SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'nin PTT Ligi Yolculuğu

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:39:28
YMS'nin PTT Ligi Yolculuğu
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta ligin bitimine 3 hafta kala PTT kuyruğunda birinci sırada yer alıyor. 

Ligin bitimine 3 hafta kalırken, 62 puanla zirvede yer alan Yeni Malatyaspor, 3'te 3 yaparak, şampiyonluk ipini göğüslemenin hesaplarını yapıyor. 

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyonluk yarışı giderek kızışıyor. Yıllardır PTT 1. Lig özlemi çeken Yeni Malatyaspor ile İstanbul takımı Pendikspor, şampiyon olabilmek için tatlı bir rekabet içerisine girdi. 

-Pendikspor yarışın içerisine girdi-

Ligin 34. haftasında işi bitirmek için sahaya çıkan sarı kırmızılılar, Pendikspor'a 1-0 yenilince şampiyon olacak ismin belli olması ilerleyen haftalara kaldı. 

Pendikspor'un sahasında Hacettepespor'u 1-0 yendiği haftada Körfez İskenderun Spor karşısında önemli bir galibiyet alan sarı kırmızılılar, Bayrampaşa ile sahasında kritik bir karşılaşma oynayacak. Taraftarından yoksun çıkacağı karşılaşmada galibiyetten başka bir düşüncesi olmayan Yeni Malatyaspor'da, yönetim, teknik heyet, futbolcular, Yeni Malatyaspor camiası, şehir ve taraftarlar şampiyonluk için kenetlendi. 

-Sahasında 2 mağlubiyet aldı-

Ligde 62 puanla zirvede bulunan Yeni Malatyaspor, sahasında 34 puan topladı. Pendikspor ve 1461 Trabzon ile birlikte sahasında en çok galibiyet alan takım olan Yeni Malatyaspor, bu sezon taraftarlarından ayrı kalmanın üzüntüsünü yaşadı.

Malatya İnönü Stadı'nda oynadığı 16 karşılaşmanın 10'unu kazanarak, şampiyonluk yarışında önemli bir avantaj elde eden sarı kırmızılılar, 4 karşılaşmadan berabere ayrılırken, 2 karşılaşmayı ise kaybetti. Sarı kırmızılılar, sahasındaki 2 mağlubiyeti Menemen Belediyespor ve Pendikspor'a karşı aldı. 

-İşi bitirmek istiyorlar-

Yeni Malatyaspor, Pazar günü İnönü Stadı'nda karşı karşıya geleceği Bayrampaşa maçını kazanarak, şampiyonluk yarışında zirvede tek kalmanın hesaplarını yapıyor. 

Pendikspor'un zorlu Fethiyespor deplasmanında puan kaybedeceğini düşünen teknik heyet ve futbolcular, İstanbul temsilcisi karşısında net bir skorla galip ayrılarak, Fethiye'den gelecek haberi bekleyecek. 

Ligin 37. haftasında Menemen Belediyespor deplasmanına rahat gitmek isteyen Yeni Malatyaspor'da futbolcular, ligin son haftasında şampiyonluk turunu atmak istiyor. 

"Mutlu sona ulaşacağız"

Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Feyyaz Uçar, ligde artık son düzlüğe girdiklerini belirterek, "Takım olarak iyi bir havamız var. 3 final haftasını da en iyi şekilde atlatıp, mutlu sona ulaşacağız" dedi. 

Tecrübeli teknik adam, kalan 3 maça hafta hafta bakacaklarını kaydederek, önlerindeki Bayrampaşa maçından galibiyetle ayrılıp, daha sonra Bayrampaşa ve Keçiörengücü maçını düşüneceklerini belirtti.

Bayrampaşa maçında dikkatli olmalarını dile getiren Uçar, "Bayrampaşa ile kritik bir karşılaşma oynayacağız. Sahamızda seyircimizden yoksun çıkacağımız bu karşılaşmada galibiyetten başka bir düşüncemiz yok. Ligde kolay maç yok. Ligde rahat olan takımlar daha olumlu futbol oynuyorlar. O yüzden bu karşılaşmada dikkatli olmalıyız" dedi. 

"Verilen cezalara ve yaşanan sıkıntılara rağmen şampiyon olacağız"

Tecrübeli teknik adam, bu sene takıma verilen cezalara ve yaşadıkları sıkıntılara rağmen mutlu sona ulaşacaklarını ifade ederek, "Oynadığımız maçlarda ikinci yarı 2 kez seyircimizden yoksun olduk. Bir maçı kazandık. Birinde ise berabere kaldık. Bizim için bir dezavantaj oluşturmuyor. Gönül isterdi ki bu maçı seyircimiz önünde oynayalım. Ama şartlar böyle. Bu sene cezalardan aldık başımızı gidiyoruz. İkinci yarının içinde 5 maç ceza aldık. Kırmızı kartlardan cezalı bir sürü oyuncumuz oldu. Başkanımız ceza aldı. Yani cezalardan çok çektik çok. Ama her ne olursa olsun bu sene şampiyon olacağız. Tamamen şampiyonluğa hedeflendik. Bu nedenle de kalan 3 maçımızda istediğimiz sonuçları alarak, sezon sonunda hep birlikte şampiyonluğu kutlayacağız" şeklinde konuştu. 

"Şampiyon olacağız"

Yeni Malatyaspor'un Malatyalı sol bek oyuncusu Osman Fırat, sezonu mutlu sonla bitireceklerine takım olarak yürekten inandıklarını dile getirdi. 

Fırat, her hafta bir final maçı oynadıklarına dikkat çekerek, "Bizim hedefimiz belli, şampiyon olmak. Geçen hafta kendi sahamızda üzücü bir skor aldık. Önümüzde kritik bir maç vardı. Oda bu maçtı. Rakibimiz küme düşmemeye oynuyor. Zorda olsa rakibimizi 2-1 mağlup etmeyi başardık. Galibiyet golünü beraberlik golünden hemen sonra bulduk. Zaten şampiyon takım bu maçlarda belli olur. Son dakika golüyle galip geldik. Neticede final maçlarımız devam ediyor. Bütün Malatya camiası bize inansın. Biz bu takımı şampiyon yapacağız” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız