SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Yeni Yıkım Dönemi Başlıyor.. 'Yaptığımızın Yaklaşık 6 Katı Bir Büyüklükte'

Yeni Yıkım Dönemi Başlıyor.. 'Yaptığımızın Yaklaşık 6 Katı Bir Büyüklükte'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Hulusi Şahin, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu kentte enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 99'a ulaştığını söyledi.

Vali Şahin, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, okullarla ilgili çok fazla sorun olmadığını belirterek, "7 kadar okulumuz yıkıldı. Onlar da hızlı bir şekilde yapılacak. Ağır hasarlı okullarımızla ilgili prefabrik okullarımızı eylüle yetiştireceğiz. Onlar da sayıca çok değil." dedi.

Eğitimi engelleyen bina problemi olmadığını vurgulayan Şahin, "2 Mayıs'ta öğretmenlerimizle ve öğrencilerimizle tüm okullarımızda eğitime tam olarak başlayacağız. Şu anda da devam ediyor ama öğrenci ve öğretmen seviyesi olarak 3'te 1 seviyelerindeyiz. Önümüzdeki hafta bunu tamamlayacağız. Eylüle kadar da diğer hususları tamamlayıp, eğitim öğretim anlamında normal hayata tam olarak geçmiş olacağız." diye konuştu.

- Ağır hasarlı binaların askı süresi 6 Mayıs'ta tamamlanacak

Şahin, enkaz kaldırma ve bina yıkımı süreçlerinin devam edeceğine dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Enkaz kaldırma çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Yüzde 98-99 seviyelerine geldi. O, yüzde 1-2'lik seviyede bazı binaların tescilli olması ya da o tescilli binayla çok yakın olması nedeniyle onların süreçleri biraz daha zaman alıyor. Bazı binalarımızda enkaz ile ağır hasarlı binalar iç içe geçmiş. Enkazı kaldırdığınız zaman diğer binayı yıkmak durumunda kalıyorsunuz."

İnönü Caddesi'ndeki Deniz Bank binasının bu durumda olduğuna işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

"Bunlarla ilgili süreçler biraz daha devam edecek ama biz, 'Yüzde 99 seviyesinde enkazı kaldırdık.' diyebilirim. Bundan sonraki süreçte ise artık ağır hasarlı binaların askı süresi devam ediyor ve 6 Mayıs itibarıyla tamamlanacak. Ondan sonra da artık ağır hasarlı binaların yıkılıp, enkazlarının kaldırılması süreci başlıyor ki bu şimdiye kadar yaptığımızın yaklaşık 6 katı kadar bir büyüklüktür yani çok."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

54 yorum yapılmış

  • Semra (1 yıl önce)
    Vali bey bizleri düşünmüyorsunuz evim ağır hasarlı bir bayan öğretmen olarak yazıyorum Malatyada kalacak yerim evim bile yok ama siz ısrarla bizi göreve çağırıyorsunuz. Evi sağlam olan 3 yaşındaki çocuğuyla evinde kalabilir ona izin veriyorsunuz ama evi olmayana bayanı göreve çağırıyorsun. Bu mudur yani hiç empati kuruyorsunuz ve hiç insafunız yok o depremi hep beraber yaşadık ve ben sizden biraz anlayış beklerdim ama nafile.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Semra (1 yıl önce)
    Vali bey okulları açmakla övünüyorsunuz ama benim evim ağır hasarlı ve siz beni göreve çağırıyorsunuz empati kurun biraz yalnız bir bayan öğretmen olarak ben nerede kalayım. Hiç insafınız yok mu sizin.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Sayın Malatya Haber hırsızlar evlerimizi talan ediyor. Karakola bildiriyoruz polis kendi önleminizi alın diyor. Devlet böyle birşey söyler mi? Bu çok üzücü, kabul edilemez bir durum. Bunu kabul eden yöneticilerin görevde durmaması gerek.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Unal (1 yıl önce)
    Abi ortahasarli binalar yıkılacak mı nekarara varildi
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Geçen gittim bostanbaşı güngör cad tarafını gezdim aman allahım sanki evlerin içinde bomba patlamış. 10. kattan duvar düşmüş adamın beyaz eşyası dolabı görünüyor. Dışı şatafatlı lüks ama korkutucu yüksek binalar. Hiç boşuna tekrar hasar tespiti işine girmeyin bu binalarda artık kimse kalamaz ciddi hasarlar var, en küçük sarsıntıda kendini bırakır gider. Önemli olan can sağlığı Allah bir daha göstermesin
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Lütfen bilip bilmeden uzman olmadığınız konularda insanları ürkütmeyin, birçok ülkede yeni yapılan binalara girilmeden önce suni deprem testine tabi tutulur yani bina deprem gördü diye işi bitti demek olmuyor, karkas binalarda hiçbir harçlı duvar duvar depremde yıkılmasın diye yapılmaz. Yıkın gitsin diyorsunuz ama o binaları yapmak sadece lafta kolay, vallahi şehre ve insanlarına yazık ediliyor adam çadırda perişan halde ama sağlam evine girmeye korkuyor.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Kiraya vereceğiniz ev var sanırım
    %72
    %28
    Yanıtla
  • 10 bin liraya kiraya vermek için... Bostanbaşı, Fahrikayahanve Cavusoglundaki evlerde kiralık ev tutmayın. Oralarda zemin riskli. Kayalara gidin 3 5 fazla verin. Emin olun Pasakoskundeki 40 yıllık binalar bu güngor caddesinden daha güvenilirdir. Yuzaki Güngör risk. Sakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıl (1 yıl önce)
    yani 1 yıldan fazla sürecek kalırılması. çağırdınız tüm insanları. nerede kalacağı geçtik de bir an önce yaz sonuna kadar çok ama çok hızlı çalışılığ bitirilse, insanları çağırmasanız o toza toprağa. tabi sizin tuzunuz kuru. suç sizde değil. sizi oraya getirenlerde. ah malatyam ah yine getirecekler...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Başka 1 depremzede (1 yıl önce)
    Okullar yeni ve sağlam ama o okullarda görev yapan öğretmenlerin evleri yıkık ağır ve orta hasarlı. O okula gelecek esnafın çocuğunun kalacak evi yok. Ama siyasiler emretti gerisi itaat etti. Açılacak açıl, gelinecek gel. İnşaallah empati yaparsınız. Aynı kanun, yonetmelik diğer illerde var. Bir sözüm de o emreden siyasilere: Seçim nedeniyle zorla getirdiğiniz insanlar size oy vermeyecek. Kendi kuyunuzu kaziyorsunuz. Eyvah dediğinizde iş işten geçmiş olacak.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Sayın valim yeni yapılacak olan tüm okul kamu kurumu gibi binaların mutlaka altlari otoparkli olsun... çatıları güneş enerjili olsun..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakkı Bulut (1 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Emredersin paşam kahvende sütlü olsun mu. Eşek ahırında yatıp padişah rüyası görmeyin
    %40
    %60
    Yanıtla
  • aykut (1 yıl önce)
    Sayın valim malatyanin suan tek derdi okullarmi,öğretmenmi Allah aşkına suan insanlarin yuzde yetmisinin kalacagi yani barinacagi ev yok,esnafin hali ortada bir zahmet cikinda bir dolasin sehri bakalim hayat normallesmismi.Tadilat icin soylenen rakamlar bile sizin hicbirseyden haberiniz olmadigini gosteriyor
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Haktan (1 yıl önce)
    Sayın valim bizi düşürdüğünüz bu durumu hiç bir zaman unutmayacağım. Çocuklarıma unutturmayacağım. Devletin her imkanından yararlanabilen siz devlet büyüklerinin tuzu kuru. Bu kurulukla karar vermek kolay. Elinize sağlık. Aman unutmayın sizden büyük bir allah var. Bizlere ne yaşatıyorsanız 10 katını değil sadece bize yaşattığınız kadarını allah sizlere versin.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Dünya kanundami Avrupa Birliği demi insan haklari kaçinci madde de hatırlamıyorum depremin bı.şidderinden sonraki ohal ve vatandaşa bazen haklar veriliyor bunlardan biri evi yıkılan depremzede ye hiç bir kuruş dahi alınmadan evleri teslim edilecek bu bizi m ülkenin koyduğu kanun deyil insanhaklari Avrupa birliğinin kanunu kimse kivirmasin herskesin is yeri yıkılmış evi esyalari sermayesi gitmiş kimse ödeyemez 2yil sonra deyip 10yil sonrada olsa
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Depremden etkilenen yıkılan 10 sehirin devlete maliyeti ( enkaz kaldırma, çadır ve konteyner kurma, yemek dağıtma, hak sahiplerine yeni evler yapmak, yıkılan evlerin alt yapılarını yapmak, yollarını, okullarını sosyal donatilarini yeniden yapmak, is yerlerini yapmak vs. Vs..) 700 milyar TL açıklandı... sen bedava ver diyorsun. Öyle bir gücün yok.. millet ittifaki sallıyor oy için..
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Bakan 120 milyar dolar dedi. Siz zarar konusunda daha mütevazi bir bütçe çıkarmışsınız. İtibardan tasarruf olmaz. Milletin parası ile her yere saray yapılıyor. 80m2 daire çok mu? Geçmediğiniz köprünün parasını ödemezseniz hepsi yapılır.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Vay be demek o kadar fakir bir ülkeyiz ha yazık. Bizde ekonomimiz uçuyor ilk ondayız, avrupa bizi kıskanıyor falan denilince inanıyorduk tühh
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Hala ittifak falan diyor yahu
    %80
    %20
    Yanıtla
  • O zaman niye deprem vergisi veriyoruz. Vermeyelim kardeşim hakkımız olanı alamıyoruz ama sürekli veriyoruz.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Serdar (1 yıl önce)
    Sayın valim depremde tartışmasız en çok zarar gören illerden biriyiz. Ama halen basında kamuoyunda adımız geçmiyor. Mevcut siyasilerin bu vurdumduymazlığı artık başka bir boyuta geçti. Bunu geçtim malatyalılar bile halen olayın farkında değil. Malatya uyan malatya uyuma.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Okan (1 yıl önce)
    Temiz su veremediniz daha şehire. Herkese dönün diyorsunuz
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Sayın valim benim benim dükkanımda tescilliydi benim kontrolümde sıva çatlağı vardı 2 kere itiraz dilekçesi vermeme rağmen aceleyle yıktılar şimdi ne olacağı hakkında kimsenin bilgisi yok bir açıklama yaparsanız sevinirim
    %37
    %63
    Yanıtla
  • hkb (1 yıl önce)
    Yani bu demek oluyorki sadece yikim ve hafriyat kaldirma 2 seneden fazza sure alacak, mahkemeler davalar duz 5 yil diyelim. insallah konut yapimlari okadar surmez. Zaten sartlar ne olacak, nasil hak sahibi olacak, ordada torpil gereklimi, hangi sirayla teslimler olacak, en onemlisi kim nekadar ve nasil odeyecek. zaten zor gecinen emekliler , dusuk gelirliler ne sartlarda odeme yapacak ve nasil yasamini surdurecek?? ... Allah yardimcilari olsun
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Bostanbasi mağduru (1 yıl önce)
    Olası Malatya depreminde yeni Hakim bey haberleri okumak istemiyorsanız yıkılması gereken binaları yıkın lütfen. Belediye başkanının yaptığı akla mantığa ve yaşama hakkına sığmayan açıklamalarının yerine devletimiz gereğini yapsın. Yazık etmeyin bizlere ve bu şehre. Yorulduk tükendik bittik artık.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Fikret (1 yıl önce)
    Saglamlarıda yanındakine de yıkarken zarar verirsiniz memlekette sağlam bina kalmaz.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Vali bey matim iş merkezinde yönetim adı Altında simsarlar oradaki esnafı tehditle imza topluyor neymiş valilik belediyeyle ortak proje yapıp tadilat edilecek miş vs ,sizin adınızı kullanarak bu işleri yapıyorlar,
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Karakola git şikayetçi ol. Biraz cesur olun.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • SERVET (1 yıl önce)
    Sayın valim herşey hoş güzel kaç ay geçti hala konteyner yok yeter elalemin yanında sığıntı olduk lütfen hızlanın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • fatih (1 yıl önce)
    MALATYA YA HAFİF RAYLI SİSTEM KAZANDIRIN. Madem şehir yeniden yapılanacak bunu fırsata çevirip ana arterleri genişletip şehre hafif raylı sistem kazandırmak lazım. Acımız büyük kaybımız büyük farkındayız ama bu durumu şehrimiz ve gelecek nesiller için daha yaşanılır bir Malatya adına fırsata çevirmek lazım.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Herşeyi bitirdik bi o mu kaldı eksik
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Bu şehir senin gibi vizyonsuz insanlar sayesinde hep geri kalıyor bülent bey.Sana tavsiyem biraz gez gör dünyayı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (1 yıl önce)Bülent isimli kullanıcı yorumuna
    Yatay mimari ile daha fazla alana yayılan yerleşim yerleri arasında ulaşımı nasıl sağlayacaksınız? Uzak diyerek vatandaş gitmek istemiyor. Zaten şimdi başlasalar raylı sistem 2071 de ancak biter.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Memur (1 yıl önce)
    Sayın vali ilin idari yöneticisi olarak bu kadar personel nerede nasıl kalacak hiç bir beyanat vermediniz. Bir yazı yayınlandı ve sürecin nasıl olacağına ilişkin bilgi vermediniz. Cumhurbaşkanlığı yazısını temel alarak herkes bir düzen oturttu bunun harici zaten geleceğini biliyordu fakat siz o yazıyı yayınlayarak insanların düzenini bozdunuz. Ağzınızla söylüyorsunuz daha altı katı işimiz var. İtiraz süreci devam ediyor. Söyledikleriniz yaptıklarınızla tezat. Yani adamın evine itiraz edildi ve siz ona dön dediniz. Olay şu nerede kalacak bunca kişi. Buna ilişkin bir bilgi vermediniz vermeliydiniz.... Memurla bu saatten sonra barışık olmanız beklenmez... Sizin her gittiğimiz yerde konutunuz var hiç bir zaman bu sıkıntıyı yaşamadınız... Yazacak çok şey varda anlayan olmadığı için diyecek söz yok
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Zarife Narinç (1 yıl önce)
    Okullarda sıkıntı yok da sayın valim evlerde sıkıntı var benim evim ağır hasarlı çocuklarım nerde eğitime devam edecek 3 ay oldu bir çadır bile verilmedi bana siz okul aciyosunuz
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Cahil (1 yıl önce)
    Sayın Valim Lütfen Üniversiteye el atın. Durum vahim. Tüm binaların yıkıkacağı söyleniyor. Doğru ise raporları açıklansın. Binaların içindeki cihazlar çıkarılamıyor para yokmuş. Milyonlarca liralık cihazlar. Çürüyecek. Bunlar milli servet. Fen Ede lab katı Üniversitenin yayın yükünü çekiyor. Çalışacak yer bulamıyorlar. Dünya kadar çalışılmayan boş alan var babasının malı gibi kimse vermeye yanaşmıyor. Bilimsel bir kurumda bunlar oluyursa gerisini siz düşünün. Yaşasın BİLİM . Deprem ile beraber oda enkaz altında kalmış anlaşılan.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Elyuldeneyi yapicaksiniz okulyok evyoksanki hiç birşey. Olmamış gibi davranmayin
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Yalan
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Okulmu kaldı Malatya perişan halen birşey olmamis gibi gosteriyorsunuz
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Sayın valim deprem konutlarının yapılacağı bölgelerde binaların yanında iş yerleri, dükkanlar yaparak yeni şehir merkezleri oluşturup eskiden olduğu gibi Malatyamızı tek merkezli şehir olmaktan kurtarmalıyız maalesef 25 bin deprem konutu yapılan komşu kentimiz Elazığ bu bölgelere konut dışında hiç bir şey yapmadıkları için bu deprem konutlarında yaşayan 100 bin insan en küçük bir ihtiyaçları için şehir merkezine gitmek zorunda kalıyorlar temennimiz malatyamızda deprem konutları alanında insanların bütün ihtiyaçlarını karşılayacakları şehir merkezleri kurulur ve Malatyamız eskiden olduğu gibi tek merkezli (yeni cami civarı) şehir olmaktan kurtulur.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Yaşlılar nereye gidecek :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (1 yıl önce)
    Ayrı bir konu daha var.Ne zaman devlet olarak bu kira artışına son vereceksiniz.İcimizde o kadar kan emici varki Allah korkusu kalmamış.Bunların yediği bedduanın yanında bizde yanacagız.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Evet yasam alani gercekten cok onemli kiralar aldi basini gidiyor ama bunun sebebi ev sahipleri filan degil. Kim ister evini degerinden az fiyata vermeyi? bina geliri kira oraniyla olculur ki400-500 kira carpani olan evvi kim almak ister. Ev fiatlari o kadar pahaliki Yatirim yapan kisi o fiata gore kiraya vermek ister kira carpani dusukse almaz yada hic kiraya vermez. cunku kullanilan evin kullanima gore tamir ihtiyaclari dogar. az cok artik herkes insaattan anliyor bir duvar boyama, bir parke degistirme mobilya tamiri nekadara mal olur gunumuzde? yani sorun kira fiatlarinda degil bizim halk olarak fakirlesmemizde.. bu sartlarda Allah yardimcimiz olsun..
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Emrah (1 yıl önce)
    Sayın Valim,cevherizade Mahallesi'nde oturmaktayım.Bizim bina 47 yıllık ve 2 defa az hasarlı verildi.Bina ayakta zor duruyor neye göre az hasarlı.Bizim bitişik binada 2 defa az hasarlı vermişlerdi 3 itirazda ağır hasar çıktı.Bizde itiraz ettik sonucu bekliyoruz.Diyelim ki yine az hasarlı çıktı.Zaten yanımızdaki bina yıkılırsa bizim binada yıkılır.Hangi akla bitişik nizamdaki bir binaya ağır hasar verip yanında daha kötü durumda olan binaya az hasar verilir.Kusura bakmayın biz o binaya evlatlarımızı sokmayacağız.O bina az hasarlı vetiluo yıkılmasada boş kalıp duracak ..
    %87
    %13
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    sayın valim büyükşehir belediye başkanı selahattin gürkanın sosyal medyada bir açıklaması var o açıklama şöyle hasar tespit bir kez daha yapılacak dedi. bu açıklama eğer doğruysa bu tamamen bostanbaşına yüksek kat imarı veren belediye başkanlarını ve mütaitleri temize çıkarma ve kurtarma operasyonu anlamında. insanların kanına girmeyin ayıpttır yazıkttır günahttır.. o açıklama eğer doğruysa selahattin gürkana bir örnek vermek istiyorum..duyumlara göre hakimler apartamnı 2020 elazığ depreminde ağır hasar raporu verilmiş ama apartman sakinleri topluca imza toplayarak itiraz ederek ağır hasarlı evleri hafif hasara çevirmişler. yıkılacakken apt. sakinleri oturmayı tercih etmişller. 6. şubattaki depremde sabaha karşı olan 4.17 deki depremde ilk depremde orası yerle bir olmuş ve 90 kişi vefat etmiş.. yarin yine depremde bostanbaşı yerle bir olur ve yüzlerce kişi vefat ederse sebebi sen olursun sayın selahattin gürkan
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Dönecek bu kadar insanı nerde yatıracaksınız. Çözüm öneriniz ne Sayın valim. Hastalansalar hangi doktora baktıracaksınız. Anaokulları kapalı çalışan annelerin çocuklarına kim bakacak.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Aşağı çöşnük sanırım tandoğan da Fatma Polat diye bir özel bir anaokulu var orası açılmış eğer mağdur olan aileler varsa orayı tavsiye ederim çocuklar için deprem den dolayı psikolojik olarak destekleyecek eğitim ve etkinlikler yapıyorlar.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Makatyalı (1 yıl önce)Misafir isimli kullanıcı yorumuna
    Size ait belli reklamıda yapmış olduk bu arada diyorsun
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Depremzede (1 yıl önce)
    Bayramınız mübarek olsun hayırlı günler dilerim es selamün aleyküm
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Asım kapıkıran (1 yıl önce)
    Sn Malatya valimiz çok teşekkür ediyorum ilgi ve gece gündüz demeden koşturuyor Allah razı olsun Hayırlı ramazan bayramını kutluyorom
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Ee orta hasarli binalar hakkinda kimse aciklama yapmiyor orta hasarlilarin durumu ne olacak?????
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Malatya fayından dolayı, malatyada tehlike henüz bitmedi...İnşaallah vefatlar olmadan bu tehlikede biter....
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Sizce ne zaman biter
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deprem hırsız gibidir, ne zaman geleceği belli olmaz.... hırsıza alınacak önlem kapı pencereyi sağlam tutumak, binada ise depreme dayanıklı mı onu belirlemek... buna göre ya binaya girmemek ya da girmek...
    %86
    %14
    Yanıtla