SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Rezerv Alanlardaki Tüm Yapılar Bilim Işığında Gözden Geçirilecek'

'Rezerv Alanlardaki Tüm Yapılar Bilim Işığında Gözden Geçirilecek'
A- A+ PAYLAŞ

TÜGVA tarafından düzenlenen programa katılan AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, gençler için hayata geçirecekleri birçok projenin detaylarını anlatırken, göreve gelir gelmez önceliklerinin ise depremin tüm izlerini bir an önce silmek olduğunu dile getirdi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar programında AKP’nin Büyükşehir Adayı Sami Er, Battalgazi Adayı Bayram Taşkın ve Yeşilyurt Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit genç STK temsilcileri ile buluştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, AKP Gençlik Kolları yönetiminin katıldığı programda iftar sonrası adaylar gençlerle ilgili göreve geldiklerinde hayata geçirecekleri projelerden bahsettiler. Genç STK temsilcilerinin sorularını yanıtlayan adayların özellikle gençler için hayata geçirecekleri projeler şimdiden büyük ilgi gördü.

TÜGVA Başkanı Mesut Demir’in açılış konuşmaları ile başlayan programda daha sonra söz alan AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, “Şehrini ve ülkesinin bekasını dert edinmiş gecesini gündüzüne katan gençlerle bir arada olmak, fikirlerini dinlemek bize iyi geldi” diyerek STK’ların özellikle deprem sonrasında yaraların sarılması adına gösterdiği fedakârlığı çok iyi bildiklerini kaydetti.

Gençlerden gelen soruları cevaplayan Sami Er, göreve gelmeleri durumunda hayata geçirecekleri kütüphanelerden bahsetti. En büyük kütüphaneyi Büyükşehir Belediyesi’nin alt fuaye alanında yapılacağını belirten Er, “Burası 7/24 gençlerimize açık olacak. Ücretsiz internetin de olacağı kütüphanemizde öğrencilerimize sınırsız çay, kahve ve günde 3 öğün çorba ikramımız olacak. Yine tüm ilçelerde herksin rahatlıkla ulaşabileceği kütüphaneleri hayata geçireceğiz.” dedi.

“Gençler için birçok projemiz var”
Gençlere yönelik birçok projelerinin olduğunun da altını çizen Sami Er, bunlardan bazılarını geçtiğimiz günlerde ‘Büyük Dönüşüm Başlıyor” vizyonu ile kamuoyuna açıkladıklarını hatırlattı. Gençler için en önemli projelerinden birinin de Battalgazi ve Kale ilçelerinde baraj bölgesinde su sporlarını hayata geçireceklerini ifade eden Sami Er, yine Genç Kart ile de gençlerin hayatlarını çok daha rahatlatacaklarından anlattı.

Deprem afetinden büyük yara alan Malatya’da öncelikli projelerinin başında depremin izlerini silmek olduğunu da dile getiren Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, kalıcı konut ve işyerlerinin yapımının hızla sürdüğünü ve yeni rezerv alanları ile 2 yıl içinde Malatya’da depremin izlerini tamamen silme gayretinde olacaklarını ifade etti.

Rezerv alanları içinde bulunan sağlam binaların durumu hakkında da konuşan Er, buralarda daha önce sağlam ve orta hasarlı olarak belirlenen tüm yapıların bilimin ışığında yeniden gözden geçirileceğini ve bu raporlardan çıkacak sonuca göre hareket edeceklerini belirtti.

“Yeşilyurt’ta Gençlik Meclisi kuracağız”
Daha sonra söz alan AKP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit ise göreve geldiklerinde gençleri önemseyeceklerinin altını çizerek hayata geçirecekleri ‘Gençlik Meclisi’ projesinden bahsetti. Yeşilyurt’ta bulunan tüm mahallerden seçimle bu meclise bir temsilci alacaklarını belirten Geçit, “Gençlik Meclisi yapacağımız tüm hizmetlerde belirleyici olacak. Örneğin belediyemize bir önerge geldiğinde, o önerge gençlik meclisinde de ele alınacak. Gençlerimiz bu konuda hazırladıkları raporları bize sunacaklar. Gençlerin bize katkı vermesini istiyoruz. Bunun için de gençlere bir bütçe, fon ayıracağız. Gençlerle ilgili daha çok projemiz var. Bunlarda biri de ücretsiz dershaneler olacak” dedi.

*“Gençlerimizin kamp yapacağı alanları uluşturacağız”
AKP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın’da yaptığı konuşmada göreve geldiklerinde gençlerin kamp yapabilmeleri adına projelerini dile getirdi. İspendere Şifalı İçme Sularının bulunduğu alanı bir kamp alanına çevirmeyi hedeflediklerini belirten Taşkın, burada gençlerin her dönem kampa girerek farklı etkinlikler yapabileceklerini ifade etti. Bu projelerin hayata geçirilmesinde 31 Mart’ta alınacak sonucun önemine de değinen Taşkın, “Ben inanıyorum ki 31 Mart’ta en güzel anketi lehimize sonuçlandıracaksınız” dedi.

Konuşmasında AKP’ye oy kaybettirmek için uğraşanlara da değinen Taşkın, “Bugün pirincin içindeki beyaz taşlarla boğuşuyoruz. Zayıflatalım da zayıflatalım diyorlar. Peki kim kazanacak? 100 yıldır milletin inancıyla, tarihiyle, maneviyatı, kültürü ile savaş halinde olan CHP zihniyeti kazanacak. Sonuç bu. Hatalarımız elbette var, her türlü eleştiri başımızın üstüne ama bunları sakın unutmayın yoksa tarih tekerrür eder. Bu yüzden sandığa giderken bunları düşünüp tercihinizi yapın” diye konuştu.

“Gençlerimizi önemsiyoruz”
Programda son olarak söz alan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’de gençlere tavsiyelerde bulunarak, “Gençler bizim geleceğimiz, onları çok önemsiyoruz, seviyoruz. 31 Mart’ta bu gençlerimiz sandıklara sonuna kadar sahip çıkacaklar. Sandıklar gençlerin geleceğidir. Şuan sizler Sami Er’i seçerken Malatya’nın geleceğini, Bayram Taşkın’ı seçerken Battalgazi’nin geleceğini, İlhan Geçit’i seçerken Yeşilyurt’un geleceğini aslında belirleyeceksiniz. Bu nedenle geleceğimizi dizayn etmek için her birinizin birer aktör olması gerekiyor. Bulunduğu mekanı, yeri yönetmesi lazım. Çünkü gelecek sizin olacak. Bu nedenle de nerede bir arkadaşınız var ise tutup kolundan mutlaka sandığa götürüp geleceğinde söz sahibi olmasını isteyin” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • Bilim mi (1 ay önce)
    Yıllardır insanları bilimle savaştırıp cehaletle seviştirdiler. Artık halkın ciddi bir kısmı bu cehaletten zevk almaya da başladı. Sizler de bunun kaymağını yemeye devam ediyorsunuz. Malatya zaten özellikle son 10 yıldır apaçık bir şekilde geriye gidiyordu her açıdan. Şehir 15-20 kişinin oyuncağı olmuş bütün kaynaklar bu kişilerin kendileri ya da yandaşlarına peşkeş çekiliyor. Basit bir örnek vereyim 2012 yılında taşındığım mahallenin ana caddesindeki kaldırımlar yenileniyordu. Çalışma bittikten iki üç gün sonra baktım tekrar sökülüyor taşlar. İlgili mühendise sordum "başkan taşları beğenmedi" dedi. Sonradan öğrendik ki taş temin edilen şirket bilin bakalım kimin çok yakın akrabası.. Şeker satışı olayını, Esenliklerin kendi binalarında kiracı durumuna düşürülmesini, iki haftada bir değişen parklardaki hazır çiçekleri, en kıymetli yerlerin tapu sahiplerini vb... Hangi birisini sayayım.. Ama hayatıma bahse girerim bu saydıklarımın tamamını ve de binlerce katını neredeyse bunlara oy veren herkes biliyordur. Lakin sonuç değişmez yine de. Minimum %60 civarı ile kazanacaklar. Normal bir ülkede ve ahlaklı toplumlarda bu şekilde davranan hiç bir parti kişi seçime bile giremez girse de%2 alamaz. Ama bizde alır. Çünkü ikiyüzlüyüz. Ayrıca halk kurban değil suç ortağıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • AFAD (1 ay önce)
    Sayın Akpartili büyüklerimiz afad eşya yardımı ne zaman ödenecek 1 sene oldu ? Veli ağbabaya sormak mı lazım ?
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Niye kardeşim Veli Ağbaba mobilyacı mı ?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Nuri (1 ay önce)
    Bu bir itiraftır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muharrem (1 ay önce)
    Bizi ayağa kaldır başkanım
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 ay önce)
    Kimse AKP'ye kaybettirmek için uğraşmıyor bayram efendi. Bütün siyasi partiler kazanmak için seçime katılır nede olsa demokrasi var bu ülkede. Genel seçimde de milleti kandırdınız "Yrp'ye oy verirseniz CHP iki vekil alır. " Ne oldu yrp 42000 oy aldı hani CHP'nin ikinci vekili. Malatya uyan artık. AKP'nin malatya'da kaybetmesi için daha ne olması gerekiyor acaba.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Karacalı (1 ay önce)
    Yıllardır Chp’ye oy verdim ama bu işi yapabilecek liyakatli,üniverste bitirmiş,işinde uzman olan Sami Er’e oyumu vereceğim.Malatyamız şuan enkaz halinde . Kimse veli ağbaba ümidi ile kendini kandırmasın . Taşıma suyuyla değirmen dönmüyor malesef . İşi bilenler gelsin.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Trol olduğun o kadar belli ki. Yıllardır akp akp akp geldiğimiz noktada koca bir sıfır var. Gönül rahatlığıyla Ağbaba diyeceğiz. Biz malatyalılari tehdit etmek neymiş sandıkta göreceğiz.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Öyle bir yorum yapılmıșki bir an 40 yıldır Malatya yı CHP yönetiyor, Bostanbașını falan CHP imara açtı, 10-15 katlı binalara CHP imar izni verdi, hazine arazilerini CHP Belediyeleri sattı, CHP yüzünden enflasyon %100, CHP belediyesinin yaptığı binalar daha içine kimse oturmadan çöktü zannettim....Ne içtin be mübarek aynısından bana da söyle...Bu arada Vallahi de Billahi de CHP ye hiç oy vermedim bu güne dek ama adamlara da haksızlık etmeyin bir zahmet..Doğru, düzgün ve vicdani olmamız lazım.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Çıkarsız vatandaş (1 ay önce)Karacalı isimli kullanıcı yorumuna
    Gerçekten trol oldugun o kadar belliki :) veli agbabaya her kesimden büyük bir sevgi oldugu için bu yola başladınız çok komiksinz. Ama bence bu kadar korkmayın veli başkan ayrımcılık yapmaz uzun yıllardır yapmadıgını da görüyoruz zaten. Gerçek bir vatansever ve milliyetçi olarak söylüyorum yaparsa agbaba yapar. Kim seçilecekse inşallah bu şehir için en hayırlısı seçilir artık bencillik zamanı değil güzel memelketimizi ayaga kaldırma zamanı.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Yıllardır chpye veren kişi tam da fırsatı yeri gelmişken hiç oy vermemezlik yapar mı? Yalan yanlış algı yorumlarını siz yazar siz okursunuz. Veli Ağbabaya da oy vermeyen ne bileyim yani? Biz bile akpden vazgeçtik Ağbabaya verecez size noluyor trollcu? Komiksiniz.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Tabi tabi 22 yıldır Ülkeyi cehape yönetiyor..Haklısın artık yeter.Birde sizin bu mantığınıza göre muhalefeti görelim.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    En çok da Yeşilyurt için üzülüyorum, anlamadan araştırmadan gidip ampule oy verecekler. Halbuki memleketimize sahip çıkmalıyız. Bir vatandaş neden akpden aday gösterildi diye Adıyamanlı ve ürolog birine oy verebilir ki? Yeşilyurtumuz için diğer adaylar kat ve kat daha değerli unutmayın. Bizim evden 8 oy var ve hiçbirini İlhan geçite adıyamanlıya vermeyeceğiz. Oyumuz YRP Şehir Planlamacısı Murat aslan a
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ağzına sağlık iyi dedin, ben de diyorum neden içime sinmiyor bu aday.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • 101MALATYALI (1 ay önce)
    MELUN MELUNUM MELUNUZ MELUNSUN MELUNLAR. En güzeli "HEPİMİZ MELUNUZ YAZIN." Melun kelimesinin sözlük anlamı lanetlidir. Bu kelime halk arasında, pis, alçak ve mundar manasında da kullanılır. Kime Melun Denir? Melun kelimesi İslam literatüründe genellikle şeytan için kullanılır.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • ya sabır (1 ay önce)
    gözünüz çıksın sizin neyi gözden geçireceksiniz evimi verin orta hasarlı kuraya sokmazsınız yerinde dönüşüm yapmazsınız 1.5 yıl oldu bir işlem yok sizin yüzünüzden memleketi terk ettik bıktırdınız
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Hacı AYVAZ (1 ay önce)
    Al sana bir BİLİM ADAMI daha. Bunlarda bilim adamı bitmiyor. Biri gidiyor diğeri geliyor. Allahım sen aklımıza mukayyat ol.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 ay önce)
    Belediye başkan adayları cemaat ve tarikat gençleri için mi gençlik merkezleri yaptıracaklar. Gençleri bile böldüler. Yeter artık ne bunlar. Birleştirici olmak varken neden bu bölücülük. Sırf bu yüzden size oy yok.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Osman (1 ay önce)
    Bilim ışığı ve siz ?? Artık size inanmıyoruz. Torun sevip bol bol bilimsel bulmaca çözün. Agbabadan devam biz
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Reel (1 ay önce)
    Son zamanlarda gelen tepkilerden dolayı çoğu şeyde R ye takıyorlar vitesi
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Ramazan (1 ay önce)
    Gördüğümüz kadarıyla katılanların tamamı erkek. Malatya nin nereye koştuğu net anlaşılıyor.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Neyini gozden gecireceksiniz Allah aşkına.. o bölgede lcw binası hariç hepsi tirt... hepsini yıkın herkese sıfır dairesini verin... ha yolu genişletme yi unutmayın..
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Hanifi (1 ay önce)
    Tüm Malatyayı bilim ışığında inceleyin o zaman
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Rezerv alan diyorsunuz da diğer yerler ne olacak 1 buçuk yıl oldu halen bekliyoruz yerinde dönüşüm e devlet te belediyeler de ciddi destek verilmeli imar durumu da herkes eskisi gibi yıkılan binasının yerine yapsın 520 mt kare arsamın 210 metre karesini kullanacam arsamın içinde geri kalan yerler atıl olacak neden evlerimizi daralıyorsunuz 3+1 daire neden 2+1 e düşüyor yazık değil mi millete arsalarını talan ediyorsunuz madem öyle zaten devletin verdiği para yetersiz maddem öyle emlak konut yapsın herkes yerinde otursun aksi halde zenginler şehir içini talan edecek fakirler de gelindiktepe ve ikizceye gidecek bu adalet mi wakiki binayı yaparken dedinizmi arsayin yüzde 40 kullanacan gariban a gelince yüzde 40 diyorsunuz büyükşehir ve battalgazi belediyesi adaletli olun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emlsk konut yaparsa evler kaça çıkar haberiniz var mı, onlar yandaş müteahhitin payını 3 ke çarpmadan o evleri yapar mı? Rant yoksa gelip size ev yapar mı?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Adamlar taş mı yesin kardeşim oda evine ekmek götürecek tabi
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Halil (1 ay önce)
    Konak- Banazı'ya imar verin artık. Çılgın projelerden de tarihî doku masallarından da bıktık. Sağlam zeminli bölgeye evlerimizi yapmak istiyoruz.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Rezerv alan deniliyor resmi gazetede yayınlanmış hiç birşey yok yok şu. Mahalle yok şu bölge sadece söylem üzerine konuşuluyor insanlarımızda da araştırma ve okuma kültürü olmayınca sadece birilerinin söylemlerine inaniyorlar
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Günaydın (1 ay önce)
    Günaydııın, uyanınca söyleyin balığa gidelim diyeceğiz de iş işten geçti. Siz şunu söyleyin, yerinde dönüşüm için devlet milletine para verecek mi, o da diğer palavralar gibi bir palavra mı? Bari bilelim ki önümüze bakalım. Kandırmalarınızdan, yalanlarınızdan bıktık usandık, siz bu masalları anlatmaktan usanmadınız
    %92
    %8
    Yanıtla
  • murat (1 ay önce)
    kaç yıldır sizi desteledik.Ne oldu.! Malatya ya her geldiğimde diğer şehirlerin nalını topluyor görüyorduk.Depremde zaten tuzu biberi oldu.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Tüm şehri bilimin isiginda inceleyelim o halde rezerv alan veya normal alan farkı ne rezerv alan dışındaki az hasarlı evler saglamda rezerv alan içindeki evler çürükmü yani bu incelemeyi yapan bakanlık degilmi devletimiz kendi muhendislerine güvenmiyor mu sağlam rezerv alan içindeki sağlam rspaoru verilmiş evlerimize dokundurtmayiz
    %93
    %7
    Yanıtla
  • AYNEN KATILIYORUM.Niyetleri farklı .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ersan (1 ay önce)
    Hala aynı kafa. Belli cemaat tarikatlarla iç içeler. Allah akpsiz günler göstersin bize yoksa gelecek göremiyorum
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatya (1 ay önce)
    Bütün mahallelerde rezev alanları bir an önce belirleyip ilan etseniz iyi olur ben İnönü mahallesi canpaş sitesinde ikamet ediyorum evim yıkıldı bir hafta önce bir komşum afada gidiyor canpaş sitesi rezev alan ilan edildi diyorlar sonra ben gittim şu anda öyle bir şey yok çalışmalar var seçimden sonra belli olur dediler lüffen belirsizlik sona ersin evimizin yeri rezev alansa toki konutları kurasından çıkalım belediyeden rezev alanların tamamının ilan etmesini gerekirse bir an önce kat malikleri ne mesaj veya e devletten bilgi verilmesini bekliyoruz toki evi çıktıktan sonra haberimiz olsa maalesef yapacak bir şey kalmıyor.
    %88
    %12
    Yanıtla