SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tabutla Gömüldüler

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:53:30
Tabutla Gömüldüler
A- A+ PAYLAŞ

Salı akşamı Akçadağ İkinciler Köyü yakınlarında, havada çarpışıp düşen 2 F-4 uçağında şehit olan Binbaşı Salih Sezer Eskişehir'de, Üsteğmen Onur Özkaya İzmir'de, Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci Konya'da toprağa verildiler. Kaza sırasında büyük ölçüde zarar gören şehitlerin cenazeleri, tabutla defnedildi. Diğer şehit Üsteğmen Yasin Atalay ise Perşembe günü İstanbul'da defnedilecek.

BİNBAŞI SEZER İÇİN ESKİŞEHİR'DE..

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde dağlık alana düşen iki savaş uçağında şehit olan 4 pilottan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı. 

Reşadiye Camii’nde düzenlenen cenaze törenine; Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, AKP Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, diğer protokol üyeleri, askeri erkan, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazı öncesi Bakan Avcı ve beraberindekiler, şehidin babası Mehmet Sezer, annesi Ayşe Sezer ve eşi Hatice Sezer’e başsağlığı dileklerini iletti. Şehidin babası Mehmet Sezer, annesi Ayşe Sezer ve eşi Hatice Sezer, askeri erkan nezaretinde güçlükle ayakta durabilirken, 8 yaşındaki kızı Rana Zeynep’in ise hiçbir şeyden habersiz tavırları yürekleri burktu. Şehidin Rana Zeynep’in yanı sıra 4 yaşında Ayşe Sena adında bir kız çocuğu daha olduğu öğrenildi.İkindi namazına müteakip Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Sezer’in naaşı, askerlerin omzunda top arabasına konularak defnedileceği Vişnelik Hava Şehitliği’ne götürüldü.

Öte yandan cenaze namazının ardından tam şehidin naaşının omuzlara alınacağı sırada isminin Mustafa olduğu öğrenilen şehidin bir yakını baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren kişiye ilk müdahaleyi sağlıkçı askeri personel yaparken daha sonra şahıs, 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Bu arada, namaz sonrası cenazenin top arabasına götürülmesi sırasında tabutu taşımak isteyen şehit yakınları ve bazı katılımcılara görevli askerler uyarıda bulunarak izin vermedi.

ÜSTEĞMEN ÖZKAYA İZMİR'DE..

Malatya'da, RF-4E tipi iki savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilotlardan Hava Pilot Üsteğmen Onur Özkaya, memleketi İzmir’de düzenlenen cenaze töreniyle gözyaşları arasında toprağa verildi.

Malatya’da, 7.Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan dün akşam saatlerinden havalanan RF- 4E tipi iki savaş uçağının henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğü kazada şehit olan 4 asker, törenlerle son yolculuklarına uğurlanıyor. Şehit 4 subaydan biri olan Hava Pilot Üsteğmen Onur Özkaya için de, memleketi İzmir’in Karşıyaka ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Beşikcioğlu Camii’nde düzenlenen törende, duygu dolu anlar yaşandı. Törende, şehit eşi Miraç Özkaya, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunu öperek gözyaşlarına boğuldu. Eşinin tabutunu defalarca öpen Miraç Özkaya, "Çok pişman olduğum şeyler var. Seninle ilgilenemedim. Sabah 6'da gidiyordu ve akşam 7'de geliyordu görüşemiyorduk zaten. Hadi kalk buradan bu rüya olsun" diye konuştu.

Annesinin kucağında bulunan 2 yaşındaki oğlu Doruk Özkaya ise babasının şehit olduğundan habersiz etrafı seyretmesi ise yürekleri dağladı.

Öte yandan, şehit Hava Pilot Üsteğmen Onur Özkaya’nın annesi Aynur Özkaya ve babası Cengiz Özkaya’da, törende gözyaşlarına hakim olamazken, çiftin ayakta durmakta zorlandığı gözlendi. Şehit annesi Aynur Özkaya törende baygınlık geçirirken, şehit babası Cengiz Özkaya'yı ise Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk teselli etti.

Şehit annesi Aynur Özkaya, oğlunun tabutuna sarılarak, “Dimdik duracağım sen hakkını helal et. Sen şimdi havalardasın, her zaman olmak istediğin yerdesin biliyorum. Sen oradan bizi izliyorsun. Ağlamayacağım” dedi. Aynur Özkaya’nın yürekleri sızlatan bu sözleri ise herkesi duygulandırdı.

Şehit babası Cengiz Özkaya ise cenaze töreninde oğluna asker selamıyla veda etti. Şehit pilot Yüzbaşı Onur Özkaya’nın Türk bayrağına sarılı naaşı, Beşikcioğlu Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, omuzlarda top arabasına konularak Kadifekale Mezarlığına defnedildi.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı ve askeri törenle uğurlanan Hava Pilot Yüzbaşı Onur Özkaya’nın cenazesine, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, belediye başkanları, milletvekilleri, çok sayıda askeri erkan, yakınları, arkadaşları ve onlarca vatandaş katıldı.

ÜSTEĞMEN ÖZBAHÇECİ KONYA'DA..

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde dağlık alana düşen iki savaş uçağında şehit olan 4 pilottan Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci’nin cenazesi memleketi Konya’nın Ereğli ilçesinde dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci’nin (29) cenazesi Malatya’da düzenlenen törenin ardından uçakla Konya’ya, buradan da helikopterle Ereğli’ye getirildi. Ereğli’de 6 gün önce kaybettiği babaannesinin evinin önüne getirilen şehit için helallik alındı. Şehidin halası Fatma Fidancı, gözyaşları arasında, “Hani beni Malatya’ya götürecektin” diyerek gözyaşı dökerken, yakınları büyük üzüntü yaşadı. Şehit pilotun cenazesi daha sonra namazın kılınacağı Ulu Camii’ne götürüldü. Cenaze namazına, şehidin yakınları, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya Valisi Muammer Erol, Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Muhittin Fatih Sert ve askeri erkan, Ereğli ilçesi protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı öncesi şehidin eşi Meltem Özbahçeci tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar tarafından cenaze namazının kıldırılmasının ardından omuzlara alınan şehidin naaşı Meydanbaşı Şehitliği’nde dualarla defnedildi. 

Şehit Pilot Zeynel Özgür Özbahçeci (29), 2 yaşındayken babası Necdet Özbahçeci’yi, 6 gün önce de babaannesi Hüsnüşah Özbahçeci’yi kaybetmişti. İki yaşında Zeynep İnci isimli kız çocuğu olan şehit pilot, Ereğli’ye gelerek babaannesinin cenazesine katılmıştı.

ÜSTEĞMEN ATALAY İSTANBUL'DA PERŞEMBE'YE TOPRAĞA VERİLECEK

Malatya’da düşen uçakta şehit olan üsteğmen Yasin Atalay’ın cenazesi, İstanbul’a getirildi.

Şehit üsteğmenin cenazesi Malatya’da düzenlenen törenin ardından askeri kargo uçağıyla İstanbul’a gönderildi. Cenaze, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda askeri törenle karşılandı. Askerler tarafından omuzlara alınan şehit cenazesi, tören mangası tarafından cenaze arabasına taşındı.

Şehit Atalay ile birlikte annesi Kadriye Atalay ve babası Ali Nihat Atalay da İstanbul’a geldi. Şehidin yakınlarının güçlükle ayakta durduğu ve gözyaşı döktükleri görüldü. Bazı şehit yakınları, tabuta sarılarak uzun süre ağladı.

Yasin Atalay’ın cenazesi GATA Hastanesi’ne gönderildi. Şehit Üsteğmen Yasin Atalay, Perşembe günü Selimiye Camii’nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Edirnekapı Şehitliği’ne defnedilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız