SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ranttan Başka Hedefleri Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:40:28
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, 7 Haziran seçimleri için bağımsız aday olan Dr. Ali Yalçın, düzenlediği toplantıyla bağımsız adaylığının gerekçelerini anlattı. 

Belediye Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Ali Yalçın, niçin seçimlere bağımsız girdiği hakkında bilgi verdi. Toplantıya bağımsız aday Yalçın’ın destekçileri katılırken toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dr. Ali Yalçın, amaçlarının halka kendilerini daha iyi anlatmak olduğunu söyledi.

Her gün ülkede temsil sorununun daha da ortaya çıktığını savunan Yalçın, “12 yıldır ilimizde ciddi anlamda halkın sorunlarına çözüm bulacak yetenekli temsilci yok. Civar illerle kıyaslandığında Malatya’nın sürekli geriye gittiğini görüyoruz. Kent ekonomisi iyi yönetilmiyor. Büyükşehir olunca sorunlar daha da çok artmıştır“ dedi.

"HAKSIZ KAZANÇ VE HIRSIZLIK MALATYA'DA MARAZİ VİRÜS GİBİ.."

Dr. Yalçın'ın toplantısına ilişkin basın bülteni de şöyle:

"Belediye konferans salonunda bağımsız milletvekili adaylık gerekçelerini bir seminer formatında anlatan doktor Ali Yalçın “Birlik beraberlik ve kardeşliğe taraf olarak; dayatmacı aşağılayıcı ve ötekileştirici  lobi mantığı ile ve şirket görünümü ile Malatya şehrini sınırsızca yönetmek isteyenlere karşı özgür ve bağımsız iradeleri ile bir duruş sergilediklerini söyledi.”

Malatya’da 12 yıldır halkta karşılığı olmayan rantdan başka hedefleri bulunmayan, adam kayıran, sömüren ve sürekli kendilerini ve 7 sülalesini zenginleştirme çabası gösterenlere bunun için ittifaklar kuranlara itiraz ettiklerini belirten doktor Ali Yalçın, “ Yerel yönetimde de başarısız bir yönetim anlayışının varlığının bahsi geçen şirket ve lobinin eseri olduğunu söyledi. 

Beceriksiz yerel yöneticilerin ithal idareciler ile günü kurtarmaya çalıştıklarını, bu memleketin zeki ve yetenekli evlatlarını sırf şirket ve lobiye hizmet etmedikleri için görmezden geldiklerini belirtti. Dünyanın en düşük maliyetli içme suyunu Malatyalılara en pahalı su olarak fatura eden yerel yönetimdeki başarısızlığın sadece bir vebal olmadığını büyük şehir olduktan sonra vergi, katılım payı, ceza ve zorunlu yükler ile halk ve esnafın sırtına büyük mali külfetler yüklenildiğini bunun vebalinin de şehrin kaderiyle oynayan dayatmacı zihniyetin vebali olduğunu söyledi.

Artık hiçbir sorunu acilen çözülemeyen bir Malatya’da yaşamaktayız.

Orta ve küçük ölçekli esnafın kan ağladığını belirten doktor Ali Yalçın başta tekstil olmak üzere şehrin yatırım fırsatlarına sahip çıkılmadığı için başka bölge ve şehirlere istihdam ve yatırımların gitmesinden sorumlu olarak şehri temsil edemeyen yetersiz milletvekillerinin sorumlu olduğunu söyledi. Dün devasa fabrikaların kapanmasına engel olamayan, bölge müdürlüklerinin başka şehirlere gitmesine göz yuman lobici zihniyetin halkı temsil edemediğini söyledi. Günümüzde tarım, eğitim ve sanayi alanında istihdam edilebilecekken işsizliğin kıskacında kıvranan yaklaşık 50 bin işsizin vebalinin çoğunda mevcut milletvekillerinin olduğunu söyledi. 

12 yıl önce memleketin en büyük sorunlarının yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar olan Türkiye’de bir dönem iyiye gitme belirtileri varken şimdi o günlerin gerisine düşme tehlikesi yaşandığını belirten doktor Ali Yalçın; yolsuzluk, adam kayırma, haksız kazanç ve hırsızlığın Malatya’da da marazi bir virüs gibi toplumu yozlaştırdığını söyledi. Bu gün hırsızlığın en kötü örneklerinden birinin de irade gaspı şeklinde kendini belli eden ve yönetsel yolsuzluklar şeklinde varlığını hissettirdiğini söyledi. Malatya’nın başına bela olan rantçı, kirli, lobici ve şirketçi yapıların şehri talan etmesine müsaade etmemek için bağımsız irade olarak seslerini yükselttiklerini belirtti. 

Talan toplumu oluşturmayı hedefleyen hortumcu ve vurguncu bu bahsi geçen taifeye karşı adil ve ahlaki bir duruş sergilediklerini belirtti. Bağımsız duruşun şehir adına son kale olduğunu bu kalenin düşmesi halinde herkesin kaybedeceğini belirten doktor Ali Yalçın şehirden ve halktan intikam almaya yeminli lobiye karşı topyekün seferberlik ilan etti.

Bağımsızlığın bir var oluş mücadelesi olduğunu söyleyen Ali Yalçın bu şehri yanlış ellerden kurtarmanın bir sorumluluk olduğunu belitti. Lobici mantığın başta din olmak üzere her türlü kavramı siyasi rantlarına alet ettiklerini, bu yüzden toplumun dinin kavramları açısından da lobiden kurtarılması gerektiğini ifade etti. Bağımsızlık mücadelesinin adalet, emek ve hak gaspına itiraz olarak yükseldiğini belirten doktor Ali Yalçın halktan yana yüzü halka dönük türk-kürt, alevi-Sünni herkesi birlik ve beraberlik içinde sandığa davet ederek 7 Haziran’da gözü dönmüş lobiye karşı mücadeleye davet etti. Yaşlısıyla genciyle kadını erkeğiyle tavır koymanın özgürleşmek olduğunu belirten Ali Yalçın bu seçimde halkın iradesini yok sayanlara ve halkı aşağılayanlara itiraz etmek için yola çıktıklarını, yıllardır şehre emek veren çalışan üreten liyakat ve ehliyet sahibi insanların bir yerlere gelmesini engelleyen, şehirde yeni aktörler çıkmasın diye “şark kurnazı” siyaseti ile sermeye sahiplerini şehrin kaderinin sahibi yapmak isteyenlere karşı bir duruş olarak yola çıktıklarını belirtti. Bağımsız siyasi çıkışlarının halk iradesini ipotek altına alanlara bir itiraz olduğunu Malatya’nın kendi kaderi ve geleceğini sahip çıkması için bir kıvılcım oluşturduklarını belirten Ali Yalçın herkesi tavır almaya ve tavır alarak özgürlüğünü elde ederek sandıkta güçlü çıkmaya davet ederek tüm katılımcılara teşekkür etti. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız