SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Suyu ve Yeşil Dokuyu Artırdık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:12:03
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kernek Meydanı, Şelale ve parkta yapılan düzenlemeleri yerinde inceledi. 

Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu'ndan Çakır'ın incelemelerine ilişkin şu bülten yayınlandı:

"Malatya’nın önemli mekanlarından birisi olan Kernek Meydanı’nda, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen düzenleme çalışmaları bitme aşamasına getirilirken, meydanın bazı kısımları vatandaşların hizmetine açıldı. Su ve yeşilin ağırlıklı olarak işlendiği meydan düzenlemesi, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topluyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 24 Temmuz Perşembe günü basın mensuplarıyla birlikte Kernek Meydanı’nda incelemelerde bulunarak, bilgiler verdi.

İnceleme gezisine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcıları Ercan Turan, Zeki Sarılar ile bazı daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı.

Kernek Meydanı’nın, Malatya için sembol noktalardan birisi olduğunu belirten Başkan Çakır, Malatya için ayrı bir anlamı olan Kernek Meydanı’nı yeni yüzüyle Malatyalıların beğenisine sunduklarını söyledi.

Kernek suyunun meşhur olduğunu fakat su objesinin bugüne kadar yeterince kullanılmadığının altını çizen Başkan Çakır, “Yeni projemizde suyu ve yeşil dokuyu artırdık. 10 metre yüksekliğinde şelale yaparak su objesini zenginleştirdik. Projenin alt yapı çalışmaları uzun ve uğraşlıydı. TEDAŞ’a ait yerler alınarak elektrik santrali yerin altına alındı.  Derme kanalı olarak geçen suya alt bir debi yaptık. Yani şu an Kernek Şelalemizin altında Derme suyu gidiyor” dedi.

Daha önce üstü kapatılan Kernek suyunun tekrar çıkartıldığını kaydeden Başkan Çakır, “Burada çıkan sularımızı yaptığımız şelaleye bağladık. Buradaki su hiç azalmayacak. 

Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğümüz burada peyzaj ve yeşillendirme çalışmaları yapıyor. Yine kafeteryamızın yapım çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Projede geçen yel değirmeninin bulunduğu kısımda çalışmalar tamamlandı. Bu noktaları bayram öncesi halkımızın hizmetine açtık. Çalışmaların bitmesiyle birlikte hemşerilerimiz gezebileceği, misafirlerini getirebileceği güzel bir mekana daha kavuşmuş olacak” dedi

Basın mensuplarından gelen soruları da cevaplayan Başkan Çakır, meydanı gezen vatandaşlarla da bir süre sohbet etti. Vatandaşlar, proje ile ilgili memnuniyetlerini dile getirirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ayrıca çocuklarla da sohbet ederek, çocuklara çeşitli hediyeler verdi."

Bu arada, şelaleye başkanın bugün yaptığı incelemeden önce su verildiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız