SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Yüzbaşı Malatyalı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:14:28
Şehit Yüzbaşı Malatyalı
A- A+ PAYLAŞ

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Ayvalık Köyünde jandarma karakoluna yapılan terör saldırısında şehit düşen Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın Doğanşehir Sürgü'lü olduğu bildirildi.

Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü Mahallesi’nde doğup büyüyen Yüzbaşı Alkan’ın uzun yıllar önce ailesi ile Osmaniye’ye yerleştiği öğrenildi. Alkan ailesinin, Sürgü’de de evleri bulurken yılda bir kez tatile geldikleri belirtildi. Yüzbaşı Alkan’ın şehit haberi ile memleketi Sürgü’ye de ateş düşerken, burada bulunan akrabalarının da cenaze için Osmaniye’ye gittikleri ifade edildi.

OSMANİYE'DEKİ ŞEHİT EVİ..

Şehit Yüzbaşı’nın Osmaniye’nin Fatih Mahallesi 3026 sokaktaki baba evinde hüzün vardı. Yüzbaşı Ali Alkan’ın şehit olduğu haberi babası Hasan Alkan’a, Osmaniye Garnizon Komutanı Albay Şefik Atak ve askeri yetkililerce verildi. Bekar olan Şehit Yüzbaşı'nın, 4’ü kız 8 çocuklu ailenin en küçük çocuğu olduğu öğrenildi. Geçen yıl annesi vefat eden şehidin ağabeyinin birinin yine TSK'da Yarbay, diğer bir ağabeyinin ise Astsubay olduğu öğrenildi. Şırnak’ta şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan ile birlikte son 20 günde Osmaniye ili 6'ncı şehidini verdi.

Evin önünde kurulan taziye çadırında başsağlığı dileklerini kabul eden şehit babası Hasan Alkan, bir ara gelen telefona cevap verirken gözyaşlarına boğuldu. Şehit babasını askeri yetkililer teselli etti.

AĞBABA'DAN TAZİYE MESAJI..

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Şırnak’ta şehit düşen Malatyalı yüzbaşı Ali Alkan için taziye mesajı yayımladı. Alkan ile birlikte Şırnak’ta düzenlenen terör saldırıları sonucu Malatya 3. Şehidini verdi.

Terör saldırılarının Türkiye’nin değişik illerine hergün  ateş düşürdüğünü ifade eden Ağbaba, “Malatya daha önce 2 şehidini toprağa verdi. Şimdi de ailesi Sürgü’lü olan, Osmaniye’de yaşayan Yüzbaşı Ali Alkan’ın şehit haberi geldi. Son 22 günde  Şırnak’ta düzenlenen terör saldırıları sonucu  Malatya  üç  şehit verdi. Malatya’ya her hafta bir şehit haberi gelmeye başladı.Türkiye genç fidanlarını, değerlerini teker teker kaybediyor.Türkiye’nin bir evlat daha  kaybetmeye tahammülü kalmadı. Terör saldırılarını şiddetle kınıyorum.Şehit düşen  Yüzbaşı Ali Alkan’a Allah’tan rahmet,  ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

FOTOĞRAFLAR: Şehit Yüzbaşı ablasıyla birlikte.. Şehit Yüzbaşı'nın babası taziyeleri kabul etti..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız