SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede Girişlere Denetim

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:12:19
Üniversitede Girişlere Denetim
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde, Cuma günü karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki kavgada 1 kişinin bıçakla yaralanması nedeniyle sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Üniversitenin girişinde sayıları artırılan özel güvenlik, gelen araçlar arasında seçtiklerini durdurup içindekileri indirerek üst araması yaptı. Araçların bagajlarını ve içlerini de detaylı bir şekilde arayan görevlilerin bir araçtan çıkan beyzbol sopasına el koydukları görüldü. 

Polisin sorumluluk alanında olmasına rağmen güvenlik önlemlerine polisin dahil olmadığı görülürken, özel güvenlikten biri, yakını için üniversiteye gelen ve aracında basın kartı bulunan basın mensubunu durdurdu. Güvenlik personelinin basın mensubundan geliş nedenini öğrenmesine rağmen " Buraya hangi kimliğinizle giriyorsunuz. Bize onu söyleyin. Basın mensuplarını alınmaması yönünde kesin talimat aldık" dedi.

Basın mensubu ise üniversite güvenliğinin bu tutumunu, "Hangi kimlikle geldiğim önemli değil. Güvenlik önleminin gereği yapılır. Herhangi bir güvenlik sorunu yoksa basın mensubu da olsam girmem gerekir. Burası üniversite, herkesin burayla işi olabilir. Burada tanıdığımız hocalar, personelden arkadaşlarımız var. Onları da istediğimiz zaman ziyaret edebiliriz.  Kaldı ki üniversite bünyesinde basın birimi var, o birimle de her an işimiz olabilir. İtiraz üzerine içeri girebildik.Hangi kimlikle geliryorsunuz sorusu son derece yanlış.  Daha yakın bir  zamanda rektörün bilgilendirme toplantısı için davet edilmiştik. Bizleri işlerine geldiklerinde davet edip duyurmak istediklerini söyleyen, gelmediklerinde ise kapıdan sert uyarılarla çevrilecek kişiler olarak görmesinler. " şeklinde değerlendirdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız