SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sami Kasap Anıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:24:10
Sami Kasap Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın yetiştirdiği ünlü besteci, söz yazarı ve yorumcu Gazelhan Sami Kasap, ölümünün 13’üncü yılında Malatya’da anıldı. Anma programı kapsamında, ünlü gazelhanın besteleri seslendirildi, mezarı ziyaret edildi.

Sami Kasap Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki anma programına,  Merhum Sami Kasap’ın eşi Mahire Kasap, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Ali Cengiz, Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, Araştırmacı –Yazar Nezir Kızılkaya, yerel sanatçılar ve Sami Kasap Kültür Merkezi’nde çeşitli kurslara devam eden öğrenciler katıldı.

Özbay: Malatya için büyük kayıp

İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Sami Kasap’ın Türkiye ve Malatya için önemli bir kayıp olduğunu söyledi. Ünlü gazelhanın yeri doldurulamayacak kadar önemli bir müzik adamı olduğunu vurgulayan Özbay “Malatya’nın bu konudaki en büyük kaynak kişilerinden bir tanesiydi. Kendisiyle çeşitli fuar ve festivallerde beraberliğimiz oldu. Minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Malatya’ya bundan böyle gazel konusunda böyle bir üstad gelir mi bilmiyorum ama bütün ailesine sabır ve kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“Sanatın zirvesine çıkmış bir isim”

Araştırmacı –Yazar Nezir Kızılkaya ise Sami Kasap’ın, besteci, söz yazarı ve yorumcu kişiliği ile müzik dünyasında ayrı bir yeri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Sami Kasap, Malatya yerel müziğinin en önde gelen isimlerinden birisi.  Hem besteleri hem güfteleri ve hem de yorumuyla bu işi yapması, Sami Kasap’a apayrı bir özellik kazandırmakta. Tabi onu yerel sanatçı diye tanımlamak da yanlış. Altın Plak almış, yaşadığı yıllarda sanatın zirvesine çıkmış, Türkiye’nin ulusal bir sanatçısıdır. Ama daha sonra tercihini Malatya’da kullanmış ve bizim eyvan müziğimize hizmet etmeye devam etmiş. Ben onu canlı dinleyen bir kuşağın mensubu olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Sami Kasap ve onun gibi sanatçılarımızın artık geniş çaplı araştırmalarla bütün yönleriyle ortaya çıkarılması gerekiyor.  Ciddi araştırmalar yapılması gerekiyor. Ben bu tür çalışmaların hem Sami Kasap’a hem de kentimizin yetiştirdiği diğer kültür ve sanat adamları için önemli olacağını düşünüyorum. Ben Sami Kasap’ı hala plaktan dinliyorum. Bize, Malatyalı olduğumuzu hissettiriyor.  Sami Kasap, gazellerin efendisiydi” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız