SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zafer Ankara'nın

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:52:52
Zafer Ankara'nın
A- A+ PAYLAŞ

Görme Engelliler Spor Federasyonu’nun 2013 yılı Faaliyet programında yer alan, Futsal B2-B3 2. Lig 2. Devre Yükselme ve Terfi Grubu müsabakaları sona erdi. 

Malatya’nın ev sahipliğinde Yeşiltepe Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve 4 gün süren müsabakaların ardından kupa töreni düzenlendi. Kupa törenine; Vali Vasip Şahin, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Yardımcısı Orhan Tanrıkulu, Görme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Büyükdaş’ın yanı sıra idareciler, antrenör ve sporcular katıldı.

Kupa töreninde konuşan Vali Vasip Şahin, sporcuları ortaya koydukları mücadele ve centilmenliklerinden dolayı tebrik etti.

Engelli vatandaşların spor yapmalarını önemsediklerini ifade eden Şahin, “Tabi ki müsabakalar sonucunda birinciler, ikinciler, üçüncüler olacaktır. Önemli olan engelli bireylerimizin kendilerine olan güvenlerinin artmasıdır. Arkadaşlarımız, kendine güvenilirse başarının da geleceğini gösterdiler. Türkiye’de bu anlayış hızla gelişiyor. Şuanda görme engelliler futsal birinci liginde 8 takım mücadele ediyor. Ama ben ümit ediyorum ki, 10 yıl içerisinde bu sayı 200-300’ü bulacaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile hükümetimiz engellilerin spora ulaşabilmesi adına her türlü yatırım ve fedakarlığı yapıyor” dedi.

Görme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Büyükdaş ise, engellilerin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini kaydederek, “Engellilerimizin önündeki engeller kalkarsa, engelli bireylerimiz daha rahat spor yapma imkanına kavuşacaktır. Bu noktada herkese büyük görevler düşüyor” ifadesini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından kupa törenine geçildi. Futsal B2-B3 2. Lig 2. Devre Yükselme ve Terfi Grubu müsabakaları sonucunda, yükselme grubunda Ankara Aktif Gençler Spor Kulübü birinciliği elde ederek, 1. Lige yükseldi. Ankara Aktif Gençler Spor Kulübü’ne kupa ve madalyalarını Vali Vasip Şahin takdim etti.

2. Lige terfi grubunda ise Mersin Görme Engelliler birinci, Bursa Görme Engelliler ikinci, Malatya Görme Engelliler ise üçüncü oldu. Bu 3 takım, 2. Lige yükselme başarısını gösterdi.

Öte yandan müsabakaların düzenlenmesinde emeği geçen Vali Vasip Şahin, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ve sponsor firmalara Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından plaket takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız