SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sporu Tabana Yayalım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:10:41
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, herkesi spor yapmaya beklediklerini ifade ederek, “Ben istiyorum ki herkes spor yapsın. Sporu tabana yayalım. Malatya’nın gençleri de ay yıldızlı formayı giysin” dedi.

Yaz spor okullarının çocukların en iyi şekilde spor yapmaları ve sosyalleşmelerine büyük katkı sağladığına dikkat çeken Fındıklı, “Yaz spor okullarımızı geçtiğimiz günlerde yapmış olduğumuz törenle açtık. Yaz aylarında çocuklarımızın boş zamanlarını dolu dolu geçirmelerine yardımcı olacağız. Bunun yanında çocuklarımızın zararlı akımlardan uzak durmalarını sağlayacağız. Çocuklarımızın sağlıklı bireyler olmalarının yanı sıra onlara ömür boyu spor disiplinini vermeyi istiyoruz. Kısacası çocuklarımıza yaşamları boyunca spor yapmalarına katkı bulunmayı amaçlıyoruz. Ayrıca gelecek vaat eden, performans sporcusu olabilecek çocuklarımızı seçeceğiz ve onları kış boyu yapılacak çalışmalara dahil edeceğiz. Böylece Türk sporuna yeni isimler katmış olacağız. Yaz spor okullarına gelen çocuklarımız spor yapmalarının yanı sıra sosyalleşmişte olacak” diye konuştu.

Fındıklı, herkesi spor yapmaya davet ederek, “Birçok hastalıktan kurtulmanın en basit yolu spor yapmaktır. Çevremizde spor yapmaya uygun bir tesis bulduğumuz anda spor yapmaya başlamalıyız. Üst düzey yöneticiler, 24 saatlik dilime sporu da sığdırıyor. 24 saatlik dilime 30 dakika ya da bir saat spor yapma zorunluluğu koyun. O yüzden herkese gelin spor yapalım diyorum” ifadelerini kullandı.

Fındıklı, sporda şiddetin önlenmesi adına herkesin üzerine büyük sorumluluklar düştüğünü kaydederek, şunları söyledi:

“Sporda şiddet az gelişmişliğin örneğidir. Mağlubiyetleri hazmedememenin sonucunda sinir sisteminin taşmasıyla meydana geliyor. ‘Bükemediğin Bileği Öpeceksin’ sözünü söyleyen atların çocukları mağlup olduktan sonra saldırıda bulunuyor. Çok elim, vahim hadiseler oluyor. Bu kaostan kurtulmamız gerekiyor. Bu bir fanatizm, çılgınlık ve cinnettir. Bu işi körükleyen ve çanak tutanlar olabilir. Devlet, medya, yerel yönetimler ve kamu kurumları olarak herkes ihtilallı davranmalıdır. Mağlubiyeti her şeyin sonu olarak göstermemeliyiz. Her anlamda sporda şiddetin üzerine gitmeliyiz.”

Herkesin rahatça spor yapabilmesi ve tesisleri kullanabilmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Fındıklı, “Okul sporları büyük önem taşıyor. Spor okullarda da yaygınlaşması için çalışmalar yapıyoruz. SHÇEK’ler ile işbirliği yapıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda yaz Kuran kurslarına giden çocuklarımızı düşündük. Kuran kurslarına giden çocuklarımızı da spor yapmaya davet ediyoruz. Bu anlamda Kuran kursları hocalarına haber gönderdik ve çocuklarımıza duyuru yapmalarını istedik. Çocuklarımızı 35 branşta açtığımız yaz spor okullarına bekliyoruz. Çalışan gençlerimiz içinde, mesai saatleri dışında tesislerimizi onlara açık tutuyoruz. Herkesi tesislerimizden ücretsiz faydalanmaya çağırıyoruz. Bunun yanında engelli vatandaşlarımızı da tesislerimizden faydalanmaya davet ediyoruz. Engelli vatandaşlarımız içinde ayrı saatler belirleyerek, hocalarımızı tahsis ettik” şeklinde konuştu.

Fındıklı, milli takıma birçok sporcu kazandırdıklarına da dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Ben istiyorum ki herkes spor yapsın. Sporu tabana yaydıralım ama Malatya’nın gençleri de ay yıldızlı formayı giysin. Göreve geldiğim günden beri antrenörleri buna göre seçtim. 25 antrenör göreve başladı. Bu antrenörlerin beceri, bilgi ve diplomalarına baktım. Bu anlamda bizzat antrenmanları da izliyorum. Tesis, antrenör ve sporsu üçlü sacayağını oluşturuyor. Siz idare olarak bu üçünü sağlam tesis ederseniz, sporu yetişir. Ben de bunu yaptım. Dolayısıyla son 2 yılda milli takımlara gönderdiğimiz sporcu sayısı 120’yi geçti. Bu yaz tüm basınımıza ve Malatyalılara milli takıma giden aslanlarımızı tanıtacağız. Bunu Sayın Valimizde çok önemsiyor. Bunun için bir etkinlik düzenlemeyi planlıyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız