SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

2024'te Malatya'dan İsrail'e Yapılan İhracat Yüzde 47,4 Artmış!

2024'te Malatya'dan İsrail'e Yapılan İhracat Yüzde 47,4 Artmış!
A- A+ PAYLAŞ

İsrail'in, Gazze'de Filistinlilere karşı giriştiği katliam saldırıları nedeniyle, Türkiye'den bu ülkeye yönelik çeşitli mal ihracatına son verilmesi sık sık gündeme getirilirken, İsrail'in saldırılarının devam ettiği bir süreçte, Malatya'dan bu ülkeye yapılan ihracatın da arttığı rakamlarla ortaya çıktı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan '31.03.2024 İhracatçı Firmaların Kanuni Merkezleri Bazında Ülke İhracat Performansı' performansına göre, yılın ilk 3 ayında Malatya'dan İsrail'e yapılan ihracat yüzde 47,4 oranında artış gösterdi. 2024'ün Ocak- Mart döneminde Malatya'dan en fazla ihracat yapılan ülke sıralamasında, İsrail 7'nci sırayı aldı.

Malatya'dan 2023 Yılı Ocak- Mart döneminde 86.7 milyon dolar olan ihracat tutarı, 2024 Ocak- Mart döneminde  %25,60 oranında artarak 108.9 milyon dolara ulaştı.

Bu dönemde Malatya'dan en fazla ihracat yapılan 10 ülke şunlar:

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • En Has Malatyalı (1 hafta önce)
    Savaş döneminde ihracatı artırmış benim Müslüman Malatyam! Hangi firmaların İsrail'e neler yolladığı Bakanlık bilgisi dahilindedir, merak ediyoruz, söylesinler de bilelim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 hafta önce)
    buradan giden gazbetonlar sağolsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MECZUP (2 hafta önce)
    Yani o kadar yahudi Ermeni kırmaları çok Malatya'da ha vay beni o kadar Filistinli masum çocukları katlettiler, o kadar kadına kıza tecavüz ettiler müslümanları katlettiler siz hala para kazanmanın peşindesiniz ulan bitimi bile vermem merhem olacaksa, esas katil onlar değil onlara her türlü mal tedarik edenlerdir.
    %100
    %0
    Yanıtla