SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yardımcı Pilot Kasten Düşürmüş

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:20:05
Yardımcı Pilot Kasten Düşürmüş
A- A+ PAYLAŞ

Salı günü Fransa Alpleri’ne düşmesi sonucu 150 kişinin ölümüne sebep olan Germanwings uçağını Alman uyruklu yardımcı pilotun kasten düşürdüğü ortaya çıktı. 

Marsilya savcısı Brice Robin tarafından düzenlenen basın toplantısında, Germanwings A320 uçağının düşüşünün ardındaki sır perdesi aralandı. Savcı, kara kutudan elde edilen ses kayıtlarının son 30 dakikasından anlaşıldığı üzere Alman uyruklu 28 yaşındaki Andreas Lubitz isimli yardımcı pilotun uçağı bilerek dalışa soktuğunu, çarpma anına kadar bilincinin yerinde olduğunu ve uçağı yok etme iradesiyle hareket ettiği ihtimalinin üzerinde durulduğunu açıkladı. Pilotlar arasındaki konuşmaların ilk 20 dakikasının gayet dostane olduğunu ifade eden savcı Robin, kaptan pilotun tuvalete gitmek üzere kokpitten çıkması sonrasında yardımcı pilotun uçağın manuel kontrolünü eline aldığını belirtti. Savcı, yardımcı pilotun uçağın irtifa kaybını hızlandırdığını ve bunu sakin bir şekilde nefes alışverişinden anlaşıldığı üzere isteyerek yaptığının tespit edildiğini ifade etti. Kaptan pilotun geri döndükten sonra uçağın düşmesinden önceki son 10 dakika boyunca içeriye girmeye çalıştığını dile getiren Robin, ancak yardımcı pilotun kapıyı açmadığını ve herhangi bir cevap vermediğini, bu süre boyunca yardımcı pilotun yalnızca nefes seslerinin duyulmaya devam edildiğini ve kokpit içerisinde başka hiçbir ses duyulmadığını açıkladı. Savcı, kontrol kulesiyle uçak arasında uçağın düşüşüne kadar defalarca bağlantı kurulmaya çalışıldığını ancak uçaktan cevap gelmediğini de sözlerine ekledi. Robin, 28 yaşındaki Alman uyruklu Andreas Lubits isimli yardımcı pilotun terörist olduğunun düşünülmediğini ve bu nedenle hakkında herhangi bir arama kararının da bulunmadığını ifade etti.

Savcı ayrıca, ölenlerin cenazelerinin arama çalışmalarının gelecek haftaya kadar sürebileceğini dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız