SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Silah Taşıma Hakkı Verilsin"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:21:52
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sivil Memurlar Sendikası Battalgazi İlçe Başkanı Basri Çimen, "TSK'da çalışan sivil Memurlara silah taşıma ruhsatı verilmelidir.Son günlerde meydana gelen terör olaylar neticesinde, TSK’da görevli sivil devlet memuru arkadaşlarımız için silah taşıma hakkı verilmesi gerekir" dedi. 

Çimen yaptığı açıklamada, ”Memurlarımız, Türk Silahlı Kuvvetlerinde çalışmaları nedeniyle bölücü terör örgütünün savunmasız hedefi halindedir. TSK memurları bu kapsamda açık husumet tarafı olarak görülmektedir. Bu nedenle iş yerinde olduğu kadar işe geliş ve gidişlerinde, ikamet ettikleri yerlerde ve sosyal yaşamlarında dahi tehdit altındadırlar. Askeri personelle birlikte sivil memurlarımız da saldırıya maruz kalmaktadır. Geçmiş dönemlerde saldırıya uğradıkları, şehit edildikleri, yakın dönemde de ikamet ettikler evlerinin kapılarına işaret konulduğu ve evlerine molotof kokteyli atıldığı bilinmektedir.

Son günlerde ülkemizde meydana gelen olaylar neticesinde, TSK’da görevli devlet memuru arkadaşlarımız için silah taşıma hakkı verilmesi hususundaki çabalarımızın ne kadar yerinde olduğunu maalesef acı tecrübelerle bir kez daha görüyoruz. 2013 yılında TBMM’de verdiğimiz mücadelemize karşılık olarak “Sivil Toplum Kuruluşları (sendikalar) silah mı ister, her şey bitti sıra silaha mı geldi?” söylemleriyle arkadaşlarımızı etkilemeye çalışan kişiler bugün, geçmişte temellerini Sime-Sen’in attığı çalışmaları sahiplenme çabasına girmiştir.

Bazı Çevreler Doğu ve Güneydoğu’da meslektaşlarımızın hassas kriterler üzerinden çalıştığını, yeni yeni idrak etmeye başlanmışlardır. Sime-Sen tabanından gelen talep sonucu, TSK’da görevli devlet memurlarına silah taşıma ruhsatı verilmesi ilk kez istendiğinde “Sivil Toplum Kuruluşları (sendikalar) silahlanma taraftarı değildir” diyen kişiler tarafından sendikamız çok acımasız eleştirilere hedef olmuştu. Bu eleştiriyi yapanlar da şu anda silah hakkına destek veren kişi ve sendikalardır.

Bazıları toplu sözleşme masasında TSK memuruna silah hakkı isteneceğini belirterek, bazısı ise Sime-Sen’in hazırlamış olduğu yasa tasarıları ve taleplerini sahiplenerek “Silah hakkı konusunda koordinasyon ve çalışmalar başlatılıp, yoğun şekilde istenecektir” beyanında bulunmaktadırlar. İnternet üzerinden bu olayı üstlenmek üzere hareketler oluşturulduğu görülmektedir. Keşke biz bu talebi ilk kez dile getirdiğimizde bu çabayı gösterselerdi. Tabi ki kim hangi grup veya sendika olursa olsun memurun hakkı için atılan her adım tarafımızca memnuniyetle karşılanır" dedi.

Sivil Memurlar Sendikası'nın kurulduğu ilk günden bu yana üyelerinin talepleri doğrultusunda, TBMM, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ve konunun tüm muhatapları ile bir dizi yazışma-görüşme gerçekleştirdiğini ve bu çalışmaların meyvelerini vermeye başlayacak duruma geldiğini kaydeden Çimen, şunları söyledi:

"Milli Savunma Bakanlığımızca hazırlanmış olan “Uzman Çavuşluktan memurluğa geçen arkadaşlarımızın 52 yaşına kadar Uzman Çavuş olarak çalışabilmeleri” ve “TSK’daki memura silah hakkının verilmesi” konusundaki yasa teklifleri hazırlanıp gönderilmiştir. TBMM’nin yasa çıkarmaya uygun hale gelmesi beklenmektedir. Konu üzerinde kararlı ve istikrarlı şekilde çalışmalarımız sürmektedir. Takdir tüm sivil memur ailemizindir. Her koşulda taleplerinizi yerine getirebilmek için tüm çalışmalar son sürat devam etmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız