SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yılın Son Yürüyüşü Haftaya"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:59:52
A- A+ PAYLAŞ

Yürümenin önemine dikkat çekmek için her hafta bir kuruluş ile yapılan yürüme etkinliği, bu kez Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile yapıldı. 

İstasyon Virajı Kongre ve Kültür Merkezi önünden başlayıp Polisevi önünde sona eren yürüş etkinliğine, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, İl Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay , Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü , İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Memnune Denizhan, Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ilgili ve yetkilileri ile sporcular ve sağlık çalışanları katıldı.

Yürüyüş sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü , İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Memnune Denizhan, "Sağlık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu hareketlilik yılı ve sağlıklı yaşam projesi kapsamında bizler de sağlık müdürlüğüne destek vermek için buradayız. Birazcık da katkımız oldu ise ne mutlu bizlere” ifadelerini kullandı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener ise, “Bilindiği gibi 2014 yılı Ocak ayından itibaren Hareketli Sağlıklı  yaşam yılı kapsamında ilk önce ayda bir, daha sonra da haftada bir olmak üzere yürüyüşlerimizi düzenledik. Bu etkinlikleri Malatya olarak aksatmadan bu güne kadar geldik. Haftaya yapacağımız son yürüyüş ile de 2014 yılı programını kapatmış olacağız” diyerek, daha sonra şunları belirtti: 

“Amacımız unutulan yürüyüş aktivitesini halkımıza hatırlatmaktır. Sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturmak ve giderek gelişmiş ülkelerdeki obezitenin artması konusunda Türkiye de de dikkat çekmektir. Obezite ile mücadele etmedeki bir diğer amacımızdır. Obeziteyle mücadele etmek birçok hastalıkları da kapsıyor. Bunun başında Hipertansiyon, Kas sistemi hastalıkları, kardiovasküler hastalıklar gibi birçok hastalığın etkeni başlangıcı hareketsiz yaşam olduğunu söyleyebiliriz. Sadece sağlıkçılar olarak değil her hafta ayrı bir kurumun katılımıyla bu katılımı düzenliyoruz. Önümüzdeki hafta da tüm kurumların amirleri ile yöneticileriyle yürüyüşü yapacağız.”

İl Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay da, amaçlarının bu sembolik yürüyüşlerle halka bir farkındalık oluşturmak olduğuna dikkat çekerek, “Yürüyüşleri sürekli yaşam biçimi haline getirmeye çalışmaktı. Vatandaşlarımıza bu bilinci oluşturabildiysek birkaç kişinin de olsa düzenli yürüyüşüne vesile olduysak bizim için büyük bir mutluluktur. Yaşantımızı sadece sembolik yürüyüşlere bırakmayıp, gündelik hayatımızda da sportif etkinliklerle zenginleştirmeye be düzenlemeye çalışmalıyız. Sağlıklı bir yaşam için hastalıklardan uzak kalabilmek için yapılacak en basit, en kolay şey haftada en az 3 sefer 30 ar dakikalık yürüyüştür” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız