SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sağlık Çok Önemli'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:22:30
'Sağlık Çok Önemli'
A- A+ PAYLAŞ

 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla açıklama yapan Malatya İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, “Halk sağlığı, sağlığın korunması ve geliştirilmesi bakımından büyük önem arz ediyor” dedi. 

Malatya İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, “Toplumun sağlık bilincinin yükseltilerek koruyucu hekimliğin daha etkin sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi için; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl eylül ayının ilk haftası ‘Halk Sağlığı Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu kutlamanın amacı; halka sağlığının önemini anlatmak ve halk sağlığını birey ve toplum olarak ele almaktır. 2001 yılından beri Bakanlığımız öncülüğünde kutlanan Halk Sağlığı Haftası'nın bu yılki teması ‘Güvendesiniz; çünkü Halk Sağlığı yanınızda’ olarak belirlenmiştir” diye konuştu.

Halk sağlığının önemi noktasında Sağlık Bakanlığının da bir dizi düzenlemeler yaptığını belirten İl Müdürü Kemal Şener, “Halk sağlığı; sağlığın korunması ve geliştirilmesi bakımından büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı teşkilat yapısında düzenlemeler yapmış, Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun kurulmasıyla birlikte, halk sağlığını koruyarak geliştirmeyi, sağlık için risk oluşturan faktörlerle mücadele etmeyi, birinci basamak sağlık hizmetlerini yürütmek ve bu hususta gerekli düzenlemeleri yapmayı hedeflemiştir. İl bazında bu çalışmaları yürütmek, sevk ve idare etmekle görevli Halk Sağlığı Müdürlükleri oluşturularak koruyucu ve temel sağlık hizmetlerini sunmak üzere toplum sağlığı merkezleri oluşturulmuş ve aile hekimleriyle birlikte koordineli olarak çalışmalarını sürdürmesi sağlanmıştır” sözlerini kaydetti.

Dr. Kemal Şener, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Koruyucu Sağlık Hizmetleri ve Halk Sağlığı çalışmaları tedavi edici hizmetlere nazaran etkisi uzun vadelerde ortaya çıkan, sabır gerektiren, uzun çalışmalar gerektirdiğinden Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak ilimizde; başta aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezleri ile birlikte bağışıklama, bulaşıcı hastalıklardan korunma ve kontrol önlemleri, doğrudan gözetimli tedavi ile tüberkülozun tedavisi, bulaşıcı olmayan hastalıklarla ilgili olarak kanserde erken tanı ve teşhis, obezite, diyabet ve tütün ile mücadele, kadın üreme çocuk ergen sağlığı hizmetlerinin yürütülmesi, temiz ve sağlıklı su kullanımının sağlanması için içme ve kullanma sularının denetimi, okul sağlığı ve evde sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için birçok hayati önemi olan görevleri yürütmektedir. Vatandaşlarımızın hak ettikleri sağlıklı hizmetleri sunmak en öncelikli hedeflerimizin başında gelmektedir. Halk Sağlığına gönül veren tüm sağlık çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın Halk Sağlığı Haftasını kutlar, sağlıklı mutlu günler dileriz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız