı duyacak ve koruyacağız.Trafikte maganda gibi davranmayacağız. Kaldırımlara park etmeyeceğiz. Şehrin her bireyi birbirine saygı duyacak. Şehrin yolları kötü, kaldırımları işgal edilmiş, aydınlatması berbat, mimarisi rezil, insanları saygısız. Umarım bir gün bizler de uygar bir şehirde yaşayabilecek bilince erişebiliriz. Malatya 1970-2000'li yıllar arasında çok daha aydın ve çağdaş bir şehirdi. Kent insanımız hem kültürel hem davranış olarak fazlasıyla yozlaştı. Kendimize çeki düzen vermezsek şehirde yaşayan az sayıdaki donanımlı ve kültürlü insanlarımız da buraları terk edecek ve geriye kalan bilinçsiz yığınlar şehri mahvedecek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kadircan (2 hafta önce)
    Malatya ‘nın yöneticileride hiç bir şey bilmiyorlarsa gidip Hatay ‘a bir baksınlar ne yapıyorlar ne ediyorlar sonradan ah vah etmiyelim iş işten geçmeden bu fırsatı çok iyi değerlendirmek ve ileriye dönük projeler üretmek gerekir geniş cadde ve sokaklar meydanlar gelecekteki nüfus düşünülerek planlanmalı toplu taşıma gibi trafiği rahatlatacak projeler göz ardı edilmemelidir. Bu işler yok benim adamım senin adamın ahbap çavuş ilişkilerine bırakılamayacak kadar hayati ciddiyeti gerektirir. Bakanlık yetkilileri vali bugün var yarın yok amma belediye başkanları milletvekilleri ilerde bu işlerden sorumlu tutulacaktır. Malatya insanının gelecekte hayırla anılmalarını istiyorlarsa bu idarecilerin hak hukuk yemeden kılı kırk yararak Hatay ‘da olduğu gibi gayet şeffaf toplumu bilgilendirerek güzel bir Malatya için ellerinden gelenin en iyisini yapmayı görev bilmelidir. Birileri yaptı böyle oldu denilemez tarih bunu affetmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Özeleştiri (2 hafta önce)
    Elbette Malatyada ki projede tanıtılsın. Nitelikli işin erbablarının elinden çıksın. Amma velakin bende olsam tanıtmam. Malatya’da bilen bilmeyen 50 kulp takar. İş yatar. Başta şöför başkanı Şevket bey alır sazı eline başlar bize sormadılar şelaleciler vs vs. Sonra bir kısım muhtarlar başlar alakalı alakasız konuşmaya. Sonra gazeteciliği olmayan ama derdi yağ olanlar sallar. Sonra siz yok ismi neden bu olmuş, imla hatası olmuş, yok yapanlar şucu bucuya kapı açar asıl önemli olanı unutturursunuz, sonra kuyumcu çıkar illede benim tükanım der sonra üç beş esnaf velvele yapar. Sonra bilen bilmeyen profesör gibi konuşur. 2 yılda yapılacak mevzu yapılamaz kalır. Dikkatinizi çektimi Malatyada iş bilenler cahille tartışmamak için ya susuyor, ya şehri terk ediyor , ya bezip kenara çekiliyor. Meydan bu zavallı beceriksiz vekillere ve eskinin nitelikliksiz yalan makinesine taş çıkarır belediye reislerine kalıyor. Ne mimarlar odası sözü, ne üniversite sözü, ne inş müh odası, ne jeoloji müh ne çevre müh ne okumuş entellektüeller kaale alınıyor. Bu şehir boş beleş gereksiz mevzuları konuşmayı seviyor. Bu şehir okuyan, düşünen üreten dürüst insanları tutmuyor. Sahip çıkmıyor. Çoğunluk çıkarı olduğu için hırsıza hırsız demiyor, yalancıya yalancı demiyor düzenbaza düzenbaz demiyor. Niteliksize niteliksiz demiyor . Ve cahile sen cahilsin demiyor. Cahillerin egemen olduğu boş beleşe slogan atan adamların adam muamelesi gördüğü bu şehirde iyiki bu projeyi açıklamamışlar. Belki az yada çok hatalar olacak ama eminim ki cahillerin elinde hırpalanıp uygulamaya kalıkılsa daha çok zarar görecek. Maalesef halimiz bu. Kimse kusura bakmasın. Kusuru olanlar ibret alır mı? Bilemem
    %100
    %0
    Yanıtla