SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sürücüler Dikkat, TEDES Geldi

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:27:52
Sürücüler Dikkat, TEDES Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü arasında Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) protokolü imzalandı.

Karayollarında can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını temin etmek amacıyla oluşturulan “Trafik Elektronik Denetleme Sistemi" ile bundan böyle trafik akışı içinde aşırı hız, hatalı parklar gibi trafik kuralı ihlalleri elektronik sistemle denetim altına alınacak.

Battalgazi İlçesi Atabey İskelesi’ndeki imza protokolü törenine Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, ilgili şube müdürleri ile basın mensupları katıldı.

“Amaç, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak”

İmza töreninde konuşan Vali Süleyman Kamçı, projenin Türkiye’de ilk uygulanan illerden birisi olmasından gurur duyduğunu belirterek “Bu projedeki amacımız ceza yazmak değil, vatandaşımızın can ve mal kaybının en aza indirilmesidir. İlimizde bir trafik yoğunluğu var, zaman zaman kazalar meydana gelmekte. Bizim asıl amacımız bu kazaları en aza indirmek. Vatandaşımız kendi güvenliği açısından kurallara uyduğu takdirde hiçbir zaman kimse zarar görmeyecektir. Trafikte düzenlemeler yapmak Büyükşehir Belediyemizin de görevleri arasında. Bu bilinçle Büyükşehir Belediyemiz Emniyet Müdürlüğümüz ile TEDES protokolünü imzalayacaklar. Ben TEDES programının ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu proje ile birlikte trafik kazalarının en az %50 azalacağını düşünüyorum. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum çünkü Türkiye’de ilk uygulanan illerden birisi olmasının gururunu yaşıyorum” dedi.

“Kazaların nedeni aşırı hız ve kural ihlali”

Trafik kazalarının nedenlerine bakıldığında aşırı hız ve kural ihlallerinin en başta geldiğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’ni Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte sayın Valimizin onayıyla başlatmış durumdayız. Bu projedeki amacımız trafikte başkalarının hakkına saygı göstermeden trafik ihlali yapanları önlemek.  Kazaların birinci sebebi hız ve kural ihlalleridir. TEDES ile hız, otopark ve ışık ihlalleri gibi kurallara uymayanlar tespit edilmiş olacaktır. Özellikle gelişmiş şehirlerde trafik kurallarına tamamen uyulduğunu görürsünüz. Bunun temelinde bütün ihlallerin cezalandırılıyor olması gelmektedir. İlimizde de bu denetim kurulduğu takdirde cezalar da minimuma inecek, ihlaller de minimum seviyeye inecektir. Amacımız insanımızın can ve mal güvenliğini sağlayabilmektir. İnşallah bu imza ile bunları sağlamış olacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Malatya Büyükşehir Belediye ile İl Emniyet Müdürlüğü arasında TEDES protokol anlaşması imzalandı.

Protokol imza töreni öncesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı Ulaşım Planlama ve Koordinasyon Şube Müdürü M. Zeki Hedekoğlu, TEDES ile ilgili bir sunum yaptı ve Malatya’daki TEDES projesi kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

9  noktada kırmızı ışık ihlal tespit sistemi, 3   noktada  koridor hız ihlal tespit sistemi, 2    noktada sabit radar hız ihlal tespit sistemi, 13  noktada  park ihlal  tespit sistemi kurulacağını kaydeden Hedekeoğlu, “Kurulacak sistemler ile amaç Kusurlu sürücüleri cezalandırmak değil, bireylerin kusurlu davranışlarının sürekli izlendiği ve tespit edildiğinin farkındalığını oluşturmak ve sürücü davranış değişikliklerini gerçekleştirmeyi amaç edinmiştir” ifadelerini kullandı.

Hedekoğlu’nun verdiği bilgilere göre TEDES komisyonu tarafından Malatya kenti içi trafik noktasında yapılacak çalışmalar şöyle:

"KIRMIZI IŞIK İHLAL SİSTEMİ KURULACAK KAVŞAKLAR

D-300 Karayolu Çöşnük Kavşağı

D-300 Karayolu  İstasyon(Viraj) Kavşağı

D-300 Karayolu Beydağı  Çocuk Hastanesi (SSK) Kavşağı

D-300 Karayolu Hava lojmanları Kavşağı 

Atatürk Caddesi, Sivas caddesi Saat kulesi Kavşağı,  Milli Egemenlik Caddesi 100. Yıl Kavşağı, İnönü caddesi Teyfik Temelli Dede Korkut Park  Kavşağı 

NOKTASAL, KORİDOR HIZ İHLAL TESPİT SİSTEMİ KURULACAK NOKTALAR 

D-300 Karayolu Fatih Lisesi önü yaya üst geçidi ile Sancaktar Mezarlığı Yaya üst geçidi arası Koridor Hız Tespit Sistemi

D-300 Karayolu Sancaktar mezarlığı  Yaya üst geçidi ile 91000 Dev Öğrenci önü Yaya üst geçidi arası Koridor Hız Tespit Sistemi

D-300 Karayolu 91000 Dev Öğrenci önü  yaya üst geçidi ile Büyükşehir Belediye arkası Yaya üst geçidi arası  Koridor Hız Tespit Sistemi 

D-300 Karayolu  Yeni Devlet Hastanesi Önü Yaya üst Geçidi Noktasal  Hız Tespit Sistemi

D-300 Karayolu  MAŞTİ Önü Yaya üst Geçidi Noktasal Hız Tespit Sistemi

PARK İHLAL SİSTEMİ KURULACAK NOKTALAR

D-300 Karayolu Maşti Tapu Binası önü

D-300 Karayolu Maşti Karşısı Otobüs Durağı önü

D-300 Karayolu Yeni Devlet Hastanesi karşısı yaya üst geçit önü

D-300 Karayolu   Sanayi kavşağı Köy garajı önü

D-300 Karayolu Turgut Temelli alt Kavşağı,Akpınar Kavşağı arası 

D-300 Karayolu Turgut Temelli alt Kavşağı Minibüs Durakları önü

İnönü caddesi Helvacı İş Merkezi önü

İnönü caddesi Postane önü

İnönü caddesi Postane  karşısı

İnönü caddesi Eski Belediye karşısı

Kernek Meydanı Kernek park önü

Milli Egemenlik caddesi 100. yıl kavşağı

MALATYA SİNYALİZASYON

İmalat, bakım ve işletmesi Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan sinyalize kavşak sayısı ilimiz sınırları içerisinde 2015 yılı itibariyle 45 adettir. Bu sinyalize kavşakların 13 adedi Toplu taşıma geçiş öncelik sistemi ile, 8 adedi buton talepli, diğerleri otomatik modda çalıştırılmaktadır. Her gün artan araç ve trafik  yoğunluğunun çözülebilmesi için ;

1-) Kavşak Kontrol cihazları uzaktan müdahale edilebilen  geçiş öncelikli ve yaya talepli çalıştırılabilen  akıllı cihazlar ile değiştirilmiştir. Uzaktan erişim yaparak anlık trafik yoğunluklarına müdahale edebildiğimiz ve arıza durumlarını görebildiğimiz kavşak sayısı 32 adet olmuştur.

2-) Anlık trafik yoğunluklarını görebilmek ve müdahale edebilmek için kavşaklara kamera montajı yapılmaya başlanmıştır. 13 kavşağımızın kamera montaj işi tamamlanmış ve sinyalizasyon ekiplerimiz tarafından izlenmeye başlanmıştır. 2016 yılı içerisinde tedes projesi içerisinde 25 kavşağa daha kamera montajının yapılaması için hazırlıklar tamamlanmıştır.

 3-) Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında kurulumu devam eden Trafik Kontrol Merkezinin tamamlanması ile tek noktadan izleme ve  bütün sistemlere müdahale edilebilecektir.

 4-) Kavşaklarda yapılan sayımlardan sonra araç bekleme sürelerini azaltabilmek  için  sabah , gün içi ve akşam saatleri olmak üzere farklı sinyalizasyon programları ve zaman süreleri uygulanmaktadır.

5-) Hız limitlerine uyan sürücüler Yeşil dalga sistemi uygulanan 3 bölgede bir sonraki kavşakta beklemeden geçebilmektedir. Bu kavşaklar;

 a-) İnönü caddesi üzerindeki Temelli Dede Korkut Parkı kavşağı, Büyükşehir Belediye önü ışıklar ve  Sıtma pınarı Polis evi kavşağı

Emeksiz Kız Meslek Lisesi kavşağı ile Kapalı Çarşı ışıklar arası, İpaş Hekimhan kavşağı ile Özsan Sanayi Kavşağı arası, 2 bölgede ise pik saatlerde yeşil dalga sistemi uygulanmaktadır. Bunla da, İstasyon kavşağı- şeker ışıkları- Beydağı devlet hast. Kavşağı   ( 16:45-18:20), Beydağı Devlet Hast.- Hava lojm. Kavşağı  (07:00-9:30)

Eski Belediye önü, Ziraat Bankası önü ve Temelli Dede Korkut kavşaklarında montajı yapılan ışıklı sinyalizasyon direkleri ile Sürücülerin ve yayaların güvenliğini sağlamak ve kazaların önüne geçebilmek için trafik ışıklarının uzak mesafeden fark edilebilirliğini artırmak amacıyla uygulamaya geçirilen led ışıklı modern sinyalizasyon sistemi sayesinde daha güvenli bir geçiş ile birlikte aynı zamanda Malatya ulaşımına daha estetik bir yapı da kazandırılmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız