SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye'nin Sınırlarını Koruma Hakkı Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:29:28
A- A+ PAYLAŞ

ABD Başkanı Barack Obama, hava sahasını ihlal eden Rus uçağını Türkiye'nin düşürmesiyle alakalı olarak, "Her ülke gibi Türkiye'nin de kendi sınırlarını ve hava sahasını korumaya hakkı var" dedi. 

Beyaz Saray'da Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan ABD Başkanı Barack Obama, Rus uçağının düşürülmesiyle alakalı olarak neler yaşandığına ilişkin bilgileri almaya devam ettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la konu hakkında bir görüşme yapmayı umduğunu söyledi. Obama, "Her ülke gibi Türkiye'nin de kendi sınırlarını ve hava sahasını korumaya hakkı var. Rusların ve Türklerin neler yaşandığına dair detayları konuşarak gerginliğin artmaması için önlem almaları şu an için çok önemlidir" dedi.

Rusların Suriye'de Türk sınırına çok yakın bölgelerde operasyonlarını sürdürdüğüne dikkat çeken Obama, Rusya'nın sadece Türkiye tarafından değil diğer bir dizi ülke tarafından da desteklenen ılımlı muhalifleri hedef aldığını belirtti. Obama, "Rusya enerjisini doğrudan IŞİD'e yönlendirirse bunun gibi çatışmalar, gerilimler veya hatalar daha az yaşanacaktır" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ise Türkiye'nin yaşanan durumla alakalı NATO'yu bilgilendirdiğini ve gerçekte neler yaşandığı hakkında bilgi sahibi olacaklarını söyledi. Hollande, "Son derece zararlı olabilecek gerilimleri önlemek durumundayız. Bizim, Türkiye'nin ve Rusya'nın tek amacı terörizm ve IŞİD'le mücadele olmalı" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız