SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Bakanımız Gerekenin Yapılacağı Mesajını Verdi"

A- A+ PAYLAŞ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Vali, 3 AKP milletvekili ile Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından ziyaret edildi. Ziyarete ilişkin olarak Milletvekili Bülent Tüfenkci, Abdurrahman Babacan ve İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ayrı ayrı açıklamalar yaptılar. Tüfenkci ve Ölmeztoprak, basın bülteni yaparken, Babacan daha öncekiler gibi sosyal medyadan açıklama yapmayı tercih etti.

TÜFENKCİ'NİN AÇIKLAMASI..
AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya heyeti olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ı ziyaretlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Malatya heyetinde Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Abdurrahman Babacan, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük yer aldı.

Tüfenkci açıklamasında, “Malatya heyetimizle birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır’ı ziyaret ettik.  Ziyarette, Küçük Sanayi Sitesi’nin taşınması ve OSB arıtma tesisinin durumuyla ilgili istişarede bulunduk. Bilindiği üzere Küçük Sanayi Sitemizle ilgili esnafımızdan oldukça çok talep vardı. Depremde büyük hasar görenin sanayimizin durumunu etraflıca konuştuk. Tabi biz burada en doğru kararı vermek ve esnafımızı mağdur etmemek adına bir çaba içerisine girdik. Burada esnafın iş sürecini inkıtaya uğratmadan, en kısa süre içerisinde yeni dükkanlarına kavuşturmak asıl amaç. Bunun için de sayın bakanımız gerekenin yapılacağı mesajını verdi. Valimiz, milletvekillerimiz, il, başkanımız ve belediye başkanlarımızdan oluşan Malatya heyetimiz, tek tek düşüncelerini ifade ettiler. Yine Organize Sanayi Bölgemizin arıtma konusunu masaya yatırdık. Acilen çözüm bulunması noktasında mutabık kaldık.  İlgili alaka ve destekleri için sayın Bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

BABACAN'IN AÇIKLAMASI..
AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, “Şehrin farklı yerlerine dağılmış olan küçük-orta-büyük ölçekli tekstil atölye ve firmalarının tamamının toplanacağı bir Tekstilkent ve yine şehrin farklı bölgelerinde üretim ve ticaretini sürdüren gıda sektörü firmalarının toplanacağı bir Gıda Toptancıları Sitesi inşa etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Milletvekili Abdurrahman Babacan da, Malatya milletvekilleri Bülent Tüfekçi, İnanç Ölmeztoprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Vali Ersin Yazıcı ve AK Parti İl Başkanı Namık Gören ile birlikte  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır'a yaptıkları ziyaretin detaylarını paylaştı.

Milletvekili Babacan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ile  görüşmeye ilişkin detayları şöyle açıklandı:

“Küçük Sanayi Sitesi ve Altay Kışlası'ndaki yeni sanayi alanının birlikte düşünülerek Malatya'daki sanayinin yeni yerleşim planını konuştuk. Altay Kışlası'nın arazisindeki 714 adet dükkanın teslimatı Ağustos'ta yapılacak. 2. kısmın ihalesinin talimatını da Bakanımız veriyor. Altay Kışlası'ndaki Sanayi Sitesi böylece Malatya'nın hizmetine girmiş olacak.

-1.Organize Sanayi Bölgesi'nde aylardır ilgilendiğimiz iki temel husus olan kamulaştırma ve arıtma sorunlarını Bakanımızla bir kez daha konuştuk.-Malatya'daki esnaf için faizsiz KOSGEB kredileri şu ana dek yaklaşık 7500 esnafa verilmişti, ödeme bekleyen yaklaşık 1300 esnaf için de Bakanımızla konuştuk. Hazine ve Maliye Bakanımızla da konuşup kısa süre içerisinde meselenin çözümünü sağlayacağız inşallah.

-Battalgazi Fırıncı bölgesindeki belirlenen yeni sanayi alanının, karma hüviyetli bir 3.Organize Sanayi Bölgesi olarak ilan edilmesini konuştuk. Böylece Organize Sanayi Bölgesi bünyesine girecek farklı sektörlerden firmaların yanısıra daha büyük ve teknoloji, ar-ge merkezli firmaları bünyesinde barındıracak bir sanayi sitesini de kazandırmış olacağız.Beraberinde burada hem şehrin farklı yerlerine dağılmış olan küçük-orta-büyük ölçekli tekstil atölye ve firmalarının tamamının toplanacağı bir Tekstilkent ve yine şehrin farklı bölgelerinde üretim ve ticaretini sürdüren gıda sektörü firmalarının toplanacağı bir Gıda Toptancıları Sitesi inşa etmeyi hedefliyoruz.Bundan sonra da Sayın Bakanımızla bu başlıkları beraber çalışmaya devam edeceğiz.”

ÖLMEZTOPRAK'IN AÇIKLAMASI
AKP  Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinde çalışmaların sürdüğünü belirtti.

AKP  Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, AKP Malatya İl Başkanı Namık Gören, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a gerçekleştirilen ziyarette Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinin görüşüldüğünü belirterek, Küçük Sanayi Sitesi esnafının mağdur olmaması için tüm gayretin gösterildiği ifade etti.

Milletvekili Ölmeztoprak ziyarete dair yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacırla, Malatya'mızın sanayi alanı ve faaliyetleri ile ilgili finansman programını detaylı ve öngörülebilir şekilde görüşülerek, şehrimizin sanayi ve endüstri alan konuları geniş bir biçimde ele alındı. Altay Kışlası'nın arazisi üzerindeki yeni sanayi alanı için çalışmalar ise hızla ilerliyor, küçük sanayi sitesi ile ilgili en ufak bir mağduriyet bırakmadan bu alanın çözümü inşallah sağlanacak. Organize Sanayi Bölgesi'nde kamulaştırma arıtma, elektrik alt yapı ve alan üzerinde özellikle çevre sağlığı açısından aciliyetinin üzerinde büyük ölçekte durduk. Esnafımız için faizsiz KOSGEB kredileriyle ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Metropol ilçelerimiz Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizdeki mevcut ve planlanan sanayi alanları ile özel sektörlere yönelik yatırımcıyı teşvik edecek bölge ve maddeleri istişare edildi. Sayın Bakanımıza Malatya'mıza verecekleri desteklerden dolayı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı

Milletvekili Ölmeztoprak, heyetle birlikte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel  ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş’ede ziyaretlerde bulunularak  Malatya'nın temel ekonomik parametreleri ile istişarelerde bulunduklarını kaydetti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Fahri (1 hafta önce)
    Birbirinizi ağırlayın.Gerisi boş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (1 hafta önce)
    Vekiller çok çalışmış taktir ettim, ittifakın iki vekili nerdeydi acep?, sanırım okulu kırmışlar:)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orhan (1 hafta önce)
    Malatya'nın bir milletvekili daha vardı galiba...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ATİLLA (1 hafta önce)
    O değilde bu Siraç hanımı kim giydiriyor Allah aşkına bakarken insanın gözleri acıyor bu nedir yaaaa
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (2 hafta önce)
    Yazılan doğru yazıları beğenmeyen canlılar sizede bravo
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan (2 hafta önce)
    İhsan koca ciddi hasta diyorlar aslı varmı acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Dayı (2 hafta önce)
    Hep aynı kartpostal,aynı terane .. görüntü var,ses var icraat yok. tabii olamazda...olması eşyanın tabiatına aykırı. bu şehrin tek şansızlığı böyle siyasilere sahip olması.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • nasip (2 hafta önce)
    hee gardaş heee .... siz poz verin maşallah ..... şehir kimin umrunda
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (2 hafta önce)
    Şehir HİNDİSTANA dönmüş başkaannnn ne ANLATIYON bize
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (2 hafta önce)
    Önceleri ne heyecanla okurdum malatyamızla ilgili böyle yatırım haberleri inanın şu an zerre okumak içimden gelmiyor çünkü İNANMIYORUM herşeyleri YALAN DOLAN olmuş ver GAZI olmuş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 hafta önce)
    Altay kışlasına sanyii, İkizce ve Gelinciktepe ye konut? Konut yapılacak araziye sanayii. Sanayi yapılacak araziye konut yaptıran çok bilmiş Malatya yı yönetenler. Sizi Malatya için özel olarak mı seçtiler. Bu şehir nasıl geri gider, nasıl ilerlemez, nasıl çarpık yapılaşma yapılır. Kısacası bu şehir nasıl yok edilir, yaşanmaz hale getirilir. Vallahi çok iyi biliyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (2 hafta önce)
    İl başkanı yanına Pütürge belediye başkanını alıp Tufekcinin kuyruğuna taktiriyor. Siz Malatya siyasilerinin hepsinin çapını toplasanız bir Ömer Faruk Öz etmez!!!!!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Asim (2 hafta önce)
    Şirazlı Şeyh Sadi nin yüz yıllar önce söylediği gibi geçmiş ve gelecek arasında ki benzerlik suyun suya benzemesinden daha fazla.şimdi söylenecek bir şey var.Hani meşhur bir söz vardır.Tarih tekerrürden ibarettir.her şeyi ile hırsızlıklara, yolsuzluklara, israf ve liyakatsizlerin zulmüne maruz kalan toplumun akıbeti tekerrür misali hep sardıkça sarar.şehrin söz sahibi kişiler,vekilleri kalkıp Ankara lara gidip deprem bölgesinin en büyük sorunu konut problemi üzerine yoğunlaşacağına boşta kim varsa ziyaret derdindeler.Toki konutları, rezerv alan konutları bölgeye uyumlu değil.sağlamlık dışında her hangi bir kalitesi düzeyi yok.Mevzuatta belirtildiği gibi bölgenin iklimine uyumlu, yaşam kalitesini artırıcı evler inşa edilir diye proje uygulama yöntemi belirtilmiştir.evler vasat, balkonlar iç içe oldukça küçük çevresi yol geçen hanı gibi açık binalar daha benzeri sorunlar...şimdi kimsenin umurunda olmayan,ama şehir denince yaşam alanlarının varlığı göze çarpar ve insanlar için önem arz eden bir husus resimdeki ve olmayan şehir idarecilerinin hiç bir işe çözüm üretmeye liyakatli olmadığını ispatı deprem sonrası kaos olan hayatın,varsa hayat emarelerinin içine de bu liyakatsizler ordusu....her şey oll kadar rezil olmuş vaziyette ki.ben bir ekonomistim diyerek katlettiği ekonominin vehameti ve biz topluma azabı depremi unutturmaya başardı.kimse kimse kusura bakmasın ama ne diyor du Dinimizin muhafızı Peygamberimiz, liyakatsizlerin idareci olarak başa geldiği gün, belanın sağanak yağmur gibi yağmasını bekleyin.iktidarın dört vekilinden üçü,bir belediye başkanı ve il başkanı avukat,bir başkanı doktor, büyükşehir başkanı da keyfine göre takılıyor.toplum olarak bizlerde yaşamın ne acı bir zaman evresinde yaşıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Reel (2 hafta önce)
    İş bitirme noktasında beklentim sıfır zaten,ama kayısı paketi güzelmiş kaça aldılar acaba..
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Fatih Bey (2 hafta önce)
    Gelene gidene kayısı paketi vermek dışında ne işe yarıyor Malatya milletvekilleri?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • malatyalı (2 hafta önce)
    ihsan koca nerde!!!
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hakan (2 hafta önce)
    Arkadaş vali devletin valisi mi yoksa hükümetin valisi mi ?
    %74
    %26
    Yanıtla
  • İnadına cehalet (2 hafta önce)
    Ben bu ekibe sonuna kadar güveniyorum bunlar sayesinde kötü günler geride kaldı ve sırada daha kötü günler var :)))). ayette diyor "iyilikler benden kötülükler kendi ellerinizle yaptıklarınızdandır".. sürünmeye devam saf kardeşlerim siz Malatya ayağa kalkacak düşleri kurmaya devam edin...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Öyle deme Avrupa bizi kıskanıyor. Biz bu resimleri çok gördük, sadece resimlerdeki insanlar değişiyor.
    %78
    %22
    Yanıtla