SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Yeni Terminal Binasına Onay Çıktı"

0
Güncellendi - 2020-08-23 21:22:16
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya Havalimanı'na yaptırılacak yeni yolcu terminalinin 2020 yatırım programına alınması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan onayın çıktığı bildirildi..

AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyükşehir olan Malatya'ya yakışan yeni bir havalimanı terminal binasının yapımını onayladığını açıkladı.

Milletvekili Çalık, Malatya havalimanının mevcut terminal binasının 9 bin 600 metrekare kapalı alana sahip olduğunu, artan yolcu sayısından dolayı yeni bir terminal binasına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından hazırlanan yeni terminal projesinin mevcut terminal binasına yakın olacak şekilde yaklaşık 50 bin metrekare alan üzerine inşa edileceğini söyledi.

Çalık, son olarak Büyükşehir olan Malatya’ya yakışacak yeni havalimanı terminal projesinin 2020 yılı yatırım programına alınması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a geçtiğimiz günlerde arzı yapıldığını ve bugünde onay çıktığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan "Malatya Havaalanı Yeni Terminal Binası" yapımını onayladı ve 2020 yılı yatırım programına alındı. Projenin yatırım programına alınmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu'na, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Naci Ağbal'a ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürümüz Hüseyin Keskin’e çok teşekkür ediyorum. Malatya’mıza hayırlı olsun” dedi.

Çalık, havalimanı terminal binasının kapasitesinin 2,5 milyon yolcu olacağını belirterek detaylarıyla ilgili şu bilgiyi paylaştı:

“2 bin 495 metrekare ısı ve güç merkezi binası, 112 metrekare apron bariyer binası ve kanopisi, 87 metrekare havalimanı giriş nizamiye binası ve kanopisi, havalimanı iç bağlantı yolları, 500 araçlık otopark, arıtma tesisi ve altyapılar inşa edilecek.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • malatyalı (3 yıl önce)
    şowwwwwwwww şowwwwwww
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Türkiye'nin en az yatırım alan büyükşehirlerin den birisi malatyadir Malatyalı hep uyutuluyor bu durumu Kayseri Antep adana mersin Antalya samsun mersin Urfa Manisa Denizli Eskişehir Sakarya Kocaeli Bursa Diyarbakır gibi illere gidenler açık bir şekilde görürler yeterli yatırım ve hizmet alamamimizin en önemli sebebide siyasilerimizdir diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • ILHAN CELIK (3 yıl önce)
    Önce yıllardır inşaatı devam ve bir türlü bitirilemeyen Kömürhan köprüsü bitirilsin sonra da şehir içi ulaşım sorununa bir çözüm bulunulsun sonra hava alanı yapılsın Sayın vekiller herkes herşey söylüyor ama duymuyorsunuz.Ama şunu unutmayin Meclise sizleri biz gönderdik almasında biliriz sadece secim zamanı kapımızı çalmayın olurmu?
    0
    0
    Yanıtla
  • İlhan bey yeni havaalanı yapılmıyor şu anda kullandığımız havaalanına terminal binası yapılıyor keşke yeni bir havaalanı yapılsa yolcusu olmayan Kütahya'da havaalanı yapılır Malatya'ya ise ikide bir terminal binası yapılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Yapmayın etmeyin tutmayın paramiza yazık ilimize sivil bir havaalanı ve modern bir terminal binası gerekmektedir sürekli askeri havaalaninin yanına terminal binası yapıyorsunuz lütfen diğer illerde olduğu gibi sivil havaalanı istiyoruz bu sayede 15 dakika iniş ve kalkış larda üniversite üzerine gitmeden kurtulmus oluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Arkadaşlar birde şunu dile getirsek milletvekili olan vatandaş birde şehrin en alt yoluna baksa emeksiz minübüsler kalksa çevre yolun altına taşınsa ne güzel olur varya birde vekiller su faturalarını reise taşısalar atıksu bedeli.kdv.ctv.saat bakım bunları taşınsa iyi olacak milleti soysunlar yeter malatya büyükşehir belediyesi .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ertuğrul (3 yıl önce)
    Adam haklı kapalı çarşının üzeri düzenlenip oraya yapılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Zibetra (3 yıl önce)
    Seçim çalışmasına gerek yok, zira Malatya çantada keklik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bence yanlış düşünüyorsunuz. 2018 seçimlerinde tepki oyları nedeniyle Mhp Malatya'dan 1 vekil çıkardı, aynı hatalar devam ederse Mhp ikinci vekili de çıkarabilir. O yüzden Ak partinin Malatya'da işi sıkı tutması lazım. Yüksek hızlı tren, şehir hastanesi, yeni hava alanı, kuzey çevre yolu, köprülü kavşaklar, kapalı oto parklar, devasa yeşil alanlar, yeşil kuşak projesi, ve yeni alt merkezler Malatya'nın en önemli sorunları.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Bir seçim kokusu aldım sanki:)))
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (3 yıl önce)
    Hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • acil (3 yıl önce)
    acil olarak çevreyolu bitirilmesi gerekiyor ...acil olan işler ile uğrasılsa iyi olur ...Ne bitmez çevre yolu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Çağlar Torun (3 yıl önce)
    İstanbul ve Ankara dışında uçuş yok.bursa Trabzon Antalya samsun Kars izmir niye uçuş yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Trabzon samsun vr karsa giden iki elin parmağını geçmez ondan olabilir mi :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysel (3 yıl önce)
    En güzel yer yazıhan ovası idi.Yine de emeği geçenlere tşk ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Veysel isimli kullanıcı yorumuna
    Terminal binası havaalanının yanına yapılır yeni bir havaalanı yapılmıyor şu andaki mevcut kullandığımız askeri havaalanina yeni terminal binası yapılıyor boş yere Yazıhan veya başka bir yer diye hayal kurmayalim önce yeni havaalanı yapılsın zaten o yapılırsa mecburen terminal binası da yapılır .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Askeri havaalanına terminal binası yapılacak yeni bir havaalanı yapılmıyor yazık boşa gidecek paralara diyorum ve sivil bir havaalanı isteğimizi sayın cumhurbaskanima arz ve talep ediyorum.sayin cumhurbaskanim bizim siyasilere kalırsa ilimize sivil havaalanı yapılmaz tek ümidimiz sizsiniz saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayri (3 yıl önce)
    Malatya ve Elazığ’ın ortasına yapılsa aşağı yukarı 2 yönede gidiş süresi aynı her uçak sayısı fazlalaşır hemde Doğu Anadolu bölgesinin turistik açıdan önem kazanır
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (3 yıl önce)
    En uygun yer kale ilçesi hem Elazığ hemde Malatya merkeze yakın bakir bir ilçe ulaşımı da çok kolay.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (3 yıl önce)
    yeni terminal ile birlikte acilen özel güvenlik alımı yapılmalı ayrıca paralı otopark terminalden uzağa yapılmalı ve personel için ayrıca otopark bölümü olmalı ayrıca yolcu karşılamaya gelen vatandaşların özel araçlarıyla yolcularını alabilmeleri için trafiği aksatmayacak bekleme noktaları oluşturulmalı ....
    0
    0
    Yanıtla
  • turgut (3 yıl önce)
    eski havalimanı çok uzak bir yerde yeni terminal yapılacaksa biraz daha yakın yere inşa edilebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (3 yıl önce)turgut isimli kullanıcı yorumuna
    Tecdeye falan değilmi öyle bi yere yapılsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacıcavcav (3 yıl önce)Ali Yılmaz isimli kullanıcı yorumuna
    Paşaköşküne yapıyolar mezarlığı kaldıracaklarmış
    0
    0
    Yanıtla
  • hekimhanın ayzalı köyüne yakın yapılsın bence ... yazlıkçı çok orda
    0
    0
    Yanıtla
  • Akpınara yapılsın daha kolay olur minibüsten inip uçağa binersiniz ? Saçmalama da sınır tanımıyorsunuz arkadaşlar ya...
    0
    0
    Yanıtla
  • Otogarın yakını olabilirdi :) Zekanıza hayran kaldım!
    0
    0
    Yanıtla
  • Pişman (3 yıl önce)
    Binayı doğru yere yapmak önemli, yazihana gelip dönmekten bıktık
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Asıl soru şu: Ne zaman bitecek? Malatya'nın makus talihine bir göz atarsak Kuzey çevre yolu misali inşAllah yıllarca sürmez
    0
    0
    Yanıtla
  • ESENLİK NE OL DU? (3 yıl önce)
    inşallah elazığın havaalanı gibi olabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok önemli birşey yapmışlar ya sanki yeni hava alanı yapmışlar bunu duyuruyorlar akp oy yok yine mhp atalım
    0
    0
    Yanıtla