SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Timurtaş'ın Projesi

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:20:13
Timurtaş'ın Projesi
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Aday Adayı Osman Timurtaş, uzun süredir üzerinde çalıştıklarını söylediği Kayısı Çiçeği Festivali ile ilgili bilgi verdi.

Timurtaş'ın konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Malatya kayısısının her yönüyle fırsata dönüştürülebilecek ekonomik ve kültürel bir değer olduğuna vurgu yapan Timurtaş, “kayısı çiçeği festivali ile Malatya’ya farklı bir vizyon katacağız” dedi. 

Timurtaş şunları söyledi: “Malatya’da bahar bir başkadır. Çünkü toprak uykusundan uyanır ve yeryüzü rengârenk bir görünüme kavuşur. Ama hepsinden daha güzeli Malatyamız baharı gelinliğiyle karşılar. Malatya ekonomisinin büyük kısmını oluşturan kayısının çiçek açtığı dönemde beyaz bir örtüyle doğaya kattığı bu muhteşem görüntü görülmeye değerdir. Bütün bunları ortaya koymak adına Kayısı Çiçeği Festivali projemizi sunuyoruz”. 

5 ayrı başlık altında Kayısı Çiçeği Festivali’nin detaylarını paylaşan Timurtaş, şunları dile getirdi:

1. Kayısı Çiçeği Festivaline Neden İhtiyaç Duyuldu?

Kayısıyı sadece meyve olarak değerlendirmek yerine diğer unsurlarından da fayda sağlamak, Malatya’nın tanıtılmasına katkı sunmak ve şehre prestijli bir festival kazandırmak için böyle bir projeye ihtiyaç duyduk.

2. Festival Nasıl Gerçekleştirilecektir?

Kayısı Çiçeği Festivali, profesyonel bir ekip ve ilgili kurumların işbirliğinde, kayısının ilk çiçek açtığı günden itibaren başta Malatya merkez ve ilçeler olmak üzere çeşitli bölgelerde kültürel, sanatsal, sportif, akademik ve turistik etkinlikler yapılarak gerçekleştirilecektir.

3. Festivalde Hangi Etkinlikler Yer Alacak?

Festivalde oryantiring, trekking, yamaç paraşütü ve kayısı çiçeği maratonu gibi sportif; şiir ve türkü geceleri, açık hava sinema gösterimi, pandomim ve film galası gibi kültürel ve sanatsal; panel, sempozyum ve çalıştay gibi akademik; balon gezileri, paket turlar, kayısı ağaçları altında doğa yürüyüşleri ve hobi bahçeleri gibi turistik etkinlikler yer alacaktır.

4. Festival Malatya’ya Ne Kazandıracak?

Festival, kayısı başkenti olan Malatya’nın dünyadaki bilinirliğini arttıracak, turizm çeşitliliğini sağlayacak ve içerisinde yer alan farklı etkinliklerle bölgesinde yerli yabancı turist çeken bir cazibe merkezi haline gelerek ekonomik yönden büyümesine katkı sunacaktır. 

5. Mevcut Festivallerden Farkı Ne Olacak?

Genelde festivaller ürün hasat dönemlerinde yapılır. Fakat bu festival, Malatya ve bölgesinde yapılan festivallerden daha farklı bir zamanda düzenlenecektir. Zaman farkının yanı sıra yapılacak olan etkinlikler sadece bulunduğu bölgede değil tüm Türkiye ve hatta dünyada ilgi çeken ve ses getiren etkinlikler olacaktır. Kayısının meyve olarak ön plana çıkmasından ziyade görselliğinin sunulduğu bu festival, daha yerel bir atmosferde yapılacak olan uluslararası çalışmalarla farkını ortaya koyacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız